• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

idose Adora PID Dual Boiler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan GTuncay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben yakında cekerim bi video.

Nasıl termoblok kazan,kazan sayılmıyor hocam. Adoranın aynı anda iki işlemi yapamamasının sebebi tek bir çıkış hattı uzerinden iki kazana bağlı olması.
Güzel örnek verdiniz ama Breville/Sage dual boiler işte thermo block kullanmiyor. 2 ayrı kazan kullanmakta.
Teknik olarak düşünmezseniz, termonolojik açıdan bakıldığında bile termoblok bir kazan değildir. bu yüzden size önerim bu iki teknoloji arasındaki farkı net den araştirmaniz.
Adora aynı anda süt köpürtmama sebebi tek çıkış hat olması değil tek kazan olmasi dir. dediğim gibi çift kazan olasydı direk buhardan demlemeye geçerdi ve sicaklik düşüş beklemesine gerek kalmaziç Çift kazan olasaydi çift pid olması gerekiyordu.

victoria 11 bar ile gelmiyor, haklısınız 11,5 bar civarında fabrika çıkışı olarak. Bazı arkadaşlarda ise 10,5 -11 arasında manometre değeri. Lelit in kalitsini tartışmıyoruz burada. Herkes firmaları iyi kötü tanıyor. İdeal ve geleneksel espresso 9 bar ile demlenirken lelit firmasının neden bu seviye cihazlarda overpressure kullandığı zaten herkesce biliniyor , sebebini ayrıca yazmaya gerek yok. 9bar ile gelseydi zaten reddit ve youtube da binlerce insan çihazı parçalayıp opv valfını kırmadan kısmaya uğraşmazdı.
45sn lik süt köpürtme performansından kastınız yiğit beyin videosu ise , o v2 güncelleme öncesi bir video ve oldukça başarısız birnun dişi latte art çalışması. Yetersiz buhar gücü açıkça görünüyor. O şekilde mikrofoam oluşturmak imkansız. Firma ise güncelleme ile bu performansın herkesi memnun edecek seviyeye çıktığı iddiasındaymış
Doğru ben sizin gibi çok bilgi sahibi değilim o yüzden forumlarda yazarak okuyarak bilgi paylaşimi yapiyorum. Victoria firmadan 12 bar kalibre edilmiş getmekteydı. Bunun sebebi üretim tarihi. O dönemlerde genel piyasaya göre ayrlanmiş diye düşüniyorum. 9 bar veya yeni 6 bar demleme teknikler farkı faktorla ile bağli öneriliyor ve bi yasa değil. Mesela Gaggia classic halen 15 bar la gelmekte! Şimdi bu ayarlama cihazi kötü yapr yada bir eksik sayılır siz düşünün.
Unuttuğum başka ayrıntı Adora hakkında group head yanindaki valf yanlışlıkla opv valve ayarı adi geçen dir. O valf OPV ayarı değil. Yiğit beyın dediği gibi akış kontrol valfi dir.
Adora buhar güçu halen benim gözümde Gaggia ile ayne. Sabirla süt köpürtme kesilmemiş bir video bekliyorum. Herkese keyflı kahveler dilerim

Sage konusunda düzeltme yaptım hocam. Fırmanın kendisi dediğim şekilde benzer açıklama yapmıştı

Victoria firmadan 12 bar kalibre edilmiş getmekteydı. Bunun sebebi üretim tarihi. O dönemlerde genel piyasaya göre ayrlanmiş diye düşüniyorum. 9 bar veya yeni 6 bar demleme teknikler farkı faktorla ile bağli öneriliyor ve bi yasa değil. Mesela Gaggia classic halen 15 bar la gelmekte! Şimdi bu ayarlama cihazi kötü yapr yada bir eksik sayılır siz düşünün.

