• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Haziran 2024 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Bir ekstra kahve notu daha girmek isterim;
Jairo arcila pink bourbon gerçekten çok farklı ve kompleks bir yıkanmış. Şahsen bu kahve de dahil olmak üzere bu sene denediğim düz yıkanmış varyetelerde pink bourbon açık ara hem geshanın hem de sidranın önünde. bu varyetenin makbulünün yıkanmış ya da anaerobik yıkanmış olduğunu düşünüyorum. Çok başarılı, çok çiçeksi gerçekten.

Dün kahveyi aldım demledim. Normalde chemex ile demleme yaparım kahve kulubündeki arkadaşlar bilirler :) Ancak şehir dışında olduğum için origami ile demleme yaptım.Comandante 18 click origami (kağıt kalita) sıcaklık 94 derece. Blooming 35 saniye 60 ml, 2. döküş 120 ml, 3.döküş 120 ml döküşler arası bi 15 saniye beklemeniz yeterlidir. Bütün tadım notalarını alabilirsiniz. Not su pH: 7:7.50 spesifik bir markaya gerek olmadan demleme yapabilirsiniz.Aslında reçete oluşturacak kadar da zor bir çekirdek değil.Basit demlemelerle verim de alabilsiniz.
Teşekkür ederim. Abant ve nestle ile hiç verim alamamıştım. Bence su seçen bir kahve. Demleme rehberindeki nestle önerisini güncelleyebilirler. Erikli ile en iyi sonucu aldım.
Hario mugen ile cmd 24 klik 94 derece 32/500 (200 buz 300 su) 30sn blooming artı tek döküş 4dk bitiş tarifini verebilirim. İyi akşamlar.

Kavrumun 16. günü: ef2 cmd 23klik erikli su 93 derece 32/500 (220 buz 300 su) 30sn 65 ml blooming, 200 e kadar sadece ortaya birkaç cm çapında döküş, son 100ml biraz kenarlara biraz ortaya ve sonda birkaç tur swirl, bitiş 4.10
Porselen mugen, Hario 100'lü japon, kağıdı hiç boşluk kalmayacak şekilde çapraz katladım
oldukça tatlı bir kahve içtim

Moderatörün son düzenlenenleri:
Teşekkür ederim. Abant ve nestle ile hiç verim alamamıştım. Bence su seçen bir kahve. Demleme rehberindeki nestle önerisini güncelleyebilirler. Erikli ile en iyi sonucu aldım.
Hario mugen ile cmd 24 klik 94 derece 32/500 (200 buz 300 su) 30sn blooming artı tek döküş 4dk bitiş tarifini verebilirim. İyi akşamlar.
Verim almanıza sevindim. Afiyetler olsun

Bir ekstra kahve notu daha girmek isterim;
Jairo arcila pink bourbon gerçekten çok farklı ve kompleks bir yıkanmış. Şahsen bu kahve de dahil olmak üzere bu sene denediğim düz yıkanmış varyetelerde pink bourbon açık ara hem geshanın hem de sidranın önünde. bu varyetenin makbulünün yıkanmış ya da anaerobik yıkanmış olduğunu düşünüyorum. Çok başarılı, çok çiçeksi gerçekten.
selamlar,

ben de bu kahveden aldım ve degassing için biraz daha süre geçmesini bekliyorum.
biraz daha düşük derecelerde mi demlediniz?
öğütüm bilgisi ve beğendiğiniz reçete var ise alabilir miyim?

Ah bu arada yatay ogutuyorum.

Bu arada son zamanlarda yatay öğütüyorum, söylemeyi unuttum. Çok fark ediyor süre olarak (sonuç olarak daha iyi mi kötü mü onu bilemem)

9-10 arasına kadar hiç çıkmadım. Bana göre kalın. Ama neden olmasın.

Farklı öğütüm kalınlığı partikül dağıtımı değiştiriyor. Yani küçük veya büyük parçacıkların oranı. Belki 9-10da daha çok ince partikül oluşturuluyor, veya ince partiküller daha kolay bir şekilde filtreyi tıkanıyorlar. Bazen daha ince öğütünce, partiküller daha homojen olur ve su daha hızlı akar. Bazen çok inceye doğru öğütüyorum, demleme süresi de değişmiyor 🤷‍♂️
yatay öğütmeyi ilk defa duydum :)

sanırım biraz daha inceltmeye çalışacağım.

