Dibi
Barista
Daha fazla
- orkunozkaya_
Biraz baktım da Blue Mountain çekirdeğini neredeyse tüm ticari kavurucular satmış ya da hâlen satmakta. Google'da aratırsanız Starbucks'ın da sattığını, bir ara Türkiye'ye de getirdiğini görebilirsiniz. Gloria Jeans'in de bir ara seçkisinde bulunduğunu görebilirsiniz. Şu an Moliendo da satıyor aynı çekirdeği.
Nitelikli kahve kavurucularına baktığımda sadece Friendzone'da gördüm bu çekirdeği. O firma hakkında da pek bilgim yok. Alıştığımız anlamda bir butik kavurucuya benzemiyor, bilgisi olan aydınlatabilir. Hepsinde de aynı fiyata satılıyor.
'Ailemizin kavurucuları'nın hiçbirinde bu çekirdek yok. Sebebi acaba sadece pahalı olması mı, yoksa başka bir şey mi?
Friendzone hakkında bilgi sormuşsun.
Evimin yakınında olmasına rağmen ancak bugün kısmet oldu gidebildim, hatta şu an oradayım. Kendi halinde ufak bir yer, söylediğine göre İzmir'in en eskilerinden birymiş. Extreme çekirdekleri ucuza sunabilmelerini de sektörde eski olmalarına bağlıyor.
Satış sitelerinde extreme çekirdekler olmuyormuş, dükkanda da hazır yok. Sadece alışıldık çekirdekler hazırda var dükkanda, diğerlerini sipariş üzerine kavuruyorlarmış. Bana sempatik ve güvenilir geldi bundan böyle web sitelerini kullanabilirim.