• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Grizzly Coffee Roasters

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan puspus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
15 Aralık kavrumlu el salvador - divina providencia kahvesini sitelerindeki referans reçeteyle cmd 24 klik, 92 derece buzdağı su, traditional filtreyle demledim vadettiği mandalina kokusu eşliğinde arkadan şeftali tadı eşlik ediyor. Daha sonra farklı parametlerle damla köyceğiz suyla v60 ve crystal eye ile farklı demlemeler yaptım kahve hiç üzmüyor, kötü demlenmiyor gayet dengeli bir asiditesi ve tadı var ben çok beğendim. İleriki günlerde aeropress, moka-pot ve cleverla da demleyeceğim zannımca diğer ekipmanlarla da güzel sonuçlar alacağımı düşünüyorum. Almayı düşünen varsa hiç düşünmesin bence. yarın da gera tracon - geisha yı deneyeceğim bu kahveyle birlikte beklentim yükseldi baya 😁
Afiyet olsun! Detaylı anlatımınız için teşekkür ederim, umarım beklentinizi karşılarız. :)

Öncelikle paketlerden başlamak istiyorum.İç piyasadaki en güzel ve en kaliteli paketlerin başında gelir diyebilirim.Görsel olarak da ayrı güzeller.Eşimin bile dikkatine çekti.Kavrum konusuna da gelecek olursam bu kadar homojen olması gerçekten beni çok şaşırttı.Görsel olarak sanki hepsi tornadan çıkmışcasına.Dayanamayıp El Salvador’dan bir shot aldım Robotumla.Tertemiz çok keyifli bi fincan çıktı.Hiç acılık yok.Aroma konusuna da gelecek olursam Robotumla yeni yeni güzel shotlar almaya başladıgım için,filtredeki kadar yorum yapamıyorum.Robotta 7 barda aldım çıktıyı.Sanırım biraz daha çözmem gerekecek.Ben indirimdeyken aldım kahveleri.İç piyasada espresso olayı malum çok kısıtlı.Benim gibi farklı çekirdek arıyanlara tavsiye ederim.Bu arada @cemtolgaizm ellerinize saglık.İlginiz için de ayrıca teşekkürler.

Ekli dosyalar

• 2C3C032F-A3CE-49F6-9A82-C54B246A9E8C.jpeg
    2C3C032F-A3CE-49F6-9A82-C54B246A9E8C.jpeg
    156.7 KB · Görüntüleme: 104
Öncelikle paketlerden başlamak istiyorum.İç piyasadaki en güzel ve en kaliteli paketlerin başında gelir diyebilirim.Görsel olarak da ayrı güzeller.Eşimin bile dikkatine çekti.Kavrum konusuna da gelecek olursam bu kadar homojen olması gerçekten beni çok şaşırttı.Görsel olarak sanki hepsi tornadan çıkmışcasına.Dayanamayıp El Salvador’dan bir shot aldım Robotumla.Tertemiz çok keyifli bi fincan çıktı.Hiç acılık yok.Aroma konusuna da gelecek olursam Robotumla yeni yeni güzel shotlar almaya başladıgım için,filtredeki kadar yorum yapamıyorum.Robotta 7 barda aldım çıktıyı.Sanırım biraz daha çözmem gerekecek.Ben indirimdeyken aldım kahveleri.İç piyasada espresso olayı malum çok kısıtlı.Benim gibi farklı çekirdek arıyanlara tavsiye ederim.Bu arada @cemtolgaizm ellerinize saglık.İlginiz için de ayrıca teşekkürler.
Selamlar, çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi 7bar ile biraz under kalabilir ben 9 bar ile demliyorum daha çok çözmek için. Robot'u bilmediğim için yorum yapmak bana düşmez o konuda. :) Afiyet olsun, espresso'suz olur mu hiç. Espresso makineleri ile bu kadar iç içeyken orayı asla ihmal edemeyiz.
Paketlerimizin beğeni toplaması ayrı hoşumuza gidiyor. :)

Ben de Mana Mufti ve Alaska Blend almıştım, ikisinden de gayet memnun kaldım. Hem kavrum hem de paketleme olarak bence ileriye gitmişler en son alışverişimden beri. Yeni kahvelerini de en kısa sürede deneyeceğim.

Ben de Mana Mufti ve Alaska Blend almıştım, ikisinden de gayet memnun kaldım. Hem kavrum hem de paketleme olarak bence ileriye gitmişler en son alışverişimden beri. Yeni kahvelerini de en kısa sürede deneyeceğim.

Selamlar,

Konu kavurucu hususunda aslında benimde büyük çekincelerim var,ağostos ayında temin etmiş olduğum çekirdeklerinden verim alamadım.Hatta bu çekincemi de iletmiş olduğum zaman kavrum makinalarını Ağustos ayında değiştirdiklerini iletmişlerdi tamda benim kahvelerini temin etmiş olduğum döneme denk geliyor.

