• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Grizzly Coffee Roasters

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan puspus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bende Divina ve Commune #1022109159 ile siparişimi verdim. Net göremedim ama umarım çekirdek seçmişimdir :)

Alaska blendi geçen hafta 500gr lık sipariş vermiştim . Sorunsuz mükemmel paketleme ile geldi. Degas bitince denedim. Beklentimi karşıladı gayet memnun kalınca bu sabah 1kg sipariş daha geçtim . İndirim sayesinde merak ettim bir kahveyi daha denemiş oldum . Bir Joker sabah kahvem daha oldu . Teşekkür ederim ☺️ @cemtolgaizm
Elif Hanım çok teşekkür ederim düşünceleriniz için afiyet olsun :)

Honduras Alvarado V 60 ile demledim hafif bitter baharatımsı etiopyalara benziyor keramo, hasamo benzeri bir tadı var .Asitide düşük gövde orta, kaliteli çekirdek👍

Selamlar, Ben de esp için 1kg La Siberia siparişi geçtim #1022432105. İlk defa Grizzly deneyeceğim.
Güzel başlangıç olur umarım, canımı çektirdiniz bu saatte espresso makinesini açtım 😂

Bir şey merak ediyorum. Herkes için durum aynı mı acaba sadece bana mı denk geldi?
Konu firmadan 3 farklı zamanda 3 siparişim oldu.

25.11.21 tarihinde Trendyol üzerinden Endonezya Sumatra aldım. Gelen kahve 11.11.21 kavrum tarihli. (Fark=14 gün)
12.12.21 tarihinde Hepsiburada üzerinden Etiyopya Mana Mufti aldım. Gelen kahve 29.11.21 kahvrumlu. 14.12.21 (Fark=13 gün)
11.01.22 de Trendyol üzerinden Burundi Ghombo aldım. Gelen kahve 23.12.21 tarihli kavrum. (Fark =18 gün)
(Üstelik 2-3 gün teslimat süresini de eklersek 20 günü buluyor)

Tecrübeme göre en az 2 hafta önce kavrulan kahveler gönderiliyor gibi. Bazı yorumlarda degassing bitince deneyeceğim/denedim vs yazılmıştı ancak bana gelenler zaten degassing bitimiş oluyor.
Bu arada kahveler kavrum ve lezzet olarak iyiler. Beğendim kahveler oldu. (Burundiyi yeni teslim aldım henüz denemedim)
2-3 haftalık kahve bayat kötü demiyorum yanlış anlaşılmasın ancak elinde fazlaca kahve olan biri için (mesela ben) şimdi alim 2-3 hafta sonra içerim diye düşenerek sipariş verenler için bilgilendirme amaçlı soruyorum.

Bir şey merak ediyorum. Herkes için durum aynı mı acaba sadece bana mı denk geldi?
Konu firmadan 3 farklı zamanda 3 siparişim oldu.

25.11.21 tarihinde Trendyol üzerinden Endonezya Sumatra aldım. Gelen kahve 11.11.21 kavrum tarihli. (Fark=14 gün)
12.12.21 tarihinde Hepsiburada üzerinden Etiyopya Mana Mufti aldım. Gelen kahve 29.11.21 kahvrumlu. 14.12.21 (Fark=13 gün)
11.01.22 de Trendyol üzerinden Burundi Ghombo aldım. Gelen kahve 23.12.21 tarihli kavrum. (Fark =18 gün)
(Üstelik 2-3 gün teslimat süresini de eklersek 20 günü buluyor)

Tecrübeme göre en az 2 hafta önce kavrulan kahveler gönderiliyor gibi. Bazı yorumlarda degassing bitince deneyeceğim/denedim vs yazılmıştı ancak bana gelenler zaten degassing bitimiş oluyor.
Bu arada kahveler kavrum ve lezzet olarak iyiler. Beğendim kahveler oldu. (Burundiyi yeni teslim aldım henüz denemedim)
2-3 haftalık kahve bayat kötü demiyorum yanlış anlaşılmasın ancak elinde fazlaca kahve olan biri için (mesela ben) şimdi alim 2-3 hafta sonra içerim diye düşenerek sipariş verenler için bilgilendirme amaçlı soruyorum.
Selamlar, beğenmenize sevindim afiyetler.
Durumu açıklayayım size. Kahveleriniz zaten degassinglerini tamamlamak üzere veya tamamlamış şekilde gelmiş sizlere. Bildiğiniz gibi sitemizde sipariş anında kavrulur gibi bir ibare yok. Kavrum tarihinde stoğa girer, tazeliğini kaybedecek duruma gelirse de kimseye gönderilmez. Dediğiniz durumda tabii sizin tercihiniz yeni kavrulmuş olması ama biz sizin elinizdeki kahve miktarını da bilemeyiz :) yanlış anlaşılmasın, stok takibini ve sipariş düzenini daha sağlıklı tutmak için kahvenin kavrulmasından itibaren gönderiyor ve eğer olurda fazla stok kalması gibi bir durum olursa da ideal zamanını geçtiğinde satıştan kaldırılıyor. Sizin de tamamen şansınıza hep dinlenmiş denk gelmiş başka arkadaşlara yeni kavrulmuş gönderilmişken..
Umarım açıklayıcı olabilmişimdir :)

