• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Haziran Ayı Toplu Kahve Alımı ve Tadımı Etkinliği (Anket)

Denediğim kadarıyla düşüncelerimi paylaşayım.

Ekipman : Timemore Crystal Eye Plastik, Hario 40'lı filtre (JP)

Turaco - Burundi

28 gr kahve
17 klik Timemore C2
450 ml 92-94 derece Erikli su

150 ml blooming, 45. saniyeden itibaren 30 saniye aralıkla 3 x 100 döküş. Son 100 ml kenardan toplayarak bitirdim. 3'18'' demleme süresi.

Demlendikten sonra vişnenin keskin kokusunu hissettiriyor, ilk yudumda da tatlı bir keskinlik var ama kesin vişnedir bu diyemem. Hem tatlı hem de asidik denebilir. Gövdesi orta-zayıf kaldı. Soğudukça da tatlılık yerine mayhoşluğa bırakıyor.

El Penon

25 gr kahve
17 klik Timemore C2
400 ml 92-94 derece Erikli su

120 ml blooming, 45.saniyeden itibaren 80 ml, 1'15'' - 100 ml, 1'45'' kenardan toplayarak 100 ml. 3'04'' demleme süresi.

Demleme sonrası yoğun baharat kokusu aldım, bakalım ne geliyor derken ilk yudumda siyah çay mı içiyorum dedirtti. Bir süre geçtikten sonra ise tatlı - baharatlı bir hal aldı. Oldukça değişik, daha önce içtiklerime de pek benzetemedim. Gövdesi orta-güçlü denebilir. Beğeniyle ilgili kararsızım.

Sonrasında ise French Press ile 24 klik C2, 20 gr kahve ve 300 ml su ile denedim. Sonuç olarak daha gövdeli ve siyah çay tadını hiç almadığım ama baharatlılığın tatlılığa göre ön plana çıktığı bir fincan çıktı. Biraz süt ekledikten sonra çıkan sonuçtan daha çok keyif aldım. French Press denememi v60'a tercih ederim.

Cascavel Verde için biraz daha zaman lazım ama çıkan sonuçlar benim için güzel sürpriz, onu da ayrıca tekrar deneyip en keyif aldığım parametreler ile paylaşmak isterim. Denediklerimden yola çıkarak null'un kahvelerinin farklı bir profili olduğunu düşünüyorum. Daha sonra tekrar Cascavel siparişi geçeceğime de hemen hemen eminim. Emeği geçen herkese teşekkürler.

2 gün once sipariş verdim e- fatura geldi . Fakat daha kargo bilgisi yok piyasada.
Degassing sürelerini mi bekliyorlar acaba kargoya vermek için.

Merhabalar, en soldaki brezilya cascavel verde timemore c2 18 klik ile öğütüm.

Diğer 3 kahveyi (wolichu, mam ve turaco) evdekiler v60 demleme yapamadığı için filtre kahve makinesı için öğütülmüş olarak istedim. Fakat çok çok ince bir öğütüm olduğu için makinada tıkanma yapıyor. Doğru düzgün demleme yapamadık ve firmaya mail attım ve çok ilgisizler. Konu ile ilgili ne yapmam gerekiyor?

Merhaba,

Sağdaki 3 kahveyi Null makine için öğütüp gönderdiğini söylüyorsa yanlış öğütmüş. Size kusurlu/hatalı/yanlış (ne derseniz deyin) bir ürün göndermiş. Telefona cevap vermiyorlarsa mail atıp iade etmek istediğinizi söyleyin. O incelikte tıkanmayacak bir makine bilmiyorum.

Cipizu'dan sıcakken Lotus Biscoff tadı almak ilginç bir deneyimdi. Soğudukça zayıf da olsa elma tadı geliyor.

Merhaba,

Sağdaki 3 kahveyi Null makine için öğütüp gönderdiğini söylüyorsa yanlış öğütmüş. Size kusurlu/hatalı/yanlış (ne derseniz deyin) bir ürün göndermiş. Telefona cevap vermiyorlarsa mail atıp iade etmek istediğinizi söyleyin. O incelikte tıkanmayacak bir makine bilmiyorum.

Kahveleri firma ile yaptığımız görüşmeye istinaden karşı ödemeli olarak gönderimini yaptım. @mtgg yardımlarınız için teşekkür ederim.

Türk kahvesi için aylık alımda hangi kahveyi tavsiye edersiniz ?

