• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

Selamlar Comandante öğütücü sahibiyim. Önceden bütün firmalar Comandanteye göre reçete verirdi ancak 1zespresso gibi markalar iyileştikten ve kullanımı arttıktan sonra şuanda kavurucular farklı öğütücülere göre reçete vermekte. Reçeteye uymak için kullandığınız herhangi bir çevirici veya fotoğraf var mı?
Yapay zekaya sormayı deneyebilirsiniz belki fena bir çeviri yapmıyor diye hatırlıyorum. Şahsen 1zpresso sahibiyim deneme yanılma yoluyla öğütüm yapıyorum.

Selamlar Comandante öğütücü sahibiyim. Önceden bütün firmalar Comandanteye göre reçete verirdi ancak 1zespresso gibi markalar iyileştikten ve kullanımı arttıktan sonra şuanda kavurucular farklı öğütücülere göre reçete vermekte. Reçeteye uymak için kullandığınız herhangi bir çevirici veya fotoğraf var mı?

Şu site de yardımcı olur aşağı yukarı nereden başlamanız gerektiği konusunda

..İkinci el satışlarda "5-6 defa kullanılmış" ürünler var. Çok mu kötü fikir "taşınabilir espresso"? Bu makineleri yıllarca kullanan var mı?
İşte bir tane daha.

selamalar. yaklaşık 1 aydır espresso yapıyorum. 4 mayıs kavrumlu spada motion kahve kullanıyorum. değirmenim eureka mignon zero65 speedy . sorum şu: espressoda en az 10 günlük bir degass süresinin beklenmesi söyleniyor. ben bekleyemedim:) 5. günde kahvemi yapmaya başladım. birkaç denemede öğütüm ayarımı buldum. 4 gündür aynı ayarda kahvemi öğütüp , makineden yaklaşık 30-35 saniyede ve 45 gram çıktı aldım. tadıda istediğim gibi ,dengeli bir espresso oldu... bugün 2 denemem oldu ikisindede kahve öğütüm aynın olmasına rağmen ince öğütümüşüm gibi over extraction oldu. 30-35 sn lerde aldığım espresso süresi 50 sn ye cıktı. bunun sebebi degass 'ın devam etmesi olabilir mi? ya da değirmende ayarları değiştirmesemde bir tutarsızlık mı oluyordur? sebep degass a, bunun mantığı nedir:)

İşte bir tane daha.
Hocam selamlar, kendi adıma yanıtlıyayım. Workflow sizi rahatsız etmeyecekse harika aletler..

Bir bardak kahve;

Hario 01 Dripper - 590TL
Hario Drip Assist - 1100TL (Gooseneck kettle sahibi olmadan düzgün şekilde yapmak için)
Hario Filtre Kağıdı(100'lü) / Tanesi - 3,9TL
Su Gideri Ort. - 3TL
Öğütülmüş Kahve(Sezy Brazil Yellow Bourbon seçtim) - 250g/390TL - 15 gram demleme için 23,4TL

Dripper ve Assist'i yıllarca kullanmaya devam edeceğiz. Ekipmanların maliyetini bir paket kağıt kadar demlemeye dağıttığımızda bir bardak kahve 47,2TL yapıyor. İlk yüz demlemeden sonra 30,3TL.

Geldiler bir anda, keyfi hesap yapayım dedim :)

Bir bardak kahve;

Hario 01 Dripper - 590TL
Hario Drip Assist - 1100TL (Gooseneck kettle sahibi olmadan düzgün şekilde yapmak için)
Hario Filtre Kağıdı(100'lü) / Tanesi - 3,9TL
Su Gideri Ort. - 3TL
Öğütülmüş Kahve(Sezy Brazil Yellow Bourbon seçtim) - 250g/390TL - 15 gram demleme için 23,4TL

Dripper ve Assist'i yıllarca kullanmaya devam edeceğiz. Ekipmanların maliyetini bir paket kağıt kadar demlemeye dağıttığımızda bir bardak kahve 47,2TL yapıyor. İlk yüz demlemeden sonra 30,3TL.

Geldiler bir anda, keyfi hesap yapayım dedim :)
Drip assist vs gooseneck deneyiminiz var mı, sizce hangisi daha doğru demliyor? Bende bir gooseneck kettle var fakat bu aleti yeni gördüm ilginç geldi

Drip assist vs gooseneck deneyiminiz var mı, sizce hangisi daha doğru demliyor? Bende bir gooseneck kettle var fakat bu aleti yeni gördüm ilginç geldi
Gooseneckte istediğiniz gibi manipüle edebiliyorsunuz ama ustalık gerektirir. Drip assist eğer gooseneck kullanmayı bilmiyorsanız, uğraşmak da istemiyorsanız işinize yarar. Assist aynı zamanda ajitasyonu azaltmak istediğiniz durumlarda işinize yarayabilir. Ben kullanmıyorum.

Merhaba,

Ankara'dan Silifke'ye geçtim bayram için. Deniz kenarında. Kahve aynı su ile demliyorum (Nestle Uludağ).

Kahve nin tadı bir değişik. Açıklama veremedim. Havadan (tuzlu iotlu) veya nemden derim.

Elbette demleme parametreler değişiyor ama baska bir boyutta kötü.

Bu durumu yaşayan oldu mu? Deniz kenarında yaşayan nasıl kahve içiyorsunuz 😄

13 bin liraya sıfır j ultra mı yoksa ikinci el 8000 tl ye kinu phoenix mi espresso için.
Şunu da ekleyebiliriz 15 bine 2.el df64 gen1v4 mü
Mevcut öğütücü r3 ve makina da gaggia clasic pro 2019 opv yaylı. R3 satılıp geçilecek

Son düzenleme:
13 bin liraya sıfır j ultra mı yoksa ikinci el 8000 tl ye kinu phoenix mi espresso için.
Şunu da ekleyebiliriz 15 bine 2.el df64 gen1v4 mü
Mevcut öğütücü r3 ve makina da gaggia clasic pro 2019 opv yaylı. R3 satılıp geçilecek
Kinu!!!

Geri