• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gün İçerisinde Ne Zaman Kahve İçiyorsunuz?

Kahve Vakti Anketi

• Uyandığım gibi

Oy: 19 18.3%
  • Kahvaltı ile/sonrasında

Oy: 25 24.0%
  • Öğlen yemeği sonrasında

Oy: 7 6.7%
  • Akşam/gece

Oy: 6 5.8%
  • Kafama nasıl eserse/düzenli bir rutinim yok

Oy: 47 45.2%

• Kullanılan toplam oy
    104
Sabah aç karnına rutin olarak içiyorum, erken kalktıysam kahvaltı sonrası 1 tane daha, akşamüstü de 5 gibi son demlemeyle kapanış yapıyorum. Genelde 1V60, 2 Aeropress gibi oluyor.
Gramajı 12-13 gr da tutuyorum genelde fazla tüketimi engellemek için gramajı düşürdüm 15’ten. Bu şekilde daha çok kahve deneme olanağım oluyor.

Ben sabah uyanır uyanmaz içtiğim kahvedense akşam 7-8 gibi içtiğim kahveden daha çok aroma-lezzet alabiliyorum.
Günün hangi saatinde içildiği de kahveden alınan lezzeti arttırıyor benim için. Gözümü açar açmaz içince çok bir şey anlamayabiliyorum kahveden.

İşe başlamadan önce 20 gr tek demleme yeterli oluyor. İzinli olduğum günler ise 13 veya 15 gramdan 2 farklı demleme yapıyorum.

Ofise varınca genel olarak 10-11 Eve varınca genel olarak 18:00 Yemekten sonra da bitki çayı ile bitkisel hayata geçiyorum

kahvaltıdan başlayıp saat 4-5 civarına kadar değişen aralıklarla kafama estikçe içiyorum. duble shot espresso bazen lungo bazen americano bazen direk buzun üstüne

Valla canım ne zaman isterse...

Ancak küçük bir bilgi: uyanır uyanmaz kortizol zart diye tavan yapıyor ve 1 saat içinde normale dönüyor. Bu süre içinde kafein yüklemek hoş değil diyor kimi isviçreli bilim adamları. Elimden geldiğince bu zaman aralığında içmemeğe çalışsam da "hüeğyt!!! tükürürüm kortizolüne de stresine de" diye höykürerek gözümün çapağıyla ocağın başına geçtiğim zamanlar oluyor ara sıra.

sabah uyanır uyanmaz v60 (precision brewer) işten sonra da 18:00 civarı double shot espresso ya da espresso bazlı farklı bir içecek. tezle ilgilendiğim akşamlar bir iki espresso bazlı daha :D

Şu videoyu da şuraya bırakayım. Ben instagramda gezerken başka birinden daha böyle birşey duymuştum. Örnek bir video paylaştım. Özet olarak sabah kalktığımızda vücudumuz zaten uyanmak için kortizol adında bir hormon üretmekteymiş. Sabah kalkınca koritzol ile kahvedeki kafeinin aynı anda vücutta olmasının iyi olmadığını söylüyorlar.

Şu videoyu da şuraya bırakayım. Ben instagramda gezerken başka birinden daha böyle birşey duymuştum. Örnek bir video paylaştım. Özet olarak sabah kalktığımızda vücudumuz zaten uyanmak için kortizol adında bir hormon üretmekteymiş. Sabah kalkınca koritzol ile kahvedeki kafeinin aynı anda vücutta olmasının iyi olmadığını söylüyorlar.

Buradaki doktorlarımız elbette daha iyi değerlendirecektir yapılan araştırmaları.

Dimes'in Cool Lime 'ından sonra akşamları içtiğim cold brew demlemelerimde azalma oldu:) Birbirinden çok bağımsız şeyler olsa da akşamları o soğuk içecek keyfim bu aralar cool lime 'a kaydı

En erken kahvaltıdan sonra içerim, en erken kahvaltımı da 11 12 gibi yaparım. Günde bir, eğer kahvaltı da içemediysem aksam yemeğinden önce 16 17 gibi hemen yemeğin altına içer kapatırım sonra kafein almam.
İlerleyen vakitler yerini papatya çayı dolduruyor 😊

Uykusuzluğa neden olmasa da uyku kalitemi çok düşürdüğünü hissettiğim için saat 18.00dan sonra kahve içmeyi bıraktım. Sabah uyandığınızda toparlanmak çok zor geliyorsa denemenizi öneririm. Sabah da uyandıktan sonra kafeini 1 saat geciktirmek yukarıda bahsedildiği gibi faydalı olduğu söyleniyor. Andrew huberman'ın bir podcasti var bu konuda. İlgilenenler youtube'de göz atabilir.

Sabah kahvaltıda bir adet 352ml filtrem var, bir de akşam yemek sonrası bir adet Türk kahvem var. Ötesi yok çarpıyor :)

Kalkar kalkmaz 7, 8 gibi iki adet 250’şer ml.
Akşam 5 gibi de bir tane içip daha da içmemek için çaba sarfediyorum resmen.🙂

Geri