Selamlar
@vera
Evvela vera isminin bende ayrı bir yeri vardır belkide sebebini tahmin edebiliyorsundur.
Ürünün fiyatı muazzam lakin daha evveli mokapot kullanmadığını varsayarak bir kaç bilgi paylaşmak istiyorum.Açıklamalarında 6 kişilik diye yazıyır almanda,görsellerinden bende yarattığı izlenim 6Cup kapasiteli olduğudur.Bu kapasitedeki bir mokapot 2 kişilik doyurucu fincanlar çıkartacaktır.Lakin yapmam gereken başka bir önemli uyarı ise pour over yada immersion yöntemlerde olduğu gibi tek kişilik çıktılar alamazsın.Aslında alamazsın biraz insafsızca olur lakin tek kişilik parametrelerde çok sağlık çıktılar alamazsın.
Ben mokapot kullanmaya Bialetti markasının 6Cup kapasiteli Mokaexpress isimli alüminyum modeli ile başladım ve sağlık açısından çelik daha sağlıklı olduğu için ve evde 3 kişi kahve tükettiğimiz için yine Bialetti markasının 10Cup kapasiteli Venüs ismindeki paslanmaz çelik modeline geçiş yaptım.
Sana da illahaki Bialetti al diyemem,sen niye tercih ettin dersen ben mokapot'u ana demleme ekipmanım olarak kullanıyorum hergün demleme yapıyorum,bu yüzden uzun ömürlü kullanım benim için önemliydi.Bu yüzden de Bialetti markasını tercih ettim.
Eğer bu model ihtiyaçlarını karşılıyor ise ve ana ekipman olarak kullanmayacaksan kesinlikle bu fırsatı kaçırma derim.
Eğer yalnızca tek kişilik demlemeler yapacaksan 3-4Cup kapasiteli yine çelik modelini tercih etmeni ve eğer ana demleme ekipmanın olmayacak ise Bialetti markasının tercih etmene gerek olmadığını söyleyebilirim.
Önemli başka bir hususta ekipmanı yıkarken yalnızca su farklı bir çekirdeğe geçerken süngeri ile[ben yalnızca farklı bir çekirdeğe geçeceksem tüm parçalarını sadece su ve sünger ile yıkıyorum,eğer bir sonraki demlememi aynı çekirdek ile yapacaksam demlenen kahvenin aktığı hazneyi yıkamaksızın diğer parçaları sadece su ile temizliyorum] temizlemelisin,sakin bulaşık makinasına atma yada deterjan değdirme.
Demleme yöntemi yada nasıl demleneceği hususunda da ayrıca dilim döndüğünce elimden geldiğince destek olmak isterim.