Aventus
Barista
- İsim
- Emre
Bitirdin bizi senin gazina geldik.Kusura bakma @BucolieHayır denedim. İŞLİYORMUŞ
Bitirdin bizi senin gazina geldik.Kusura bakma @BucolieHayır denedim. İŞLİYORMUŞ
Normalde bir şeyi kontrol etmeden yazmam da bu sefer şansımı denedim :dBitirdin bizi senin gazina geldik.Kusura bakma @Bucolie
Bensa logita nasıldı bu arada. siyah çay baskın mı? sırf siyah çay için sepetten çıkardım da nasıl kahve?Ben denediğimde geçerliydi. Kargo yüksek çıkmasın diye yanına Bensa Logita eklemiştim.
Siyah çay evet var ama kırmızı erik tadı daha baskındı benim için. Bu tabi nasıl demlediğinizle ilgili biraz da. Tekrar sipariş etmem muhtemelen ama iyi ki denemişim dediğim bir çekirdek oldu.Bensa logita nasıldı bu arada. siyah çay baskın mı? sırf siyah çay için sepetten çıkardım da nasıl kahve?
YokBir soru daha sorayım. Bunların yazıları kırmızı renkli olanları ile sarı renkli olanları arasında fark var mı?
Sıcak suyun plastikle, alüminyumla vs. temas ettiği ürünlerde orijinal ürünlere yönelmek en doğrusu bence. Orijinali Aerobie firması tarafından üretilen model, bilindik mağazalarda da orijinali satılıyor.Selamlar.
Aeropress almayı düşünüyorum. Bunun birkaç farklı markası varmış sanırım. Aerobie marka olan orjinali sanırım bunun ama emin olamadım. Hangi markayı almalıyım sizce?
Şimdiden teşekkürler.
Her şeyde olduğu gibi aeropresste de kritik öğütüme, tutarsız bir öğütüm aeropresste de channellinge neden olur immersion olmadığı için. Sadece channeling de değil, dengesiz olur doğrudan extraction değişen öğütme boyutları nedeniyle, öğütme her zaman en kritik şeydir kahvede, demleme metoduna göre çok değişmiyorArkadaşlar cevaplar için toplu olarak teşekkür ederim.
Çok soru sordum ancak bir sorum daha var. Öğütüm kalitesi elbette kahve için önemli ama mesela espresso için çok kritik. Aeropress için ne düzeyde kritik? Russle Hobbs tarzı en ucuzundan bir bıçaksız öğütücü alsam iş görür mü sizce?
Evde espresso düzeneğim var zaten. Aeropress ve öğütücüyü karavan için bakıyorum. Elektrikli olmasını tercih ederim. Ucuz ve sadece aeropress için işimi görecek elektrikli öğütücü öneriniz var mı?
Kamp, karavan vb. mobil durumlar için el değirmeni daha iyi bir çözüm olacaktır. El değirmenlerinde espresso ve tk. gibi ince öğütümler yorucu olabiliyor, filtre boyutunda öğütümler hızlı ve kolay olacaktır. Yerinizde olsam timemore c2 gibi bir ürün bakardım, ikinci el ilanlarına da bakabilirsinizEvde espresso düzeneğim var zaten. Aeropress ve öğütücüyü karavan için bakıyorum. Elektrikli olmasını tercih ederim. Ucuz ve sadece aeropress için işimi görecek elektrikli öğütücü öneriniz var mı?
Hocam karavan dışında kamp yapmıyorum aslinda. Karavanımda da elektrik sorunum olmadığı icin elektrikli olması benim için bir dezavantaj degil. Ama tabi uygun fiyata aldığın elektrikli değirmen işime yarar mi bilemedim. Espresso icin lelit fredden daha uygun alacağımız bir elektrikliden verim alamıyorduk. Aeropresste bulabilir miyiz acaba. Bu arada timemorelara da bakıyorum hocam. Belki motordante gibi bir cozum bulunursa direk onu alırımKamp, karavan vb. mobil durumlar için el değirmeni daha iyi bir çözüm olacaktır. El değirmenlerinde espresso ve tk. gibi ince öğütümler yorucu olabiliyor, filtre boyutunda öğütümler hızlı ve kolay olacaktır. Yerinizde olsam timemore c2 gibi bir ürün bakardım, ikinci el ilanlarına da bakabilirsiniz
Hocam el değirmenleri, elektriklilerin üçte bir fiyatına aynı işlevi gördüğü ve mobil olduğu için önerdim. El değirmenini sırt çantanıza koyup karavanınızdan uzaklaştığınızda da kullanabilirsiniz. Uçakla, arabayla vs. seyahat ederken yanınızda rahatlıkla götürebilirsiniz. Hali hazırda espresso için elektrikli bir değirmeniniz varsa, sadece filtre boyutundaki öğütümler için el değirmeni işinizi fazlası ile görecektir. Tabi elle öğütmek gözünüzde bu kadar büyüyorsa ve bütçe önemli değil diyorsanız hiç bulaşmayın derim. O noktada Niche gibi elektrikli değirmenleri kovalayabilirsiniz. Hem espresso da hem de filtrede sorunsuz kullanırsınız. Ek olarak, aeropress'i merkeze alarak karar almamanızı öneririm. Denediniz mi bilmiyorum belki memnun kalacağınız bir ekipman olmayacaktır.Hocam karavan dışında kamp yapmıyorum aslinda. Karavanımda da elektrik sorunum olmadığı icin elektrikli olması benim için bir dezavantaj degil. Ama tabi uygun fiyata aldığın elektrikli değirmen işime yarar mi bilemedim. Espresso icin lelit fredden daha uygun alacağımız bir elektrikliden verim alamıyorduk. Aeropresste bulabilir miyiz acaba. Bu arada timemorelara da bakıyorum hocam. Belki motordante gibi bir cozum bulunursa direk onu alırım![]()
