• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hangi buzdolabı markası daha iyidir?

Hangi buzdolabı markası daha iyidir?

• Bosch

Oy: 16 22.5%
  • Arçelik

Oy: 15 21.1%
  • Siemens

Oy: 18 25.4%
  • Beko

Oy: 1 1.4%
  • Samsung

Oy: 9 12.7%
  • Altus

Oy: 2 2.8%
  • LG

Oy: 7 9.9%
  • Vestel

Oy: 1 1.4%
  • Grundig

Oy: 2 2.8%

• Kullanılan toplam oy
    71
Bu elektrikli beyaz eşya biraz şans işi. Kimisi boscha siemense iyi diye aldık başımız dertte kurtulmadı der, lanetler okur; kimisi de gebel olaral beğenilmeyen bir markanın ürününü sorunsuz yıllarca kullanır. Dayanıklı, kaliteli ve uzun motor garantisi olan bir markadan şaşmayın. Bosch, siemens, samsung gibi markalardan bütçeniz doğrultusunda alın geçin. Teka almayın ama. Teka pişmanlıktır.(Yaşandı)

Geçen yıl bu zamanlar mağaza mağaza dolaşarak Samsung tercih ettik bütün beyaz eşyayı. Toplamda Beko ile bin lira fark vardı, Siemens ile aynı fiyata denk geliyordu, Siemens benim baktığım kategoride işçilik, malzeme ve hissiyat olarak bir tık daha aşağıdaydı. Burada Siemens ve Samsung servisine aynı firma bakıyor. Eski Samsung servis çalışanı arkadaşıma da sordum, parça bulunabilirliği açısından Samsung'un daha iyi olduğunu söylemişti. Bence de biraz şans işi detaylara takıldıkça süreç uzuyor, içinize hangisi siniyorsa alın derim. Ailemin evinde belki 30 yıllık taş gibi Bosch bulaşık makinası var, arkadaşımda ise 2 yıllık ama değişmeyen yeri kalmayan Bosch.

Samsun'daki evimizde güncel olarak Bosch Ankastre Fırın, Siemens Buzdolabı, Siemens Çamaşır Makinası ve Arçelik Bulaşık Makinası var.
Bosch'un Ankastre Fırınının bir kere en ufak hatasını yakalamadım. Ben görev adamıyım der gibi takır takır çalışıyor maşallah. Çok da iyi pişiriyor (evet, kekler kaparıyor)
Arçelik Bulaşık Makinası'nı farkında olmadan dokunmatik düğmeli almışız. Yani düğme var gibi, ama dokununca çalışıyor, basmalık bir buton değil. O bozuldu 3-5 ay içinde durduk yere. Servis değişim yaptı, şu an bir sorun yok. Onun haricinde kurulumda kırk kere sormama rağmen ne sertlik ayarı testi yapıldı, ne çubuk verildi ne başka bi şey. Buna basınca çalışıyor denilip gidildi. Servisten gelen diğer ilgiliye sordum, o da böyle iyi bence bozma çok dedi gitti 😅
Siemens Çamaşır makinamız aralarında en eski olan. 6-8 senelik sanırım. Akıllı dozajlama sistemi var. Bu sistemdeki yumuşatıcı gözü bozuldu ve maliyeti 2k+ bir şeydi. Ara ara kendiliğinden duruyordu, servis geldi, beynini değiştirmek lazım dedi orda da 1k+ gibi bir şey istendi. "Ama servisi on numara. Kesinlikle işi bilen ve anlayan insanlarla muhattap oluyorsunuz ve her sorunuz cevaplanıyor." Fakat bu kadar sorun çıkarması ve bu kadar maliyetli olması, kendi evime alır mıyım sorusu doğuruyor açıkçası.
Siemens Buzdolabımız ise alttan çekmeceli donduruculu tip. Kurulumu yapıldı, sonrasında güzel bir kontrol etti kurulumu yapan. Baktı ki alt kapakta bir tırnak çiziği gibi minik bir çizik var. İki kere baktığında görülecek tipten. Eğer onayınız varsa değişim başlatcam, 2-3 güne gelir parça ve değişiriz dedi. Bu ilgisi gerçekten hoşumuza gitmişti. Biz bile fark etmedik çünkü asla. Onun haricinde bir problemi yok, yaklaşık 2 yıldır kullanıyoruz. Sebze-meyveler eskisi gibi uzun süre kalıyor mu? Hayır. 4°C çalıştırıcında donma yapıyor, 6°C'de kullanıyoruz. Buzluk kısmı çok saçma bir mekanizma ve gereksiz yer kaplıyor. Çıkarınca da çekmecenin önünde bir boşluk meydana geliyor... Parasını hak etmeyen bir ürün diyebilirim.
Aklıma ilk gelenler bunlar. Birinin servisi kötü, biri çok pahalı, biri parasını asla hak etmiyor... Kısacası ne kadar araştırırsanız araştırın, kim ne derse desin beyaz eşya tam bir fiyasko. Kolay gelsin

