• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Ekipmanı Öneri Konusu

Yakın zamanda kettle almayı planlıyorum. Fish ve fish pro arasında kaldım ama sanırım fish pro'yu seçeceğim güç kablosu birleşik olmadığından. İki ürün içinde geçerli olarak Timemore'da uyum işini nasıl çözüyorsunuz? Pro için şöyle bir ürün almak yeterli mi?
Fish Pour Çin'den geliyorsa ve fisi Eu tip degilse adaptör ya da arkasını açıp eu tip fiş bağlanıp kapatılarak kullanılabiliyor.Pro da buna gerek yok.Kablo bilgisayar güç kablosu gibi çıkarılıp takılabiliyor,linteki ürün işinizi görür.Kablo kesiti düşük ürün kullanacaksaniz (0.75)herhangi bir ara kabloyla kullanmamanızı,illa kullanacaksanız kalın kablo kesitli, topraklı iyi bir ürünle kullanmanızı öneririm.

Yakın zamanda kettle almayı planlıyorum. Fish ve fish pro arasında kaldım ama sanırım fish pro'yu seçeceğim güç kablosu birleşik olmadığından. İki ürün içinde geçerli olarak Timemore'da uyum işini nasıl çözüyorsunuz? Pro için şöyle bir ürün almak yeterli mi?
Ürünün yanında gelen kablo 0.75mm ama ben her ihtimale karşı 1.5mm kullandım.

Kettle noktasında tchibo kettle gerçekten başlangıç için müthiş bir f/p ürünü bence. 1999 TL'ye elektrikli, ısı ayarlı ve kaz boyunlu bir kettle bulmak imkansız sanırım. Ben kirpi süzgeç ile kullanıyorum çok memnunum.

Konu daha ziyade "Filtre Kahve Ekipmanı Öneri Konusu" olmuş gibi ama güzel içerik. Ellerinize sağlık

Konu daha ziyade "Filtre Kahve Ekipmanı Öneri Konusu" olmuş gibi ama güzel içerik. Ellerinize sağlık
Teşekkürler. Başta belirtmiştim zaten bunu. Espresso'dan çok anlamadığım için internet bilgisiyle konuşmam uygun olmaz. Diğer konularda yazmak isteyen olursa diye çağrım duruyor.

Çağrımı yineliyorum o halde;

Espresso ve Türk kahvesi üzerine yazmak isteyen var mıdır?

Teşekkürler. Başta belirtmiştim zaten bunu. Espresso'dan çok anlamadığım için internet bilgisiyle konuşmam uygun olmaz. Diğer konularda yazmak isteyen olursa diye çağrım duruyor.

Çağrımı yineliyorum o halde;

Espresso ve Türk kahvesi üzerine yazmak isteyen var mıdır?
Espressoda basit bir makine ve Moka ile demlemeler yapıyorum. Konunun uzmanı çok iyi ekipmanlara sahip güzel çıktılar alan arkadaşlar olduğunu biliyorum. Genel anlamda bilgiye sahibim ama işin ehli ustalardan görüş alma taraftarıyım ben de. ☺️

Herkese merhaba sevgili Kahve Kulübü sakinleri. Üç yıl kadar oldu nitelikli kahve demleme ve tatma olaylarını bir hobi olarak edineli. Artık V60, Cafec drippler'ları, Aeropress vesairenin de yanında düzgün kahve bardakları da (glassware) almak istiyorum. Araştırdığım kadarıyla bu meselenin ağababası Kruve'un Excite ve Inspire gibi çeşitli ürünleriymiş.

Bu ayın toplu kahve alımında seçilen Tetra N Roastery'den verdiğim siparişin yanında üzerinde Kruve'un da logosunun olduğu karton bir öğütüm referans cetveli geldi. Ancak araştırdığımda Tetra N'in internet adresinde de Kruve ürünlerini göremedim. Acaba, ABD satış fiyatına ek olarak, absürt paralar vermeden bu bardakları (ve karafları) Türkiye'de almamın bir yolu var mı?

Kruve haricinde de içme aksesuarları önerilerinize açığım.

1717845768706.png

Dipnot: Konuyu yanlış başlık altında açtıysam özür diliyorum. Alakalı spesifik bir başlık göremediğim için en yakın olanına ekledim.

Ekipman konusunda insan kendini gerçekten kötü hissediyor ya. O kadar absürd bir fark var ki yurtdışından almak ile TR'den alışveriş yapmak arasında.

Emre bey çok güzel bir başlık hazırlamış, ancak ürünlerin yurtdışından alınabilme ihtimali olunca çizelge yerinden oynuyor. Hele bir de indirimlere denk getirip taxfree falan yaparsan.

Fellow EKG aldım amazondan ve taxfreeli, 4050 TRY verdim. Yahu tr'de fırın üstü kettle'ları 3000 3500e satıyorlar.

Yazdığınız bardaklar USA'de 50 usd sanırım ( Link ) %5 kupon var. Muhtemelen taxfree ile alınabiliyordur. TRde bakıyorsun yine 2 katı neredeyse.

Ekipman konusunda insan kendini gerçekten kötü hissediyor ya. O kadar absürd bir fark var ki yurtdışından almak ile TR'den alışveriş yapmak arasında.

Emre bey çok güzel bir başlık hazırlamış, ancak ürünlerin yurtdışından alınabilme ihtimali olunca çizelge yerinden oynuyor. Hele bir de indirimlere denk getirip taxfree falan yaparsan.

