• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

İnstagramdan çekiliş yapan firmanın en büyük hediyesinin kendi çalışanına çıkması

Büyük firmalar hediye vs etkinliğinde kendi çalışanlarının hatta akrabalarının çekilişe katılmaların izin vermezler.
tabi ki şans eseri çıkmış olabilir ama firma gelebilcek bu eleştrileri göze alabilmeli bu durumda. Ama her halükarda insanlarda soru işareti oluşur ve byük güven kaybına yol açar. Canlı yayında yapmak da çözüm değil, yapacak olan her türlü üçkağıdı yapar.
ki yapıldı bunun en yakın muhatabıydım. Öyle değil mi @ertugrulk :D :D

Ekşi sözlük formatında olacak biraz ama başlığının açılmasına sevindiğim olay. Çekiliş canlı yayınını izlediğimde çalışanlarına çıkmasına gerçekten çok şaşırdım. Birincisi buna izin vermeleri aşırı saçma ikincisi çıktıktan sonra çekilişi tekrarlamamaları saçma.

Ben de birkaç hafta önce kendi sayfamda bir çekiliş yaptım. Verdiğim kutuda da masal, kahve, kupa vardı. Bu küçük hediyelere rağmen yakın arkadaşlarım insanlara ayıp olmasın diye katılamakta tereddüt ettiler. Koskoca firma bunu düşünmüyor çok garip.

Yeni açıkladıkları çekiliş kuralları da İngiltere vize başvurusu gibi. Şimdiden çalışanlarına hayırlı olsun diyelim 🤷🏼‍♀️

Arkadaşlar herkese merhabalar,
Ben Coffee Project yetkilisi Mert Tüzün.

Takip eden arkadaşlar da biliyordur ki düzenli aralıklarla bu gibi çekilişleri peyderpey ve memnuniyetle yapıyoruz.
Çekilişi canlı yayında yapmış olmanın vicdanen büyük rahatlığıyla yazıyorum. Canlı yayını izleyen arkadaşlar da o anki şaşkınlığımızı tepkilerimizden görmüştür. Nitekim her çekilişimiz gibi bu çekilişimizi de bildiğimiz en güvenilir platform olan Simpliers.com dan yaptık.

Verdiğimiz ödüller arasından tekil değeri en yüksek olan "büyük ödül" Moccamaster, 3 yıldır çalışanımız olan Neslihan hanıma çıktı. Canlı yayını izleyenler görmüştür ki canlı yayında birlikte kutladık bu durumu.
Çalışanlarımızdan herhangi birinin diğer tüm insanlardan farkı nedir ki onların bu haklarını engelleyelim?
Nasıl ki herhangi bir ödül herhangi bir kişiye çıktığında tekrarlamak o kişilere haksızlık olacaksa, çalışanlarımızdan birine canlı yayında çıkan hediyeyi de ona vermemek adil olmayacaktır. Sonuç olarak her insan gibi Neslihan hanım da özgürce dilediği çekilişe katılabilir ve kazandığı takdirde ödülü almak en büyük hakkıdır.

Biz her zaman bu tür çekilişler yapmaya devam edeceğiz.
Bizler çalışanlarımızın hiçbirine bu ayrımcılığı yapmayı doğru bulmuyoruz.
Umarım gelecek zamanda her bireyin inanıp güveneceği bir çekiliş yolu bulunur ve biz de kullanıcısı oluruz.

Sağlıklı günler...

Takip eden arkadaşlar da biliyordur ki düzenli aralıklarla bu gibi çekilişleri peyderpey ve memnuniyetle yapıyoruz.
Çekilişi canlı yayında yapmış olmanın vicdanen büyük rahatlığıyla yazıyorum. Canlı yayını izleyen arkadaşlar da o anki şaşkınlığımızı tepkilerimizden görmüştür. Nitekim her çekilişimiz gibi bu çekilişimizi de bildiğimiz en güvenilir platform olan Simpliers.com dan yaptık.

Verdiğimiz ödüller arasından tekil değeri en yüksek olan "büyük ödül" Moccamaster, 3 yıldır çalışanımız olan Neslihan hanıma çıktı. Canlı yayını izleyenler görmüştür ki canlı yayında birlikte kutladık bu durumu.
Çalışanlarımızdan herhangi birinin diğer tüm insanlardan farkı nedir ki onların bu haklarını engelleyelim?
Nasıl ki herhangi bir ödül herhangi bir kişiye çıktığında tekrarlamak o kişilere haksızlık olacaksa, çalışanlarımızdan birine canlı yayında çıkan hediyeyi de ona vermemek adil olmayacaktır. Sonuç olarak her insan gibi Neslihan hanım da özgürce dilediği çekilişe katılabilir ve kazandığı takdirde ödülü almak en büyük hakkıdır.

Umarım gelecek zamanda her bireyin inanıp güveneceği bir çekiliş yolu bulunur ve biz de kullanıcısı oluruz.

Sağlıklı günler...
Mert bey sakın yanlış anlamayın daha 10 dk önce bir konunun altında sizden övgüyle bahsettikten sonra bu konuya denk geldim ve hayretle okudum.

Siz burada da yazdığınız gibi, bu olayın çok normal olduğunu düşünebilirsiniz ama dışardan iş o şekilde görünmez. Lütfen büyük firmaların çekiliş kurallarına göz gezdirin, hepsinde değişmez şarttır, firma çalışanı ve 1. derece akrabalarının katılamaması. Bunun sebebi, çıkması durumunda oluşacak şaibeli ortam. Benim naçizane tavsiyem personelinizi üzmemek adına bir özveri gösterip, senede bir iki kere de personel günü ve çekilişi yapmanız.

