• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Değirmeni

burakergen

Üye
İsim
burak
Daha fazla  
İsim
burak
Herkese Merhaba;

Evde kahve demlemeye yeni başlayan birisi olarak bir kahve değirmeni almak istiyorum , Molent mi Timemore mi başlangıç paketleri arasında kararsız kalıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim

Öncelikle hoş geldiniz. Tabii bu işler bütçe meselesi ama kendi deneyimimden yola çıkarsam ne alırsanız alın bir iki ay sonra bir üst modele çıkmak isteyeceksiniz. O yüzden bütçe uygunsa bence iyi bir değirmenle başlayın. Değirmen bu işin en önemli parçası. Ben mesela 3 ay önce timemore slim plus aldım epey idare ederim dedim ama dayanamayıp 1zpresso k-plus ile yolculuğu şimdilik noktaladım. Hala gözüm dışarda. Gerçi slim de işyerinde hizmet veriyor çok kaybım olmadı :) Tabii seçim sizin.

Filtre için giriş seviyesinde Timemore C2 rahatlıkla tavsiye edilebilir. 1 yıldır kullanıyorum filtre kahve için yükseltme ihtiyacı hissetmiyorum. Espresso için kullanılamaz. İki dezavantajı var bana göre; birincisi türk kahvesi inceliğine inmek biraz zor ama şu an satılanların bu konuda biraz daha geliştirildiğini duydum, ikincisi klikler arası mesafe fazla. Yani olması gerektiği kadar hassas değil, ancak yine de büyük sorun oluşturduğunu düşünmüyorum.

Diğer değirmenler hakkında bilgim yok kendi kullandığım değirmen hakkında bilgi vermek istedim. Bütçe sınırlıysa veya ilk etapta yüksek miktarlar ödemek istenmiyorsa tercih edilebilir.

Bende kahve macerama molent g50 ile başladım daha sonra kısa bir 1zpresso k-pro macerasından sonra Cmd'ye geçerek geçerek kafamı rahatlattım. Molent g50 başlangıç ve orta segmentte kesinlikle üzmez (molent poket hakkında bir fikrim yok) g50 genel olarak gayet güzel fincanlar çıkartır (hala kullanıyorum) ama arkadaşlarında belirttiği gibi bir müddet sonra yükseltmek isteyebilirsiniz. Benim şahsi fikrim her türlü çelik burrlu bir değirmen tercih etmeniz olur eğer bütçeniz de uygunsa direk üst segment bir değirmen alırsanız arkadaşlarında dediği gibi kafanız rahat olur uzunca bir süre. :)

Son düzenleme:
Herkese Merhaba;

Evde kahve demlemeye yeni başlayan birisi olarak bir kahve değirmeni almak istiyorum , Molent mi Timemore mi başlangıç paketleri arasında kararsız kalıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim
1) hangi amaç için? Filtre, espresso, Türk kahvesi, vs
2) bütçe ?
3) istenilen özellikler var mı? Hızlı öğütsün, renk seçeneği olsun, yerli olsun, vs
4) malzeme önemli mi?
5) kapasite ?

Bütçe uygunsa, çelik kesicili alın lütfen.

1) hangi amaç için? Filtre, espresso, Türk kahvesi, vs
2) bütçe ?
3) istenilen özellikler var mı? Hızlı öğütsün, renk seçeneği olsun, yerli olsun, vs
4) malzeme önemli mi?
5) kapasite ?

Bütçe uygunsa, çelik kesicili alın lütfen.
1- %90 Filtre Kahve yapımında kullanacağım
2- Bütçem 750 Lira
3- Hayır öyle ayrıca bir özelliği yok
4- Hayır malzemesi önemli değil
5- Tek başıma kahve yapıp içiyorum genelde maksimum öğütüm 20 gram

Çözüm odaklı sorularınız için teşekkür ederim

1- %90 Filtre Kahve yapımında kullanacağım
2- Bütçem 750 Lira
3- Hayır öyle ayrıca bir özelliği yok
4- Hayır malzemesi önemli değil
5- Tek başıma kahve yapıp içiyorum genelde maksimum öğütüm 20 gram

Çözüm odaklı sorularınız için teşekkür ederim
Cevaplar için teşekkürler.

C2, Slim, Slim Plus, Molent g50 gibi ürünlerin hepsi sizi memnun edecektir.

Öğütüm olarak farkı hissetmeniz daha zor olabilir ama ürünler arasında malzeme, kullanım ve ergonomi açısından farklar var. Onlar da seçiminizde etkili olabilir.

Hepsi sizin amacınıza uygun olacaktır.

