• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Fabrikası Ethiopia Ana Sora (Natürel) Tadım Notları ve Reçeteler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kahveleri bu şekilde ışık aldigi ortamda tutmak çekirdeklerin tazeligini çok etkiler mi?
Aslında kapalı bir dolapta muhafaza edilmesi daha çok öneriliyor ama son zamanlarda kullanım pratikliği açısından bu şekilde bir düzen yaptım. Direkt güneş falan görmüyor, normal gün ışığına maruz kalıyor. Kavanozlar da vakumlu ama elbette etkileniyorlardır.

Kavrum Tarihi:21.05
Kavrum Profili:filtre
Değirmen: örnek: timemore 20 klik
Demleme yöntemi: V60+melodrip benzeri bir araç
Oran: 18/260ml
Su: 94° Abant
Demleme süresi:3.00
Tadım notları:bu sefer şurup kadar tatlı bir kahve çikti.Sanıyorum melodrip benzeri kullandigim aparat sayesinde oldu.

Kesinlikle. Ana sora işlenişi (doğal) ve karakteri itibari ile öğütürken biraz toz çıkarabiliyor.

Melodrip mantığı ile çalkalanmanın önüne geçerek, filtreyi tıkamadan güzel bir fincan elde ettiniz sanırım. Hızlı akışlı filtre kağıdı ve bu tarz yardımcı ekipmanların hakkını verdiği zamanlar 😬 ☕️

siparişimin ilk partisi ulaştı. Dikkat edilmesi gereken, kahveyi normal v60 öğütülmesinde biraz daha iri öğütmek lazım herhalde. Ben öğütülmüş istemiştim. Ancak kahve filitreden geçirgenliği fazla oldu. Fazla toz birikintisi oldu bardakta. French Press- V60 arası irilik daha iyi olabilir.
Kahvenin orman meyvesi patlaması ilgi çekici, çok net. Ancak bardağın yarısından sora ekşimsilik epey artmaya başlıyor. İlk demleme bakalım, daha sonra netleşir.

Aslında kapalı bir dolapta muhafaza edilmesi daha çok öneriliyor ama son zamanlarda kullanım pratikliği açısından bu şekilde bir düzen yaptım. Direkt güneş falan görmüyor, normal gün ışığına maruz kalıyor. Kavanozlar da vakumlu ama elbette etkileniyorlardır.
Ben de bir kaç çeşit kahveyi bu şekilde muhafaza ediyorum.O yüzden sordum:) Teşekkürler.

Kavrum Tarihi:21.05
Değirmen: örnek: timemore 20 klik
Demleme yöntemi: V60+melodrip benzeri bir araç
Oran: 18/260ml
Su: 94° Abant
Demleme süresi:3.00
Tadım notları:bu sefer şurup kadar tatlı bir kahve çikti.Sanıyorum melodrip benzeri kullandigim aparat sayesinde oldu.
Melodrip benzeri olarak ne kullandınız hocam? Fotoğrafını atabilir misiniz?

Kavrum Tarihi:15.05
Değirmen: timemore 25klik
Demleme yöntemi: V60
Oran: 18gr/290ml
Su: 93°
Demleme süresi:2.45
Tadım notları: Kahve gerçekten kırmızı meyveler saçıyor.İlk demlememde 23klik 17.5/285 yapmıştım ikinci demlemem öğütümden dolayı bariz daha güzel oldu.Sıcaklığı 92° lere çekip kahve oranı artırıldığında da güzel sonuçlar çıkacağını düşünüyorum.

Tecrübemi paylaşmak istiyorum, aynı durumda olanlar olabilir veya hata yaptığım yer varsa düzeltmem için yardımcı olacak birileri çıkabilir :)
Ana soranın 14 mayıs kavurma tarihli 100 gr olan deneme paketini açtığımda burnuma çok güzel bir çilek kokusu gelmişti. Öğütünce tüm mutfağı bu koku sarmıştı ve demlememde de çok baskın ve güzel bir çilek tadı almıştım. Ertesi gün paketi açtığımda bu kokunun neredeyse kaybolduğunu fark ettim, tadım olarak da çok geriden ve sönük bir şekilde geliyordu. Tarifi değiştirmemiştim ilkinde çok memnun kaldığım için :(

Tecrübemi paylaşmak istiyorum, aynı durumda olanlar olabilir veya hata yaptığım yer varsa düzeltmem için yardımcı olacak birileri çıkabilir :)
Ana soranın 14 mayıs kavurma tarihli 100 gr olan deneme paketini açtığımda burnuma çok güzel bir çilek kokusu gelmişti. Öğütünce tüm mutfağı bu koku sarmıştı ve demlememde de çok baskın ve güzel bir çilek tadı almıştım. Ertesi gün paketi açtığımda bu kokunun neredeyse kaybolduğunu fark ettim, tadım olarak da çok geriden ve sönük bir şekilde geliyordu. Tarifi değiştirmemiştim ilkinde çok memnun kaldığım için :(
Paketi açık bırakmış olabilir misiniz?

V60 ise ayni oranı ve tadı tutturmak zor gerçekten.Koku olayina gelirsek iç açildigindaki koku kalmıyor zaten hem reseptörler kokuyu tanımış oluyor hemde paketin içindeki koku artık paket açildiktan sonra her şekilde sızıyor.Bence bir sorun yok tarifi bir daha deneyin

V60 ise ayni oranı ve tadı tutturmak zor gerçekten.Koku olayina gelirsek iç açildigindaki koku kalmıyor zaten hem reseptörler kokuyu tanımış oluyor hemde paketin içindeki koku artık paket açildiktan sonra her şekilde sızıyor.Bence bir sorun yok tarifi bir daha deneyin
Tekrar tekrar aynı tarif ile o tadın olmaması ve koku ve tattaki ani değişim beni şaşırttı açıkçası. Puspus'un tahmini daha olası gibi duruyor şu anda 🤷‍♂️

İstediği kadar açik kalsin 1 günde aroma kaybı olmaz.2 aylık çekirdeklerim var ilk günki gibi
Hava alan çekirdek tazeliğini fazlasıyla kaybeder.
250 grlık paketlerde çıt çıt yok, katlayıp kapatmanız için metal bi parça var onunka sıkıştırırsınız.

Hava alan çekirdek tazeliğini fazlasıyla kaybeder.
250 grlık paketlerde çıt çıt yok, katlayıp kapatmanız için metal bi parça var onunka sıkıştırırsınız.
yine o paketlere dua etmemiz lazım. diquinhonun paketi kadar kötü bi paket görmedim hayatımda :)

Geri