bilgiler için çok teşekkürler :)

selamlar,

ben de bu kahveden aldım ve degassing için biraz daha süre geçmesini bekliyorum.
biraz daha düşük derecelerde mi demlediniz?
öğütüm bilgisi ve beğendiğiniz reçete var ise alabilir miyim?
Tabi.
ben 3. haftanın başında demlemeye başladım. Kahve 3. hafta parlak asidite, meyve suyumsu
4. hafta çiçeksi, gesha mı bu acaba dedirten
5. hafta tam oturmuş son derece dengeli idi.
Oldukça açık bir kavrum olduğu için suyu 93-95 dereceler arası kullandım. Öğütüm olarak orta, orta-ince öğütüm kullandım. çok açık kavrum olduğu için kalın öğütüme pek gitmedim kahvenin under çıkmaması için, çünkü bu sefer asidite rahatsız edici olabiliyor. Her bir ekipmanda değişik ve tatminkar sonuçlar verdi, özellikle ılık-soğuk geçişleri gerçekten rengarenk.
Ekipmana göre oranım değişiyor ama kabaca;
v60 için 19/300 ya da 16/250
diğer düşük bypass konikler ve düz tabanlar için 15/250 ya da 18/300
aeropress için 16 ya da 17/250 kullandım.
döküşler de ya eşit 3 parça (100/100/100, 80/80/90 gibi) ya da çift bloom+tek döküş (50/50/150, 75/75/150 gibi) kullandım. ortalama süreler ekipmana göre değişmekle beraber genelde 2:25-45 arası oldu. Değirmeninizi bilmediğim için şu klik diyemiyorum ne yazık ki.

Merhabalar, stoklarımızla ilgili son güncellememiz:

Luz Helena Salazar: Tükendi
Endonezye Frinsa Manis 1 kg: 1 adet
Endonezya Frinsa Manis 250 gr: 20 adet
Ruanda Abakundakawa 1 kg: 1 adet
Ruanda Abakundakawa 250 gr: 20 adet

Herkese iyi bayramlar dileriz.

Casa Negra'yı 15 gün degassing süresinden sonra espresso olarak tüketmeye başladım. Forum genelinde neredeyse espresso hakkında çok az şey paylaşıldığı için cevap verilir mi çok umudum yok ama yine de sormak istedim;
Öğütücü olarak Eureka mignon single dose, sepet olarakta mhw-3bomber Dex 18gr. kullanıyorum ve neredeyse sıfır noktasına yakın bir yerde ancak 1:2 oranı 25sn'lerde alabildim. Bu kahve çekirdekleri bugüne kadar en ince öğütüm isteyen tür oldu benim için, sizin deneyiminiz de aynı yönde mi oldu merak ettim açıkçası.

Casa Negra'yı 15 gün degassing süresinden sonra espresso olarak tüketmeye başladım. Forum genelinde neredeyse espresso hakkında çok az şey paylaşıldığı için cevap verilir mi çok umudum yok ama yine de sormak istedim;
Öğütücü olarak Eureka mignon single dose, sepet olarakta mhw-3bomber Dex 18gr. kullanıyorum ve neredeyse sıfır noktasına yakın bir yerde ancak 1:2 oranı 25sn'lerde alabildim. Bu kahve çekirdekleri bugüne kadar en ince öğütüm isteyen tür oldu benim için, sizin deneyiminiz de aynı yönde mi oldu merak ettim açıkçası.

Eureka Single Dose baya bir inceliğe inebiliyor, 0 rakamının gerisine de gidebilirsiniz, Dex sepete 19-20 gram kahve koyarak da deneyebilirsiniz.

Rakam olarak değil ayar olarak sıfır noktasından bahsettim zaten : ) Bir sonrakini 19 gram ile denerim. Yine de bu kadar ince öğütüm istemesi beni şaşırttı.

15g doz, 37g verim = 1:2,5
17,5g doz, 47,5g verim = 1:2,7
22g doz, 44g verim = 1:2
Total süre 25-27 sn

Tarif yapımına 1:2 oranından başlamanızı öneririm. 1:2 oranında espressoların hoş bir şekilde güçlü olduğunu ancak tüm nüansları tatmak için çok güçlü olmadığını fark ettim. 1:1,5 oranı, espressoyu aşırı güçlü yapabilir, bu da kahvenin vermesi gereken tüm güzel tatları gizler. Bazı kahvelerde 1:2,5 oranına gitmek de akıllıca olabilir, böylece sertlik biraz azalır ve kahve daha fazla açılır.
Espresso tarifleri hazırlarken, en az birkaç farklı demleme süresini denemeden önce oranı 1:2'den değiştirmemenizi öneririm. Sadece farklı demleme sürelerinde 1:2 oranında hoş sonuçlar elde edemeyeceğinizi düşünüyorsanız, oranı değiştirmeye başlamalısınız.
Şimdiden afiyetler dilerim.

15g doz, 37g verim = 1:2,5
17,5g doz, 47,5g verim = 1:2,7
22g doz, 44g verim = 1:2
Total süre 25-27 sn
Merhaba

Bu veriler tam olarak nedir? Örnek mi veya o dozlarla sizin kullandığınız oranları mı gostermek istediniz? Teşekkür ederim

Geri