• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Fabrikası Ethiopia Ana Sora (Natürel) Tadım Notları ve Reçeteler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Şu ana kadar gardelli gibi üst düzey çekirdekleri hiç tatmadım.

İstanbulda bilinen firmaların çekirdekleriyle demlemeler yaptım.

Ana sora'yı az önce 25 gr/400 ml. olarak kalita 185 ile hazırladım.

Eşimle birlikte bugüne kadar içtiğimiz tartışmasız en iyi çekirdek olduğunu düşünüyoruz.

Not: Tatlar asidite gövde vb. gibi noktalarda yorum yapacak damak deneyimine sahip değilim.

Kavrum Tarihi: 21 Mayıs
Kavrum Profili: Filtre
Değirmen: örnek: Timemore 20 klik
Demleme yöntemi: V60 40gr blooming, 100+100 2 parça halinde döküm
Oran: 18 gr/240 ml
Su:
Demleme süresi:

@puspus 'un tarifine yakın bir tarif denemeye çalıştım.
Değirmenim geçen hafta, kahveler ise biraz önce geldiği için degassingi bekleyemedim. Acemiliğimi ve heyecanımı bağışlayın :)
Çok baskın bir kokusu var ancak orman meyveleri tadına ve kokusuna benzetemedim. Çok iyi bilmemekle beraber asıl tadını 1 hafta geçtikten sonra verecektir diye düşünüyorum.

mesaj eklenecek

Arkadaşlar kolay anlaşılır olması açısından tarifinizi yazarken Metin editöründeki üç noktaya basarak alıntı kutucuğunun içeriğine aşağıdaki gibi yazarsak daha güzel olur.
bu not konusu çok güzel, viskide de yaptığım gibi bir not defterine bu şekilde notlar almayı düşünüyordum birkaç gündür.

biraz üzerine konuşulup, düşünülüp belki bir standart oluşturulabilir ve kulüp için toplu defter bastırılabilir. olmaz mı?

Kavrum Tarihi: 14 Mayıs
Değirmen: örnek: timemore 20 klik
Demleme yöntemi: V60/Hoffmann yöntemi
Oran: 32gr/500 ml
Su: 91-93° Kardağ su ph:6.91 iletkenlik 149.5
Demleme süresi:45 sn blooming 1.45 e kadar döküm 2.50 bitiş
Filtre:100 lük japon üretimi ters çevirdim filtreyi.
Evdekiler de istediği için 3 kişilik demlemek zorunda kaldım ortaya çok temiz bir bardak çıktı yabancıların clean cup dedikleri. acaba çok fazla ve görece kısa sürede demlediğim için under extraction mı oldu bilemiyorum tatlı floral bir kahveydi ama aromaları çok fazla alamadım ancak kahveyi kavrumunu beğendim.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Kavrum Tarihi: 14.05.20
Değirmen Timemore 19 Click
Demleme yöntemi: V60 (100 lü Filtre)
Su: 92 Derece - Bozdoğan Madran (38 ppm)
Oran: 16 Gram Kahve 250 Gram su
Süre: 3.00

Tadım Notları: oldukça Şurubumsu Tam bir Meyve bombası ve orta gövdeli leziz bir kahve.

Evdekiler de istediği için 3 kişilik demlemek zorunda kaldım ortaya çok temiz bir bardak çıktı yabancıların clean cup dedikleri. acaba çok fazla ve görece kısa sürede demlediğim için under extraction mı oldu bilemiyorum tatlı floral bir kahveydi ama aromaları çok fazla alamadım ancak kahveyi kavrumunu beğendim.
500ml kahveyi bu çekirdek için 2.50 bitirmek oldukça kalın çekmeniz demek sanıyorum zira, comandante de 500ml için benim ilk denediğim 24 click oluyor ve 3.15-3.30 arası bitiyor. Bu çekirdeği 28 clicke gelmiştim ve demleme 3.45-50 den aşağı olmadı hem de japon 40'lik filtre ile.
Sizin muhtemelen gövdesi düşük biraz hafif bir sonuç olmanız normal gibi geldi benim demlemeleri düşününce.