şahsi fikrim, kimilerine yanlış gelebilir ancak buzdolabı teknolojisi her sene yenilenen, bambaşka özellikler kazanan bir teknolojiye sahip değil. Bu sebeple evimdeki bazı ürünler bosch, bazı ürünler ise arçelik. Tavsiye olarak, dolap şeklinde çift kapılı modellerin iç hacimlerinin ve kullanım rahatlığının az olduğunu belirtebilirim. tek kapılı, yüksek hacimli, sebze bölmesi mavi/mor ışıklı, mümkünse 0 derece bölümü olan bir buzdolabı seçilebilir. Arçelik servis ağı olarak daha geniş ve yedek parça fiyatları, tamir masrafları nispeten daha uygun bir marka, bu da bir tercih sebebi olabilir.

yedek parça ve servis olarak kafada soru işareti bıraksa da miele iyi bir markadır, beyaz eşya konusunda ürünleri kaliteli.
Uzun zamandir bir miele kullanici olarak sunu soylim. Fiyatlari gereksiz pahali. Bu fiyatlarda jet gibi buzdolaplari var. Uzun omurlu evet ama malzeme kalitesi 10 uzerinden 7 bence(normalde 8 ama o fiyata 7). Yedek parca deseniz servisi iyi calisir ama vidayi bile cok yuksek euro fiyatlari ile yapar. Bir plastik kol a 450 euro odedim 2 sene once. Onun yerine bence fiyat performans ta siemens ve bosch un ust modellerini tavsiye ederim. Daha uygun fiyatli bakar iseniz samsung ucuz kategoride en iyisi bence.

Yıllarca Arçelikte sorun yaşamadıysanız neden yeni marka arayışına girdiniz ki:)

Bu arada bende Arçelikten şaşmam. Yabancı markaların yedek parçaları çok pahalı oluyor.

Yıllarca Arçelikte sorun yaşamadıysanız neden yeni marka arayışına girdiniz ki:)

Bu arada bende Arçelikten şaşmam. Yabancı markaların yedek parçaları çok pahalı oluyor.
Yıllarca sorun yaşamadık çünkü şuan ki makine eski üretim, dayanıklı tüketim malları diye geçen kategoride, yaşça benden büyük olanlar benden daha iyi bilir, eskiden ömürlük alınıyordu şimdi ise planlı eskitmeye odaklanmış tüm firmalar.

Ne alırsan al şans işi beyaz eşyada. 6 yıl önce evlenirken bütün beyaz eşyayı (buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, derin dondurucu, kurutma makinesi, fırın, ocak) Bosch marka tercih ettik ve en ufak sorun yaşamadık şu ana kadar.

Annemin çamaşır makinesi bozuldu, buzdolabı da gümlemek üzere. Çamaşır makinesini Siemens sipariş verdik, sanırım buzdolabı da Siemens olacak. Her ne kadar şans işi olsa da tercihimi siemens yaptım size de aynısını tavsiye ederim.

Hep aklıma gelir araba almak için araştırma yaparken okuduğum bir yazıda adam Mercedes e250 aldım lanet olsun böyle arabaya dediğini 😂 herşey şans ama firma kalitesi ve güveni de boşa oluşmuyor.

Ne alırsan al şans işi beyaz eşyada. 6 yıl önce evlenirken bütün beyaz eşyayı (buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, derin dondurucu, kurutma makinesi, fırın, ocak) Bosch marka tercih ettik ve en ufak sorun yaşamadık şu ana kadar.

