• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hario mini slim plus ile öğütülen kahve

arkadaşlar bazı terimle ne anlama geliyor? kahvenin homojen olması nedir? bazı terimler aletin parça. ismi. gibi. anlamadık..
Kahvenin homojenliği öğütüm kalitesidir, parçaçıklar arası fark mesela her değirmende öğütüm ayarı var o öğütüm ayarında kahveyi öğütürsün ve bakarsın o öğütüm ayarında mı öğütülmüş yoksa irili ufaklı çoğunluktan bağımsız çok tanecik var mı eğer yoksa o kahve homojen öğütülmüştür. Değirmenlere sırf bunun için çok paralar ödeniyor, homojenlik, stabilite daha sonra malzeme kalitesi.

Kahvenin homojenliği öğütüm kalitesidir, parçaçıklar arası fark mesela her değirmende öğütüm ayarı var o öğütüm ayarında kahveyi öğütürsün ve bakarsın o öğütüm ayarında mı öğütülmüş yoksa irili ufaklı çoğunluktan bağımsız çok tanecik var mı eğer yoksa o kahve homojen öğütülmüştür. Değirmenlere sırf bunun için çok paralar ödeniyor, homojenlik, stabilite daha sonra malzeme kalitesi.
cvb için teşekkür ederim. yukarıda bi link gördüm. siteye girdim bi daire şeklinde aparatı bant ile bantlama yapmış arkadaş.. peki neden? ben benimki sorunlu olup olmadıgını nasıl anlarım.. baktım o demşr cubuk sallamıyor.. sorun yok yada ben mi göremedim acaba

cvb için teşekkür ederim. yukarıda bi link gördüm. siteye girdim bi daire şeklinde aparatı bant ile bantlama yapmış arkadaş.. peki neden? ben benimki sorunlu olup olmadıgını nasıl anlarım.. baktım o demşr cubuk sallamıyor.. sorun yok yada ben mi göremedim acaba
Daire şeklinde aparat dediğinizi anlamadım fakat dış dişliyi diyorsanız tüm hario mini modellerinde dış dişli sallanma yapıyor, mil sallanmasa bile (o da biraz sallanıyor), dış dişli yüzünden homojenlik bozuluyor. O bant ile dış dişli sabit kalıyor ve oynamıyor.

BO-MSS-1-EX.jpgIMG_9765.jpg

evet daire dediğim buydu😊👍🙏
sallanma yapıp yapmadığını anlamak için takılı iken, üstteki o demir cubugu salladım baktım sallanan yok. alttaki klik kısmını salladım gene sallamadı. tğm aparatları takıp çevirme kolunu salaldım gene sallamadı. yani yerine sabit duruyor ya ben çok sanslıyım ki ben şanslı biri degilimdir🤐🤐 yada sallandığını göremiyorum. sallanma olayı öğütme aşamasında olup görmem zor bi durum mu acaba? dosya eklemeye calısayım. tekrar teşekkür ediyorum

evet daire dediğim buydu😊👍🙏
sallanma yapıp yapmadığını anlamak için takılı iken, üstteki o demir cubugu salladım baktım sallanan yok. alttaki klik kısmını salladım gene sallamadı. tğm aparatları takıp çevirme kolunu salaldım gene sallamadı. yani yerine sabit duruyor ya ben çok sanslıyım ki ben şanslı biri degilimdir🤐🤐 yada sallandığını göremiyorum. sallanma olayı öğütme aşamasında olup görmem zor bi durum mu acaba? dosya eklemeye calısayım. tekrar teşekkür ediyorum
Altta bulunan konik öğütücüyü çıkarıp dış dişliyi elinizle oynatın, oynadığını görüceksiniz, dış dişli öğütüm sırasında sağa ve sola kayma yapar o da tanecikler arasındaki boyutu değiştirir.

