• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile A4 Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Fabrikası Colombia Resguardo Inga Aponte (Honey Process) Tadım Notları ve Reçeteler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

NoDRaC

Barista
Yönetici
Editör
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
V60, Chemex, Kalita, Melodrip
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
LLIBWGOVNM51320201132_caturra.jpg
İsim : Colombia Resguardo Inga Aponte (Honey Process)
Hasat : 2019
Ülke : Colombia
Rakım : 2150 m
Bölgesi : Narino
Tipi : Caturra
Yöntem : Honey Process
Gövde : Orta
Asiditesi : Orta
Tatsal Profili : Kırmızı Elma, Limonata ve Bal tatları mevcut

Arkadaşlar kolay anlaşılır olması açısından tarifinizi yazarken Metin editöründeki üç noktaya basarak alıntı kutucuğunun içeriğine aşağıdaki gibi yazarsak daha güzel olur.

Kavrum Tarihi:
Kavrum Profili:
Değirmen: örnek: comandante 23 klik timemore 20 klik
Demleme yöntemi: V60/Kasuya yöntemi
Oran: 13.3 gr/200 ml
Su: 94° Saka su arıtma vb
Demleme süresi:
Tadım notları:

Son düzenleme:
Kavrum Tarihi:14.04.2020
Kavrum Profili:Filtre
Değirmen: örnek:Comandante 22 klik
Demleme yöntemi: V60+melodrip+100 lük Hollanda filtre
Oran:20gr kahve-1/15
Su: 96° kuvars
Demleme süresi:2.30
Tadım notları:En baştan en sona bal tadıyla içilen bu kahve ağızda buruk bir tat da bırakıyor. Asidite ve gövde çok belirgin ve dengeli, fakat bir honey proses tatlılığı da bulamadım açıkçası tabiki bu benim demleme şeklimle de alakalı olabilir. Daha kalın öğütüm yapıp sıcaklığı değiştirmeden de deneyeceğim. Yanlız çok çarpıcı ve canlı bir kahve. Benim Guji anasora dan daha çok hoşuma gitti. Kahve gibi kahve.

Kavrum Tarihi: 14.05.2020
Kavrum Profili: City plus/filtre
Değirmen: timemore 19 klik
Demleme yöntemi: V60+lilydrip
Oran: 32 gr/500 ml
Su: 92° Hayat su
Demleme süresi: 75 ml 40 sn blooming, 2 döküşte 500 ml tamamlama. Toplam 3.15 dk
Tadım notları: Elma ve hafif ekşilik baskın. Bal tadını alamadım fakat karakteristik bir tadımı var. Salvadoru deneme fırsatım olmadı ama Ana Sora ile birlikte en çok hoşuma giden kahve oldu. Başka tarifler ile farklı tatlar yakalarsam buradan paylaşırım. Şu ana kadar sadece 1 tane tarif paylaşılmasını hak etmeyen bir kahve bence 🙂

Kavrum Tarihi: 20.05.2020
Kavrum Profili: Filtre AG:96,2
Değirmen: Lelit fred 6,5 orta-kalın
Demleme yöntemi: Melitta/Kasuya yöntemi
Oran: 14 gr/225 ml
Su: 91° Hamidiye damacana 71ppm su
Demleme süresi: ~4dk
Tadım notları: Erik, bal, limonata.
Kavrumu bana biraz açık geldi sanki çok az daha kavrulsa tatlar tam oturacak gibi. Ekşiliği tatlı bir ekşilik ama içerken hep kavrumdan mıdır diye düşündürdü. Güzel bir kahve beğendim ama v60 veya delter ile daha iyi sonuçlar çıkabilir. Bir de çok toz üretti demleme uzadı. Sanırım işleme metodundan dolayı normal bu durum.

20200531_144404.jpg

Moderatörün son düzenlenenleri:
Kavrumu bana biraz açık geldi sanki çok az daha kavrulsa tatlar tam oturacak gibi. Ekşiliği tatlı bir ekşilik ama içerken hep kavrumdan mıdır diye düşündürdü. Güzel bir kahve beğendim ama v60 veya delter ile daha iyi sonuçlar çıkabilir. Bir de çok toz üretti demleme uzadı. Sanırım işleme metodundan dolayı normal bu durum.Ekli dosyayı görüntüle 2642
Ben yoğun gövde hafif bal tatliligi aldim v60da.Sonlara doğru hiç hoş olmayan ekşilik vurdu.Benden kaynaklanan hatadir diye dusunmustum

Kavrum Tarihi: 27.05.2020
Kavrum Profili: City plus
Değirmen: Comandante 27 klik
Filtre: Kalita Wave 185
Demleme yöntemi: Kalita Wave 185 / 0:00-0:30sn. 65ml Bloom, 0:30 - 01.45 435ml
Oran: 32 gr/500 ml
Su: 94° Buzdağı
Demleme süresi: 3:00
Tadım notları:

Kahve fabrikası aylık alımdan denediğim son çekirdek Inga Aponte oldu. V60 dan ziyade Kalita biraz daha bu çekirdeğe yakıştı diyebilirim, v60 da çok dalgalı sonuçlar aldım. Kalita ile gövde daha iyi bir noktaya geldi. Düşük/orta gövde, orta meyve asiditesine sahip, tatlı limon ve bal/şeker aromasının öne çıktığı bir kahve oldu. Kalitada floral tatlar biraz baskılandı ancak tatlılık arttığı için tercihim bu demleme metodu oldu.
Tamamen kişisel zevkime göre, Kolombiyalar arasından Paraisoyu, Etiyopyalar arasından Kochereyi daha çok beğendim.

Kavrum Tarihi: 27.05.2020
Değirmen: Comandante 23 klik
Filtre: Hario 40 lik paket
Demleme yöntemi: Hario V60 plastik 0:00-0:40. 50 gr blooming, 00:40 155 gr’a tamamlama 1:10 ile 256 gr a tamamlama.
Oran: 16/256
Su: 94° Vakiftasdelen
Demleme süresi:
Tadım notları:

Kahveyi ilk kez denedim , acikcasi beklentim buyuktu fakat ilk elin gunahi olmaz derler 😊Oldukca eksimsi, alttan alttan gelen bal tatliligi vardi. Asitidesi orta ve govdesi orta-yuksek bir bardak oldu. Sogudukca buruksu, eksimsi bir tad aldi. Honey process olmasi amaciyla daha tatli bir sonuc bekledim. Ogutumu inceltip, bloomingte de daha az su dokup tekrar deneme yapacagim. Daha tatli bir sonuc istiyorum.
Not: Kalita wave hic kullanmadim, @Kdundar Kalita wave ile daha tatli bir sonuc almis. Genel olarak ikilemdeyim almama gerek vardi vs diye. Bu tarz cekirdeklerde v60 bazen guzel sonuclar veremeyebiliyor. Aklimda sorular 🌝

v60 ile bu kahveyi demledim. kochere'den daha tatlı içimi yumuşak ve ağızda meyvemsi bir tat bırakan bir kahve. şu ana kadar en beğendiğim kahvelerden biri oldu.. kahve fabrikası alımına katılamadım ama olsun verilen her kuruşa değer bir kahve.

Kavrum Tarihi: 09.06.2020
Agtron Gourmet: 96.2
Değirmen: comandante 27 klik
Demleme yöntemi: V60/Kasuya yöntemi
Oran: 15 gr/250 ml
Su: 93° Buzdağı Damacana, 79 ppm
Demleme süresi: 40 gr su ile 40 saniye blooming, 40. saniyeden sonra 100 ml'ye tamamlama, 1.30'da 175 ml'ye, 2.10'da 250 ml'ye tamamlayarak demlemeyi tamamlama.
Tadım notları: Bu tarif ile çıkan sonuç bu çekirdeğe bayılmama sebep oldu. Karamlize bir elma gibiydi. Çok canlı ve tatlı bir asiditeye sahipti. Soğudukça limon ortaya çıkıyor ama paketin üstüne limonata yazılmasının bir sebebi var. Bu limon şekerli bir limon oluyor. Baştan sona tatlı bir kahve.Tek sıkıntısı kesinlikle doyurmuyor, 1 litre olsa 1 litre içilir :D. Şu an favorim bu çekirdek oldu diyebilirim.

Tadım notları: Bu tarif ile çıkan sonuç bu çekirdeğe bayılmama sebep oldu. Karamlize bir elma gibiydi. Çok canlı ve tatlı bir asiditeye sahipti. Soğudukça limon ortaya çıkıyor ama paketin üstüne limonata yazılmasının bir sebebi var. Bu limon şekerli bir limon oluyor. Baştan sona tatlı bir kahve.Tek sıkıntısı kesinlikle doyurmuyor, 1 litre olsa 1 litre içilir :D. Şu an favorim bu çekirdek oldu diyebilirim.
Kasuya yönteminde çekirdekler french press boyutunda öğütülüyor bildiğim kadarıyla, öğütümünüz biraz kalmamış mı? Bir de ilk 40.saniyede dökmeye başladığınız 100 ml'yi kaç saniyede döktünüz?

Kasuya yönteminde çekirdekler french press boyutunda öğütülüyor bildiğim kadarıyla, öğütümünüz biraz kalmamış mı? Bir de ilk 40.saniyede dökmeye başladığınız 100 ml'yi kaç saniyede döktünüz?

