• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve dünyası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan berhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Şahsen büyük keyif aldım bu sohbetten,keşke forumdaki tüm başlıklarda böyle sohbetler olsa,zira mevzular artık çok farklı noktalara gidiyor…

Biraz baktım da Blue Mountain çekirdeğini neredeyse tüm ticari kavurucular satmış ya da hâlen satmakta. Google'da aratırsanız Starbucks'ın da sattığını, bir ara Türkiye'ye de getirdiğini görebilirsiniz. Gloria Jeans'in de bir ara seçkisinde bulunduğunu görebilirsiniz. Şu an Moliendo da satıyor aynı çekirdeği.
Nitelikli kahve kavurucularına baktığımda sadece Friendzone'da gördüm bu çekirdeği. O firma hakkında da pek bilgim yok. Alıştığımız anlamda bir butik kavurucuya benzemiyor, bilgisi olan aydınlatabilir. Hepsinde de aynı fiyata satılıyor.
'Ailemizin kavurucuları'nın hiçbirinde bu çekirdek yok. Sebebi acaba sadece pahalı olması mı, yoksa başka bir şey mi?

Biraz baktım da Blue Mountain çekirdeğini neredeyse tüm ticari kavurucular satmış ya da hâlen satmakta. Google'da aratırsanız Starbucks'ın da sattığını, bir ara Türkiye'ye de getirdiğini görebilirsiniz. Gloria Jeans'in de bir ara seçkisinde bulunduğunu görebilirsiniz. Şu an Moliendo da satıyor aynı çekirdeği.
Nitelikli kahve kavurucularına baktığımda sadece Friendzone'da gördüm bu çekirdeği. O firma hakkında da pek bilgim yok. Alıştığımız anlamda bir butik kavurucuya benzemiyor, bilgisi olan aydınlatabilir. Hepsinde de aynı fiyata satılıyor.
'Ailemizin kavurucuları'nın hiçbirinde bu çekirdek yok. Sebebi acaba sadece pahalı olması mı, yoksa başka bir şey mi?
Tahminimce fiyatının yüksekliği az üretilmesinden kaynaklanıyordur çok kaliteli olmasından değil. Herhangi bir 88+ kahveden daha çok keyif alınacağını düşünüyorum ama ben de denemedim.

Tamamen arz/talep diyebiliriz. Pazarında sürekli alıcı bulduğu için parayı basan alıyor kültürünün hakim olduğu bir ürün.

Var mı bir efsunu derseniz, yok.
Tatsal profil olarak, anaerobik işlem görmemiş, yıkanmış herhangi bir Colombia, Guatemala geisha ile benzer yapıda diyebilirim. En azından içtiklerim öyleydi.

Kahve Dünyası yeni bir oluşum üzerine bir geçiş mi yapmış ? Tam ne zaman kavrulmuştur acep bu kahveler diyecektim Jamaica künyesine bakınca her çarşamba günü özenle kavrulur ibaresi gördüm. Diğer kahvelerine de bu uygulamayı daha önceleri yapıyorlar mıydı acaba bundan çok emin değilim.Eskiden denemek için kahve aldığımda aşırı kavrulmuş bir kahve acı tatların dolaştığı bir deneyim yaşamıştım.Son zamanlarda hiç kahve almadığımdan şimdi nasıldır bilemiyorum. Jamaica için bu riske giremem herhalde.Keşke bizim bildiğimiz kavurucular getirsede bi deneme fırsatımız olsa .Hep merak etmişimdir Blue Mountaini

@Yirgacheffe merhabalar, selamlar.
Doğru yeri burası değil ama sizi burda aktif görmüşken sorayım. Diğer forumda Agâh Bey olarak bilinen kişi siz misiniz? Sizin önceden kahve serüveniniz var sanırım. Öyle ise hala faal olarak bu işin içinde misiniz?

@Yirgacheffe merhabalar, selamlar.
Doğru yeri burası değil ama sizi burda aktif görmüşken sorayım. Diğer forumda Agâh Bey olarak bilinen kişi siz misiniz? Sizin önceden kahve serüveniniz var sanırım. Öyle ise hala faal olarak bu işin içinde misiniz?

