• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

İç Aksamı Çelik Makine Önerisi

arkadaşlar selamlar. sıcak suyun temas ettiği tüm parçaların çelik olduğu bir makine bulamadım. plastikten geçmesini istemiyorum açıkçası. öneriniz var mı?

arkadaşlar selamlar. sıcak suyun temas ettiği tüm parçaların çelik olduğu bir makine bulamadım. plastikten geçmesini istemiyorum açıkçası. öneriniz var mı?
Sanırım otomatik filtre kahve makinesi önerisi istiyorsunuz. Forumda, genelde "Sage (Breville) Precision Brewer" ile "Moccamaster" markalarının önerildiğini gözlemledim. Belki size de bir fikir verebilir. Ancak her ikisi de kahve haznesi olarak plastik materyalden yapılmış.

filtre kahve için mevcut mu hocam? suyun geçtiği, değdiği yerlerin çelik olması yeterli
İstediğiniz şey mümkün değil, en basitinden duş başlığı ve dripper genelde plastik olur. Sağlık açısından soruyorsunuz diye düşünüyorum, iyi makinelerde bu kısımlara gıdaya uyumlu plastik ile yapılıyor, senelerin firmaları sonuçta. Gidip noname Çin malı bir ürün almadığınız takdirde moccamaster, sage gibi markalarda sağlık açısından içiniz rahat olabilir.

filtre kahve makinesi için iç malzemesi çelik bulmak imkansız sanırım değil mi hocam
Kısmen çelik olanları vardır fakat tamamı çelik filtre kahve makinesi bulmanız şu an için imkansız. Su bir şekilde plastik malzemeyle buluşuyor piyasadaki ürünlerde. Ayrıca karafın cam olarak tercih edilmesi daha mantıklı olur. Kahve çelik karafta bekledikçe tadı kaçar, çelik termoslarda olduğu gibi.

Suyun ısındığı kısmın ve filtrenin çelik olması yeterli diğer kısımları bağlantı noktaları gibi kısa süre temas eden yerler plastik olabilir tabii. Uzun süre temaslı yerlerde çelik,cam gibi materyaller bulunan bir makine varsa bana da söyleyin:)
Zira, plastik kettle kullanmazken, plastik termos kullanmazken , plastik bir kahve makinesi kullanmak çok enteresan olur du!

Ben de uzun zamandır aynı arayış içerisindeydim. Benim vardığım sonuç ne kadar yüksek bütçelere çıkarsanız çıkın tamamen sağlıklı materyalden oluşan otomatik bir kahve makinesi yok. Çoğu makinede sıcak suya maruz kalan plastik parçalar mevcut. Fiyatı yüksek bakır ya da pirinç malzeme kullanan makineler de dahi cıva, kurşun gibi toksik maddelerin kahvenize sızma ihtimali olduğunu okudum.
Benim çözümüm espresso için Cafelat Robot, filtre kahve için Chemex (çelik filtre ile) kullanmak oldu. Ikisiyle de çok lezzetli kahveler hazırlayabiliyorum.

Ben de uzun zamandır aynı arayış içerisindeydim. Benim vardığım sonuç ne kadar yüksek bütçelere çıkarsanız çıkın tamamen sağlıklı materyalden oluşan otomatik bir kahve makinesi yok. Çoğu makinede sıcak suya maruz kalan plastik parçalar mevcut. Fiyatı yüksek bakır ya da pirinç malzeme kullanan makineler de dahi cıva, kurşun gibi toksik maddelerin kahvenize sızma ihtimali olduğunu okudum.
Benim çözümüm espresso için Cafelat Robot, filtre kahve için Chemex (çelik filtre ile) kullanmak oldu. Ikisiyle de çok lezzetli kahveler hazırlayabiliyorum.
cafelat robotta pistonu bastırdıkça alüminyumu aşınıp dökülüyor diye bir şey okudum hocam

Geri