"yahu bunun neresini düzelteyim; hz. davut değil hz. ibrahim; kız değil erkek; ayşe değil ismail; azrail değil cebrail.... "

aklıma bu hikaye geldi yazdıklarınızı okudukça :D

hayır bahsedilen ünlü espresso makinelerinin basıncı dönemin modasına yada piyasaya göre ayarlanmamıştır. Kaldıki çok yakın bir dönemden bahsediyoruz; günümüzdede giriş seviyelerde birçok firma kasıtlı olarak 11-12 bar civarında tutarlar. böylece bir coffee pods sepetinide kutuya koyarak makinelerini coffee pods kullanımına uygun hale getirirler. Ticari olarak hedef kitlelerini artttırmak isterler. Çünkü baya bir insan taze çekirdek yerine pods kullanmaya devam ediyor.

ayrıca; 9bar bir yasa değil demişsiniz, 10larca yıl boyunca içilen yüz milyonlarca shot sonrasında milyonlarca insanın damak tadının onayladığı , yazılı olmayan bir yasadır. Espresso en güzel bu basınç ile yapılır. Tabi bazıları ekşi,bitter, aromasız, katmansız espresso tercih edebilir. Kapsül kahve satışları az sayılmaz mesela.

Gaggia classic 15 bar ile kahve demliyor demişsiniz, maalesef buda yanlış. O makinenin maksimum gücüdür. Pompalar genel olarak günlük kullanımda gücünün yüzde 50-70 aralığında çalışacak şekilde ayarlanmıştır ki pompa tam güçte çalışıp ömrü kısalmasın. Gaggia bu klasik modelide fabrika çıkışında 12 bar gücünde kahve demler. Bu 12 bar pekçok insan için son derece yeterli lezzette kahveler verirken biz gibi ruh hastaları yav vs takarak 8.5 bara çekeriz ve maksimum lezzeti ararız

"yahu bunun neresini düzelteyim; hz. davut değil hz. ibrahim; kız değil erkek; ayşe değil ismail; azrail değil cebrail.... "

aklıma bu hikaye geldi yazdıklarınızı okudukça :D

hayır bahsedilen ünlü espresso makinelerinin basıncı dönemin modasına yada piyasaya göre ayarlanmamıştır. Kaldıki çok yakın bir dönemden bahsediyoruz; günümüzdede giriş seviyelerde birçok firma kasıtlı olarak 11-12 bar civarında tutarlar. böylece bir coffee pods sepetinide kutuya koyarak makinelerini coffee pods kullanımına uygun hale getirirler. Ticari olarak hedef kitlelerini artttırmak isterler. Çünkü baya bir insan taze çekirdek yerine pods kullanmaya devam ediyor.

ayrıca; 9bar bir yasa değil demişsiniz, 10larca yıl boyunca içilen yüz milyonlarca shot sonrasında milyonlarca insanın damak tadının onayladığı , yazılı olmayan bir yasadır. Espresso en güzel bu basınç ile yapılır. Tabi bazıları ekşi,bitter, aromasız, katmansız espresso tercih edebilir. Kapsül kahve satışları az sayılmaz mesela.

Gaggia classic 15 bar ile kahve demliyor demişsiniz, maalesef buda yanlış. O makinenin maksimum gücüdür. Pompalar genel olarak günlük kullanımda gücünün yüzde 50-70 aralığında çalışacak şekilde ayarlanmıştır ki pompa tam güçte çalışıp ömrü kısalmasın. Gaggia bu klasik modelide fabrika çıkışında 12 bar gücünde kahve demler. Bu 12 bar pekçok insan için son derece yeterli lezzette kahveler verirken biz gibi ruh hastaları yav vs takarak 8.5 bara çekeriz ve maksimum lezzeti ararız
Kahve bir damk zevki dir yasa değil. İtalianlar nasil yanmiş kahve seviyorlar farkli damaklar da farklı yönetimlara sebeb veriyor. O yüzden 9 bar veya 6 bar vs kime ne uyar. Yazişma arayişiniz çok ilginç geldi bana yada zaten öyle dir bilmem ama sizin ünvanınız yeni öyeden kahve babasina değişmesi hak ediyor bence. Gaggia kaç bara ayarlanmiş yada ayarlanmamiş o yüzden kullancıları opv modlamaya boşuna geçiyorlar. Neyse konumuz Adora! fazla uazatmaya gerek yok. Ben döşüncelerimi paylaştim. Ümarim yeni almak isteyenlere yardimci olur.

