amatorkahve
Barista
arkadaşlar selamlar. sıcak suyun temas ettiği tüm parçaların çelik olduğu bir makine bulamadım. plastikten geçmesini istemiyorum açıkçası. öneriniz var mı?
Sanırım otomatik filtre kahve makinesi önerisi istiyorsunuz. Forumda, genelde "Sage (Breville) Precision Brewer" ile "Moccamaster" markalarının önerildiğini gözlemledim. Belki size de bir fikir verebilir. Ancak her ikisi de kahve haznesi olarak plastik materyalden yapılmış.arkadaşlar selamlar. sıcak suyun temas ettiği tüm parçaların çelik olduğu bir makine bulamadım. plastikten geçmesini istemiyorum açıkçası. öneriniz var mı?
Ne makinası aradığınız söylerseniz daha kolay yardım alabilirsiniz. Espresso? Filtre? Tam Otomatik?
espressoNe makinası aradığınız söylerseniz daha kolay yardım alabilirsiniz. Espresso? Filtre? Tam Otomatik?
teşekkürler. evet o modelleri görmüştüm ancak plastik kısımlar varSanırım otomatik filtre kahve makinesi önerisi istiyorsunuz. Forumda, genelde "Sage (Breville) Precision Brewer" ile "Moccamaster" markalarının önerildiğini gözlemledim. Belki size de bir fikir verebilir. Ancak her ikisi de kahve haznesi olarak plastik materyalden yapılmış.
filtre kahve makinesi için iç malzemesi çelik bulmak imkansız sanırım değil mi hocamManuel: La Pavoni
Yarı Otomatik: LM Linea Mini, Micra.
Malzeme: % çelik/pirinç
espresso
filtre kahve için mevcut mu hocam? suyun geçtiği, değdiği yerlerin çelik olması yeterliEspresso’da çelik aksamlı bir makine arıyorsanız Lelit markası öne çıkar Bianca ile.
Ancak yine de istisnasız tüm parçalar çelik olacak diyorsanız, öyle bir tasarım yok.
Çelik ben de göremedim ama cam olan aroma master varfiltre kahve için mevcut mu hocam? suyun geçtiği, değdiği yerlerin çelik olması yeterli
Çelik ben de göremedim ama cam olan aroma master var
İstediğiniz şey mümkün değil, en basitinden duş başlığı ve dripper genelde plastik olur. Sağlık açısından soruyorsunuz diye düşünüyorum, iyi makinelerde bu kısımlara gıdaya uyumlu plastik ile yapılıyor, senelerin firmaları sonuçta. Gidip noname Çin malı bir ürün almadığınız takdirde moccamaster, sage gibi markalarda sağlık açısından içiniz rahat olabilir.filtre kahve için mevcut mu hocam? suyun geçtiği, değdiği yerlerin çelik olması yeterli
O kadar ayrıntısını bilmiyorum üstteki su haznesi cam ama demleme sırasında sanırım plastikten geçiyor yine cam karafa demleme yapıyorsuyun aktığı borular cam veya çelik mi bunda hocam
Kısmen çelik olanları vardır fakat tamamı çelik filtre kahve makinesi bulmanız şu an için imkansız. Su bir şekilde plastik malzemeyle buluşuyor piyasadaki ürünlerde. Ayrıca karafın cam olarak tercih edilmesi daha mantıklı olur. Kahve çelik karafta bekledikçe tadı kaçar, çelik termoslarda olduğu gibi.filtre kahve makinesi için iç malzemesi çelik bulmak imkansız sanırım değil mi hocam
Ben de uzun zamandır aynı arayış içerisindeydim. Benim vardığım sonuç ne kadar yüksek bütçelere çıkarsanız çıkın tamamen sağlıklı materyalden oluşan otomatik bir kahve makinesi yok. Çoğu makinede sıcak suya maruz kalan plastik parçalar mevcut. Fiyatı yüksek bakır ya da pirinç malzeme kullanan makineler de dahi cıva, kurşun gibi toksik maddelerin kahvenize sızma ihtimali olduğunu okudum.arkadaşlar selamlar. sıcak suyun temas ettiği tüm parçaların çelik olduğu bir makine bulamadım. plastikten geçmesini istemiyorum açıkçası. öneriniz var mı?
cafelat robotta pistonu bastırdıkça alüminyumu aşınıp dökülüyor diye bir şey okudum hocamBen de uzun zamandır aynı arayış içerisindeydim. Benim vardığım sonuç ne kadar yüksek bütçelere çıkarsanız çıkın tamamen sağlıklı materyalden oluşan otomatik bir kahve makinesi yok. Çoğu makinede sıcak suya maruz kalan plastik parçalar mevcut. Fiyatı yüksek bakır ya da pirinç malzeme kullanan makineler de dahi cıva, kurşun gibi toksik maddelerin kahvenize sızma ihtimali olduğunu okudum.
Benim çözümüm espresso için Cafelat Robot, filtre kahve için Chemex (çelik filtre ile) kullanmak oldu. Ikisiyle de çok lezzetli kahveler hazırlayabiliyorum.
nerde okudunuz bunu Robot'ta aluminyum aksam yok.cafelat robotta pistonu bastırdıkça alüminyumu aşınıp dökülüyor diye bir şey okudum hocam