• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

Merhaba arkadaşlar . Bir amatör olarak el değirmeni alacağım . Clever dripper ile demleme yapmayı amaçlıyorum . İki model arasında kaldım . TIMEMORE Chestnut C3 MAX Pro Manuel Kahve Değirmeni S2C660 Paslanmaz Çelik Konik Freze Performansı 25 g Ayarlanabilir Ayarlama Yüksek Hassasiyetli Çift Yataklı Konumlandırma https://www.amazon.com.tr/dp/B0BM44Y7WC?ref_=cm_sw_r_apin_dp_FF85XV4YP5T9GXCFM9Z0
Ve

Timemore Chestnut C3 Pro kahve değirmeni katlanabilir krank manuel kahve değirmeni yeni paslanmaz çelik değirmen https://www.amazon.com.tr/dp/B0B5HTSJGD?ref_=cm_sw_r_apin_dp_81SEDNAVN88SWKQ937DY

Bu iki değirmenden hangisini tavsiye edersiniz ? Veya bu fiyatlara yakın başka öneriniz olur mu ?

Merhaba arkadaşlar . Bir amatör olarak el değirmeni alacağım . Clever dripper ile demleme yapmayı amaçlıyorum . İki model arasında kaldım . TIMEMORE Chestnut C3 MAX Pro Manuel Kahve Değirmeni S2C660 Paslanmaz Çelik Konik Freze Performansı 25 g Ayarlanabilir Ayarlama Yüksek Hassasiyetli Çift Yataklı Konumlandırma https://www.amazon.com.tr/dp/B0BM44Y7WC?ref_=cm_sw_r_apin_dp_FF85XV4YP5T9GXCFM9Z0
Ve

Timemore Chestnut C3 Pro kahve değirmeni katlanabilir krank manuel kahve değirmeni yeni paslanmaz çelik değirmen https://www.amazon.com.tr/dp/B0B5HTSJGD?ref_=cm_sw_r_apin_dp_81SEDNAVN88SWKQ937DY

Bu iki değirmenden hangisini tavsiye edersiniz ? Veya bu fiyatlara yakın başka öneriniz olur mu ?
Kingrinder K4

Gümrük vergisi çıkmıyor.
1950 TL civarına geliyor. Aşağıdaki konuya bakabilirsin.

Bir iki aydır kullanıyorum. Milde minik bir ezilme oluyor diyorlardı. Alırken tereddüt ettim bu yüzden. Sanırım ilk kullanimda oluşuyor bu ezilme. Bana kalırsa öğütülme olumsuz bir etkisi olmuyor. Fiyat performans ürünü tamamen. Tasarımı da gayet hoş.

Kingrinder K4

Gümrük vergisi çıkmıyor.
1950 TL civarına geliyor. Aşağıdaki konuya bakabilirsin.

Hemen hemen benim paylaştığım ürünler ile aynı fiyat . Kingrinder k4 daha iyi bir değirmen mi ?

Hemen hemen benim paylaştığım ürünler ile aynı fiyat . Kingrinder k4 daha iyi bir değirmen mi ?
k4 daha çok espresso için öneriliyor.

clever ve daha genel kullanım için bütçeniz dahilinde k2 yi önerebilirim. İleride espresso ve pour over da dahil farklı yöntemlerde de kullanabilirsiniz.

k4 ve k3 bıçakları nedeniyle espresso için öneriliyor.

Bütçeyi zorlamayacak, ama tatmin edecek espresso fincanı önerisi var mı?

Etiyopyalardaki lot ne anlama geliyor?

Bütçeyi zorlamayacak, ama tatmin edecek espresso fincanı önerisi var mı?

Bence bunlar fiyatına göre çok iyi fincanlar. Bonna yı uzun bir süredir kullanıyorum. Boş fincan 140 gram geliyor. Kimbo yu da forumda gördüm baya hoş duruyor yakında sipariş edeceğim onu da.

