ontheotherhand
Barista
- İsim
- Burak
Daha fazla
- İsim
- Burak
- Değirmen
- Comandante C40 Chocolate Fineline MK4, DF64 v4
- Ekipmanlar
- Aeropress, Chemex 3 cup, Clever dripper, dijital termometre, French Press, Hario v60 02, Kalita Wave 185, Origami Air S, Timemore Fish 800ml Isı Ayarlı Kettle
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- İstanbul
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Ataşehir
Merhaba. Evde kahve demlemeye yeni başlamış biri olarak Hario v60 / 02 plastik kit aldım, yanında Hario beyaz filtre kağıdı ile geliyor. Yaptığım tüm denemelerde tıkanma yaşıyorum. İlk 1dk'ya kadar sorun yok, 1dk'nın ardından su akışkan olmaktan ziyade kesik damlalar halinde gelmeye başlıyor, bu yüzden demleme süreleri 15gr kahve ve 250-300 ml su için 3,5-5 dk'ları buluyor.
Her denememde farklı öğütme ayarı, farklı blooming su miktarı ve süreleri, farklı su dökme hızları, spin verme, su birikince çubukla karıştırma gibi yöntemler denedim fakat tıkanmanın önüne geçemiyorum. Ekte kahve yatağı ve yaptığım denemeler arasında ortadaki öğütme ayarına ait görselleri ekledim. Nerede hata yapıyor olabilirim? Teşekkürler.
Her denememde farklı öğütme ayarı, farklı blooming su miktarı ve süreleri, farklı su dökme hızları, spin verme, su birikince çubukla karıştırma gibi yöntemler denedim fakat tıkanmanın önüne geçemiyorum. Ekte kahve yatağı ve yaptığım denemeler arasında ortadaki öğütme ayarına ait görselleri ekledim. Nerede hata yapıyor olabilirim? Teşekkürler.