Türk kahvesi için aylık alımda hangi kahveyi tavsiye edersiniz ?
Cascavel'i Türk kahvesi olarak çok sevmiştim. Çilek kokulu bir fincan çıkıyor. Ama anneme ikram ettiğinde ekşi bu dedi :) Standart Türk kahvesi sevenler için ideal olmayabilir. Nitelikli kahveye alışkın olanlar için lezzetli bir tercih 🍓

Cascavel'i Türk kahvesi olarak çok sevmiştim. Çilek kokulu bir fincan çıkıyor. Ama anneme ikram ettiğinde ekşi bu dedi :) Standart Türk kahvesi sevenler için ideal olmayabilir. Nitelikli kahveye alışkın olanlar için lezzetli bir tercih 🍓
O ekşilik biraz da filtre kavrum profili ile ilgili. Espresso kavrumlar Türk kahvesine daha çok yakışacaktır :)

Arkadaşlar, turaco ve mam aldım. Hiç bir tat alamıyorum hepsi acı. Molent g50 35-37-40-42-44 klik hepsini denedim. Blooming sonrası tek döküm çift dökğm hepsini denedim. Acı, tuzlu iğrenç tatlar elde ediyorum bu benden mi kahvelermi başarısız. İlk defa başıma geliyor biri akıl versin allah aşkınaaaa....

Arkadaşlar, turaco ve mam aldım. Hiç bir tat alamıyorum hepsi acı. Molent g50 35-37-40-42-44 klik hepsini denedim. Blooming sonrası tek döküm çift dökğm hepsini denedim. Acı, tuzlu iğrenç tatlar elde ediyorum bu benden mi kahvelermi başarısız. İlk defa başıma geliyor biri akıl versin allah aşkınaaaa....
Kaçıncı günde deniyorsunuz?

Bütün tuşlara basıp bölüm geçmeye çalışır gibi anlatmışsınız. Kahvelerin kavrum tarihi nedir?

Arkadaşlar mam, verde ve espresso kavrum Diamond için aç gün degassing beklemeliyim sizce? Sitede yazmıyor.

Degassingle alakalı bir durum yok öyleyse. Mam ve Turaco denemedim henüz ama G50'de bahsettiğiniz klik ayarları V60 için zaten uygun aralıklar. Dolayısıyla öğütümle alakalı bir sıkıntı olacağını da zannetmiyorum. Bu iki faktörü eledikten sonra döküşü saymazsak büyük faktör olarak kullandığınız su ve su sıcaklığı bir sebep olabilir gibi gözüküyor. Null kahvelerinde Buzdağı kullandım şimdiye kadar fena sonuçlar vermedi, eğer denemediyseniz bir şans verilebilir. Eğer onunla da alakalı bir sıkıntı yoksa ve döküşü de inanılmaz kötü yapmıyorsanız kavrum hatalı olabilir. Son siparişlerde herhangi bir şikayet oldu mu kavrum hakkında onu bilmiyorum tabi. Mam'ın kendi konusu var oraya da bir göz atabilirsiniz.

El Penon ile Timbiyacu'yu kıyaslayabilecek var mı? Karar verirken 'malesef' fiyata ve tadım notlarına bakıyorum. Tadım notlarına bakmayı bırakmak için tedavi de görüyorum, ama tutamıyorum kendimi.. Kompleks meyveler ve baharatlarla soslanmış Toblerone.. Taze bardacık, arap elması.. Fudge ve praline..
Benim neyim eksik? (Demlemem.) Ben de 8 ay önceki toplu alımın tadım değerlendirmesini yapayım. 250 derece odun ateşinde çok yavaş bir şekilde 17 dakika pişmiş 2017 üretim traktör lastiği.. Barut üretimi için imal edilmiş, üst kalite meşe ağacından, ısısı kontrol edilen boya tenekesi içinde üretilmiş ev yapımı kömür.. Malatya'nın zengin arazilerindeki kayısı ağaçlarından, daha çağla iken toplanmış yemyeşil kayısının bembeyaz çekirdeği... Selahattin Özdemir'in hayatı gibi demli ve acı..

El Penon ile Timbiyacu'yu kıyaslayabilecek var mı? Karar verirken 'malesef' fiyata ve tadım notlarına bakıyorum. Tadım notlarına bakmayı bırakmak için tedavi de görüyorum, ama tutamıyorum kendimi.. Kompleks meyveler ve baharatlarla soslanmış Toblerone.. Taze bardacık, arap elması.. Fudge ve praline..
Benim neyim eksik? (Demlemem.) Ben de 8 ay önceki toplu alımın tadım değerlendirmesini yapayım. 250 derece odun ateşinde çok yavaş bir şekilde 17 dakika pişmiş 2017 üretim traktör lastiği.. Barut üretimi için imal edilmiş, üst kalite meşe ağacından, ısısı kontrol edilen boya tenekesi içinde üretilmiş ev yapımı kömür.. Malatya'nın zengin arazilerindeki kayısı ağaçlarından, daha çağla iken toplanmış yemyeşil kayısının bembeyaz çekirdeği... Selahattin Özdemir'in hayatı gibi demli ve acı..

1624177154777.png

hocam o header-pp uyumu ne kadar güzelmiş.. ekmek yiyen köpek bir sevdadır
IMG_5092.jpg

Geri