• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

idose T64 Gen2 RPM ayarlı değirmen

Ekli dosyayı görüntüle 41225
Kahve pisliğini biraz daha azaltmak için kabı eğimli hale getiren bir aparat bastım ilgilenen olursa aşağıdaki linkten alabilir.

Halkasını da kullanıyorum. Dozaj kabını yerine takmadan kahve çıkış ağzından ve kap askılığından destek alarak çapraz olarak koyuyorum. Kap çıkış ağzına çok yaklaşıyor böylece. Metaller birbirine değdiği için boyaya zarar verir mi acaba? Böyle kullanmamın başka bir handikapı var mıdır?

Halkasını da kullanıyorum. Dozaj kabını yerine takmadan kahve çıkış ağzından ve kap askılığından destek alarak çapraz olarak koyuyorum. Kap çıkış ağzına çok yaklaşıyor böylece. Metaller birbirine değdiği için boyaya zarar verir mi acaba? Böyle kullanmamın başka bir handikapı var mıdır?
Diger forumda da bir arkadas oyle kullandigini paylasmis bende denedim ama o sekilde konumlandirirlen metaller birbirine carpiyor dikkat etmek gerekli cizilmesini istemem dogrusu :)

Diger forumda da bir arkadas oyle kullandigini paylasmis bende denedim ama o sekilde konumlandirirlen metaller birbirine carpiyor dikkat etmek gerekli cizilmesini istemem dogrusu :)
Temas eden yere şeffaf kendinden yapışkanlı silikon dolap çekmece stoperlerinden yapıştırmayı düşünüyorum. Gıdayla temasa uygun değillerdir muhtemelen. Acaba sağlık açısından zararı olur mu

Yavaş besleyici de ulaştı elimize bakalım. Akşama test var. 👀
Bu arada elinize sağlık @Burachi cihaz güzel ve sağlam olmuş. Pil için de teşekkürler, pakete dahil olması mutlu etti. :coffee:😇

6j66emz.jpg

bu arkadaştan bende aldım. yaklaşık 2 ay oldu. beyaz rengi bence daha hoş görünüyor ama resimdeki gibi biraz dikkatli kullanmazsanız sanki lekeleri çok belli edecek gibi.
Kahve konularında henüz yeniyim:) 0 ayarı demişti bir arkadaş bi ayar mı yapmam gerekiyor acaba

Ekli dosyalar

• beyaz.png
    beyaz.png
    636.5 KB · Görüntüleme: 106
Ben de beyazından son kalanlardan edindim. Her türlü tecrübe paylaşımına açığım.

Portafiltreyi direkt tutturacak bir yöntem bulan var mı?

sepeti dozaj kabının üstüne koyarak öğütüm yapıyorum en pratiği böyle sanırm

Bu değirmeni aldım ancak ilk değirmenim olduğu için size faydalı olabilir miyim bilmiyorum ben gayet memnunum öğütüm homojen görünüyor espresso için 11-12 click ayarında 19gr kahvede 38 gr çıktıyı 12 bar basınçla 25 saniyede aldım.
35 click civarı bir kere mokapotta, 50 55 arası birkere v60 denemem oldu. 90 click ayarı var ve 0 dan geriye 15 click civarı dönüyor. Ancak onu deneme cesaretim olmadı. Muhtemelen türk kahvesi içinde cold brew içinde yeterli bir makinedir. Ssp uyumlu. Başka sorularınız varsa yanıtlayabilirim ama dediğim gibi daha taze bir baristayım :)
selam delonghi dedica ec 685 ile dediğiniz 11-12 lerde shot almam mümkün olmuyor. 23 click de öğütüyorum. belirtilen standartlara göre baya kalın oluyor ama ancak böyle çıktı alabiliyorum. biyerde yanlışlık mı yapıyorum acaba?:)

selam delonghi dedica ec 685 ile dediğiniz 11-12 lerde shot almam mümkün olmuyor. 23 click de öğütüyorum. belirtilen standartlara göre baya kalın oluyor ama ancak böyle çıktı alabiliyorum. biyerde yanlışlık mı yapıyorum acaba?:)
Muhtemelen sepetinizden kaynaklanıyordur. Ben pesado HE Sepetle daha ince öğütümlere geçtim çekirdeğe göre 8-9 click oluyor.

Selamlar, ben de ön siparişle gelbura’dan aldım bu cihazı, geleli henüz birkaç gün oldu. Alıştığım el değirmenimden sonra biraz kaotik bir başlangıç yaptık kendisiyle. Ayarını bir türlü tutturamadığım, hep hızlı çıkan orta-açık kavrum bir çekirdeğim var. T64’le İlk denememde 16-18 bandında çektim ve bambino’nun basıncı yetmedi, tıkandı. Birkaç deneme sonunda 23-24 bandında anlaştık. Filtre kahve için de 50 civarını denedim, o da tamam.

Bugün tekrar espresso bandına dönmeye çalışırken takıldı kaldı. Ne sağa ne sola döndürebildim. E42 hatası verdi. Ne yapacağımı bilemedim, aha dedim 3. günde makineyi bozduk. Soğuk terler dökerek, yapay zeka yardımıyla bir şekilde söküp temizlemeyi başardım 😅 Coarser yönüne doğru zorlayınca dönmeye başladı, o sayede söküp dişlilere yapışan ince kalıntıları temizleyince düzeldi. Ayar değiştirirken makinenin çalışır durumda olması gerektiğini, bu şekilde çekirdeklerin dişlileri tıkamayacağını söyledi yapay zeka, bana da ders oldu. Benim gibi acemiler buraları okuyorsa diye paylaşayım dedim.

