• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç ⛔️ Sonuç Şubat 2023 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Firmanın ürününü beğenmemek yasak sanırım. Eleştiren arkadaşları birkaç kişi birleşip dövecek gibi bir atmosfer var.
Akşam 19.00'da Tunalı Cafe Des Cafes'in önünde bekliyorum.

Orada da şu açıklamayı yapacağım Kimse ürünü beğenmedim diyene nasıl beğenmezsin dememiş. @Eluna açık açık demiş ki ok at izi kalsın olmasın at görüntüyü karşılaştıralım.

Şimdi hocam bundan sonrasını size söylemiyorum genel konuşacağım. @Leylifer Ayrıca koyu diyen kişiden de bağımsız bir cevap olacak

Kahveleri tabi ki beğenmeyip yorum yapabilir herkes. Ama bilir kişi gibi konuşan arkadaşlardan da bilir kişi niteliğinde açıklamalarla yorumlar görmek istiyor insanlar. Siz böyle davranmaya devam ederseniz 3-5 firma dışında kimse muhattap olmamaya başlar artık forumlarla. Diğer tarafta da zaten bir olaylar var. Yok Şerif Başaran'ın kahvesi kusturmuş, yok bilmem ne yanıkmış, yok Çağatay ağzından çıkarmamış. Böyle konuşarak hiç bir yere varamazsınız.

Ben burada hiç bir kavurucunun ya da kişinin beğenilmemesi konusunda "nasıl beğenmezsiniz" dediğini görmedim. Çözüm odaklı olarak neden beğenilmediğini çözmeye çalışıyorlar ama "ıh işte ah işte" diye açıklama yaparsanız engin bilgileriniz kavuruculara geçmemiş oluyor.

Velhasıl bu işin ikinci boyutu da var hazır başlamışken ondan da bahsedeyim. "Çok pahalıcılar" Arkadaşlar bunun sorusunu daha önce sormuştum özellikle Meet Lab konusunda çok üstlerine gidildi gibi geldi. "Sizce bir kavurucu ve şirket sahibi aylık ne kadar kazanmalı?" sorusunun cevabını söylemek için fiyatları yerden yere vuruyorsunuz. Bunu direkt sorduğum için siz kavga çıksın istiyorsunuz diyorsunuz. Diğer türlü kavga çıkmıyor çünkü yumuşak gözüküyor değil mi ?

Bu beğenmeme ile ok atma arasında çok büyük fark var arkadaşlar. Diğer firmalar için de, ekipmanlar için de aynı şey geçerli. Çağatay savunduğum için linç yedim ben. "Origami ok gibi, cafec alan zekasızdır, comandante balondur" gibi muhabbetleri arkadaş aranızda yapın. Ama bu insanlar bu işin ticaretini yapıyor ve dayanaksız olarak insanlara saldırıyorsunuz. Bence toplu asılma etkinliklerinizi de zaten firma başlıklarında yapmayın.

Bağcıyı dövmek yanlış yaklaşım tabi. İşin uzmanı olmadığımız konularda da net çıkarımlarda bulunmak da yanlış. O yüzden diyorum ki atın koyu kavrum dediğinize de bakalım forumcanak koyu mu değil mi. Çünkü bu ayki iki kavrumu da bilen biri olarak bella vista net bir şekilde orta, hatta açık orta bir kavruma sahip.
Bu arada ufak bir detay; "omni roast" aralığı kavurma aralığındaki en geniş aralık. sizin gönderdiğiniz görselde City şeklinde bir kavruma da omni diyebiliriz, full city+'a da.
Hatta bakın aşağıya Ultra'nın santa rosasının üç profilinin de kavurma grafiğini bırakıyorum. oradaki espresso-milk olarak profilledikleri bile "City" kavurma derecesinin altında.
buda hoş :) koyu değildir sen anlamamışsındır demeye getirmeye geliyor.
Bir de ne farkettim, paylaştığınız görseldeki kahve yıkanmış bir Guatemala'ymış. İleri fermantasyon görmüş bir kahveyle yıkanmış işleme tabi tutulmuş kahvenin yeşilinin ne derece farklı olabileceğinin fotoğrafını aşağıya ekleyeyim, belki kaçıranlar olmuştur görseli onlar da görsün.
yav hee hee.. obsesifleşmeye gerek yok.
Göz var nizam var koyu işte kardeşim, hayatımızda ilk defa kahve gördük sanki, roket bilimi değil bunlar koyuysa koyu! ben koyu kavrum sevmiyorum.... niye neyin boş bir ısrarı ki bu ? zaten net çizgilerim var benim kahveyle ilgili çerçevem belli, ve koyu kavrumda o çerçevede aradığım tatları bulmamın bilimsel olarak imkanı yok.. 2+2 =4 City + ve Dark Roast kavrumlardan alamayız o tatları.. bazı çekirdek bunu istiyor onuda kabul ederim. amaç avukatlık yapmaksa gerek yok ? neyi savunduğunu hala anlamıyorum :D okey sen biliyorsun herşeyi ya tamam! biz anlamıyoruz rahatla biraz

Akşam 19.00'da Tunalı Cafe Des Cafes'in önünde bekliyorum.