BI-MSS-1-EX.jpg>Konik Öğütücü

İnce bir elek, çay süzgeci olabilir mesela, ya da filtre kahve makinelerinin metal filtreleri gibi bir şey. Kahveyi çektikten sonra en azından tozları o şekilde toplamak mümkün. Bir kaç kere denedim. İdare etsin diye yapılır çünkü hem çok kahve ziyan oluyor (hoş onlarla da Türk Kahvesi demledim ama) hem de ciddi vakit alıyor.
Pek çok deneme sonucu 15 klik öğütümde %40 toz çıkıyoro_O, çok çok fazla, öğütümden sonra eleme yapmak zorunda kalıyorum.
İnceleme videolarında bu kadar toz çıkmıyor https://www.kahvekulubu.net/sosyal/threads/hario-mini-slim-plus-degirmen.2002/
Benim değirmen arızalı olabilir mi? @kahveanalisti @teyyaredenkahve
Değirmeni yeni aldım, eğer bu kadar toz anormal ise Hario değirmeni iade edip Molent Pocket alsam eleme işinden kurtulurmuyum :)
Eleme sonucu çıkan toz ve kalan :)

Öğütüm sonucu ;

Pek çok deneme sonucu 15 klik öğütümde %40 toz çıkıyoro_O, çok çok fazla, öğütümden sonra eleme yapmak zorunda kalıyorum.
İnceleme videolarında bu kadar toz çıkmıyor https://www.kahvekulubu.net/sosyal/threads/hario-mini-slim-plus-degirmen.2002/
Değirmeni yeni aldım, eğer bu kadar toz anormal ise Hario değirmeni iade edip Molent Pocket alsam eleme işinden kurtulurmuyum :)

Öğütüm sonucu ;
neyle eliyorsunuz

İlk aldığım değirmen buydu, sürekli tıkanma yaşıyordum, 2 hafta sonra Timemore C2'ye geçtim.

Öğütüm sonucu ;
Elek testlerini neyle yaptığınızı bilmiyorum ama seçilen elek boyutu, sallama hızı , süresi... bir sürü parametre var.

Elek testleri tek başına maalesef yeterli değil. Toz miktarından daha önemli olan şey parçacık dağılımı oranları.

Giriş seviye seramik kesicili değirmenler bu iki konuda da pahalı rakiplerine göre daha gerideler.

Kesicinin olduğu bölümü çift taraflı bant ile sabitleyebilirsiniz. Kaliteyi biraz arttıracaktır.

Merhaba,

Ben de uzun süredir öğüttüğüm kahveden memnun değildim. Dün akşam itibariyle dişi kesiciyi sabitledim. Etrafına bir kaç tur teflon (muslukların su akıtmaması için kullanılan beyaz bant) sarıp yerine oturttum, sonrasında bir kaç damla yapıştırıcı ile çeperlere yapıştırdım, zorlasam da yerinden hiç oynamıyor şu an.

Bu sabah itibariyle ilk öğütümü yapıp kahvemi demledim. Ciddi anlamda bir gelişme olduğunu söyleyebilirim. Toz doğal olarak çıkıyor ama homojenlik konusunda ciddi bir ilerleme oldu, kahvenin kalitesine de yansıdı.

Umarım aynı problemi yaşayan arkadaşlara yardımcı olur.