Sağlıklı günler...
Bu gibi durumda hemen bir tane daha kişi çekip 1 moccamaster daha hediye etmeniz en güzeli olurdu diye düşünüyorum.

2 moccamaster sizi batırmayacaktır; ama reklamı çok olacaktır..

Mert bey sakın yanlış anlamayın daha 10 dk önce bir konunun altında sizden övgüyle bahsettikten sonra bu konuya denk geldim ve hayretle okudum.

Siz burada da yazdığınız gibi, bu olayın çok normal olduğunu düşünebilirsiniz ama dışardan iş o şekilde görünmez. Lütfen büyük firmaların çekiliş kurallarına göz gezdirin, hepsinde değişmez şarttır, firma çalışanı ve 1. derece akrabalarının katılamaması. Bunun sebebi, çıkması durumunda oluşacak şaibeli ortam. Benim naçizane tavsiyem personelinizi üzmemek adına bir özveri gösterip, senede bir iki kere de personel günü ve çekilişi yapmanız.
Bu gibi durumda hemen bir tane daha kişi çekip 1 moccamaster daha hediye etmeniz en güzeli olurdu diye düşünüyorum.

2 moccamaster sizi batırmayacaktır; ama reklamı çok olacaktır..

Aslında değerli öneriler oldu bu yorumlarınız bizim için,
İnşallah ileriki adımlarımıza artık.

Teşekkür ediyorum...

Sağlıklı günler...
ne demek ne farkı var ki? çekilişi yapan kurumun çalışanı çekilişe katılamaz. suç bu ve ayrıca etik de değil. kimseye inandıramazsınız o çekilişin hileli olmadığına. ben inanmıyorum açıkçası.

Ben çekilişte "üçkâğıt" olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Çekiliş göstermelik olsa, neden kim olduğu açıkça görülebilen gerçek bir hesaba çıkarsınlar ki ödülü?

Ama şu sözü çok yadırgadım:

Nasıl ki herhangi bir ödül herhangi bir kişiye çıktığında tekrarlamak o kişilere haksızlık olacaksa, çalışanlarımızdan birine canlı yayında çıkan hediyeyi de ona vermemek adil olmayacaktır

Kimsenin çekilişi kazanan kişiye ödül verilmemesi şeklinde bir talebi yok, bunu nereden çıkardınız ki? Sanki bir emekçi hedef gösteriliyormuş da, siz hakkını yedirmiyormuşsunuz gibi... Siz çekilişe katılacaklara bir sınırlama getirmemişsiniz, kendisi de katılmış ve kazanmış. İyi günlerde kullansın inşallah. Hiçbir sıkıntı yok ki bunda.

Burada insanların şikâyet ettiği şey çekiliş kurallarınızın yetersiz oluşu. Bunu savunmanız da tuhaf. Etik dışı olmasını geçtim, dışarıdan nasıl algılandığını görmüyorsunuz bile sanırım.

Ben de hileli olma ihtimalini pek görmüyorum cafenize geldim sizlerle konuştum ama nice kurumlar var insanın aklının bir köşesinden geçer, durduramazsın. Akıllarda soru işareti bırakmamak gerek.

Ben çekiliş bir daha yapılsa bir kişiye daha moccamaster verilse ne güzel olur desem hem şirketiniz için hem de çalışanınız için. Bunu derken şunu belirtmek istiyorum akıllarda soru işareti kalmasın :) bu öneriyi yaparken moccamaster çekilişine katılmadım, yakınlarım da katılmadı, sadece bir tavsiye. Bakın tavsiye ederken daha akıllarda soru işareti olabileceğini düşündüm açıklama yaptım bence siz de bunu düşünmelisiniz.

Şuyuu vukuundan beter diye de bir sözümüz var şu anda öyle bir noktadasınız. Çalışanınız da kazanmışsa her zaman onu desteklerim. Bazı kurumlar basit sebeplerle çalışanını harcama eğiliminde bu konu dönerken forumda hep o da aklımdan geçti. Umarım emekçi arkadaşımız bir sıkıntı yaşamaz. Böyle bir kural koymamışsanız çalışanınız katılabilir, kazanabilir. Hiçbir kusuru yoktur. Sizin söylentileri düşünerek çalışan ve yakınlarınızı çekiliş dışı tutmanız gerekirdi.

Bütün bunlara zaman ayırıp yazmam da kahvelerinizi, ortamınızı ve iletişiminizi sevmem nedeniyledir.

Son düzenleme:
Biz Kahve

Sağlıklı günler...
Selamlar Mert Bey,

Öncelikle, açıklamanız için teşekkürler. Çalışanınızın çekilişe katılıp, adilce kazanması kadar normal bir şey yok. Güle güle kullanır inşallah. Çoğu kahveseverin hayalini kurduğu güzel bir ekipman.

Başka platformlarda yaşanan olaylardan kaynaklı, insanların güvenleri sarsılabiliyor ve farklı gözle bakabiliyorlar.

Benim tavsiyem şu olurdu:

1) Çekiliş kurallarına çalışanların katılımları ile ilgili bir madde eklerdim.
2) Çalışanlar arasında ayrı bir çekiliş yapardım :) ve büyük çekilişe katılmalarına izin vermezdim. Güzel de bir motivasyon olur.

Sağlıklı günler,

Geri