Merhaba, evet benim.
Perakende olarak satışta yokum. Toptan ve danışmanlık bazında devam ediyorum. 🙂

türkiyede satılan hasadın 2017 falan olmasından bir. fiyatının karşılığında sunduğu lezzetin tam bir tırışka olması iki. süper bir marketing başarısıdır bu kahve. afilli fıçılarda düşük kilolarda gelmesi abartı fiyatı sonra fincanda aaaaa. tabi o kadar para verip yok ya güzeldir ben anlamamışımdır diyen de çok 😂

türkiyede satılan hasadın 2017 falan olmasından bir. fiyatının karşılığında sunduğu lezzetin tam bir tırışka olması iki. süper bir marketing başarısıdır bu kahve. afilli fıçılarda düşük kilolarda gelmesi abartı fiyatı sonra fincanda aaaaa. tabi o kadar para verip yok ya güzeldir ben anlamamışımdır diyen de çok 😂
Mavi dağlardan kopan lezzet, her bir çekirdek özenle seçilip fıçılandı, o fıçıyı açan ilk siz olacaksınız. Blue Mountain A.Ş. Mmmm enfes :D

Mavi dağlardan kopan lezzet, her bir çekirdek özenle seçilip fıçılandı, o fıçıyı açan ilk siz olacaksınız. Blue Mountain A.Ş. Mmmm enfes :D
Tebrikler artık kopi luwak seviyesine çıktınız. Çöpe atacağımız kahveleri mis gibi kediye mırlata mırlata yedirdiğimiz afyon sucuğu şeklinde hayvandan geri aldığımız bu çekirdekleri sadece ama sadece size ayırıyoruz. Sertifika desen var. İstersen kilosuna 100 dolar daha verirsen organik gezen kedi sertifikalı da verebiliriz. Helal sertifikası da bizden.

Tebrikler artık kopi luwak seviyesine çıktınız. Çöpe atacağımız kahveleri mis gibi kediye mırlata mırlata yedirdiğimiz afyon sucuğu şeklinde hayvandan geri aldığımız bu çekirdekleri sadece ama sadece size ayırıyoruz. Sertifika desen var. İstersen kilosuna 100 dolar daha verirsen organik gezen kedi sertifikalı da verebiliriz. Helal sertifikası da bizden.
O işin farklı boyutu zaten, kafeslerde kapatıp sadece kahve yediriyorlarmış

Seneler önce, ben daha nitelikli kahve ile tanışmazdan evvel Starbucks'a gelmişti. O zamanın parası bardak başına ₺50 gibi bir ücret ödeyip bir tane denemiştim arkadaşlarla, sonra Starbucks'ın diğer kahvelerinden pek bir farkının olmadığını görünce @Beytbaba 'nın da dediği gibi kusuru kendi üzerimize alıp yolumuza devam etmiştik.

Ben de memleketinde kendisini içmiştim ve belki bölgenin diğer organik nimetlerinden kaynaklı ağzımın tadı yok herhalde demiştim😄 Şaka bir yana marketing mucizesi keriz silkelemede bir başarı hikayesi.

Seneler önce, ben daha nitelikli kahve ile tanışmazdan evvel Starbucks'a gelmişti. O zamanın parası bardak başına ₺50 gibi bir ücret ödeyip bir tane denemiştim arkadaşlarla, sonra Starbucks'ın diğer kahvelerinden pek bir farkının olmadığını görünce @Beytbaba 'nın da dediği gibi kusuru kendi üzerimize alıp yolumuza devam etmiştik.

Öncelikle estağfurullah. 2018 yılındaydı. Biz eğitim ve denetim departmanında bölge sorumluları olduğumuz için gittiğimiz mağazalarda baristalarla denememiz için almıştık. Çocuklar asgari ücretle nasıl alsınlar ama denemelerini de istiyorduk. Tabii starbucks şaşırtmayıp bunu da koyu kavurmuştu. Üstüne kavurma tarihinin üstünden geçmiş üç ay. Berbat bir sonuç ortaya çıkmıştı haliyle. Kime tattırsam bumuymuş yahu demişti. Yani o kadar da kötü değil bu kahve aslında, starbucks berbat etmişti. 😀

Geri