Etiyopyalardaki lot ne anlama geliyor?
Ağaçtaki bütün kahve kirazları aynı anda olgunlaşmıyorlar. Belli aralıklarla girip olgunlaşmış meyveleri topluyorlar. Mesela girip bütün olgunlaşmış kahveleri topladılar o bir lot oluyor ve ona bir numara veriyorlar. Bir süre sonra gidip bir daha olgunlaşmışları topluyotlar o da farklı bir lot numarası oluyor

Ağaçtaki bütün kahve kirazları aynı anda olgunlaşmıyorlar. Belli aralıklarla girip olgunlaşmış meyveleri topluyorlar. Mesela girip bütün olgunlaşmış kahveleri topladılar o bir lot oluyor ve ona bir numara veriyorlar. Bir süre sonra gidip bir daha olgunlaşmışları topluyotlar o da farklı bir lot numarası oluyor
1.lot ile 21.lot arasında kalite farkı var mı?

1.lot ile 21.lot arasında kalite farkı var mı?
Açıkcası kesin bir şey söylemek doğru olmaz topladıkları lottan sonra mevsim nasıl geçti, toplanan lot nasıl işlendi, nasıl saklandı ne yapıldı bunların da etkisi olacaktır o yüzden

Hocam simdi kahve çekirdeklerinin dışında kabuk gibi birşey oluyor tam ismini hatırlayamasamda demlemeye etkisi ve bunları ayiklamanin çözümü varmi veya ayıklamak gereklimi

Hocam simdi kahve çekirdeklerinin dışında kabuk gibi birşey oluyor tam ismini hatırlayamasamda demlemeye etkisi ve bunları ayiklamanin çözümü varmi veya ayıklamak gereklimi
Onlara chaff (kepek) deniyor. Lance ayırma testi yapmıştı bir ara. Yorumlarda kepeğin kuru, acı, tütünsü ve kağıtsı bir tadı olduğundan bahsediyor. Bazı değirmenlerde statik olarak bu kepek tutuluyor örneğin kendi kullandığım değirmen öğütürken veya öğüttükten sonra gövdesine hiç dokunmazsam kepeği statik olarak haznede tutuyor öğütüm kabına çok az düşüyor. Açıkçası her iki durumda da tatsal olarak bir fark hissetmedim.

Son düzenleme:
Son zamanlarda artan "şu mu bu mu?" "X değirmen sizce alınır mı?" "y şurada şu kadarmış, değer mi?" gibi forumda defalarca cevaplanmış sorular bana 2 şeyi düşündürüyor;
1. Troller yine hareketli
2. Yeni nesil okumayı bilmiyor(çoğu öğrenciyim şeklinde giriyor başlıklara)

2.yi baz alarak yazayım;
Alacağın x değirmen iş görecek, hatta çok memnun kalacaksın. Ama ev kullanıcısı olduğun ve el değirmeni edinmeye çalıştığın için senin aldığının/alacağının her zaman daha iyisi olacak. Aç gözlü olma. Üst düzey nitelikli kahvelerin kavrulmuşu gram başı 3tl bandında gezmeye başladı,o kadar da gaza gelme. Kahve ithal bir ürün olduğu için ne yazık ki pahalı. Derin nefes al ve önce önündekini tüket.
Bir de lütfen merak ettiğin şeyi sağ üstteki büyüteç logosu var ya, hah işte oraya tıklayarak arat. Emin ol onun cevabı %95 vardır forumda.

Onlara chaff (kepek) deniyor. Lance ayırma testi yapmıştı bir ara. Yorumlarda kepeğin kuru, acı, tütünsü ve kağıtsı bir tadı olduğundan bahsediyor. Bazı değirmenlerde statik olarak bu kepek tutuluyor örneğin kendi kullandığım değirmen öğütürken veya öğüttükten sonra gövdesine hiç dokunmazsam kepeği statik olarak haznede tutuyor öğütüm kabına çok az düşüyor. Açıkçası her iki durumda da tatsal olarak bir fark hissetmedim.

Bilgi için teşekkür ederim hocam kepek miktarı çoğaldıkça baharatimsi tütünümsü tatları ilk sıcak yudumda daha fazla aldığımı hissetim de dedim bir alakası varmı coffe compassa göre bugün tekrar bir demleme yapacağım ona görede kepek konusunda geri bildirim sağlarım diye ümit ediyorum (bende o dışındaki kepeğe ne isimler takmıştım ne)

Geri