Bir sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Değirmenler kolay kolay bozulmayan, kırılmayan ürünler. Güvenilir 2.el ürünlere de bakmanızı tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Başlangıç - giriş seviyesi olayını değirmen de anlamıyorum.. tartı nın başlangıcı olur.. 50 tl ye ucuz kaan alırsın zaten iyi demleyşci olana kadar 3-4 ay geçer 0.3 gram eksik , 1 sn gec tepki o kadar da dert degil….. kettlin baslangici olur hatta normal isiticinin ucuna kirpi takarsin biraz da yavas dokmeye zorlarsin kendini o da idare eder…kahvenin kalitesinin baslangici olmaz cop alirsan cop icersin kaliteli alirsan kalitei icersin…. Amma bence degirmenin baslangici olmaz.. basit bir sey alirsan zamanla gelismez bu… butcen varsa butcenin yettigi en iyi degirmeni al… demiyorum ki illa cmd, kpro al.. ama butcen 1000 tl ise baslangic isin 200 tl lik alma git 1500 tl almak icin para biriktir

1000 tl ise baslangic isin 200 tl lik alma git 1500 tl almak icin para biriktir
cok dar bir bakis acisi.

her seyden önce insanlar bir hobiye basliyor, sevip sevmeyecegini de bilmiyor. “Nitelikli kahve” hakkinda bir fikrinin olacagi makul ekipmanlar ile baslanir, sevilirse devam edilir.
nitekim harcanan para arttikca bunun geri donusu lineer artmiyor.

sevk kirmayiniz, yapici ve pozitif olunuz.

Başlangıç - giriş seviyesi olayını değirmen de anlamıyorum.. tartı nın başlangıcı olur.. 50 tl ye ucuz kaan alırsın zaten iyi demleyşci olana kadar 3-4 ay geçer 0.3 gram eksik , 1 sn gec tepki o kadar da dert degil….. kettlin baslangici olur hatta normal isiticinin ucuna kirpi takarsin biraz da yavas dokmeye zorlarsin kendini o da idare eder…kahvenin kalitesinin baslangici olmaz cop alirsan cop icersin kaliteli alirsan kalitei icersin…. Amma bence degirmenin baslangici olmaz.. basit bir sey alirsan zamanla gelismez bu… butcen varsa butcenin yettigi en iyi degirmeni al… demiyorum ki illa cmd, kpro al.. ama butcen 1000 tl ise baslangic isin 200 tl lik alma git 1500 tl almak icin para biriktir
Maalesef bu yoruma tamamen katılamıyorum.

Söylemek istediğinizi anlıyorum fakat o kadar basit değil.

C2 ile çok iyi kahveler içebilirsiniz. Öğrenme aşamasında değirmenden daha önemli şey bence pratik yapmak ve tekniği kavramak.

Her hobide olduğu gibi zamanla iyileştirme yapılabilir.

Üst seviye değirmene geçince tabii ki bu neymiş böyle diyorsunuz ama bunun çoğu fincan kalitesinden ziyade ergonomi ve kalite kaynaklı oluyor. Kalite ve tat farkını anlamak için bu hobiyi ciddiye alıp, ilerletmek gerekiyor.

Bunlar benin şahsi düşüncelerim, katılmayan olabilir ama naçizane piyasadaki bir çok değirmen elimden geçti ve az çok fikir verebiliyor.

Ben gitara başlarken hocam alabileceğin en iyi gitarı al çünkü doğru sesleri ondan duyabilirsin demişti. Kötü bir gitar kötü seslere sebep olur o da seni gitardan soğutur.

Sergen hocam dost acı söyler yolunu seçmiş ve aynen katılıyorum. Alınabilecek en iyi değirmene zorlanmalı bütçe.

elbette her hobide iyilestirme yapilir lakin soylemek istedigim daha farkli bir seydi.. özellikle acemiler için…misal200- 300 tl lik değirmen aldiniz ve bu ise basladiniz iki yolunuz var a) bu isi seveceksiniz ve artik Her reçeteye uygun homojen ogutum yapan 250 gramına 150 TL verdigin nitelikli kahvelerden tam tadım notlarını alabileceğim adam gibi bir değirmen alayım diyeceksiniz b) bu işi sevmeyeceksiniz ve sevmeniz büyük sebebi de nitelikli bardak çıkaramıyor olmanız tadını notlarını alamıyor olmanız olacak ve bunun da en büyük sebebi de degirmeninizin kötü olması olacak…… iki durumda da 300 tl çöp olacak.. Misal ben değirmenin cmd, kettle im elektrikli tartım da tmemore….Biliyorum ki kahveden istediğim tad alamazsam ya kahve kötü ya tekniğim daha oturmadı …Ama en azından homojen olmadı , değirmende iş yok, kaynar su döktüm 93°’yi tutturamadım gibi bahaneler yok… ama her görüşe saygı duyarım

cok dar bir bakis acisi.

her seyden önce insanlar bir hobiye basliyor, sevip sevmeyecegini de bilmiyor. “Nitelikli kahve” hakkinda bir fikrinin olacagi makul ekipmanlar ile baslanir, sevilirse devam edilir.
nitekim harcanan para arttikca bunun geri donusu lineer artmiyor.

sevk kirmayiniz, yapici ve pozitif olunuz.
Ucuz değirmen alacak kadar zengin değilim :) ayrıca başlangıç ve hobiyi sevmek
için en makul ekipman direk roasterden alınan öğütülmüş kahvedir

Geri