• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kafeinsiz Kahve

Bu listeye bence kilo fiyatlarını da eklemek lazım. Eğer aynı kahve 250 gram ve 1000 gram olarak iki ayrı ürün gibi satışa konmamışsa 1000 gram fiyatları yok listede. Kendim için istiyorsam ne olayım :)
Teknik olarak mümkün mü mümkünse bile eklenmeli mi @selamet karar verir artık :)

Kendiniz için söylediğiniz hiç aklıma gelmedi ya zaten. Bi kavurucu, 1 kilosunu 480 liraya (mesela yani) sattığı kahvesinin 250 gramını 120 lira değil de 160 liraya satıyor oluşunu neden özellikle belli etmek ister ki sonuçta 🤣

Teknik olarak mümkün mü mümkünse bile eklenmeli mi @selamet karar verir artık :)

Kendiniz için söylediğiniz hiç aklıma gelmedi ya zaten. Bi kavurucu, 1 kilosunu 480 liraya (mesela yani) sattığı kahvesinin 250 gramını 120 lira değil de 160 liraya satıyor oluşunu neden özellikle belli etmek ister ki sonuçta 🤣
Hayatta istemez. Neden istesin ki? Ama mesela yani 250 gramını 160 liraya sattığı kahvenin kilosunu 640 lira satarken insanlar rahat rahat alabilsin diye 480 liraya satıyorsa belli etmek isteyebilir (mesela yani) :)

Decaftır günahı yoktur diye yemekten sonra bi bardak demledim. 56 sezon Naruto’ya başlamayı düşünüyorum şu anda. Öyle uykum yok

İnsanevladı gerçekten acaip. Kahvenin içinden kafeini çıkarmak istemek.
Zeytinin yağını çıkarıp başka bir zeytinin üzerine dökmek 0.o

Ha kafeine alerji(!) vardır anlarım ya da alkolsüz bira anne sütünü destekler anlarım, yaşasın alkolsüz bira derim ama gecenin bir vakti kafeinsiz kahveden dolayı zihnimin böyle gereksiz çalışmasına, aklımın uyarılmasına anlam veremiyorum.

Hem bu kafeinsiz çekirdeklerin notlarında neden hep çikolata var:)
Ya da bu kahveyi hanımda içti o neden mışıl mışıl uyuyor. Bi bardak daha içsem uyandırıp soracak aymazlığa gircem nerdeyse.

Kafeinsiz kahveye tövbeler olsun. Şu hale bak. Gerçekten saat 00:05 ve bu insan ben değilim.

Decaftır günahı yoktur diye yemekten sonra bi bardak demledim. 56 sezon Naruto’ya başlamayı düşünüyorum şu anda. Öyle uykum yok

İnsanevladı gerçekten acaip. Kahvenin içinden kafeini çıkarmak istemek.
Zeytinin yağını çıkarıp başka bir zeytinin üzerine dökmek 0.o

Ha kafeine alerji(!) vardır anlarım ya da alkolsüz bira anne sütünü destekler anlarım, yaşasın alkolsüz bira derim ama gecenin bir vakti kafeinsiz kahveden dolayı zihnimin böyle gereksiz çalışmasına, aklımın uyarılmasına anlam veremiyorum.

Hem bu kafeinsiz çekirdeklerin notlarında neden hep çikolata var:)
Ya da bu kahveyi hanımda içti o neden mışıl mışıl uyuyor. Bi bardak daha içsem uyandırıp soracak aymazlığa gircem nerdeyse.

Kafeinsiz kahveye tövbeler olsun. Şu hale bak. Gerçekten saat 00:05 ve bu insan ben değilim.
Sitokrom P450 1A2 (CYP1A2), insanlarda kafein metabolizmasında yer alan majör bir
enzimdir. Kafeinin karaciğer enzimleri tarafından metabolize edilir ve CYP1A2 geni tarafından kodlanır. CYP1A2 genindeki varyantlar kafein için farklı metabolizma hızlarını gösterebilir.
Türkçe meali: Siz ve eşiniz aynı ml kahve aynı mg kafein alsanız bile kafeinin metabolizma süresi farklı olacağı için bünyeye etkisi farklı olacaktır. Kafein metabolizmasından sorumlu olan "CYP1A2 gen polimorfizmi" denir bu duruma.

