• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç ⛔Temmuz 2022 - Kernel Coffee - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinliği

BeanEngineer

Barista
Merhabalar, bu ay bildiğiniz üzere toplu alım etkinliğimize Kernel Coffee ev sahipliği yapıyor, kahveleri alan arkadaşlarımız, hem henüz almayan arkadaşlara yol göstermek hem de demlemeden sonra yaşadığınız tecrübeleri aktarmak için bu başlığa yazabilirsiniz.
Referans reçeteler kavurucu sitesinde var fakat siz de beğendiğiniz demlemelerin reçetelerini aktarabilirsiniz.
Herkese şimdiden afiyet olsun, sevgiler.

Kavurucu Websitesi : kernelcoffee.co

Alta fikir olsun diye kendi reçete şablonumu bırakıyorum, ekleyip çıkarmalar yapabilirsiniz.

Kavurucu:
Çekirdek:
Ekipman:
Filtre:

Öğütüm:
Oran:

Su ve Su Sıcaklığı:

Blooming:
1.Döküş :

2.Döküş :
Son Döküş :

Toplam Demleme Süresi :

Not:

Bu sabah 4 Temmuz kavrumlu Las Rajas demledim. Degasi tam tamamlanmamış olsa da çok lezzetli bir fincan elde ettim. Dolu dolu zengin aromalı bir kahve oldu. Bir hafta sonra daha da iyi olacak :)

Kernel Costa Rica San Cristobal
Clever
30/450
TM Chesnut G1 21
4.00’ Buzdağı 93’
Buram buram bergamot. Hafif tatlı, yoğun gövdeli. Çayımsı kahveleri çok sevmesem de bu çıktıyı sevdim, soğuk demlemeliyim diye düşündüm.
Aynı parametrelerle 50/500 demleme oranı.
Önce 100gr 93 derexe suyla 4’ blooming ve ön demleme. Kalanı oda sıcaklığında suyla tamamlayıp dolapta 24 saat demleme.
Kirazlı bergamot ice tea tadında güzel bir soğuk bardak.
508A7F80-344C-4587-905C-A12CB077334C.jpeg

Arkadaşlar ben instagram kullanmadığım için reçetelere erişemiyorum. Burada da paylaşım pek az olmuş. Reçetelere erişen biri buraya da kaydedebilir mi acaba?

Benim gözlemime göre buzdağı su ile güzel sonuç vermiyor kahveler. Kendi minerallendirdiğim su ile aldığım çıktılar gayet tatmin edici fakat buzdağıyla o kadar keyifli değil. Tabi bu benim damak tadım , belki başkası beğenebilir. Demlemelerden memnun kalmayanlar sularını değiştirebilir , bayağı fark ediyor çünkü.

Benim gözlemime göre buzdağı su ile güzel sonuç vermiyor kahveler. Kendi minerallendirdiğim su ile aldığım çıktılar gayet tatmin edici fakat buzdağıyla o kadar keyifli değil. Tabi bu benim damak tadım , belki başkası beğenebilir. Demlemelerden memnun kalmayanlar sularını değiştirebilir , bayağı fark ediyor çünkü.
Abant su öneriyorlardı zaten onunla denediniz mi?

Abant su öneriyorlardı zaten onunla denediniz mi?
Ben kendi minerallendirdiğim sudan memnun olduğum için başka su denemeye çok yeltenmedim. Evde buzdağı varken bir de onunla denedim fakat beğenemedim. Deneyecek arkadaşlara önden bilgi vermek amacıyla yazdım. Su cidden çok fark yaratıyor kahvede.

