• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

Anladığım kadarıyla tek ya da çift çıkışlı bir portafiltre kullanıyorsunuz. Bahsettiğiniz fokurdama gibi çıkış dalga dalga aniden gelme gibiyse bu akışın hızlı olduğunu gösterir. Kahveyi inceltmelisiniz
Basınçsız sepet dipsiz portafiltrede yaşıyorum bu problemi. Ama yine de dikkat edeceğim inceliğine, teşekkürler

Pesado HE sepet bir süredir çekmecede duruyordu. Bugün bir deneme yapayım bakalım Etiyopya Lasesa Dark kahvesinde nasıl sonuç verecek dedim. 20 sn de 38 gram çıktı aldım. Kanallaşma olmadı ve öyle YouTube ki videolar gibi 6-7 yerden damlama akma gibi bir durumda olmadı. Gayet güzel ortada toplandı ve sonuç Ohaaaa oldu. Ben espresso kavrum olduğu için acılık bekledim ama gövde yüksek, meyve notaları belirgin ve asidite çok dengeli. Bundan sonra ben espressomu bu sepet ile sadece yaparım. Harika ya

Var mı böyle bir deneme yapan? Normalde bu tür sepetleri çözülmesi zor açık kavrum kahveler için kullanıyorlar ama bu muhteşem oldu.

Hocam, minik paslanmaz temizlik boncukları var. Daha öncesinde denediniz mi bilmiyorum, ama ben cam şişelerimin dip kısımlarını onların yardımıyla temizliyorum. Umarım sizin için de yardımcı olabilir.
Teşekkürler onu bir araştırayım.

Bir kavurucudan alınmış çekirdekler (Ethiopia Yirgacheffe Gr2), bir kısmı da bana geldi. Paketi açıp bakınca epey canım sıkıldı. Kavurucuyla iletişime geçerek durumu açıklamalarını istedim. Yüzey ve uç yanıkları olduğunu, gelişmemiş kavurum dahil bir çok çekirdekte sorun olduğunu belirttim. Paketten rastgele aldığım bu bir avuç çekirdeğin de görselini ilettim. Bana cevap olarak yüksek rakımda yetişen atalık tohumların açık kavurumlarda homojen bir görüntü vermemesinin normal olduğu, hepsinin aynı renk olması için koyu kavurum gerektiği onun da bir çok aromanın kaybolmasına sebep olduğu cevabını verdiler. Mansplainingvari ve söylediklerimle alakası olmayan bu cevap beni oldukça rahatsız etti. Yapay zekaya 2. görseldeki analizi hazırlattım ve ilettim. Kavurum sorunları olduğunu, bunun dışında ellerindeki çekirdeklerin Gr2 olduğuna emin olup olmadıklarını sordum. Beni firmanın sahibi olduğunu söyleyen bir hanımefendi aradı ve aynı şeyleri tekrarladı. Kendisine görsellerdeki çekirdeklerde bir sorun görüp görmediğini, bu çekirdeklerin gerçekten sorunsul olduğunu mu düşündüğünü sordum. Kendisinin bir sorun göremediğini, çekirdekleri gönderirsem inceleyeceklerini iletti.
Kendimden şüphe edeceğim. Bilgili/yetkili birileri yardımcı olabilir mi? Bu çekirdekler bu görselde gerçekten makul kavrulmuş, sorunsuz mu görünüyor?

IMG_20260429_124238.jpg

Adsız.png

Bir kavurucudan alınmış çekirdekler (Ethiopia Yirgacheffe Gr2), bir kısmı da bana geldi. Paketi açıp bakınca epey canım sıkıldı. Kavurucuyla iletişime geçerek durumu açıklamalarını istedim. Yüzey ve uç yanıkları olduğunu, gelişmemiş kavurum dahil bir çok çekirdekte sorun olduğunu belirttim
Fotoğraflar yüksek çözünürlüklü değil ve kısmen flu, o yüzden defect durumunu net göremedim fakat kavrum fena değil. Tabii ki arada biraz açık kavrum kalanlar var ama hepsi en azından 1st crack aşamasını geçmiş gibi görünüyor. Koyu kavrumlarda da 2nd crack'e gelmiş bir çekirdek göremedim. Kahveyi gr2 sattıkları için bir miktar çekirdek kusuru normal, fiyatı ne bilmiyorum ama ortalama bir gr2 fiyatına satıldıysa görseldeki kahveler makul gibi görünüyor.