Dolayısıyla kafeinin CYP1A2’nin substratı olan, CYP1A2’yi inhibe eden veya
CYP1A2’yi indükleyen ilaçlarla etkileşim potansiyeli bulunmaktadır. Bu noktada kafeinsiz kahveye ihtiyacimız olduğunu düşünüyorum🙃.

Sitokrom P450 1A2 (CYP1A2), insanlarda kafein metabolizmasında yer alan majör bir
enzimdir. Kafeinin karaciğer enzimleri tarafından metabolize edilir ve CYP1A2 geni tarafından kodlanır. CYP1A2 genindeki varyantlar kafein için farklı metabolizma hızlarını gösterebilir.
Türkçe meali: Siz ve eşiniz aynı ml kahve aynı mg kafein alsanız bile kafeinin metabolizma süresi farklı olacağı için bünyeye etkisi farklı olacaktır. Kafein metabolizmasından sorumlu olan "CYP1A2 gen polimorfizmi" denir bu duruma.

Dolayısıyla kafeinin CYP1A2’nin substratı olan, CYP1A2’yi inhibe eden veya
CYP1A2’yi indükleyen ilaçlarla etkileşim potansiyeli bulunmaktadır. Bu noktada kafeinsiz kahveye ihtiyacimız olduğunu düşünüyorum🙃.
Yani bir müslümanın üç kase balı varsa hepsini yesin mi? 🙃

Yani bir müslümanın üç kase balı varsa hepsini yesin mi? 🙃
Kahve çekirdeğinin yapısında kafeinin yanı sıra teobromin, teofilin, tanenler gibi başka bileşenlerde var. Bunlardan bazılarıda merkezi sinir sistemini uyarır. Kafeinsizde olsa kafeinli de olsa azı karar çoğu zarar 🤯

Tchibo Brazil Decaf hakkında bilgi bulamadım. Üretim tarihi 15 gün önce olduğunu görünce ve indirimliyken alayım dedim. "Yoğunluk: 6 üzerinden 2" yazınca, en azından yanık olmaz bu sefer düşündüm.

Çok siyah bir çekirdekler çıktı. Ama olsun decaf işleminden bu şekilde oluyormuş. Risk almamak için Clever ile demledim. Nasıl? Kötü.
Yanık mı? Çok değil. Ama gene de yanık. İçilir mi? belki. Ama gereksiz. Biraz karamel tadı var ama yok. 90 derece ile denedim. 80 derece ile denedim: biraz daha iyi. İçtikten sonra dil üzerinde gitmeyen bir şey bırakıyor.

Kimse almasın. İsteyen de varsa, Ankara'da verilik.

Merhabalar,

Yok mudur acaba Kawa Coffee'nin Colombia El Paraiso'su gibi içilebilecek güzel bir kafeinsiz kahve? Geçen yıl aldığım 1 kg'ın sonuna geldim.

Kronotrop Ruanda Kafeinsiz aldım. Amacım kahveye benzeyen bir decaf bulmak. Tuhaf tuhaf olmayan. Fiyat yüksekliği ve markayı güvendim.

V60ta Fena değil. İpeksi bir kıvama sahip. Tadı da düz, standart. Ama kahveye benziyor mu? Evet (%95 diyelim). Koyu kahve tarafından. Ama yanık değil. Zevk aldım. Bir tatlı ile mesela.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20231227_183114_Gallery.jpg
    Screenshot_20231227_183114_Gallery.jpg
    69.4 KB · Görüntüleme: 23
V60'la nasıl demlediniz? Bir de acı bir tat var mı acaba?
Standart demledim.
Hario 01 kağıt, 1zpresso k-max ile 6.5, 12:192 (// 1:16), 95 derece. Buzdağı su ile. 45 saniye bloom 35gr ile + kalan. 2dk25sn'de bittirdim.
Asiditesi yok bu arada. Meyve tadı da alamadım (şeftali yazıyor site'de). Parlak değil. Son yudumda belki hafif bir meyvemsi bir tat bırakıyor. Demleme 1:16 ve 95 derece olmasına rağmen bence hiç acı tadı yok damağıma. Ama acılığın tam sınırında olabilir.

Kronotrop Ruanda Kafeinsiz aldım. Amacım kahveye benzeyen bir decaf bulmak. Tuhaf tuhaf olmayan. Fiyat yüksekliği ve markayı güvendim.