Merhaba, evet genelde daha kalın öğütüm ile yapılıyor kasuya yöntemi. Ancak hem çekirdek hem de kullanılan ekipmana göre her yöntemde olduğu gibi bu yöntemde de değişiklik yapmak gerekiyor, daha doğrusu denemeler yapmak gerekiyor bence. Normal v60 ve 40'lı filtre kullandığım için akış hızlı oluyor, bu nedenle daha ince öğütmek güzel sonuç veriyor. Ayrıca bu çekirdek bu ayarda pek toz üretmediği için akışı da tıkamıyor. Suyu ortalama 5 ile 10 saniye içerisinde dökmeye çalışıyorum ama asıl dikkat ettiğim süre olmuyor. Kahve yatağını olabildiğince az rahatsız ederek dökmeye çalışıyorum ve rao spin yapmıyorum hiç. Bu sayede ince çekimi telafi ederek acı tatları da engellemiş oluyorum.

Merhaba, evet genelde daha kalın öğütüm ile yapılıyor kasuya yöntemi. Ancak hem çekirdek hem de kullanılan ekipmana göre her yöntemde olduğu gibi bu yöntemde de değişiklik yapmak gerekiyor, daha doğrusu denemeler yapmak gerekiyor bence. Normal v60 ve 40'lı filtre kullandığım için akış hızlı oluyor, bu nedenle daha ince öğütmek güzel sonuç veriyor. Ayrıca bu çekirdek bu ayarda pek toz üretmediği için akışı da tıkamıyor. Suyu ortalama 5 ile 10 saniye içerisinde dökmeye çalışıyorum ama asıl dikkat ettiğim süre olmuyor. Kahve yatağını olabildiğince az rahatsız ederek dökmeye çalışıyorum ve rao spin yapmıyorum hiç. Bu sayede ince çekimi telafi ederek acı tatları da engellemiş oluyorum.
Teşekkürler hocam, bu şekilde deneyeyim ben de.

Çok doğru. Bende kasuya yaparken 40 lı kutu filtre yerine Hollanda filtre kullanıyorum akışı dengelemek için 👍

Bu kahve yok, olmuyor. Elimden gelen her demleme biçimini denedim, cuppingde de beğenmemiştim. Bazı gövdeyi düşük bırakacak demlemelerde daha kabul edilebilir olduysa da o demlemelerde de soğudukça hoş olmayan bir asidite ve ağız hissi oluştu. En içilebilir reçete ise o absürd "tornado" reçetesi oldu. Bu şekilde 2:20 ve 2:40 arası biten iki demlememi biraz beğenebildim, öğütüm kalınlığınızı bu süreye yaklaşacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

Bu kahve yok, olmuyor. Elimden gelen her demleme biçimini denedim, cuppingde de beğenmemiştim. Bazı gövdeyi düşük bırakacak demlemelerde daha kabul edilebilir olduysa da o demlemelerde de soğudukça hoş olmayan bir asidite ve ağız hissi oluştu. En içilebilir reçete ise o absürd "tornado" reçetesi oldu. Bu şekilde 2:20 ve 2:40 arası biten iki demlememi biraz beğenebildim, öğütüm kalınlığınızı bu süreye yaklaşacak şekilde ayarlayabilirsiniz.
Ben de begenmedim.Acılıktan başka bir şey alamadım pek.Cold brew yaptim hatta kochere ile kariştirip o şekilde cold brew yaptim

bende bir deniyim bu kahveyi :)

Mayıs alımındaki etiyopyalar ne kadar içtiğim en iyi kahvelerden olduysa-hatta ana sora en iyisi ve her demlemede üst düzey sonuç veren- amerikalar o kadar vasattı, neden böyle oldu anlamadım

Kavrum Tarihi:27.05.2020
Değirmen: Comandante 28 klik
Demleme yöntemi: Aeropress
Filtre: Tek kat aeropress filtresi
Oran: 15 gr/220 ml
Su: 89° Sırma Damacana
Demleme süresi: 45ml su ile 30 saniye blooming ardından kalan suyu 50-60 saniye aralığında bitirdikten sonra 1. dakikada 15 saniye boyunca karıştırdım ardından 2.30 da bastırmaya başlayıp 3.00da bitirdim.
Tadım notları: Elmanın burukluğu biraz üstte ama kahvenin hafif tatlılığı o burukluğu dengeliyor
Açıkçası benim de en beğenmediğim kahve olduğundan en sona saklamıştım vacu vin sağolsun kavrulduktan neredeyse 4 hafta geçmesine rağmen tatlarda kayıp yok. V60ta güzel reçete bulamadım ama yazdığım tarifi denerseniz belki sevebilirsiniz 1 ay sonunda dibi kalsa da kahveyi sevebildim :D

Geri