Sınıflandırma için hangi yapay zekayı, hangi parametre ile kullandınız?

Bu ekipmanı neden kullanmak istiyorsunuz, gooseneck olmayan kettle ile de kahve demleyebilmek için mi? Ben şahsen bu tarz ekipmanların çözünmeyi fazlasıyla kısıtladığını düşünüyorum.
Haklısınız. Günlük kullanmayı düşünmüyorum.

- ekipman almak istemeyen bir arkadaşa hediye edeceğim (metal filtre, normal kettle ve blender'e benzeyen değirmenle demliyor)
- seyahattayken
- aeropress no-bypass brewer olarak denemek (// Orea Z1)
- denemiş olmak için. Farkı merak ettim

Selam dostlar uzun zamandır v60 içiyorum, artık bunu eve taşımaya karar verdim. F/P bir ısı ayarlı gooseneck kettle arıyorum önerilerinizi bekliyorum

Taşınabilir espresso makinesi olarak manuel pompalı modellerin başarılı olmadığını sevilmediğini biliyorum. Sıcak su dökmek ısıtmak gerekiyor. Kendinden ısıtmalı ve pompalı, şarjlı modellerin de çok eleştiri aldığını görüyorum. İkinci el satışlarda "5-6 defa kullanılmış" ürünler var. Çok mu kötü fikir "taşınabilir espresso"? Bu makineleri yıllarca kullanan var mı?

Taşınabilir espresso makinesi olarak manuel pompalı modellerin başarılı olmadığını sevilmediğini biliyorum. Sıcak su dökmek ısıtmak gerekiyor. Kendinden ısıtmalı ve pompalı, şarjlı modellerin de çok eleştiri aldığını görüyorum. İkinci el satışlarda "5-6 defa kullanılmış" ürünler var. Çok mu kötü fikir "taşınabilir espresso"? Bu makineleri yıllarca kullanan var mı?
Hiç de kötü değil günde bir iki espresso içenleri üzmez hatta fazlasıyla memnun eder. Sıcak su bulmanın o kadar da zor olmadığı bir dönemde kendinden ısıtması olmasa da Starseeker Super 58 beni fazlasıyla memnun ediyor.

Makinede demlenmiş filtre kahveyi dışarıda bekletip soğuması için dolaba atınca bulanık bir forma giriyor. Bulanık olmaması için yapılabilecek bir şey var mı soğuk demleme metodları dışında?

2.el aldığım gaggia clasic pro 2019 için pid yaptırmak istiyorum bunun için ankarada yaptırabilecdğim yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı?

Selamlar Comandante öğütücü sahibiyim. Önceden bütün firmalar Comandanteye göre reçete verirdi ancak 1zespresso gibi markalar iyileştikten ve kullanımı arttıktan sonra şuanda kavurucular farklı öğütücülere göre reçete vermekte. Reçeteye uymak için kullandığınız herhangi bir çevirici veya fotoğraf var mı?

Selamlar Comandante öğütücü sahibiyim. Önceden bütün firmalar Comandanteye göre reçete verirdi ancak 1zespresso gibi markalar iyileştikten ve kullanımı arttıktan sonra şuanda kavurucular farklı öğütücülere göre reçete vermekte. Reçeteye uymak için kullandığınız herhangi bir çevirici veya fotoğraf var mı?

Şöyle bi site var ne kadar tutarlı bilemem ama en azından biraz referans verir en iyi sonuçu almak için kavurucunun önerdiği demleme süresine göre öğütüm yapmak lazım.

Aynı öğütücü için bir referans reçete verilse bile, sizin değirmeninizdeki 20 klik ile kavurucunun 20 klik'inin aynı olma ihtimali düşük aslında. O yüzden süreye odaklanmak daha doğru bir yöntem olur.

Geri