Hala büyük çekincelerim var lakin önümüzdeki ay bir şans daha vermek istiyorum,çok güzel yorumlar geliyor ve kahvelerin künyeleride ilgi çekici.Özellikle Anaerobik Honey,bu çekirdekte yada yeni diğer çekirdeklerde stok durumu nedir acaba @cemtolgaizm

Grizzly coffeeden ilk defa alışveriş yaptım, evet paketler güzel lakin kahveler daha güzel🤩. el salvador - divina providencia ve gera tracon geisha gerçekten ikisi de kesinlikle kötü demlemeyen çok güzel kahveler. özellikle gera geisha ne öyle kadife gibi tertemiz pürüzsüz yağ gibi akıyor boğazdan resmen. son bir yılda içtiğim en iyi kahveler arasına çok net girdi iki kahvede. 2022 ye güzel başladık sayenizde ellerine sağlık @cemtolgaizm 🙏🏻
Edit:kahveler değişik parametre ve ekipmanlarla kötü demlenmemekle birlikte en verimli sonucu buzdağı suyla aldım.

Afiyet olsun! Çok teşekkür ederim. Umarım diğer kahvelerimizden de aynı şekilde memnun kalırsınız. :)

Selamlar,

Konu kavurucu hususunda aslında benimde büyük çekincelerim var,ağostos ayında temin etmiş olduğum çekirdeklerinden verim alamadım.Hatta bu çekincemi de iletmiş olduğum zaman kavrum makinalarını Ağustos ayında değiştirdiklerini iletmişlerdi tamda benim kahvelerini temin etmiş olduğum döneme denk geliyor.

Hala büyük çekincelerim var lakin önümüzdeki ay bir şans daha vermek istiyorum,çok güzel yorumlar geliyor ve kahvelerin künyeleride ilgi çekici.Özellikle Anaerobik Honey,bu çekirdekte yada yeni diğer çekirdeklerde stok durumu nedir acaba @cemtolgaizm
Selamlar, aynen dediğiniz gibi o zamanlarda belki makine alışma sürecine girmiştik veya eski makinenin son partilerine denk geldiniz. Umarım fikrinizi değiştirebiliriz. Şu an için herhangi bir azalan stoğumuz yoktur. Sadece Geisha'nın son partisini kavurduk. 1-2 kg civarı kaldı.

Grizzly coffeeden ilk defa alışveriş yaptım, evet paketler güzel lakin kahveler daha güzel🤩. el salvador - divina providencia ve gera tracon geisha gerçekten ikisi de kesinlikle kötü demlemeyen çok güzel kahveler. özellikle gera geisha ne öyle kadife gibi tertemiz pürüzsüz yağ gibi akıyor boğazdan resmen. son bir yılda içtiğim en iyi kahveler arasına çok net girdi iki kahvede. 2022 ye güzel başladık sayenizde ellerine sağlık @cemtolgaizm 🙏🏻
Edit:kahveler değişik parametre ve ekipmanlarla kötü demlenmemekle birlikte en verimli sonucu buzdağı suyla aldım.
Bizler için de 2022 sizlerin güzel yorumları sayesinde çok güzel başladı. Hele ki içtiğiniz en iyi kahvelerin arasına girmek ayrı gurur verici. 2 sene öncesine kadar üniversitedeyken öğrenci evinde sürekli buzdağı su alırdık, neredeyse her kahvede de memnun etmişti beni 1 kahve hariç. :) Filtre için en güzel çözümlerden bence de. Espresso için aynısını söyleyemem ama :)

Espresso için ne önerirsiniz su olarak?
Doğru söylemek gerekirse espresso konusunda her zaman arıtmacıyım minimum 100-120 ppm'i öneriyorum çünkü. Şişe sularda bulması zor bir seviye bu. Ama bu tarz sorular ile karşılaştığım için bir kaç tane şişe su denedim. Nestle güzel çıkartıyor espressoları. Tam ppm değerini bilemiyorum ama güzel oluyor, saka su da yanlış hatırlamıyorsam 100 civarında.

Doğru söylemek gerekirse espresso konusunda her zaman arıtmacıyım minimum 100-120 ppm'i öneriyorum çünkü. Şişe sularda bulması zor bir seviye bu. Ama bu tarz sorular ile karşılaştığım için bir kaç tane şişe su denedim. Nestle güzel çıkartıyor espressoları. Tam ppm değerini bilemiyorum ama güzel oluyor, saka su da yanlış hatırlamıyorsam 100 civarında.
Cem Bey bulabilirseniz Hayat Şekerpınarı ve Sırma Şekerpınarı kaynaklarını da deneyebilir misiniz?