Orada da şu açıklamayı yapacağım Kimse ürünü beğenmedim diyene nasıl beğenmezsin dememiş. @Eluna açık açık demiş ki ok at izi kalsın olmasın at görüntüyü karşılaştıralım.

Şimdi hocam bundan sonrasını size söylemiyorum genel konuşacağım. @Leylifer Ayrıca koyu diyen kişiden de bağımsız bir cevap olacak

Kahveleri tabi ki beğenmeyip yorum yapabilir herkes. Ama bilir kişi gibi konuşan arkadaşlardan da bilir kişi niteliğinde açıklamalarla yorumlar görmek istiyor insanlar. Siz böyle davranmaya devam ederseniz 3-5 firma dışında kimse muhattap olmamaya başlar artık forumlarla. Diğer tarafta da zaten bir olaylar var. Yok Şerif Başaran'ın kahvesi kusturmuş, yok bilmem ne yanıkmış, yok Çağatay ağzından çıkarmamış. Böyle konuşarak hiç bir yere varamazsınız.

Ben burada hiç bir kavurucunun ya da kişinin beğenilmemesi konusunda "nasıl beğenmezsiniz" dediğini görmedim. Çözüm odaklı olarak neden beğenilmediğini çözmeye çalışıyorlar ama "ıh işte ah işte" diye açıklama yaparsanız engin bilgileriniz kavuruculara geçmemiş oluyor.

Velhasıl bu işin ikinci boyutu da var hazır başlamışken ondan da bahsedeyim. "Çok pahalıcılar" Arkadaşlar bunun sorusunu daha önce sormuştum özellikle Meet Lab konusunda çok üstlerine gidildi gibi geldi. "Sizce bir kavurucu ve şirket sahibi aylık ne kadar kazanmalı?" sorusunun cevabını söylemek için fiyatları yerden yere vuruyorsunuz. Bunu direkt sorduğum için siz kavga çıksın istiyorsunuz diyorsunuz. Diğer türlü kavga çıkmıyor çünkü yumuşak gözüküyor değil mi ?

Bu beğenmeme ile ok atma arasında çok büyük fark var arkadaşlar. Diğer firmalar için de, ekipmanlar için de aynı şey geçerli. Çağatay savunduğum için linç yedim ben. "Origami ok gibi, cafec alan zekasızdır, comandante balondur" gibi muhabbetleri arkadaş aranızda yapın. Ama bu insanlar bu işin ticaretini yapıyor ve dayanaksız olarak insanlara saldırıyorsunuz. Bence toplu asılma etkinliklerinizi de zaten firma başlıklarında yapmayın.
Comandante Balondur ! 🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈

Not : Bayılıyorum comandantecilerle ve applecilerle uğraşmaya!

triggered.gif

Ama bu insanlar bu işin ticaretini yapıyor ve dayanaksız olarak insanlara saldırıyorsunuz. Bence toplu asılma etkinliklerinizi de zaten firma başlıklarında yapmayın.

Müşteri kahveyi almış beğenmemiş. Ticaret bu. Ağlayacak bir şey yok.

1- Müşteri beğenmediyse ve hakaret ediyorsa dava açarsınız.
2- Beğenmedi fakat sadece boş konuşuyorsa da ister muhatap alır cevap verirsiniz, ister cevap vermezsiniz.
3- Beğenmedi ve haklıysa da ya susarsınız, ya da katılmadığınızı belirtir yapıcı diyaloga girersiniz.

