• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

hario mini mill değirmeni yeni modele geçene kadar nasıl daha verimli kullanırım?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cms21
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ben 1800e red clix ile almıştım iki ay önce. burrlerine bakarsınız sorunsuzsa alırsınız. cmd kahve için aldığım ekipmanlar içinde en sağlam üretilmiş, en uzun süre dayanacak hissi veren, parasından daha kaliteli duran yegane ekipman.
hocam o burr mekanizmasından veya aletin tipinden sağlam olup olmadığını anlamak için tüyolar var mıdır ya ben bakınca anlayamıyorum

Dostum selamlar, ben de uzunca süre hario mini mill kullanmış biri olarak aynı dertlerden muzdariptim. Burr setini çıkarıp takarken rahatça dıştakinin çok küçük paylarda olsa da hareket ettiğini görüp bantla modlamaya çalışmıştım. Harika olmamıştı ama fark yarattığı besbelliydi. Sendeki plus modelinde de sadece rodun daha sabit olduğunu biliyorum, aynı teknik senin içinde faydalı olur sanırım. Linkte detaylı anlatılmış:
çok teşekkürler deneyeceğim ben bunu.

İlk söylediğiniz

İlk defa bu konuda bu denli keskin bir yorum gordum sasirdim acikcasi.
Cok arastirdim bu degirmenleri birlikte kullsnanlari dinledim. Benim dusunceme gore yanlis bir fikir. Cmd yillardir ruştunu ispat etmis degirmen tereddut yok ancak tatta bile cok cok cok fark var demek diger degirmenlere haksizlik ve butcesi olan olmayan herkese cmd şart bu is icin demek olur. Okuyan kisileri ise girmeden sogutacaktir bu durum, yanlis yonlendirme olacaktir.

Arkadaslar benim fikrime gore imkaniniz varsa cmd parasina deger bir performans veriyoe ancak, timemore ve molent gibi degirmenlerde gayet is gorebilir degirmenlerdir.

Cok arastirdim bu degirmenleri birlikte kullsnanlari dinledim. Benim dusunceme gore yanlis bir fikir. Cmd yillardir ruştunu ispat etmis degirmen tereddut yok ancak tatta bile cok cok cok fark var demek diger degirmenlere haksizlik ve butcesi olan olmayan herkese cmd şart bu is icin demek olur. Okuyan kisileri ise girmeden sogutacaktir bu durum, yanlis yonlendirme olacaktir.

Arkadaslar benim fikrime gore imkaniniz varsa cmd parasina deger bir performans veriyoe ancak, timemore ve molent gibi degirmenlerde gayet is gorebilir degirmenlerdir.
hocam bence de öyle tabii kullanma fırsatım olmadı videolardan gördüğüm kadarıyla fakat şu da bir gerçek bence. cmdnin başarısı tartışılmaz ama molentte özellikle uzun süreli kullanıcı yorumları daha oluşmadığı için bir muallak olduğunu düşünüyorum.

hocam bence de öyle tabii kullanma fırsatım olmadı videolardan gördüğüm kadarıyla fakat şu da bir gerçek bence. cmdnin başarısı tartışılmaz ama molentte özellikle uzun süreli kullanıcı yorumları daha oluşmadığı için bir muallak olduğunu düşünüyorum.

Mesela ben molent kullabiyorum, makineden memnunum her ogutumu hizli bir sekilde ve gayet kabul edilebilir homojenlikte ogutuyor. 3-4 yila ne olur kimse bilemez cunku bukadar sure bu urunu kullanan yok ancsk tahminde bulunulabilinir. Benim tahminim uzun zamandada is gorebilecegi.

İleride cmd gecermiyim? Neden olmasin firma fanboyu degilimki. Uygun ekonomik sartlarim olursa gecebilirim.

Youtubeda guzel videolar var bu konuda onlari izle bence

Çarpıtmayın.Çok çok çok fark demedim.Çok çok çok BARİZ bir fark var dedim.Diğer değirmenler iş görmez de demedim.Bazı insanlar farkı anlamak zor diyor bu tamamen palavra bana göre.İkisini yanyana deneme şansiniz varsa deneyin sonra konuşalım.Ben arada bir timemore’u çıkartıyorum ama 2.gun geri geçiyorum comandanteye çünkü fark bariz.Yalan mi söyliyim bariz işte :)

Mesela ben molent kullabiyorum, makineden memnunum her ogutumu hizli bir sekilde ve gayet kabul edilebilir homojenlikte ogutuyor. 3-4 yila ne olur kimse bilemez cunku bukadar sure bu urunu kullanan yok ancsk tahminde bulunulabilinir. Benim tahminim uzun zamandada is gorebilecegi.

