• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Satılık Hakkari Karakovan BALI / Kahve Kulübüne Özel İndirim / Meş Arıcılık

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Arıcı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar arkadaşlar,
Cumartesi verilen siparişleri bugün kargoya verdim. Pazar günü verilen siparişleri bir aksilik olmazsa yarın kargoya vereceğim.

Sipariş vermek için DM üzerinden mesaj atabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Hakkari'den iki günde Zonguldak'ta geldi karakovan balı. Balın tadı ve petek dokusu güzel, ayrıca kargolama iyiydi. Peteğiyle bal yemeyi özleyenlere öneririm.

Çok merak ettiğim bir konuyu sormak istiyorum. Ballarda arıların kendi peteği mi var yoksa hazır petek mi kullanıyorsunuz ? @Arıcı

Hocam selamlar, yanlış okumadıysam karakovan balında petekleri arılar kendileri oluşturuyormuş, hazır petek kullanmıyorlarmış. Süzme olan ürünleri ise petek olan ürünün süzülmüş hali imiş, eski yorumları okumuştum bende meraktan

Çok merak ettiğim bir konuyu sormak istiyorum. Ballarda arıların kendi peteği mi var yoksa hazır petek mi kullanıyorsunuz ? @Arıcı
Merhabalar hocam.
Karakovan balda peteği baştan sona arılar üretmektedir. Kovanın içerisinde yalnızca yuvarlak ahşap çıtalar konulur. Süzme ballarda ise örme halindeki hazır petekler kullanılır. Konuya ilişkin başlık altında daha önce daha detaylı açıklamalar yapmıştım.
O mesajı da aşağıya bırakıyorum.

Merhabalar @cayisse ,
Karakovan balda peteğin içerisindeki balmumunu baştan sona arının kendisi örmektedir. Kovanın içerisine yuvarlak ahşap çıtalar konulur, arı önce balmumunu örer, ardından içerisini doldurmaya başlar. Haliyle karakovan balın oluşumu çok yavaştır. Karakovan bal, peteği ile birlikte tüketildiğinden çok sağlıklı ve besleyicidir. Bu sebeple karakovan balını arıcılar süzme bal için kullanmazlar.

Boş çıta:
Ekli dosyayı görüntüle 35239

Arılar bal mumunu örmektedir:
Ekli dosyayı görüntüle 35242

Bitmeye yakın bir karakovan peteği:
Ekli dosyayı görüntüle 35240

Karakovan olmayan petek balda ise örme halindeki hazır balmumu kullanılmaktadır. Arılar, çiçeklerden topladıkları nektarları bu bal mumunun içerisine yerleştirerek petek balı üretirler. Bu bal da peteğiyle birlikte tüketilebilmektedir, ancak genellikle süzme bal için tercih edilmektedir.
Ekli dosyayı görüntüle 35244Ekli dosyayı görüntüle 35243

Daha önce forumda bir arkadaşımızın bununla ilgili çok güzel bir sorusu vardı. Müsadenizle onu da alıntılamak istiyorum:

Benim ballar da geldi, her sene farklı, kendine has bir aromayla geliyor ballar. Oldukça leziz bir bal. Teşekkürler.

Geri