Fellow EKG aldım amazondan ve taxfreeli, 4050 TRY verdim. Yahu tr'de fırın üstü kettle'ları 3000 3500e satıyorlar.

Yazdığınız bardaklar USA'de 50 usd sanırım ( Link ) %5 kupon var. Muhtemelen taxfree ile alınabiliyordur. TRde bakıyorsun yine 2 katı neredeyse.
Hocam aldığınız EKG'nin linkini atabilir misiniz?

Selam,

2 ay oldu, Amazon Belçikadan almıştım. İndirimli bi fiyattaydı. Adı şöyle geçiyor "Fellow 1137". Basic modeli siyah. Şu anda çıkmıyor linklerde. 130 EUR idi taxfreesiz
Anladım hocam. Açıkcası kendim için sormamıştım, Amazonda zaman zaman 120V modeller için iyi fiyatlar oluyor. Eğer öyle bir ürün aldıysanız gelen ürün hakikaten 120V mi geldi diye sormak istemiştim. "Amazonun açıklamalarına güvenilmez, öyle yazıyor ama 240V gelebilir" diyenler olmuştu, onun için sordum.

Selam,

2 ay oldu, Amazon Belçikadan almıştım. İndirimli bi fiyattaydı. Adı şöyle geçiyor "Fellow 1137". Basic modeli siyah. Şu anda çıkmıyor linklerde. 130 EUR idi taxfreesiz
Fellow 1137 Amazon Hollanda da 105,95 Euro

Anladım hocam. Açıkcası kendim için sormamıştım, Amazonda zaman zaman 120V modeller için iyi fiyatlar oluyor. Eğer öyle bir ürün aldıysanız gelen ürün hakikaten 120V mi geldi diye sormak istemiştim. "Amazonun açıklamalarına güvenilmez, öyle yazıyor ama 240V gelebilir" diyenler olmuştu, onun için sordum.
IMG_4237.jpeg

Evet 220 - 240 V imiş. Ben alırken hangi model olduğuna baktım, basic model idi. Orada da mı farklı versiyonlar var bunu bilmiyordum

müthiş. bilmiyorum tabi sever misiniz falan da ben memnunum.
o fiyatlara göre düşününce çok iyi bence.

edit: sanırım used o 105.95 eur olan. Refurbished falan olabilir. Yine de iyi :)
Sevilmez mi? Bizde 12 bine satılıyor inanılır gibi değil.

Ekli dosyayı görüntüle 33928

Evet 220 - 240 V imiş. Ben alırken hangi model olduğuna baktım, basic model idi. Orada da mı farklı versiyonlar var bunu bilmiyordum
İndirim dönemlerinde AmazonUS üzerinden gelen, diğerlerine göre daha bi indirimli modeller oluyor. Açıklama kısmında 120V yazdığı için uyarıp engellediğimiz arkadaşlar olmuştu. Sizin ürünün linkini görebilseydik açıklamada aynı şekilde 120V mi yazıyor yoksa 240V mi yazıyor ona göre bir çıkarımda bulunabilirdik belki .

Hocam merhabalar. Bahsettiğiniz taxfree olayı nasıl oluyor

Merhabalar,

Timemore C3 modelleri, 3bomber R3, ve Kingrinder K6 arasında kaldım. Fiyat olarak C3 modellerinde yarı fiyatı olanlar var direkt aynı fiyatlı olanlar var (C3esp pro gibi). v60 demleme dışına pek çıkmamayı düşünüyorum. aralarından hangisini tercih etmeliyim?

Hocam o kadar çok yere yazmışsınız ki buradan cevap vereyim aslında arkadaşlar da gayet güzel önerilerde bulunmuş seçtiğiniz modeller de güzel. Size en uygun hangisi geliyorsa onu alın bence. Çünkü en iyi değirmen diye bir şey yok. Birisinin kesin şunu alın demesini de beklemeyin bence çünkü bu bir deneyim tecrübe işi. Birisinin önerdiği aa bak kesin al dediğini alırsınız yarın siz beğenmeyebilirsiniz. Buradaki herkes tecrübelerini paylaşıp yardımcı olmaya çalışmış size. Her ürün herkeste aynı etkiyi uyandırmayabilir birisi toz üretmesini sevmez mesela ona göre değirmen önerir diğeri tozdan rahatsız olmaz ona göre önerir gibi. Forumda 3 değirmenle ilgili de herkes güzel fikir vermiştir diye düşünüyorum. Aratıp inceleyebilirsiniz. Timemore kullanmadım mesela ben ama herkes çok övüyor. Aynı şekilde R3 için de yorumlar çok iyi. Kingrinder kendim çok memnunum. Hangisini alırsanız alın sizi V60 demlemelerde üzmez kanaatimce. Şimdiden alacağınız değirmenle keyifli demlemeler yapıp yorumlarınızla katkılarınızı bekleriz. 😇
Merhabalar,

Timemore C3 modelleri, 3bomber R3, ve Kingrinder K6 arasında kaldım. Fiyat olarak C3 modellerinde yarı fiyatı olanlar var direkt aynı fiyatlı olanlar var (C3esp pro gibi). v60 demleme dışına pek çıkmamayı düşünüyorum. aralarından hangisini tercih etmeliyim?

Geri