İleride cmd gecermiyim? Neden olmasin firma fanboyu degilimki. Uygun ekonomik sartlarim olursa gecebilirim.

Şu konuda katılıyorum size. Ben de bir süredir ilgiliydim, araştırdım öğrendim C2 aldım, çoğu insana göre öğrenci olarak o bile çok gereksiz harcanmış bir paraydı, bana göre değil tabi. Comandante evet güzel ve ne istiyorsa karşılığında onu veren bir ürün, fakat bir yerde ben Comandante'nin biraz da Apple, Samsung gibi hayranlığının yapıldığını düşünüyorum. Bütçem olsa bile Comandante en azından bu evrede, henüz damağım gelişmemişken, hala french press yapıyorken, v60 almış olsam bile tekniğim gelişmemişken, ne kadar doğru olurdu bilmiyorum, çoğu zaman Comandante tavsiye edilen arkadaşlarımız için de böyle olduğunu düşünüyorum.

Çarpıtmayın.Çok çok çok fark demedim.Çok çok çok BARİZ bir fark var dedim.Diğer değirmenler iş görmez de demedim.Bazı insanlar farkı anlamak zor diyor bu tamamen palavra bana göre.İkisini yanyana deneme şansiniz varsa deneyin sonra konuşalım.Ben arada bir timemore’u çıkartıyorum ama 2.gun geri geçiyorum comandanteye çünkü fark bariz.Yalan mi söyliyim bariz işte :)
hocam arada 1000tlden fazla fark var neredeyse tabii fark vardır. olmasa neden insanlar fazla para versinler. sizin de timemoreniz varmış bariz bir fark olduğunu söylüyorsunuz. işte ben o bariz farkı anlayabilecek bir damak tadına sahip olduğumu billmiyorum :)

evet izledim ve açıkçası şu an hario mini mill kullandığım için hayranlıkla izledim değirmenleri :)

hocam arada 1000tlden fazla fark var neredeyse tabii fark vardır. olmasa neden insanlar fazla para versinler. sizin de timemoreniz varmış bariz bir fark olduğunu söylüyorsunuz. işte ben o bariz farkı anlayabilecek bir damak tadına sahip olduğumu billmiyorum :)
Kardeşim, 1.500 tl bütcem var demesen comandante önermezdim zaten.Ama bu parayı verebiliyorsan dediğim gibi temiz 2. El bulabilirsin.Ben 1 senedir değirmenleri inceliyorum kullanıyorum.Uzun uzun da yazildi her yere zaten.Değirmenler hakkında da daha fazla yazmayacağım bu yazım da aklinızda olsun o paraları ben olsam molentw veya timemore a vermem.Umarım pişman olmazsınız

Carpitmakmi? Benim dedigim daha bile yumusatilmis hali;
Neyse peki.

Kardeşim, 1.500 tl bütcem var demesen comandante önermezdim zaten.Ama bu parayı verebiliyorsan dediğim gibi temiz 2. El bulabilirsin.Ben 1 senedir değirmenleri inceliyorum kullanıyorum.Uzun uzun da yazildi her yere zaten.Değirmenler hakkında da daha fazla yazmayacağım bu yazım da aklinızda olsun o paraları ben olsam molentw veya timemore a vermem.Umarım pişman olmazsınız
yorumlarınız ve bilgileriniz için teşekkür ederim hocam.

yorumlarınız ve bilgileriniz için teşekkür ederim hocam.
Dostum, sen en iyisi Timemore slim plus modelini al. Yeni başlayan birinin o kadar farkı anlayabilecek bir damak tadı yoktur muhtemelen ( ben anlamamıştım mesela ) bir fark anlasan dahi 1200tl lik bir fark anlayamazsın. O nedenle sen bütçen kadar al o seni 1-2 sene götürür en kötü, baktın damağın gelişti o zaman aldığını satar cmd’ye geçersin.

Geri