ben de anlamadım ama bitti hocam yazmayı unutmusum su hoffmann ın paylaşılan peçete yöntemiyle 0.5 gr kadar tozunu aldım ondan mı acaba bilmiyorum. burada yazılanlara göre hatta ben 4 dk ve üzeri bekliyordum kararsızdım ama deneyim dedim böyle bir süre oldu.
500ml kahveyi bu çekirdek için 2.50 bitirmek oldukça kalın çekmeniz demek sanıyorum zira, comandante de 500ml için benim ilk denediğim 24 click oluyor ve 3.15-3.30 arası bitiyor. Bu çekirdeği 28 clicke gelmiştim ve demleme 3.45-50 den aşağı olmadı hem de japon 40'lik filtre ile.
Sizin muhtemelen gövdesi düşük biraz hafif bir sonuç olmanız normal gibi geldi benim demlemeleri düşününce.

ben de anlamadım ama bitti hocam yazmayı unutmusum su hoffmann ın paylaşılan peçete yöntemiyle 0.5 gr kadar tozunu aldım ondan mı acaba bilmiyorum. burada yazılanlara göre hatta ben 4 dk ve üzeri bekliyordum kararsızdım ama deneyim dedim böyle bir süre oldu.
Bahsettiğiniz yöntemin linkini atabilir misiniz hocam?

Kavrum Tarihi:14 mayıs
Kavrum Profili:Filtre
Değirmen: Baratza Forte
Demleme yöntemi: kalita 155 +melodrip
Oran: 14 gr/224 ml
Su: 92° arıtma
Demleme süresi: 04:00
Tadım notları: İlk yudumu içer içmez damakta patlayan dağ çileği. Orman meyveli dondurma yermiş gibi hissettiren belirgin tatlılık. Farklı bir Etiyopya, klasik Etiyopyaların floral dokunuşlarının yerini meyvemsellik almış ve soğudukça bardakta devam ediyor. Siyah üzüm tadı ben pek alamadım ama eşim içer içmez siyah üzüm dedi. Çekirdeklerin ne olduğunu bilmeden demledim bu arada. 10/10. Bol bol dondurup iyi kahve bulamadığım da joker olarak çıkarıp çıkarıp içmeyi planlıyorum :).

Arkadaşlar herkese iyi bayramlar.Burda yazılanları görünce şaşirdim acikcasi.Ben demleyemedim demek ki.Kesin bir sorun var ama sorun nerde yardimci olursaniz sevinirim.
250 ml su,16.5 gr anasora,timemore 20 klik,hario v60 02 porselen ve saman filtre.Tüm kahveler ıslanana kadar su döküp 30 sn blooming yaptiriyorum.Devamında dripperin yarisini geçmeden 2 aşamada suyu dokuyorum.3.Dakikada filtre tamamen tıkandı ve 230-240 ml çıktı aldım.Uzucu olan kısımsa kahve su gibi oldu.Ne gövde ne aroma hic bir şey çıkmadı.Daha önceki başka kahvelerde mükemmel sonuç alıyordum.Kavrum tarihi 21.05 acaba biraz daha beklemek mi lazım?
Not:derece,kettle ve tartim henüz yok.Bazi parametreler net değil.Sadece cekirdekleri tartıyorim kuçuk tartım var

