• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

hario mini mill değirmeni yeni modele geçene kadar nasıl daha verimli kullanırım?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cms21
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cms21

Barista
İsim
Çağrı
merhaba şu an hario mini mill plus modelini kullanıyorum fakat açıkçası öğütümde çok toz çıkıyor ve stabil değil. bunun için yeni bir el değirmenine geçmek istiyorum ama bütçem ancak nisana kadar oluşabilir. (bütçem 1500tl civarı tavsiye verirseniz almak isterim) bu süreye kadar bu değirmeni daha işlevsel kullanmak için yapabileceğim şeyler var mıdır?

bunun gibi bir elek alabilirsiniz, en azından tk boyutundakileri eleyebilirsiniz

Merhaba, yıllarca o değirmeni kullandım. En iyi ayarı espresso ogutumu. Türk kahvesi asla ogutemedim, değirmen tıkanıyor. Bunun dışında oguttugunuz cekirdeklerde taş olmamasına dikkat edebilirsiniz, birkaç ogutumde bir temizleyebilirsiniz. Kalın ogutumlerde iki aşamalı ogutum deneyebilirsiniz, forumda konusu olması lazım, veya süt elegiyle eleyerek tozları ayirabilirsiniz. Ben genelde elege döküp ilk düşen tozları ayırıyordum. Aklıma başka bir şey gelmiyor. Bütçeniz oluştuğunda timemore veya molent modelleri veya ikinci elden güzel bir elektrikli değirmen bulabileceğinizi inanıyorum.

Merhaba, yıllarca o değirmeni kullandım. En iyi ayarı espresso ogutumu. Türk kahvesi asla ogutemedim, değirmen tıkanıyor. Bunun dışında oguttugunuz cekirdeklerde taş olmamasına dikkat edebilirsiniz, birkaç ogutumde bir temizleyebilirsiniz. Kalın ogutumlerde iki aşamalı ogutum deneyebilirsiniz, forumda konusu olması lazım, veya süt elegiyle eleyerek tozları ayirabilirsiniz. Ben genelde elege döküp ilk düşen tozları ayırıyordum. Aklıma başka bir şey gelmiyor. Bütçeniz oluştuğunda timemore veya molent modelleri veya ikinci elden güzel bir elektrikli değirmen bulabileceğinizi inanıyorum.
hocam bir sorun fark ettim ben siz de karşılaşmışsınızdır belki. bu ortadaki konik burr içeride hareket ediyor ve bu yüzden bir tarafta aşırı içce bir tarafta çok kalın bir öğütüm çıkarıyor. bunu önlemek için sabit zeminde öğütün deniyor ama kolum koptu öğütene kadar. bu konuda bir öneriniz olur mu? bir de bu değirmende hangi ayarlarda öğütme yaptınız pour over için mesela?

çok teşekkür ederim bu aklımdaydı ama çok pahalı zannaediyordum. 100tl uygunmuş.
Bu eleğe para verene kadar o parayla daha iyi bir değirmen almak şahsen bana daha mantıklı geliyor hocam. Mesela bütçenizi biraz arttırarak comandante ya da bütçeniz dahilinde timemore nano, slim, g1 ya da bunların plus veya (s) serileri.

Bu eleğe para verene kadar o parayla daha iyi bir değirmen almak şahsen bana daha mantıklı geliyor hocam. Mesela bütçenizi biraz arttırarak comandante ya da bütçeniz dahilinde timemore nano, slim, g1 ya da bunların plus veya (s) serileri.
hocam cmd tartışılmaz ama cidden bir öğrenci olarak ona verecek o kadar param yok maalesef. molent almak aklıma yattı gibi şu sıralar timemore hakkında pek bir bilgim yok. sizce hangisini tercih etmeliyim

Bütçem 1500 dediğiniz için cmd demiştim çünkü 1800 civarına 2. El ilanları vardı diye hatırlıyorum. Timemore için yol gösterici olabilecek videoları var @teyyaredenkahve Levent Beyin

Kendim timemore c1 kullanıyordum fakat ince öğütümde yavaş olduğu ben de espresso makinesi aldığım için cmd kullanıyorum artık. 2sinden de oldukça memnunum.

Bütçem 1500 dediğiniz için cmd demiştim çünkü 1800 civarına 2. El ilanları vardı diye hatırlıyorum. Timemore için yol gösterici olabilecek videoları var @teyyaredenkahve Levent Beyin

Kendim timemore c1 kullanıyordum fakat ince öğütümde yavaş olduğu ben de espresso makinesi aldığım için cmd kullanıyorum artık. 2sinden de oldukça memnunum.

çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için hocam hepsini inceleyeceğim

1.500 tl verebiliyorsanız az daha sıkıp 1800 lere temiz 2. El cmd bulun derim.Ben timemore falan da kullandım hala da arada kullanıyorum ama cmd farklı.Çok çok çok bariz fark var tat olarak

1.500 tl verebiliyorsanız az daha sıkıp 1800 lere temiz 2. El cmd bulun derim.Ben timemore falan da kullandım hala da arada kullanıyorum ama cmd farklı.Çok çok çok bariz fark var tat olarak
açıkçası benim bütçeme uyan değirmen şu an molent. 1000-1200 bandında ama 1500e çıkabilirim diye düşündüm. ama tabii cmd bu işte ütopya gibi. ikinci el alışveriş yapmaktan çekiniyorum biraz. önceden afedersiniz kakalama metoduyla çok ürün kitlediler bana. bu yüzden çekicem mevcut. ama tabii gerçekten temiz garantili faturalı bir ürün bulursam cmd en büyük hayalim şu an.

Pardon cmd ile diger (molent timemmore ...) Arasinda cok cok cok fark var, tat olarakmi dediniz. Yoksa cmd ile hario arasindami bu fark var dediniz merak ettim

03:25'ten itibaren

açıkçası benim bütçeme uyan değirmen şu an molent. 1000-1200 bandında ama 1500e çıkabilirim diye düşündüm. ama tabii cmd bu işte ütopya gibi. ikinci el alışveriş yapmaktan çekiniyorum biraz. önceden afedersiniz kakalama metoduyla çok ürün kitlediler bana. bu yüzden çekicem mevcut. ama tabii gerçekten temiz garantili faturalı bir ürün bulursam cmd en büyük hayalim şu an.
ben 1800e red clix ile almıştım iki ay önce. burrlerine bakarsınız sorunsuzsa alırsınız. cmd kahve için aldığım ekipmanlar içinde en sağlam üretilmiş, en uzun süre dayanacak hissi veren, parasından daha kaliteli duran yegane ekipman.

Ben de değirmen almayı düşündüğüm için biraz araştırma yaptım. Evet comandante çok seviliyor fakat fiyat cidden yüksek ve yeni başladıysanız bence şimdilik timemore alıp kalan para ile diğer ekipmanlarınizi tamamlayabilirsiniz. Belli bir seviyeye geldikten sonra çok eksikliğini hissederseniz timemore'u aldığınız fiyatın biraz aşağısına satıp comandanteye geçebilirsiniz. (Kahve ürünleri 2. elde çok hızlı satılıyor.)
Ek olarak ben 1zpresso jx modelinin incelemelerine ve birçok forumda yorumlarına baktım. Öğütümün tutarlı olması, çok sağlam olması, hızı ve fiyatı ile çok sevilen bir değirmen fakat Türkiye'de satılmıyor. AliExpress üzerinden alınabilir. Bunu da dilerseniz degerlendirebilirsiniz.
(Yanlış hatırlamıyorsam @miyankizu'da Q modeli vardı. Kendisinden de fikir alabilirsiniz.)

1000-1500 küsür para veren bir kişi, 100tl’yi mi dert eder hocam gözünüzü seveyim. Hem öğütücü alana kadar idare eder anlamında dedim. Ayrıca yeni öğütücü alınca aldığı elek çöp olucak diye bir şey yok, aldığı değirmenin tozlarını eleyebilir.

Dostum selamlar, ben de uzunca süre hario mini mill kullanmış biri olarak aynı dertlerden muzdariptim. Burr setini çıkarıp takarken rahatça dıştakinin çok küçük paylarda olsa da hareket ettiğini görüp bantla modlamaya çalışmıştım. Harika olmamıştı ama fark yarattığı besbelliydi. Sendeki plus modelinde de sadece rodun daha sabit olduğunu biliyorum, aynı teknik senin içinde faydalı olur sanırım. Linkte detaylı anlatılmış:

1000-1500 küsür para veren bir kişi, 100tl’yi mi dert eder hocam gözünüzü seveyim. Hem öğütücü alana kadar idare eder anlamında dedim. Ayrıca yeni öğütücü alınca aldığı elek çöp olucak diye bir şey yok, aldığı değirmenin tozlarını eleyebilir.
Hocam cmd ya da timemore alan birisinin toz elemekle uğraşacağını düşünüyorum yani en azından ben yapmam. Eleyerek denediğim kahvelerde pek fark hissetmedim, eleyerek demliyorum diyen bir profesyonel de duymadım. O yüzden böyle bir tavsiye verdim kendimce.

Geri