V60ta Fena değil. İpeksi bir kıvama sahip. Tadı da düz, standart. Ama kahveye benziyor mu? Evet (%95 diyelim). Koyu kahve tarafından. Ama yanık değil. Zevk aldım. Bir tatlı ile mesela.
Hocam decaf almanızın sebebi nedir

Hocam decaf almanızın sebebi nedir
Aslında kafeinin etkisi hiç hissetmedim. Akşam akşam espresso bile içerdim. Ona rağmen, İnternetteki yazılardan etkilenerek (= kafein uyku kalitesi azalıyormuş), son kafeinli kahvem saat 17de içmeye hedefliyorum. Hayatıma çocuk girdiği günden beri, hep yorgun oldum, ve uykumu kaliteli bir şekilde almak zorundayım. Kafein alsam belki de fark etmezdi, ama risk almak istemiyorum. İşten geldikten sonra, güzel bir kahve daha içebilsem (kafeinsiz), ne güzel olur. 😇

Aslında kafeinin etkisi hiç hissetmedim. Akşam akşam espresso bile içerdim. Ona rağmen, İnternetteki yazılardan etkilenerek (= kafein uyku kalitesi azalıyormuş), son kafeinli kahvem saat 17de içmeye hedefliyorum. Hayatıma çocuk girdiği günden beri, hep yorgun oldum, ve uykumu kaliteli bir şekilde almak zorundayım. Kafein alsam belki de fark etmezdi, ama risk almak istemiyorum. İşten geldikten sonra, güzel bir kahve daha içebilsem (kafeinsiz), ne güzel olur. 😇
Hocam benden size tavsiye o zaman genel olarak akşam kahvenizi daha yüksek rakımda yetişmiş biraz daha koyu kavrulmuş bir çekirdek ile düşük dozlarda sizi kesebilir bunu denemenizde fayda olabilir Decaf genel itibariyle çokda yararlı bir ürün değil onunda bi o kadar uyku kalitenizi etkileyecegini düşünüyorum. Amacımızda uyku kalitesi ise başta zevklerinizden değilde diğer etmenleri değiştirmeniz sizin için çok daha uyumlu olacaktır uyku hijyeni adı altında bakabilirsiniz notlarım arasından cikarabilirsem paylaşımda sağlarım buradan

Hocam benden size tavsiye o zaman genel olarak akşam kahvenizi daha yüksek rakımda yetişmiş biraz daha koyu kavrulmuş bir çekirdek ile düşük dozlarda sizi kesebilir bunu denemenizde fayda olabilir Decaf genel itibariyle çokda yararlı bir ürün değil onunda bi o kadar uyku kalitenizi etkileyecegini düşünüyorum. Amacımızda uyku kalitesi ise başta zevklerinizden değilde diğer etmenleri değiştirmeniz sizin için çok daha uyumlu olacaktır uyku hijyeni adı altında bakabilirsiniz notlarım arasından cikarabilirsem paylaşımda sağlarım buradan
Teşekkür ederim. Gelecek alımda bahsettiginiz kahvelere bakarım. Aklımdaydı aslında ama bilgi eksikliğim var o konu da. Araştırayım. Keşke her paket üzerinde ortama kafein miktarı yazılabilse, içkiler gibi.

Teşekkür ederim. Gelecek alımda bahsettiginiz kahvelere bakarım. Aklımdaydı aslında ama bilgi eksikliğim var o konu da. Araştırayım. Keşke her paket üzerinde ortama kafein miktarı yazılabilse, içkiler gibi.

Bütün dekafeinizasyon metodları aynı değil, dolayısıyla sağlık üzerine etkileri de aynı değil. Her ne kadar hakkında bir inceleme yazısı göremesem de hem yöntemin açıklaması bana sağlıklı ve mantıklı geldiğinden hem de FDA onayı olmasını göz önüne alırsak swiss water process ile dekafeinize edilmiş kahvelere bakabilirsiniz diye düşünüyorum.

Yurtiçinden 2 örnek:

Bütün dekafeinizasyon metodları aynı değil, dolayısıyla sağlık üzerine etkileri de aynı değil. Her ne kadar hakkında bir inceleme yazısı göremesem de hem yöntemin açıklaması bana sağlıklı ve mantıklı geldiğinden hem de FDA onayı olmasını göz önüne alırsak swiss water process ile dekafeinize edilmiş kahvelere bakabilirsiniz diye düşünüyorum.

Yurtiçinden 2 örnek:

İstisnalar illaki vardır uyku icin başta en az keyif verenden en son en çok keyif verene doğru yapmalı

Geri