Arkadaşlar herkese iyi bayramlar.Burda yazılanları görünce şaşirdim acikcasi.Ben demleyemedim demek ki.Kesin bir sorun var ama sorun nerde yardimci olursaniz sevinirim.
250 ml su,16.5 gr anasora,timemore 20 klik,hario v60 02 porselen ve saman filtre.Tüm kahveler ıslanana kadar su döküp 30 sn blooming yaptiriyorum.Devamında dripperin yarisini geçmeden 2 aşamada suyu dokuyorum.3.Dakikada filtre tamamen tıkandı ve 230-240 ml çıktı aldım.Uzucu olan kısımsa kahve su gibi oldu.Ne gövde ne aroma hic bir şey çıkmadı.Daha önceki başka kahvelerde mükemmel sonuç alıyordum.Kavrum tarihi 21.05 acaba biraz daha beklemek mi lazım?
Not:derece,kettle ve tartim henüz yok.Bazi parametreler net değil.Sadece cekirdekleri tartıyorim kuçuk tartım var
Siz zaten kendi cevabınızı kendinize vermişsiniz 😉
Saman filtre ❌
Tartısız döküm ❌
Net olmayan parametreler ❌
Göz kararı demleme ❌

Siz zaten kendi cevabınızı kendinize vermişsiniz 😉
Saman filtre ❌
Tartısız döküm ❌
Net olmayan parametreler ❌
Göz kararı demleme ❌
Hocam saman filtre dediğim orijinal hario filtresi japonya üretimi.Net olmayan parametre ise su sıcaklığı.Döktüğüm su ve kahve miktarı belli.Su sıcaklıği da 90-92 arasında muhtemelen.Kaynadiktan sonra 30 saniye bekledi.İçtiğim kahve tamamen su gibiydi.Bu kadar fark yapmaz bence.

Merhaba, 250ml (16.5 Gr kahve) ile 240ml çıktı almanız çok olası değil gibi daha çok 220ml gibi olabilir. Hatta demleme sonunda su kaldı diyorsaniz daha da az olabilir. 240ml almış olsanız oldukca yoğun hatta fazla çözünme olan bir sonuç almanız olasiydi.

Benim çoğu çekirdek için başlangıç noktam 30/500 oran, 24 click, 1 bloom+2 döküş, 94c, 3.30 dakika demleme.
Ana sora da 30/500, 28 click, 1 bloom+1 döküşü, 90c, 3.45-50 dakika demlemeye geldim.
Çekirdeklerin direnci oldukça yüksek.
Bu çekirdek yüksek sıcaklık, ince öğütüm, fazla karıştırma/calkalamaya pek uygun değil diye düşünüyorum.

Merhaba, 250ml (16.5 Gr kahve) ile 240ml çıktı almanız çok olası değil gibi daha çok 220ml gibi olabilir. Hatta demleme sonunda su kaldı diyorsaniz daha da az olabilir. 240ml almış olsanız oldukca yoğun hatta fazla çözünme olan bir sonuç almanız olasiydi.

Benim çoğu çekirdek için başlangıç noktam 30/500 oran, 24 click, 1 bloom+2 döküş, 94c, 3.30 dakika demleme.
Ana sora da 30/500, 28 click, 1 bloom+1 döküşü, 90c, 3.45-50 dakika demlemeye geldim.
Bu çekirdek yüksek sıcaklık, ince öğütüm, fazla karıştırma/calkalamaya pek uygun değil diye düşünüyorum.
Anladim hocam harionun serveriyle benim tarti arasinda uyuşmazlik var o zaman.Çekirdekler çok sert daha once natural cekirdek kullandim ama bu baya sert belki yaptiği toz da etkilidir.Bir dahakine biraz daha dikkat edecegim oranlara

Kesinlikle katılıyorum 250 ml demlemese %10-12 kayıp olur muhtemelen fazla su vardı demlikte

Demleme parametrelerinde kullanılan su hacminden kasıt çıktı değil de dökülen su değil mi?
Yuvarlak yapalım hesabı. 500ml su 30gr kahve için içilecek kahve miktarı 440ml gibi olur yuvarlak olarak. Kahve ağırlığının 2 katı kadar suyu tutuyor kabaca ve kahve+bu su damlaticida kalıyor.

Geri