bu satırları Burundi Ghombo'yu içerken yazıyorum:) son zamanlarda içtiğim en değişik tada sahip kahvelerden biri oldu. ilk yudumda yumuşak bir tadı var sonrasında hafif bir asidite alıyorum. bana içmesi çok rahat bir kahve gibi geldi. İlk Grizzly denemem güzel geçti iyi ki paket almışım mutluyum :giggle:

Reçetem:

1zpresso E-pro 2.5 adım
12 g / 200 ml (Buzdağı) 93 derece
Abaca Filtre
50/50/50/50 olacak şekilde 30 sn de bir döküş yaptım. 2.20 de tamamlandı.

Ellerinize sağlık @cemtolgaizm (y)

bu satırları Burundi Ghombo'yu içerken yazıyorum:) son zamanlarda içtiğim en değişik tada sahip kahvelerden biri oldu. ilk yudumda yumuşak bir tadı var sonrasında hafif bir asidite alıyorum. bana içmesi çok rahat bir kahve gibi geldi. İlk Grizzly denemem güzel geçti iyi ki paket almışım mutluyum :giggle:

Reçetem:

1zpresso E-pro 2.5 adım
12 g / 200 ml (Buzdağı) 93 derece
Abaca Filtre
50/50/50/50 olacak şekilde 30 sn de bir döküş yaptım. 2.20 de tamamlandı.

Ellerinize sağlık @cemtolgaizm (y)
afiyetler olsun çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için :)

Ben de Honduras’ı çok farklı buldum espressoda ve çok begendim.El Salvador daha çok klasik sevenlere hitap ediyor gibi.Sitedeki tarifler gerçekten işe yarıyor bu arada.

Ben de Honduras’ı çok farklı buldum espressoda ve çok begendim.El Salvador daha çok klasik sevenlere hitap ediyor gibi.Sitedeki tarifler gerçekten işe yarıyor bu arada.
Afiyetler olsun, Hondurasın hem honey process olması hem de anaerobic olması demlemeyi çok farklı bir hale getirse de biraz zorluyor. :) Sitedeki reçeteleri yazmadan önce farklı farklı reçeteler deniyoruz hep ve kahvedeki beklentimi de web sitesine yazdığımız reçete en iyi şekilde yansıttı.
El Salvador da yanlış olmasın klasik derken siz dayanamayıp biraz erken başladınız belki ondan öyle gelmiştir :) Alaska Blend biraz daha klasik gibi ama El Salvador da bambaşka deneyim bence.

Selamlar @cemtolgaizm

Bu ay belkide toplu alımda seçileceksin ama bu başlık altındaki güzel yorumlardan sonra ciddi manada merakım kabardı.Özellikle alaska blend'inizin içerisindeki çekirdekler natural midir yoksa yıkanmış çekirdeklerde var mı?

Selamlar @cemtolgaizm

Bu ay belkide toplu alımda seçileceksin ama bu başlık altındaki güzel yorumlardan sonra ciddi manada merakım kabardı.Özellikle alaska blend'inizin içerisindeki çekirdekler natural midir yoksa yıkanmış çekirdeklerde var mı?
Selamlar,
Deneyen veya denemeyen, merak eden herkese teşekkür ediyorum. Seçilip, seçilmemek sizlerin takdirine kalmış benim yorum yapmam doğru olmaz. :)
Alaska Blend 1 natural 2 yıkanmış çekirdekten oluşuyor.
Rocky Mountains ise sadece 2 yıkanmış çekirdekten oluşuyor.

Ben bilgisini koyduğumu düşünüyordum ama koymamışım. Bir kaç güncelleme yapmam gerekecek demekki. :)

Selamlar,
Deneyen veya denemeyen, merak eden herkese teşekkür ediyorum. Seçilip, seçilmemek sizlerin takdirine kalmış benim yorum yapmam doğru olmaz. :)
Alaska Blend 1 natural 2 yıkanmış çekirdekten oluşuyor.
Rocky Mountains ise sadece 2 yıkanmış çekirdekten oluşuyor.

Ben bilgisini koyduğumu düşünüyordum ama koymamışım. Bir kaç güncelleme yapmam gerekecek demekki. :)

Selamlar @cemtolgaizm

Yaklaşımınız da haklısınız ve takdir ediyorum ve sonuçtan bağımsız yinede denemek istiyorum.

Sitede kullanmış olduğunuz çekirdeklerin yöre bilgileri var lakin işlenme şekilleride yazıyor olması hoş ve şeffaflık açısından doğru bir yaklaşım olabilir.

Geri