Cihazı inceleyen suat hocanın @NoDRaC acıklaması şöyle
“Cihazın aynı anda hem demleme hemde buhar verememesinin nedeni cihazda tek bir pompa var ve bu tek pompa hem demleme kazanına su sağlıyor hemde buhar için thermocoil kazana su sağlıyor bunuda aynı anda yapamayacağı için(debileri farklı) aynı anda maalesef süt köpürtemiyorsunuz.”

Son düzenleme:
Kahve bir damk zevki dir yasa değil. İtalianlar nasil yanmiş kahve seviyorlar farkli damaklar da farklı yönetimlara sebeb veriyor. O yüzden 9 bar veya 6 bar vs kime ne uyar. Yazişma arayişiniz çok ilginç geldi bana yada zaten öyle dir bilmem ama sizin ünvanınız yeni öyeden kahve babasina değişmesi hak ediyor bence. Gaggia kaç bara ayarlanmiş yada ayarlanmamiş o yüzden kullancıları opv modlamaya boşuna geçiyorlar. Neyse konumuz Adora! fazla uazatmaya gerek yok. Ben döşüncelerimi paylaştim. Ümarim yeni almak isteyenlere yardimci olur.
Olay neden kişisel hale geldi anlamadım. Ben 30 yıllık espresso icicisiyim. Forumda yeniyim sadece. Yeni üyelik ile ne ilgisi var anlamadım.

Bilgi vermek paylaşmak iyidir ama yeterince bilgi sahibi olmadan tespit yapmak dogru olmaz. Yazdığınız şeyler yanlıştı ve kimseye herhangi bir yararı olmayacak şeylerdi. Bunları duzelttim ki insanlar yanlış bilgi edinmesin.

Kimsenin hele İtalyanların yanmış kahve sevdiğini söylemeniz de talihsiz olmuş. Hayatımın en güzel fincanlarini İtalya da içtim. Usa hariç yanmış kahve seveni de hiç bir ülkede görmedim.

Gaggia Kullanıcıları opv modluyor çünkü daha iyisini arıyorlar. Size göre gereksiz olması cok mühim değil.

Bakin yukarıda sadece bir kaç mesajda size bir sürü bilgi verdim, feyz almak, öğrenmek ve bunu ücretsiz elde ettiğiniz için teşekkür etmek yerine bambaşka şeyler anlatmış, alınmışsınız.

Ünlem vs kullanmak forum ortamında bağırmak anlamına gelir ki ortada bunu gerektirir bir sey söylenmedi. Ayıp etmissiniz

bence de konumuz adora, oradan devam edilsin. Kimsede bilmediği konuda ahkam kesmesin

Dual diyorlar hocam mesela ascaso dual cift termoblock sistem kullanıyor, ismide Ascaso duo pid. İsteyen dual desin isteyen dual boiler ortada iki kazan var çalışma sistemleri farklı

kazan su hazne olan birşey. Termoblok ise bambaşka. aradaki fark bu.

Dual diyorlar hocam mesela ascaso dual cift termoblock sistem kullanıyor, ismide Ascaso duo pid. İsteyen dual desin isteyen dual boiler ortada iki kazan var çalışma sistemleri farklı

Onuda dual thermoblock diyorlar. dual boiler değil!

Biri hazır bi şekilde ısınmış borudan su geçiyor, kazanda ise hali hazırda ısınmış kazanda belli miktarda su muhafaza edilerek demleme ünitesine gidiyor ikisinide cevreleyen metal kaplar var ne diyeceğiz buna.
Bu arada yukarıda belirttiğiniz gibi aynı anda hem buhar hem demleme yapamamasının sebebinin kazan türünden dolayı olduğu bilgisi yanlış.