Aralık ayı sonunda, hazır yeni kahveler gelmişken grizzly'den El Salvador Finca La Siberia, Honduras Finca Oropendula, Burundi Ghombo Commune ve Cafe Miscela almıştım (tamamı espresso). İlk olarak beklentimin en düşük olduğu Cafe Miscela ile başladım, aslında bu kahveyi bayadır merak ediyordum İtalyan tarzı kavrum olduğundan denemek istiyordum. Öncelikle kahve gerçekten koyu kavrum, uzun süredir bu kadar koyu bir kavrum görmemiştim. Yalnız kahveden ne yaparsam yapayım olumlu bir sonuç elde edemedim, tüm denemelerimde (sıcaklığı kademeli olarak 80 dereceye kadar düşürdüm, inceliği kademeli olarak TK'ya kadar yaklaştırdım, hatta cem bey'in yukarıda espresso için nestle su iyi demesine istinaden gittim nestle su buldum onla da demledim ama maalesef) 1 yudum aldıktan sonra kahveyi bitter ve isli tadlardan dolayı içemeyip, döktüm. Zaten sonunda da bu kahvenin bana göre olmadığını anlayıp kalan yaklaşık 100 gr'ı çöpe atmak zorunda kaldım. Ama dediğim gibi beklentim çok yüksek değildi, zira kavrumun da kötü olduğunu düşünmüyorum, sadece bana göre değildi, merakıma yenildim bir daha almam.

Bugün ise diğer kahvelerden Burundi Ghombo Commune ile başladım, kavrum gayet iyi, kavrumun güzel olması görsel olarak akışa ve bardağa da çok olumlu yansıyor. henüz ilk denememde mürdüm eriği ve hafif çikolata tadlarını aldım. diğer kahvelerden de umutluyum, yukarıda cafe miscela için yazdıklarım grizzly'e olan bakış açımı değiştirmedi, yanlış anlaşılmasın.

Son zamanlardaki filtre kavrumlari cok ovuldu. Zaten kahve cesitliligi muhtesem. Umarim subat aylik alimini kazanir, cok iyi bir firsat olur.
Bir meral ettigim nokta var. @cemtolgaizm 100 veya 150 gr paketler yapmayi dusunuyormusunuz?

Ben de Burundi Ghombo Commune'yi beğendim. Ürün açıklamasında yazdığı şekilde, filtre demlemelerinde asiditesi düşük ama aromatik bir kahve çıktı. Son birkaç gündür, güne bu kahve ile başlıyorum. Ama, yine aynen söylendiği şekilde, espresso'da ise tam tersi.

Aralık ayı sonunda, hazır yeni kahveler gelmişken grizzly'den El Salvador Finca La Siberia, Honduras Finca Oropendula, Burundi Ghombo Commune ve Cafe Miscela almıştım (tamamı espresso). İlk olarak beklentimin en düşük olduğu Cafe Miscela ile başladım, aslında bu kahveyi bayadır merak ediyordum İtalyan tarzı kavrum olduğundan denemek istiyordum. Öncelikle kahve gerçekten koyu kavrum, uzun süredir bu kadar koyu bir kavrum görmemiştim. Yalnız kahveden ne yaparsam yapayım olumlu bir sonuç elde edemedim, tüm denemelerimde (sıcaklığı kademeli olarak 80 dereceye kadar düşürdüm, inceliği kademeli olarak TK'ya kadar yaklaştırdım, hatta cem bey'in yukarıda espresso için nestle su iyi demesine istinaden gittim nestle su buldum onla da demledim ama maalesef) 1 yudum aldıktan sonra kahveyi bitter ve isli tadlardan dolayı içemeyip, döktüm. Zaten sonunda da bu kahvenin bana göre olmadığını anlayıp kalan yaklaşık 100 gr'ı çöpe atmak zorunda kaldım. Ama dediğim gibi beklentim çok yüksek değildi, zira kavrumun da kötü olduğunu düşünmüyorum, sadece bana göre değildi, merakıma yenildim bir daha almam.

Bugün ise diğer kahvelerden Burundi Ghombo Commune ile başladım, kavrum gayet iyi, kavrumun güzel olması görsel olarak akışa ve bardağa da çok olumlu yansıyor. henüz ilk denememde mürdüm eriği ve hafif çikolata tadlarını aldım. diğer kahvelerden de umutluyum, yukarıda cafe miscela için yazdıklarım grizzly'e olan bakış açımı değiştirmedi, yanlış anlaşılmasın.
Cafe Miscela bir Grizzly kahvesi miydi ki?
onlar kavurmuyor sanırım, italya'da kavurtup getiriyorlar, satışını onlar (espress perfetto ve grizzly) yaptığı için öyle yazdım.
Aynem dediğiniz gibi Miscela’yı İtalya’dan ithal ediyoruz. Nitelikli kahve tüketenlere hitap etmiyor ama İtalyancı kesim bayılarak tüketiyor. :) Keşke atmasaydınız sütlülere yakışıyor baya. Grizzly kahvesi değil ama Grizzly de Espresso Perfetto’nun bir parçası. Burundi içinse enteresandır o kahve aslında filtre profilinde kavruluyor ama espressoda da çok güzel sonuçlar veriyor bu nedenle hem espresso hem de filtre olarak öneriyorum aynı kahveyi. Afiyet olsun. :) Umarım diğer denemediğiniz kahveler de sizleri memnun edecektir.

Geri