• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kafein, kahve ve alerji

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan krmbyl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

krmbyl

Barista
İsim
Kerem
Daha fazla  
İsim
Kerem
Espresso Makinesi
Kendi makinesini yapmaya çalışıyor
Son zamanlarda özellikle kahve olmak üzere kafeinli içecekler tükettiğim zaman ciddi anlamda rahatsız olmaya başladım. Rahatsızlığı tarif etmek gerekirse nefes darlığı, burun tıkanıklığı, dilde şişme, boyundaki kaslarda kasılma ve karında şişkinlik şeklinde. Kahveyi bıraksam bile bu etkiler birkaç gün bünyede görülmeye devam ediyor.

Çay, kola gibi içeceklerde de benzer problemleri yaşıyorum ancak kahvede bu başka bir seviyeye geliyor.

Yabancı forumlarda benzer problemleri yaşayan birkaç kişiyle rastladım. Kişide küf veya hamamböceği alerjisi varsa, kahve içindeki küf ya da işleme sırasında karışan hamamböceğinin alerji tetikleyebileceğinden bahsetmişler. Ancak kafeini tamamen sıfırlayıp semptomlardan kurtulanlar da var.

Kahvenin aşırı uyarıcı etkisini baskılamak için kahveyle beraber L-theanine tüketenler de oldukça fazla ancak bu biraz deneysel, herkeste aynı etkiyi veren bir şey değilmiş. Şahsen ben de tercih etmiyorum.

Kafeinle, kahveyle buna benzer bir deneyim yaşayan oldu mu?

Kafein ve küf/böcük olayını birbirinden ayırmak gerek. Ancak kendiniz belirtmişsiniz; diğer kafeinli içecekleri tükettiğinizde de bu sorunlar oluyormuş. O zaman olay tamamen kafeinden kaynaklanmakta. Kahvede başka bir boyuta ulaşmasının sebebi de aldığınız kafein miktarı. Kolada çayda bulunan kafeinin 10 katını alıyorsunuz kahve ile. Kola için konuşursak: Litrede 30mg (bardakta 6-7mg) kafein varken, kendi yaptığınız bir demlemede, 200-300mg civarı kafein almanız mümkün.

Belki kötü bir öneri olacak ama, aldığınız kafeini başka bir kimyasalla bloke etmek yerine hiç almamak daha iyi olacaktır. Bunun için de decaf çekirdekleri seçebilir, demleme yöntemlerinde, hızlı olanlara yönelebilirsiniz. Önerideki kötü kısım, her çekirdekte/blendde kafeinsiz opsiyonu yoktur. Az kafein çıkaran yöntemler tercihiniz olmayabilir.

Muhtemelen kafein Alerjiniz var diğer kafeinli içecekleri içtiginizdede aynı şeyleri yaşadıgınızı bahsetmişsiniz. Çocukluktan beri alerji hastası olarak önerim kafein'i tamamen hayatınızdan çıkarmak çünkü alerjiniz olan şeyleri tüketmeye devam ettikçe hasasiyet düzeyi zamanla yükseliyor ve ileride bir kaç mg kafein bile ciddi sıkıntılar yaratabilir dilde şişme vb oldugunu söylemişssiniz daha büyük boyutlarda olursa bu tarz durumlar çok tehlikeli ve ölümcül olabilir. Kafeini tamamen hayatınızdan çıkarmanızı tavsiye ederim.

Ben alerjik astım hastasıyım. Kahve bende de bazen olumsuz etki yapıyor. Daha çok üst solunum yolları enfeksiyonu zamanında kahve içersem astım ilacı dozum yeterli gelmiyor. benim seviyemde bir hastalıkta minik farklar hissedilebiliyor. Bence [şahsi düşünce içerir.] kahve küçük boyuttada olsa solunumu olumsuz etkiliyor. Not: kafein alerjim yok.

Ben alerjik astım hastasıyım. Kahve bende de bazen olumsuz etki yapıyor. Daha çok üst solunum yolları enfeksiyonu zamanında kahve içersem astım ilacı dozum yeterli gelmiyor. benim seviyemde bir hastalıkta minik farklar hissedilebiliyor. Bence [şahsi düşünce içerir.] kahve küçük boyuttada olsa solunumu olumsuz etkiliyor. Not: kafein alerjim yok.
ben de alerjik astım hastasıyım, hastayken kahvenin bünyemdeki etkisini gözlemleyemedim. dediğim gibi bazı kahveleri sağlıklıyken bile içsem zaten hasta gibi oluyorum.

Muhtemelen kafein Alerjiniz var diğer kafeinli içecekleri içtiginizdede aynı şeyleri yaşadıgınızı bahsetmişsiniz. Çocukluktan beri alerji hastası olarak önerim kafein'i tamamen hayatınızdan çıkarmak çünkü alerjiniz olan şeyleri tüketmeye devam ettikçe hasasiyet düzeyi zamanla yükseliyor ve ileride bir kaç mg kafein bile ciddi sıkıntılar yaratabilir dilde şişme vb oldugunu söylemişssiniz daha büyük boyutlarda olursa bu tarz durumlar çok tehlikeli ve ölümcül olabilir. Kafeini tamamen hayatınızdan çıkarmanızı tavsiye ederim.
çayı kahveyi kesince bir şey kalmıyor geriye. kendime göre bi decaf bulup ondan devam etmeyi düşünüyorum.

Geri