• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hario Filtreleri Arasındaki Farklar! Demleme Testi!

Geçen ayki Hario 40'lı filtre kampanyasından aldığım 40 filtreleri kullanıyorum ondan önce 100'lü Hollanda üretimi vardı paketi yarıda bıraktım. 40 kutu kesinlikle daha hızlı akış sağlıyor, Demlemelerde 2.40'ın üzerine çok az çıkabildim. Genelde 2,30-2,40 arasında bitiyor ince veya kalın öğütüm yapsamda. 100'lü Hollanda üretimi daha yavaş akış sağlıyor ama sık sık tıkanıyor.

Yorumlarınız için çok teşekkür ederiz :) Bende şu an 40'lı hario filtrelerinin 3 farklı lotu mevcut. Şöyle bir ipucu vereyim bir sonraki video için; sorun olduğu düşünülen farklı yapıdaki 40'lı Hario Filtreleri test için Japonya'daki fabrikaya gönderildi. Orada testler yapıldı. Sonuçları ve denemeleri paylaşacağım en yakın zamanda. Benim videoda kullandığım 40'lı filtre en son partiden gelen filtre. Ben çok memnun kaldım açıkçası. Ben artık filtrelere alışkanlık olarak değil, her filtre ayrı bir deneyim olarak bakacağım sanırım :)

Cafecler için ise Abaca aldım, denemelere devam ediyorum. @raistlin sağ olsun diğer filtreleri de denememiz için göndermiş en yakın zamanda videosu gelecek. Sibarist Filtrelerde yolda :)
40'lı filtrelerin 3 farklı lot numaralarını paylaşabilir misiniz? bendekilere bakayım hangisiymiş :)

Benim şu an elimde bir önceki forum alımından 40'lı, japon 100'lü ve hollanda 100'lü var. En yavaşı 40'lı aralarında... Böyle de bir talihsizlik :)

Video çok güzel olmuş, elinize sağlık. Ne kadar uğraşsam da filtreyi drippera böyle yapıştıramadım :D

Video çok güzel olmuş, elinize sağlık. Ne kadar uğraşsam da filtreyi drippera böyle yapıştıramadım :D
musluğun altında bol suyla yapıştırabilirsiniz. filtreyi v60'ı koyduktan sonra, v60'ı musluk altına tutun ve bol suyla filtrenin dolmasını sağlayın. sonra spin hareketi yapın. iyice yapışmayan kenarlarından dökün.

ben bu yöntemi su israfı yüzünden çok kullanmıyorum, kullanınca da suyun boşa gitmemisini sağlıyorum. aynısını tavsiye ederim.

plastik v60 kullanıyorum.

musluğun altında bol suyla yapıştırabilirsiniz. filtreyi v60'ı koyduktan sonra, v60'ı musluk altına tutun ve bol suyla filtrenin dolmasını sağlayın. sonra spin hareketi yapın. iyice yapışmayan kenarlarından dökün.

ben bu yöntemi su israfı yüzünden çok kullanmıyorum, kullanınca da suyun boşa gitmemisini sağlıyorum. aynısını tavsiye ederim.

Hocam bende musluğun altında normal akışta filtreyi koyarak, sallıyorum müthiş bir şekilde yapışıyor. En az 3-6 saniye fark yaratıyor.

cam dripper kullanıyorum, 40lı poşet. güzel yapışıyor ama videodaki gibi olmuyor, katlanan tarafı hafif kabarık kalıyor. bu yöntemi deneyeceğim , :)

Hocam bende musluğun altında normal akışta filtreyi koyarak, sallıyorum müthiş bir şekilde yapışıyor. En az 3-6 saniye fark yaratıyor.
Hocam ben de önceleri musluk altında yapıyordum. Gerçekten filtre öyle çok güzel oturuyor. Ama sonraları aklıma musluk suyundaki klor falan geldi vazgeçtim. Sizce musluk suyundaki klor ve benzeri maddelerin bir olumsuzluğu olur mu

Hocam ben de önceleri musluk altında yapıyordum. Gerçekten filtre öyle çok güzel oturuyor. Ama sonraları aklıma musluk suyundaki klor falan geldi vazgeçtim. Sizce musluk suyundaki klor ve benzeri maddelerin bir olumsuzluğu olur mu
Belki kenarlardan filtreyi tutarak içine misket tarzı bir şey ile ağırlık yaparsanız içme suyu ile yapıştırma yapabilirsiniz.

Musluk suyunun içerisindeki Klor ve benzeri maddelerin etkisi ile ilgili fikrim yok açıkçası ama içme suyu ile ısıtma yaptığımdan çok takılmadım o noktaya.

100 ml su bile yetti, bolca su israfına girmeden, musluğu hafif açtım.. passatın yere yapışması gibi kağıt cuk yapıştı drippera.. 🙃🙌✌️

40lıları kullanmadan önce ne güzel 100lü japonlarla geçinip gidiyordum. 40lılara alışınca 100lünün akışını çok yadırgıyorum. İkisinde de güzel kahve çıkıyor ama ufak değişiklikler şart.

40lıları kullanmadan önce ne güzel 100lü japonlarla geçinip gidiyordum. 40lılara alışınca 100lünün akışını çok yadırgıyorum. İkisinde de güzel kahve çıkıyor ama ufak değişiklikler şart.
Her zaman dediğim gibi filtreler de ne marka olursa olsun artık demleme için bir parametre. Filtrelerinizi çok iyi tanımanız lazım ve kahveyi de çok iyi bilmeniz lazım :)

O yüzden ben şahsen en iyi bildiğim, alıştığım filtre ile devam ediyorum. :)

Setle beraber gelen saman Hario filtre kağıdından sonra çok övülen 40’lı kağıdı deniyorum birkaç gündür ancak ilginç şekilde süre uzadı ve sona doğru tıkanma oluyor. Yani kağıdı suyla ıslatırken dahi suyun yavaş aktığını görebiliyorum. Haliyle fincanda da acı-ekşi tatlar alıyorum.

Forumda da daha önce benzer yazılar okumuştum ancak yine de ciddi hayal kırıklığı oldu benim için. Sanırım yoluma beyaz 100’lü Japonya üretimi olan filtre kağıdıyla devam edeceğim; en azından yeni seri gelene kadar.

Setle beraber gelen saman Hario filtre kağıdından sonra çok övülen 40’lı kağıdı deniyorum birkaç gündür ancak ilginç şekilde süre uzadı ve sona doğru tıkanma oluyor. Yani kağıdı suyla ıslatırken dahi suyun yavaş aktığını görebiliyorum. Haliyle fincanda da acı-ekşi tatlar alıyorum.

Forumda da daha önce benzer yazılar okumuştum ancak yine de ciddi hayal kırıklığı oldu benim için. Sanırım yoluma beyaz 100’lü Japonya üretimi olan filtre kağıdıyla devam edeceğim; en azından yeni seri gelene kadar.
Paketin arkasındaki üretim kodu nedir?

Hocam selamlar, poşetin üzerinde bir sayı var LOT numarası olması gerekiyor onu yazabilir misiniz? Bende varsa o LOT sizin tarifiniz ile deneyeyim.

İmmersion dripper kullanmaya başladıktan sonra 40 lı kutu filtreler arasındaki akış farkı daha bariz belli oldu malesef. Normalde 2. dakikada başlattığım akış en geç 3.dk biterken yeni açtığım kutudan çıkan filtre de 4 e kadar sürüyor ve tıkanıyor. İçinde kahve yokken sıcak su akışı bile bariz farklı. Hariolar bitince togay beyden filtre almaya devam edeceğim. İnsanın morali bozuluyor.

Geri