Türk kahvesi inceliğinde öğütüyor mu?o değirmeni yaklaşık 6-7 aydır ben kullanıyorum, efsane bir ürün fiyatına göre, hem v60 hem de espresso için çekim yapıyorum, çok pratik bir ürün ama en fazla 20 gram kahve alabiliyor haznesi, v60 için genelde 1.5-2 dakikada çekiyor kahveyi, espresso için ise 3-4 dakikada çekim yapıyor, öğütümü homojen, tavsiye ederim, amazondaki türkçe yorumu yazan da benim, her şey dahil 900 lira civarına almıştım, şarj meselesine gelirsek günde 3 öğütüm yapıyorum ve tam şarjı genelde 3 gün gidiyor espresso çekimi için, v60 için 4-5 gün de gider, bazen kahveyi doldurduktan sonra, motorun vidası, değirmenin dişine tam oturmayabiliyor bu durumda bir kaç kere değirmeni hafif oynatmak lazım tam oturması için, olur da bir gün bozulursa değirmensiz kalmayayım diye lelit fred aldım ama lelit fred yerine hala şarjlı değirmeni kullanıyorum çok pratik olduğu için, espresso için genelde 7-8 tikte kullanıyorum, ayarlaması da çok kolay, en son noktaya yani sıfır rakamına getiriyorum ordan başlıyorum espresso istiyorsam 8 tik, v60 istiyorsam 18 tik yapıyorum, geçişler çok kolay.
8 tikte iyi seviye espresso çekiyor, 0-8 tik arasında rahat türk kahvesi çeker, evet denedim oldu.Türk kahvesi inceliğinde öğütüyor mu?
bu aralar sadece espresso içiyorum ama v60 demlediğimde atarım buraya fotoğrafını.@brhnys V60 öğütümünü de atar mısınız?
espressoyu iyi seviye incelikte 3.30 dakikada çekiyor yani 8 tikte, 7 tik'te espresso baya ince oluyor makine 1'e 2 oranı 20-30 saniyede değil de 35 saniyede veriyor, 8 tikte 1-2 oran 28 saniyede veriyor.Güzel görünüyor. Hızı nası espresso da kademeli mi ayarı?
bu değirmeni 6-7 aydır kullanıyorum, forumda bu kadar merak edileceğini tahmin etmedim bilsem çoktan paylaşırdımespressoyu iyi seviye incelikte 3.30 dakikada çekiyor yani 8 tikte, 7 tik'te espresso baya ince oluyor makine 1'e 2 oranı 20-30 saniyede değil de 35 saniyede veriyor, 8 tikte 1-2 oran 28 saniyede veriyor.
Comandante killerbu değirmeni 6-7 aydır kullanıyorum, forumda bu kadar merak edileceğini tahmin etmedim bilsem çoktan paylaşırdım![]()
O kısmı görmemişim. Teşekkürler düzeltme için.sağ altta amazon 59tlye satıyor
Iki tane 6li satılıyor 120tl ye. Minimum sipariş tutarı 2 adet. Yani 2x6 şeklinde. Sadece 59a 6li satanı göremedim siz gördünüz mü?O kısmı görmemişim. Teşekkürler düzeltme için.
Hayır. Ne yazık ki en az 2 adet almak gerekiyor.Iki tane 6li satılıyor 120tl ye. Minimum sipariş tutarı 2 adet. Yani 2x6 şeklinde. Sadece 59a 6li satanı göremedim siz gördünüz mü?
Double Wall bardaklardan edindim teşekkürler
kahvebi.com