Son düzenleme:
Termoblok ince sarmal yapıda ısıtıcı gövdeye verilen isimdir içinde su beklemeden, geçerken anlık olarak ısınır, kazan gibi bir haznesi yoktur.

Bu cihazın en büyük dezavantajı tek pompaya sahip olması bu yüzden , termoblok gövdede bekleyen bir su olmadığı ve anlık ısındığı için buhar gücü üretirken pompaya ihtiyaç duyuyor, bu yüzden demleme yaparken termoblok üzerinden buhar çıkışı alamıyorsunuz bu cihazda.

Son düzenleme:
Biri hazır bi şekilde ısınmış borudan su geçiyor, kazanda ise hali hazırda ısınmış kazanda belli miktarda su muhafaza edilerek demleme ünitesine gidiyor ikisinide cevreleyen metal kaplar var ne diyeceğiz buna.
Bu arada yukarıda belirttiğiniz gibi aynı anda hem buhar hem demleme yapamamasının sebebinin kazan türünden dolayı olduğu bilgisi yanlış.
Aynı anda buhar ve demleme sebibini isinma sistemi turunden dolayı bir yazim olmadı. Çift kazanlı olmadiğindan dolayı yazdım. Lütfen kazan ve thermoblock kelemisini kariştırmak gibi olmasin dostüm.

Başkalarını bilmem ama sadece sek espresso içen biri olarak 1.5 yıl önce bu cihaz piyasada olmuş olsaydı hiç düşünmeden gaggia classic yerine alırdım, şu an full modlattırdığım gaggia'dan memnunum ama herkes gaggia'yı modlattırmakla uğraşamadığından bu cihaz bence güzel bir çok açıdan.

Son düzenleme:
Başkalarını bilmem ama sadece sek espresso içen biri olarak 1.5 yıl önce bu cihaz piyasada olmuş olsaydı hiç düşünmeden gaggia classic yerine alırdım, şu an full modlattığım gaggia'dan memnunum ama herkes gaggia'yı modlatmakla uğraşamadığından bu cihaz bence güzel bir çok açıdan.
Sizinle hemfikirim. Yazdıklarım cihaz kütülamak amacı değil. Tamamen aydınlatmak ve doğru bilgilendirmek doğrultusunda. Bende 1 sene önce böyle bir imkan sunulmuş olsaydı kesin Sage yerine juno alırdım. İlk baştan da yazdığım gibi iki cihaz da fiyat performans cihazlar ve yurtiçi piyasaya göre marka olmamasina rağman iyi düşünmüş cihazlar.

Hocam bir daha okuyun isterseniz çünkü aynen şöyle demişsiniz “Adora aynı anda süt köpürtmama sebebi tek çıkış hat olması değil tek kazan olmasi dir. dediğim gibi çift kazan olasydı direk buhardan demlemeye geçerdi ve sicaklik düşüş beklemesine gerek kalmazi”

Başkalarını bilmem ama sadece sek espresso içen biri olarak 1.5 yıl önce bu cihaz piyasada olmuş olsaydı hiç düşünmeden gaggia classic yerine alırdım, şu an full modlattırdığım gaggia'dan memnunum ama herkes gaggia'yı modlattırmakla uğraşamadığından bu cihaz bence güzel bir çok açıdan.
Zaman zaman Ecm Puristika kaşıntısı tutan bendenizi bu seferde makul fiyatından dolayı "acaba adora mı" sorusuna getirdiniz.
İstanbul'a gidince gelbura'da bu makinadan sek bir espresso içme niyetim var.
Cihazın buhar çubuk köpürtme vb. kısmıyla hiç ilgilenmiyorum.

Merhaba. Bu cihazdan bir adet edindim. 6 yıldır filtre öğüten değirmende ayar yapmam zaman alacak kesin. Bir miktar kahve ziyan ettim ama doğru yoldayım. Wdt falan alacağım. Yanında kör tapa da gelse fena olmazdı.IMG-20231028-WA0000.jpeg

Geri