Annemin çamaşır makinesi bozuldu, buzdolabı da gümlemek üzere. Çamaşır makinesini Siemens sipariş verdik, sanırım buzdolabı da Siemens olacak. Her ne kadar şans işi olsa da tercihimi siemens yaptım size de aynısını tavsiye ederim.

Hep aklıma gelir araba almak için araştırma yaparken okuduğum bir yazıda adam Mercedes e250 aldım lanet olsun böyle arabaya dediğini 😂 herşey şans ama firma kalitesi ve güveni de boşa oluşmuyor.
Valla en çok annem kullandığı için kararı yine o verecek gibi, babam arçelik diyor annem bosch, bulaşık, çamaşır makinesi hep bosch, annemin markaya karşı sempatisi var, bana kalınca daha uzar işler.:D

Arçelik,grundig,beko,altus aynı marka olmakla beraber birçok parçasıda ortak.Bir iki ufak kalite farkı ve daha çok tasarımlarla ayrışıyor.Ek garanti alma hakkı ile uzun yıllar kafanız rahat kullanabılırsınız,genelde buzdolapları zaten dayanıklı ürünlerdir ve özellikleri ile performansları birbirine çok benzer.Lg buzdolabı kullanmadım ama birçok ürününü kullandım ve çok güveniyorum sorunsuzluk adına 12 yıllık çamaşır makinemde hala hiç tamir görmeden çalışıyor.Zaten arçelik beko grubun buzdolabından klima ısıtma-soğutma ürünlerinde lg motor vb parçalarını kullanıyorlar uzun yıllardır.Bsh grup yani siemens,bosch,profilo aynı marka ki en üst klasmanı siemenstir fakat çok şikayet alan ama reklam vb popüler markadır.Şahsen bir çamaşır makinesi almıştım,elektrik süpürgesi ve bulaşık makinesi 3-4 seneye kalmadı hepsi bozulup ciddi masraf açtı,bulaşık makinemde resistas arızası verdiki rezistansı tek değişmeyip motora entegre edilmiş olan tek marka,yani müsteriyi iyi yontuyorlar.Kapıdan içeri sokmam bir daha,düşmanıma bile tavsiye etmem.Son olarak samsung tecrübem yada etrafımda kullanan yok ama yeni girdiği sektör beyaz eşya güven vermiyor.Lg yada arçelik grubu tavsiyemdir.

Siemens servis ağı çok kötüdür, her ilde tek servis oluyor, megakentlerde daha fazladır belki. O tek serviste tekel oluyor

Buzdolabı çok komplike bir ürün olmadığından, zaten başarısını-kalitesini kanıtlamış olduğundan ve verilen paranın yurt içinde kalmasından dolayı Arçelik derim

Beko alcaz gibi, müşteri hizmetleri %15 gibi bir kampanya da yapcakmış, yanında kahve makinesi falanda var, zaten arçelikte beğendiğim modelle aynı her şey, sadece arçelikte o üründe 10 yıl kompressör garantisi vermiyor, bekoda 10 yıl garantili.

hiçbir bilimsel veriye dayanmadan yaptığım kişisel gözlemlerime göre eski tip buzdolapları, no-frostlara göre daha iyi soğutuyor. tek handikapı yılda iki kere buzluktaki buzları kazımak :D

Al Miele basin agrimasin. Oldukca nitelikli urunleri var.

Arkadaşlar Bosch Siemens çalışanı olarak , söylemek isterim ki daha dar ve derin olmayan cihazlar Almanya, Polonya yada İspanya fabrikasında üretiliyor. Geniş ve derin olanlar daha çok Türkiye pazarına hitap ettiği için Çerkezköy fabrikasında üretiliyor. Üretim olarak Avrupa , Türkiye yada Çin olması farketmez BSH üretim fabrikalarının bir üretim standartı ve her sene geçmek zorunda oldukları denetimleri var. Şöyle söyleyebilirim bir çok uluslar arası projede Çerkezköy fabrikası olarak bizler bizzat katılıyoruz , projelerde söz sahibiyiz. Ayrıca marka olarak kaliteli olarak bildiğiniz Avrupalı markalara da yine bizim fabrikalarımızda üretim yapılıyor.

Geri