• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

İtalya'dan ne almalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan utkucan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

utkucan

Barista
İsim
utkucan
Daha fazla  
İsim
utkucan
Değirmen
Timemore C2
Abim yarın İtalya'ya gidiyor. Kendisinden isteyebileceğim bir kahve ekipmanı var mı diye düşündüm ama bir şey bulamadım. Moka pot olabilir belki ama burda da bialetti var. Tabi İtalyada daha iyiysi varsa bilemiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Konuyu da nereye açacağımı bilemedim, bir karışıklık yarattıysam moderatörlerden özür diliyorum.

Kahve ekipmanı konusunda başka arkadaşlar fikirlerini verirler ancak ben ekipman dışında kavurucularından kahve almanı deneyimlemeni tavsiye ederim. Gardelli roastry'yi öneririm

Maalesef kahve alamam. Sürekli gezip şehir değiştirecek. Tek olasılık gidip fiziki dükkanından almak. O da taze olması açısından gezinin son gününe denk gelmeli. Alsa bile elime taze gelmez. Ben biraz moka pot üstüne düşünüyorum.

Abim yarın İtalya'ya gidiyor. Kendisinden isteyebileceğim bir kahve ekipmanı var mı diye düşündüm ama bir şey bulamadım. Moka pot olabilir belki ama burda da bialetti var. Tabi İtalyada daha iyiysi varsa bilemiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Konuyu da nereye açacağımı bilemedim, bir karışıklık yarattıysam moderatörlerden özür diliyorum.
Hocam kahve bir derya, sizin damak tadiniz ve tercihleriniz onemli. İtalyanlar fazla demleme tip "pour over" kahve tuketmiyor ancak elbette yok demek degil bu, guney-kuzey tercihleri de cok farkli. Ekipman olarak ise aksesuar olarak alabileceginiz seyler var ozellikle espresso makineniz varsa ancak bunun disinda pek cazip bir sey yakalayacaginizi sanmiyorum. Cekirdek icin yine soyle bir liste birakayim :

Ekipmanlarda fiyatlar çok da avantajlı olmuyor, önermem. Merak ettiğin kavurucu varsa kahve aldır bence, kahve 2 haftada bayatlayan bir şey değil. Elimde yurtdışından gelen bir arkadaşın hediyesi 4 Şubat kavrumu Gardelli'den natural bir Kenya var, hala iyi. 250gr kahveye 250+ lira vermek gibi bir durum oluşuyor tabii, galiba kahve almayı da önermem. XD

(Yakın zamanda Avrupa'ya gidecek birine ne aldırtılabilir diye araştırmış birinin notlarıdır)

Ekipmanlarda fiyatlar çok da avantajlı olmuyor, önermem. Merak ettiğin kavurucu varsa kahve aldır bence, kahve 2 haftada bayatlayan bir şey değil. Elimde yurtdışından gelen bir arkadaşın hediyesi 4 Şubat kavrumu Gardelli'den natural bir Kenya var, hala iyi. 250gr kahveye 250+ lira vermek gibi bir durum oluşuyor tabii, galiba kahve almayı da önermem. XD

(Yakın zamanda Avrupa'ya gidecek birine ne aldırtılabilir diye araştırmış birinin notlarıdır)
Fiziki dükkandan alabileceği filtre kahve kalitesini ben buradaki sitelerden de bulabileceğimi düşünüyorum açıkçası. Çekirdek ile yapabileceği en mantıklı şey orda tüketmesi ve sanırım daha pahalıya geliyo. Çok da gerek yok o kadar para vermeye.

Ben de önerimi kahveden yana kullanacağım. Rubens Gardelli yanılmıyorsam 2017 İtalya Demleme Şampiyonasında kullandığı Mzungu'nun kavrumunun üzerinden 25 gün geçtiğini, en iyi sonucu o zaman verdiğini düşündüğünü söylemişti. Böyle bir fırsat geçseydi elime ben de gardelli'den yana kullanırdım tercihimi :) Elbette nihai karar sizin

Ben de ocakta bir aksilik çıkmazsa italya’ya gideceğim. Espresso makinem yok. Filtre kahve olarak nereden güzel kahve alabilirim? Gardelli nerelerde bulunur?

Şunlara toplu girelim ey ahali 😶‍🌫️
Ben de danesi bakıyorum, ama fincan et kalınlığı nasıldır bilemiyorum. Bir ara yurdumuzda da vardı sanki. Şu an satış yapan bir yer var mı sayın arkadaşlar?

Geri