Tüccarı küstürmeyelim yaklaşımı yeni moda mı?

buda hoş :) koyu değildir sen anlamamışsındır demeye getirmeye geliyor.

yav hee hee.. obsesifleşmeye gerek yok.
Göz var nizam var koyu işte kardeşim, hayatımızda ilk defa kahve gördük sanki, roket bilimi değil bunlar koyuysa koyu! ben koyu kavrum sevmiyorum.... niye neyin boş bir ısrarı ki bu ? zaten net çizgilerim var benim kahveyle ilgili çerçevem belli, ve koyu kavrumda o çerçevede aradığım tatları bulmamın bilimsel olarak imkanı yok.. 2+2 =4 City + ve Dark Roast kavrumlardan alamayız o tatları.. bazı çekirdek bunu istiyor onuda kabul ederim. amaç avukatlık yapmaksa gerek yok ? neyi savunduğunu hala anlamıyorum :D okey sen biliyorsun herşeyi ya tamam! biz anlamıyoruz rahatla biraz
Olabilir tabi anlamamış olabilirsiniz, bunda bence utanılıp sıkılacak ya da saldırganlaşacak birşey yok. Sonuçta uzman değiliz hiçbirimiz ya da uzman doğmuyoruz.

Boş ısrar değil aslında, koyu dediğiniz kavrumun aslında ne olduğunu beraber bulalım istemiştim oldukça sakin bir şekilde. Savunduğum birşey de yok aslında, kartları açık oynayalım istedim, çünkü yaftalamak o kadar kolay, yapışan etiketi çıkarmak da bir o kadar zor. Ben sizi tanımıyorum o yüzden senli benli olmamayı tercih ediyorum. Tanımadığım insanlarla da genelde köşeye sıkışmış gibi "yav hee hee, sensin tamam, rahatla aslanım" şeklinde yaklaşımlarda bulunmam, çünkü muhtemelen bu lafları karşıdakinin yüzüne söyleyemem.

Ha bir de doğrusu "göz var izan var". hatta koyu kavrum var, koyu olduğu iddia edilen ama bir türlü ispatlanamayan başka başka kavrumlar var...

Müşteri kahveyi almış beğenmemiş. Ticaret bu. Ağlayacak bir şey yok.

1- Müşteri beğenmediyse ve hakaret ediyorsa dava açarsınız.
2- Beğenmedi fakat sadece boş konuşuyorsa da ister muhatap alır cevap verirsiniz, ister cevap vermezsiniz.
3- Beğenmedi ve haklıysa da ya susarsınız, ya da katılmadığınızı belirtir yapıcı diyaloga girersiniz.

Tüccarı küstürmeyelim yaklaşımı yeni moda mı?
Beğenmediğinizi söylerseniz ticarete küstürür müsünüz demişim ben orada? Ağlayacak falan derken ne biçim bir üslup bu? Hayırdır forumdaki herkesi yaşıtınız ya da sizin seviyesizliğinizdeki insanlar mı sanıyorsunuz?

Muhatap alıp cevap verdim diye zaten buralara geliyor konu. Beğenmeme konusuyla ilgili olmadığını bold olarak belirtmeme rağmen anlayamıyorsanız zaten sabaha kadar tartışsak da bir şey değişmez. Zira ortada yapıcı yorum yokken yapıcı diyaloğa girmeye çalışıldığında "hee hee" diye yazan turuncu montludan hallice bir insan var.

Şuraya gelin arkadaşlar : https://www.kahvekulubu.net/sosyal/threads/kahvekulubu-dovus-basligi.6964/

Başlık kilitlenmiştir bir süre.

Arkadaşlar sorun yaşayanlar lütfen firmayla iletişime geçsin @Tetra.n.Roastery hesabına ya da instagram hesabına görüntü atsın paylaşsın eminim @Sefer Dağ sorunu hızlıca çözecektir. Lütfen konuyu uzatmayalım ve tadıma ve deneyim yazılarına devam edelim. Birbirinizi kırmayın lütfen istemiyorum rica ediyorum.

Burada yazarken hatalarda gördüklerinizi resimli veya videolu iletirseniz daha net hem hatayı hem de yardım etmek amaçlı daha faydalı olacaktır. Gerekirse @Tetra.n.Roastery Ankara'da olanlar uğrayıp birebir orada sorunlarını çözebilir bence.

*Konu kilidi açıldı

*Bütün iletişim kanallarını kullanın lütfen ama burada birbirinize laf dalaşına girince işin tadı kaçıyor. hep oluyor bu durumlar ama lütfen biraz daha iletişimi bir anda uçurup gitmeyin.