Ben kendi minerallendirdiğim sudan memnun olduğum için başka su denemeye çok yeltenmedim. Evde buzdağı varken bir de onunla denedim fakat beğenemedim. Deneyecek arkadaşlara önden bilgi vermek amacıyla yazdım. Su cidden çok fark yaratıyor kahvede.
Evet %99 su var içinde zaten😅

Kernel Costa Rica San Cristobal
Clever
30/450
TM Chesnut G1 21
4.00’ Buzdağı 93’
Buram buram bergamot. Hafif tatlı, yoğun gövdeli. Çayımsı kahveleri çok sevmesem de bu çıktıyı sevdim, soğuk demlemeliyim diye düşündüm.
Aynı parametrelerle 50/500 demleme oranı.
Önce 100gr 93 derexe suyla 4’ blooming ve ön demleme. Kalanı oda sıcaklığında suyla tamamlayıp dolapta 24 saat demleme.
Kirazlı bergamot ice tea tadında güzel bir soğuk bardak.
Ekli dosyayı görüntüle 21166
Kusura bakmayin Yeri degil belki ama acaba bardagi nerden bulabilirim

Costa rica las lajas
Kavrum Tarihi05.07
Demleme Tarihi15.07
EkipmanOrea + Melodrip
FiltreKalita 185
Kahve miktarı12 gr - 200 ml
ÖğütümComandante Standart 27
Su94 80 ppm DIY su
Bloom50 ml bare kettle 3xstir
1. Aşama40. Sn 50 ml MD 3xstir
2. Aşama1:10 50 ml MD
3. Aşama1:30 50 ml MD
Bitiş2:18
NotlarHoş bir asiditesi mevcuttu. Karamel ve vanilya notaları alınıyordu. Benim için çok keyifliydi. Biraz daha inceye gidip neler olacak görmek istiyorum.

Costa rica las lajas
Kavrum Tarihi05.07
Demleme Tarihi15.07
EkipmanOrea + Melodrip
FiltreKalita 185
Kahve miktarı12 gr - 200 ml
ÖğütümComandante Standart 27
Su94 80 ppm DIY su
Bloom50 ml bare kettle 3xstir
1. Aşama40. Sn 50 ml MD 3xstir
2. Aşama1:10 50 ml MD
3. Aşama1:30 50 ml MD
Bitiş2:18
NotlarHoş bir asiditesi mevcuttu. Karamel ve vanilya notaları alınıyordu. Benim için çok keyifliydi. Biraz daha inceye gidip neler olacak görmek istiyorum.
Ben de bir tarif bekliyordum. 24 click ile başlayıp 26 ya kadar çıkartmıştım yine de güzel demlemeler çıkaramadım. Aşağı indikçe maalesef kahve acı ve içilmez oldu benim için. Yakın zamanda COVID oldum ondan dolayıdır diye düşünüyordum ama siz de 27 clikte yapmışsınız.

Akşama kayınbiraderlere çaya davetliydik.
Evlerinde filtre kahve makinası da var, çay faslından sonra bi kahvede içeriz diye Costa Rica San Cristobaldan biraz öğütüp götürdüm.
Kahve faslına gelince içenlerden “a kaçak çay tadı” diyenler oldu, eşim ise kiraz/vişne aroması da net geliyor dedi. Paketi ve kahvenin ne olduğunu bilmeden söylenen sıradan kahve içicilerinin yorumu. 👌

Çekirdek: Costa Rica San Cristobal
Ekipman: Hario v60
Filtre:
Cafec abaca
Öğütüm: K-pro 72 click
Oran: 1-15
Su ve Su Sıcaklığı: Abant - 94
Toplam Demleme Süresi : 2:10
Sonuç: Kavurma tarihinin üzerinden 15 gün geçti. Kahve oldukça hoşuma gitti. Tadım notalarından bergamot ve vişne baskındı. Asiditesi yerinde keyifli bir kahve

Genel olarak kahvelerde Comandante 24-25 clik 1/16 oranında çok memnun kaldım. Benim için oranı ayarlamak biraz zaman aldı ilk başlarda ancak şu an kahveleri keyifle tüketiyorum.

Bu konu sönük kalmış ayın sonlarına doğru alım yapacağım bu sefer garanti atışlar yapmak istiyorum :)
En çok beğenilenler hangileri oldu?
SAN cristabolu kesinlikle listene ekle bu kadar net meyve aroması veren çok az kahve vardır.Zaten kahvelerin yanında denemelikde gönderiyor bir sonraki siparişine de saklayabilirsin

Bu ayki alımda verim aldığınız reçete ve su markaları var mı?Buzdağı su ile pek olmuyor ve yakında abant su bulamadım.

Geri