Yok hocam denemedim. İlk kez alacağım. Evde espresso setim var. Başka kahve de içmiyorum. Karavanda bu seti kullanamadığım için başka bir yönteme yönelmeye çalışıyorum. El değirmeni konusunda söylediklerinizde kesinlikle haklısınız. Alacağım ürünü evde kullanma ihtimalim yok. Sadece karavanda kullanacağım. O yüzden Niche çok astronomik bir yatırım olur onun içinHocam el değirmenleri, elektriklilerin üçte bir fiyatına aynı işlevi gördüğü ve mobil olduğu için önerdim. El değirmenini sırt çantanıza koyup karavanınızdan uzaklaştığınızda da kullanabilirsiniz. Uçakla, arabayla vs. seyahat ederken yanınızda rahatlıkla götürebilirsiniz. Hali hazırda espresso için elektrikli bir değirmeniniz varsa, sadece filtre boyutundaki öğütümler için el değirmeni işinizi fazlası ile görecektir. Tabi elle öğütmek gözünüzde bu kadar büyüyorsa ve bütçe önemli değil diyorsanız hiç bulaşmayın derim. O noktada Niche gibi elektrikli değirmenleri kovalayabilirsiniz. Hem espresso da hem de filtrede sorunsuz kullanırsınız. Ek olarak, aeropress'i merkeze alarak karar almamanızı öneririm. Denediniz mi bilmiyorum belki memnun kalacağınız bir ekipman olmayacaktır.
Denizhan abi @mimds Aeropess ile iki kişilik demlemeler yapıyor. Kendisi tarifini yazıcaktır.Çünkü 2 kişi içiyoruz ve 2 hatta 3 kere demleme yapmamız gerekecek.
Gövdeli kahveleri seviyoruz.
Merhaba, soruyu bana sormamışsınız fakat ben de bir cevap vermek isterim. Aeropress'le 2 kişilik kahve yapmak, V60'a göre daha tutarlı sonuçlar verir ve daha kolaydır aslında. Çünkü Aeropress'te özüt çıkarma ve bypass etme; yani sonradan sulandırma işlemi yapma şansınız var.Çünkü 2 kişi içiyoruz
Memnun kalmazsınız diye düşünmedim hocam, memnun kalmayabilirsiniz dedim. Bu ihtimali de düşünmek gerekir. Bu aslında her ekipman için geçerli, denemeden bilinmez elbet. Planlarınızı ve yatırımınızı henüz denemediğiniz bir ekipman üzerine yapıyorsunuz ona dikkat çekmek istedim. Belki çok memnun kalırsınız, daha evvel neden almadım da diyebilirsiniz. Şu bir gerçek ki, kahveniz gerçekten iyiyse french press'de bile çok iyi sonuçlar alabilirsiniz.Aeropress konusunda neden memnun kalmayacağımı düşündünüz hocam?
Çok teşekkürler. Aradığım ve umduğum cevap buyduMerhaba, soruyu bana sormamışsınız fakat ben de bir cevap vermek isterim. Aeropress'le 2 kişilik kahve yapmak, V60'a göre daha tutarlı sonuçlar verir ve daha kolaydır aslında. Çünkü Aeropress'te özüt çıkarma ve bypass etme; yani sonradan sulandırma işlemi yapma şansınız var.
Aeropress'te tıkanma tehlikesi olmadığı için çok ince ayarlara inebilirsiniz ayrıca, (Türk kahvesi ya da espresso değil tabi) bu da size demleme süresiyle oynayarak çok dolgun, doygun fincanlar çıkarmanıza olanak sağlar.
Örnek vermek gerekirse, 30-40 gr. kahveyi, cmd 12-15 aralığında öğütüp, 240 ml 94 derece suyla 2 dakika bekletip 30 saniye baskı yapıp, çıktıya 200 ml kadar su ekleyebilirsiniz. Kahveniz bitter de olmaz. V60'ta bu inceliklere inemezsiniz, kalın öğütmek gerekir; fakat bu sefer de kahve yumuşar. Demleme süresi uzarsa bitterlik oluşur.
Eyvallah hocam. Aslında bu durumda dediğiniz gibi güzel bir el değirmeni sadece aeropresste iş görecek bir elektrikli değirmenden daha mantıklı. Sonuçta istersem v60a ya da başka bir öğütüme de geçme şansım olur. Biraz kas yapmanın kimseye zararı olmaz. Haftada 2-3 gün sadeceMemnun kalmazsınız diye düşünmedim hocam, memnun kalmayabilirsiniz dedim. Bu ihtimali de düşünmek gerekir. Bu aslında her ekipman için geçerli, denemeden bilinmez elbet. Planlarınızı ve yatırımınızı henüz denemediğiniz bir ekipman üzerine yapıyorsunuz ona dikkat çekmek istedim. Belki çok memnun kalırsınız, daha evvel neden almadım da diyebilirsiniz. Şu bir gerçek ki, kahveniz gerçekten iyiyse french press'de bile çok iyi sonuçlar alabilirsiniz.