• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

Teşekkür ederim.
Evet Susanoğlu'nda. Maalesef Silifke merkezine demleme malzemesi taşımayacagim bu seferlik ama inandım.

O konu cok ilgimi çekti. Çünkü içilmez haline geldi burada. Dediğiniz gibi daha gövdeli oldu ayni zamanda. Reçete, kavurma, vs her şey sıfırdan. Hatta her yemek ve içecege geçerli
Temmuz/ağustos sıcaklarında daha da içilmez hale geliyor kahveler. Aşırı sıcak yerlerde düşük gövde tercih ediyorum o yüzden. Ben de ilk defa yayla evinde demlediğim kahveyi bütün değişkenleri sabit bırakmama rağmen yazlıkta demlediğim fincanda bulamayınca farketmiştim.

Merhaba,

Ankara'dan Silifke'ye geçtim bayram için. Deniz kenarında. Kahve aynı su ile demliyorum (Nestle Uludağ).

Kahve nin tadı bir değişik. Açıklama veremedim. Havadan (tuzlu iotlu) veya nemden derim.

Elbette demleme parametreler değişiyor ama baska bir boyutta kötü.

Bu durumu yaşayan oldu mu? Deniz kenarında yaşayan nasıl kahve içiyorsunuz 😄
Bizim yazlıkta (Davutlar/Kuşadası) hiç böyle bir sorun yaşamadım, ilginçmiş. Bayramdan sonra temelli oraya geçiyorum, şu an elimdeki kahveleri aynı parametrelerle bir de orada demleyip karşılaştıracağım muhakkak. Belki de bilinç dışımla parametreleri zaten oranın koşullarına uyacak şekilde ayarladığımdan fark etmemişimdir.

"Soup" deneyen, bu tarifi düzenli tüketen var mı? Çok önyargılıydım ama çıktılara çok şaşkınım. "Modern" espresso sevenler için çok mantıklı bir yöntem olabilir. Çok yüksek asidite, çok yüksek meyvemsilik. Dial-in aşırı basit, benim tembel bünyeme çok iyi geldi.

"Soup" deneyen, bu tarifi düzenli tüketen var mı? Çok önyargılıydım ama çıktılara çok şaşkınım. "Modern" espresso sevenler için çok mantıklı bir yöntem olabilir. Çok yüksek asidite, çok yüksek meyvemsilik. Dial-in aşırı basit, benim tembel bünyeme çok iyi geldi.
Aeropress ile denedim geçen gün. Montag Peru ile. Sonucu beğenmediğim ama yöntem baska kahve ile potansiyeli var sanki. Kolay.

Siz hangi kahve ile ne nasıl denediniz?

Espresso seven için değil de pour over seven ama daha yoğun bir deneyim isteyen için güzel yöntem. Aeropressle verimli sonuç alamamıştım ben. Gövde çok öne çıkıyor ne yaparsam yapayım. Robot ile ve oxo ile çok iyi çıktılar veriyor.
Ama espresso çekirdeği ile değil. Kuruyemiş, kuru meyve tadı olan çekirdeklerle de değil.
Özellikle light roast çayımsı çıktı veren çekirdekleri daha yoğun bir deneyime dönüştürüyor.

Dial in olayı da ikinci denemede tutmaması imkansız denecek derece kolay. Espresso ile v60 arası bir yerde çoğu kahve istenen sonucu veriyor. Oxo ile ilk basışta soak aşamasında kanallanma yoksa kenarlardan ortaya birleşen veya ortadan başlayıp eşit dağılan bir puck ıslanması varsa sonuç güzel oluyor. Mazzer philosta 45-55 aralığı comandantede 14-18 aralığına denk geliyor çoğu çekirdek.

Alt ve üste kağıt kullanmak çıktıyı daha berrak ve temiz yapıyor. 58mm kâğıt alta oluyor üste de 62mm.
Ben çoğu demlemeyi 22-80 olarak yapıyorum. Daha yoğun veya fermente kahvelerde çıktıyı 120ye kadar uzatıyorum.

Hülasa pour over sevip farklı bir deneyim isteyen için güzel.
Espresso ile alakası yok. Modern espresso ile de bağlanamayacak derecede berrak bir içecek. Ne espresso kadar etkileyici bir başlangıcı var ne de uzun aftertaste

Soup özelinde Tony Tuan'ın puck perkolasyon diye adlandırdığı aeropressle öğütülmüş kahvenin üstüne ikinci filtre kağıdını yerleştirdiği yöntemi öneriyorum. Elimdeki kavrum tarihi 3+ aylık duran kahve çekirdeklerinden comandante 15-20 klik arasında oranla kafama göre 1:3 ile 1:10 arası oynayarak sürekli içilebilir çıktılar elde ettim. Cold brew ya da çöpe gidecek kahvelerden şaşırtıcı sonuçlar çıktı.

Ben tat profili olarak modern espressolara benzediğini deneyimledim, yöntemin espresso çıktısı verdiğini iddaa etmiyorum zaten. Modern espressodan da kastım light-ultralight asidite bombası(ekşi mi ekşi) çekirdekler. :)

Ben robot kullanıyorum,1:3,1:4 oranlarından yukarıya çıkmadım. Elimde DAK'ın Cream Donut ve Macaron'u var, benzer vişne/kırmızı meyve/mayhoş/hafif çikolatala tatları barındırıyor. Asidite bombası, meyvemsi çekirdeklerle daha iyi oluyor. Elimde Wayta'nın New Year blendi vardı onları da espresso martini yaparken denemiş oldum(yine tembellik). İyi bir deneyim olacağını düşünmedim ki zaten olmadı. @Michael

Elimdeki çekirdeklerle etkileyici bir başlangıç da alıyorum ağzımı kaplayan bir aftertaste'de(yoğun fermente işlemlerin de etkisi vardır). İki çekirdeği de espressoda kafelerinde deneme imkanı buldum, karşılaştırma esasım odur.

Geri