Son düzenleme:
Cofinet Specialty Kolombiya Serisi içerisindeki bütün kahvelerin farklı kavrumlarini ve son kavrumlarini 3 farklı su ile denemiş biri olarak gün sonunda hepsi farklı bir deneyim yaşattı ve sonucunda JAIRO ARCILA,DIOFANOR RUIZ ve RAFAEL AMAYA çekirdeklerini aldım. JAIRO ARCILA ve DIOFANOR RUIZ çekirdeklerini de tartışmalar sonrasında denedim ve benim damagima hoş gelen fermante kahveler olduğunu söyleyebilirim. Farklı ekipmanlar ile de soğuk ve sıcak demlemeler yapmayı düşündüğüm üç kahve özellikle JAIRO ARCILA 100. Yıl şubesinde denedigim japanese demleme kahveden çok meyve suyu etkisi yaratmıştı damağımda.

Bombe Bensa için V60 demleme tarifi göremedim sitede
Merhabalar.

Bombe Bensa için Las Delicias tarifimizi deneyebilir :

Ya da çift bloom tekniği ile Cmd 20 click Nestle su 92-93 derece 30ar saniyelik aralarla 50-50-150lik döküşlerle referans noktası yakalayabilirsiniz. Bombe üzerinde oynamaya epey açık bir çekirdek biraz daha kalınlaştırarak 5 eşit döküş yöntemiyle (50-50...) şeklinde de iyi sonuçlar farklı sonuçlar alabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bombe çekirdekle 3:20 nin altında sürede bitiremiyorum 14gr/240 ml oranla 92 93 su sıcaklığı denedim Nestle dahil farklı farklı sular denedim, hario 40'lı ve 100'lü filtre denedim süre 3'ün altına inmedi.
Yöntemde 4*60 ve 40-50-75-75 ve 60 tek döküş tekniği denedim yok süre uzun oluyor.Farklı fikirlere açığım arkadaşlar.

Bombe çekirdekle 3:20 nin altında sürede bitiremiyorum 14gr/240 ml oranla 92 93 su sıcaklığı denedim Nestle dahil farklı farklı sular denedim, hario 40'lı ve 100'lü filtre denedim süre 3'ün altına inmedi.
Yöntemde 4*60 ve 40-50-75-75 ve 60 tek döküş tekniği denedim yok süre uzun oluyor.Farklı fikirlere açığım arkadaşlar.
Çekim kalınlığınız nedir hocam? Bombe ile 03.00 ideal bitiş oluyor çoğu reçetede. Cmd 20 clickte 3 dakika sürüyor benim tariflerimde. Ama 25-26 lara çıkarsanız da tatlılığı ideal oluyor yine. Şu an elimde olmadığı için tam bir yorum yapamayacağım ama süreden ziyade reçeteye göre tat değişimlerini takip edin bence.

Çekim kalınlığınız nedir hocam? Bombe ile 03.00 ideal bitiş oluyor çoğu reçetede. Cmd 20 clickte 3 dakika sürüyor benim tariflerimde. Ama 25-26 lara çıkarsanız da tatlılığı ideal oluyor yine. Şu an elimde olmadığı için tam bir yorum yapamayacağım ama süreden ziyade reçeteye göre tat değişimlerini takip edin bence.
Hocam Timemore C3 15 click ve 16-17-18 click denedim süre de çok bir değişim olmuyor ama öğütüm kalınlaştıkça tad belirsizliği artıyor.En vurucu tadları 15 clickte yakaladım. En son demlediğimde Sırma su ve assu karışımı yapıp 65 ppm 4×60 92 derece 3:30 demleme süresi tadda bir acılık yok içimi rahat ama süre uzun o kafama takılıyor.Gördüğüm bir çok demlemede 3 ün altı ideal süre olarak görülüyor ben süreyi azaltamadım farklı çekirdeklerde de durum aynı.

Hocam Timemore C3 15 click ve 16-17-18 click denedim süre de çok bir değişim olmuyor ama öğütüm kalınlaştıkça tad belirsizliği artıyor.En vurucu tadları 15 clickte yakaladım. En son demlediğimde Sırma su ve assu karışımı yapıp 65 ppm 4×60 92 derece 3:30 demleme süresi tadda bir acılık yok içimi rahat ama süre uzun o kafama takılıyor.Gördüğüm bir çok demlemede 3 ün altı ideal süre olarak görülüyor ben süreyi azaltamadım farklı çekirdeklerde de durum aynı.
Ben immersion ı unutup 6 dk da demlediğimde de dolu dolu güzel tatlar aldığımı hatırlıyorum. Eskiden süreye ben de çok takılırdım ama özellikle bu fermente kahveler o kadar hızlı akıyor ki, artık süreden ziyade hoşuma gidip gitmemesine bakıyorum sadece

Geri