@teyyaredenkahve Levent Bey merhaba, Size bir şey danışmak istiyorum. Ben kahve demlemeye yeni başladım. V60 kullanıyorum. İlk başta bu kadar masraflı olacağını düşünmemiştim Ama bir şekilde değirmen hariç diğer ekipmanı tamamladım. Hario Dripper, zaman ayarlı tartı, Kettle, vb. Değirmen incelemelerinizi izledim. Ama bu kadar masraftan sonra pek değirmene para ayırmak istemiyorum açıkçası. Max. biraz daha zorlayıp Hario mini slim plus alabilirim diye düşünüyorum.
Sorum şu; Hario dan doğal olarak pek memnun değil insanlar. Ama ben daha fazla maliyete girmek istemiyorum. Bu durumda kahveleri öğütülmüş alarak alıyorum. İkisi arasında seçim yaparsak öğütülmüş olarak almak mı daha iyi yoksa her türlü sorunları olsa da Hario ile öğütülmüş çekirdek mi kullanmalı? Hiç yoktan iyidir gibi düşünebilir miyiz? Sizin fikrinizi sormak istedim. Şimdiden çok teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar, bende v60 ile yeni başladım demlemeye ve hario slim plus edindim ve dün 10 klik ile çekmiş olduğum çekirdeğin resimlerini paylaşmak istiyorum, demleme yaparken hiç bir şekilde çalkalama/karıştırma yapmadım tıkanma olup olmadığını anlamak için, 13 gr kahve 230 ml su tıkanma olmadı fakat hario hollanda filtre biraz işi uzatıyor 3.16 saniye sürdü, bugün filtreyi ters çevirip birde11 deneyeceğim. Kahve çekirdeğini sanalbaharat guatemala tercih ettim, acemili atana kadar nitelikli kahveleri ziyan etmemek lazım 😀 selamlar…

47EE74B5-BEDE-4EBC-837D-B162EDE2D338.jpeg

Ekli dosyalar

• 79636505-7BE1-4542-B964-D677F0179863.jpeg
    79636505-7BE1-4542-B964-D677F0179863.jpeg
    78.8 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
Buda 11 klik ile çekilmiş 13 gr çekirdek 230 ml su ile demleme yaptım, bu arada daha önce aldığım öğütülmüş nitelikli kahvedeki aromayı kokuyu bu kahvede bulamadım, hoş çekirdekte yoğun kokulu değil, 95 derece ile demlemeye başladım ilk içişte hafif bir acılık var ılıyınca acılık gidiyor, aroma ise marketten aldığım jacobs baristadan daha iyi değil 😔 ucuz olunca böylemi oluyor acep 🤔

8039BA53-614E-4F17-81C8-48F95837E95E.jpegEC7100AE-5E91-43A5-AB02-2CD44D0E7870.jpeg341BF7E0-11B7-4532-90E5-E01A974397CF.jpeg

3d yazıcı ile bastırdığı parça mil sallanmasını sıfıra indiriyor

Selamlar,

Nasıl bir parça kullandınız ve değirmenin hangi kısmına eklediniz sorabilir miyim?

Buda 11 klik ile çekilmiş 13 gr çekirdek 230 ml su ile demleme yaptım, bu arada daha önce aldığım öğütülmüş nitelikli kahvedeki aromayı kokuyu bu kahvede bulamadım, hoş çekirdekte yoğun kokulu değil, 95 derece ile demlemeye başladım ilk içişte hafif bir acılık var ılıyınca acılık gidiyor, aroma ise marketten aldığım jacobs baristadan daha iyi değil 😔 ucuz olunca böylemi oluyor acep 🤔

Ekli dosyayı görüntüle 17898Ekli dosyayı görüntüle 17899Ekli dosyayı görüntüle 17900
Yanılıyor olabilirim ama fotoğraftan demleme sonrası üstteki parçaların biraz iri kaldığını gördüm, bana mı öyle geliyor?

Teşekkürler

Selamlar,

Nasıl bir parça kullandınız ve değirmenin hangi kısmına eklediniz sorabilir miyim?

Yanılıyor olabilirim ama fotoğraftan demleme sonrası üstteki parçaların biraz iri kaldığını gördüm, bana mı öyle geliyor?

Teşekkürler

Selamlar,

Halil arkadaşımız paylaşmış, parça takılı olmadığı zaman orta mil bir hafif oynuyor fakat bu parça takılı iken neredeyse hiç oynama olmuyor. Parça takılı olmadanda çekirdekte denemeler yapıyorum, dün 4-5 reçete denedim 😀 bazılarında 11-12 klik ayarında çekimler yaptım o yüzden iri görünüyor. 4 klikte Türk kahvesi çektim biraz zor ve yorucu oldu ( kalbimde pil var kolumu çok zorlayamıyorum ) kahveyi demlediğimizde taze çekilmiş Türk kahvesi bir hayli güzeldi.

Son düzenleme:
Geri