• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

İnfüze or not? Ben bıktım ya siz ?

İnfüze or not

• Kullanılan toplam oy
    14

LITTLE BUSTER

Yeni Üye
İsim
Flcl
Dünya genelinde bir infüze kahve takıntısı aldı başını gitti, ama Türkiye genelinde bu sevdanın daha fazla olduğunu görüyoruz. Arkadaşlar ben bıktım artık bu infüze çeşitliliğinden. Firmalar artık infüze kahvenin infüze olduğunu bile söylemeye utanacak hale geldi, co-fermented adı altındaki kahveleri geçtim ama infused ibaresini bi’ kenara koyup sadece washed veya naturel adı altında satılan onlarca kahve var. Hasret kaldım o güzel yıkanmış kahvelere. Sizin düşünceleriniz nedir merak ediyorum, sonuçta tüketici kısmı olarak bu gidişata bir yorum yapabilecek hakkımız olduğunu düşünmek istiyorum. Buyrun ankete.

Keyifli olabiliyor bazen ama gereksiz pahalı çoğu. Sanki çiftliğin başarısından kaynaklı bir çiçeksilik/meyvemsilik varmış gibi fiyatlandırılmasa arada alınıp içilecek şeyler. Fakat monteblancoların 1000 civarına satılması komik gerçekten.

Keyifli olabiliyor bazen ama gereksiz pahalı çoğu. Sanki çiftliğin başarısından kaynaklı bir çiçeksilik/meyvemsilik varmış gibi fiyatlandırılmasa arada alınıp içilecek şeyler. Fakat monteblancoların 1000 civarına satılması komik gerçekten.
Aynen dediğiniz gibi hocam. Çekirdek zaten başarılı olsa infüze yapılmaz, e ben o zaman niye bu sentetik şeye bu kadar para ödüyorum.

Aynen dediğiniz gibi hocam. Çekirdek zaten başarılı olsa infüze yapılmaz, e ben o zaman niye bu sentetik şeye bu kadar para ödüyorum.
O konuda aynı fikirde değilim hocam :) İyi çekirdeğe infüze/co-fermented yapılmaz diye bir durum yok aslında. Kötü çekirdeği parlatmak için kullanıldığı örnekler vardır mutlaka ama iyi bir çekirdekte farklı bir profil yaratmak için de tercih edilebiliyor. Ben biraz daha yapılan işlemin kalitesine ve ne yapıldığının açıkça söylenmesine bakıyorum.

Ben de aynı düşüncedeyim hocam . Kahvenin hikayesini detaylıca okumak zorunda kalıyoruz çünkü naturel adı altında satılanlar hikayesini okuyunca öyle olmadıkları anlaşılıyor . Herhangi bir kahve firmasının sitesine giriyorum 10 kahveden 7-8 i infüze çıkıyor . Şöyle kaliteli naturel , yıkanmış kahvelere hasret kaldık . İnfüze kahvelerin çoğunda yapay bir tat geliyor sevemedim gitti

O konuda aynı fikirde değilim hocam :) İyi çekirdeğe infüze/co-fermented yapılmaz diye bir durum yok aslında. Kötü çekirdeği parlatmak için kullanıldığı örnekler vardır mutlaka ama iyi bir çekirdekte farklı bir profil yaratmak için de tercih edilebiliyor. Ben biraz daha yapılan işlemin kalitesine ve ne yapıldığının açıkça söylenmesine bakıyorum.
Ben kötü kahveyi infüze yapıp fiyat arttırırlar diye bir şey demiyorum yanlış anlaşılmasın, ki bakın Aromas Del Sur harıl harıl çalışıyor. Benim üzüldüğüm konu herhangi bir kavurucunun seçkisinde yüksek oranda infüze az oranda “normal” kahve olması artık. Yabancı kavurucuların seçkilerine bakınca bu durumun tam tersini görüyoruz. Bu insanlar kahvelerini kendi yetiştirmiyor ki sonuçta bir toptancıdan alıyorlar, peki bizim toptancılar niye böyle bir seçki satıyorlar bize, çünkü talep görüyorlar. E biz bu kahveleri istemeyip bu kadar para vermezsek o zaman kavurucular da bu kahveleri satın almaz.

Kararsız seçeneği de ekleyelim lütfen. 😅

Şöyle ki, bazı infüzeler keyifle içilebiliyor gerçekten. Kararında işlenmiş olan ya da dengeli bir şekilde fincana yansıyan aromatikleri seviyorum. Bu karara varmam da son birkaç ayda içtiğim bazı çekirdekler neticesinde oldu. Bu işleme tekniğini yani infüzeyi ilk duyduğumda hoş karşılamamış, ön yargılı davranmıştım ama söylediğiniz gibi sektörün bize "natural", "300 milenyum boyunca yıkanmış anaerobik" diye itelediği çekirdekler ile zokayı yemiş olduk sanırım. Bu konuya ise kesinlikle karşıyım ancak her çekirdek alışımda da çekirdeği, çiftliği, işleme yöntemini detaylı araştırmıyorum. Bildiğim, beğendiğim kavurucuların insafına bırakıyorum kendimi. :D

Şahsen her türlü demleme yöntemini, her türlü nitelikli çekirdeği seviyorum. Yeter ki içerken keyif alayım.

Kararsız seçeneği de ekleyelim lütfen. 😅

Şöyle ki, bazı infüzeler keyifle içilebiliyor gerçekten. Kararında işlenmiş olan ya da dengeli bir şekilde fincana yansıyan aromatikleri seviyorum. Bu karara varmam da son birkaç ayda içtiğim bazı çekirdekler neticesinde oldu. Bu işleme tekniğini yani infüzeyi ilk duyduğumda hoş karşılamamış, ön yargılı davranmıştım ama söylediğiniz gibi sektörün bize "natural", "300 milenyum boyunca yıkanmış anaerobik" diye itelediği çekirdekler ile zokayı yemiş olduk sanırım. Bu konuya ise kesinlikle karşıyım ancak her çekirdek alışımda da çekirdeği, çiftliği, işleme yöntemini detaylı araştırmıyorum. Bildiğim, beğendiğim kavurucuların insafına bırakıyorum kendimi. :D

Şahsen her türlü demleme yöntemini, her türlü nitelikli çekirdeği seviyorum. Yeter ki içerken keyif alayım.
kararsız seçeneği hiçbir şey seçmemek zaten hocam.

Kahvenin kendi profiline eşlik edecek veya tamamlayacak şekilde oldu mu çok keyifli kahveler çıkabiliyor ama yüzde doksanında sadece infüze tadı var. Nitelikli kahveyle ilgilenmeyen birini daha kolay etkileyebildikleri için bu kadar yaygınlaştığını düşünüyorum ama artık bitmeli. En azından azalması gerek. Basit bir yıkanmış Etiyopya bulmak bu kadar zor olmamalı.

Geri