Rpm olayına henüz vakıf değilim, 1100’de duruyor genelde, çok kurcalamıyorum orayı. Doğru mu yapıyorum bilmem.

Selamlar, ben de ön siparişle gelbura’dan aldım bu cihazı, geleli henüz birkaç gün oldu. Alıştığım el değirmenimden sonra biraz kaotik bir başlangıç yaptık kendisiyle. Ayarını bir türlü tutturamadığım, hep hızlı çıkan orta-açık kavrum bir çekirdeğim var. T64’le İlk denememde 16-18 bandında çektim ve bambino’nun basıncı yetmedi, tıkandı. Birkaç deneme sonunda 23-24 bandında anlaştık. Filtre kahve için de 50 civarını denedim, o da tamam.

Bugün tekrar espresso bandına dönmeye çalışırken takıldı kaldı. Ne sağa ne sola döndürebildim. E42 hatası verdi. Ne yapacağımı bilemedim, aha dedim 3. günde makineyi bozduk. Soğuk terler dökerek, yapay zeka yardımıyla bir şekilde söküp temizlemeyi başardım 😅 Coarser yönüne doğru zorlayınca dönmeye başladı, o sayede söküp dişlilere yapışan ince kalıntıları temizleyince düzeldi. Ayar değiştirirken makinenin çalışır durumda olması gerektiğini, bu şekilde çekirdeklerin dişlileri tıkamayacağını söyledi yapay zeka, bana da ders oldu. Benim gibi acemiler buraları okuyorsa diye paylaşayım dedim.

Rpm olayına henüz vakıf değilim, 1100’de duruyor genelde, çok kurcalamıyorum orayı. Doğru mu yapıyorum bilmem.
Güzel günlerde kullanın. Ben de henüz acemiyim sayılır ama özellikle düşük RPM ayarlarında motoru çalıştırdıktan sonra kahveyi eklemekte fayda var. Tecrübeli arkadaşlar yanlışım varsa düzeltir bildiğim kadarıyla düşük devirde daha belirgin asidite ve meyvemsi notalar öne çıkarken, devir yükseldikçe toz (fine) oranı arttığı için gövde ve bitterlik kademeli olarak artıyor. Dolayısıyla başlangıçta filtre kahve için düşük, geleneksel espresso profili içinse daha yüksek devirler tercih edilebilir.

Ben de yeni alanlardanım. Üzerinde sadece numara olduğundan hangi demleme için kaç no da öğüteceği bilgisi olmadığından Yapay zekaya yerli ve yabancı sitelerden kullanıcı tavsiyeleri ve forumları kullanarak bana T64 gen2 için skala oluşturmasını istediğimde aşağıdaki skalayı verdi ama bu skala önceki T64 gen2 nin verilerinden hazırlanmış bir skala. Bu son gelen fırçasız motormuş ama bu öğütme skalasını değiştirir mi bilemiyorum ancak skaladaki değerler bana uymadı. filtre kahve makinesi için No:50 de 900 devirde çektim hiçbir aroma ve tat notalarını alamadım ama no:35 700 devire indiğimde lezzetli filtre kahve içebildim. espressoyu DeLonghi 890.m makinem 4cup sepet ile 18 gram olarak demlediğimde 1100 devir No 10 ve 20 öğütümde alet boğuldu, 1100 devir No:30 öğütümde çok güzel sonuç aldım ama skalaya uymuyor. şimdi bunu revize etmek gerekecek. Bu konuda deneyimi ve önerisi olan var mı?

Demleme​
Başlangıç ayarım​
Pratik aralık​
Başlangıç RPM​
Güven​
Türk kahvesi54–7900–1100Orta
Espresso – açık kavrum9–107–12800–1000Orta
Espresso – orta kavrum11–129–15900–1100Yüksek
Espresso – koyu kavrum13–1411–171000–1200Orta
Moka pot3530–38800–1000Yüksek
AeroPress – yoğun/kısa3632–40800–900Tahmini
AeroPress – standart43–4540–48700–900Tahmini
V6050–5245–55600–900Yüksek
Filtre makinesi5550–60700–900Tahmini
Chemex6055–65600–800Tahmini
French press7065–75600–800Tahmini
Cold brew8275–90600–800Tahmini

Özellikle başlangıç için devir değiştirip zaten çok fazla değişken olan kahveye yeni bir değişken daha ekleyip olayı karmaşıklaştırmayı hiç tavsiye etmem. Aleti tanıyana kadar ortalama bir devirde sadece incelik kalınlıkla oynamanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.

Özellikle başlangıç için devir değiştirip zaten çok fazla değişken olan kahveye yeni bir değişken daha ekleyip olayı karmaşıklaştırmayı hiç tavsiye etmem. Aleti tanıyana kadar ortalama bir devirde sadece incelik kalınlıkla oynamanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.
10 aydır bu değirmeni aktif olarak kullanıyorum ve tam olarak da sizin dediğiniz gibi ilerliyorum. Deviri 1200 de sabit tutup istediğim inceliği yakaladıktan sonra devirde 1-2 kademe değişiklik yapıyorum ancak.

Bu söylediğiniz çok mantıklı bir yaklaşım değişkenlerin etkisini görebilmek için ancak V60 için düşük deviri öncelikli seçmek daha homojen bir çıktı vermesi açısından, türk kahvesinde 1500'ü (en yüksek deviri) direk seçmek tıkanma riski (sanırım) açısından tavsiye ediliyor

Geri