• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

📉💥Kahve ve Ekipman İndirimleri

Portafiltre tutucunun olduğu kısımda yükseklik ayarı yok gördüğüm kadarıyla, sizin portafiltre nasıl oluyor, sallanma vs oluyor mu?
Tamp i dışarıda yapıyorum. Portafiltrenin dairesel bölgesi tam oturduğu için pek birşey değişmiyor. Resim atarım daha sonra.

Ekli dosyalar

• IMG_8983.jpg
    IMG_8983.jpg
    85 KB · Görüntüleme: 174
Son düzenleme:
kernel 14 nisana kadar kernel25
kolombiya el indio ve kenya rui önerdiler kendileri soğuk demleme için

mart ayı sezy birlikte10

bu ikisinden birini 1kg alıp nisanda japanese akıcam.. orman meyvesi tavsiye alınırr

Yaklaşık 2 hafta kadar önce 25 Ocak kavrumlu olanından 1 paket almıştım. Asıl hedefim bu kahve değildi fakat sitelerinden yaptığım bir alışverişte kargo limitini geçmek için ucuz gözüken bu kahveyi aldım (215 tl). O günden beri espressoda kullanıyorum. Beklentiyi çok yüksek tutmamak lazım, defekti vs çok. Puanım 6-7/10. Fakat benzer bir kavrum gönderilecekse bu fiyata bence kaçırılmamalı.

Yalnız kendimce kar ettiğimi düşündüğüm alışverişim bu kahve indirimi yüzünden şu an zarar yazdı 😅

Ekli dosyayı görüntüle 32730

Ekli dosyalar

• 05b92aeb-f007-4b83-9839-f24455418340.jpg
    05b92aeb-f007-4b83-9839-f24455418340.jpg
    129.5 KB · Görüntüleme: 131
kernel 'kernel25' kodu ile 14 nisana kadar geçerli 25% indirim tanımlamış

Ethiopia guji, Ethiopia allona ve colombia santa rosa aldım. diğer arkadaşlar gibi kavrum tarihi 26 ocak. Koyu kavrum ve karbon tadı bekliyordum, santa rosayı henüz içmedim ama koyu kavrum. Etiyopyalar ise aromalıydı. Beklediğimden çok daha iyiydi fiyatına bakarsak. Özellikle allonada aroma vardı ama asidite çok yüksek değildi. Ekonomi yapmaya çalışıyorum, pişman olmadım. benim gibi ödemeler dengesi krizi yaşayan arkadaşlara öneririm :)

Dunno coffee de üye olup ilk alışverişte "kargo" koduya kargo bedava.Tin Coffee tedariği bazı kahvelerde de lansman indirimi oldugunu belirtiyorlar.Cafec filtreler de mevcut.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Değirmen Amazon Almanyadan her şey dahil 4.599 geliyor. Ne dersiniz iş görür mü? Bu fiyatlara el değirmeni sor buluyoruz artık. Not: Moccamaster ile kulanmayı düşünüyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 32929

Bence alınmaz. Hele hele Mocamaster gibi güzel bir makineniz varsa, öğütüm de güzel ve tozsuz olmalı. Bu gibi no-brand elektrikli öğütücülerde genellikle burr kalibrasyonu problemli oluyor.

Değirmen Amazon Almanyadan her şey dahil 4.599 geliyor. Ne dersiniz iş görür mü? Bu fiyatlara el değirmeni sor buluyoruz artık. Not: Moccamaster ile kulanmayı düşünüyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 32929
Graef CM800 modelini yaklaşık dört sene önce iki sene süreyle kullanmıştım. Espresso değirmenine geçmek için satmıştım. Malzeme kalitesi ve öğütüm açısından bence güzel bir değirmendi. Tabi 38 mm konik dişli kullanıyor. Şu an çıkan değirmenlere göre biraz daha geri planda kalıyor. Bu modelde sanırım plastik kasalı versiyonu ama benzer dişliye sahiptir. Yanlış hatırlamıyorsam birikme konusunda biraz sorun yaşamıştım. Bununla birlikte şimdiye kadar kullandığım hiç bir değirmende görmediğim kullanıcıyı korumaya yönelik önlemi vardı. Örneğin hopper ı kitlemeden makine fişte olsa da çalışmıyordu.

Hocam ben bu makineyi kullanıyorum, dilim döndüğünce yardımcı olayım size. 4-5 ay önce 3.6kya almıştım ben de.
Hocam bende el değirmenı 1zpresso K-pro var pour over demlemelerde kullanıyorum. Moccamaster aldım kullanmaya başlayacağım ama el değirmeni makine için beni yorar gibime geliyor.

Bu öğütme makinesinden siz memnun musunuz giriş seviyesi için işimi görer mi? İleride espresso makinesi almayı düşünüyorum. O zamana bu makineyi ne kadar verimli olur. Yükseltmek istesem elimden çıkarabilir miyim?

Hocam özür diliyorum öncelikle yazamadığım için.

Şimdi, nitelikli kahve işine yeni girdiğim için ve şu anda yalnızca V60 üzerinden değerlendirebildiğim için öğütme başarısı ile ilgili söyleyebileceklerim kısıtlı. İnternetteki yorumlar ve genel kullanım ile ilgili olarak özellikle "washer" diye de tabir edilen pulların çıkması ve öğütücüye yerleştirilmesi ile espresso için başarılı çekimler yapılabildiğini biliyorum.
Alette toplam 25 tık var, ben 25te çekiyorum ve yine de V60 için biraz fazla inceymiş gibi geliyor, bunu neyle kıyaslarım ya da nasıl test ederim hala bulamadım, sorduğum kişilerden de tatmin edici yanıtlar alamadım.
Makine çalışırken biraz fazla dağılıyor kahveler.
İçinde 1-2 gram arası kahve kalıyor, önce doğru eğip sallarsanız güzelce dökülüyor.
Makinenin içini açıp kapatma pek kolay değil.
CM800 ile arasında öğütme açısından fark yok, plastik aksam ve konfor ile ilgili daha çok değişiklik var.
Yükseltmek isteseniz elinizden çıkarabilirsiniz gibi geliyor, otomatik makinelerde bu denli F/P bir alet yok dünya genelinde bildiğim kadarıyla.

Maalesef bilgi eksikliğim sebebi ile pek tatmin edici yanıtlar veremiyormuşum gibi geliyor.

IMG_7249.jpegAmazon’da Kalita 185 filtre satılıyor. 4 paket toplam 1015 tl tuttu sıkıntı olma ihtimali var mı acaba?

+ ithalat ücreti görünüyor. Yine de fiyat fena görünmüyor.

Geri