• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç ⛔ Sonuç Ağustos 2022 - Kahve Kulübü Toplu Tadım Etkinliği

Boreta, aricha ve kayanza almıştım.
Boreta klasik bir natural kahveden fazlasi değil.
Aricha bir önceki aricha ile aynı.Bitkisel, gövdesi zayıf,asiditesi zayıf.
Kayanza da çok klasik asiditesi pek olmayan bir cekirdek.
Kahvelerin üçünde de bitterlik var.Kavrum biraz koyu gibi.Extraction sorunu olmuyor bu nedenle.Ama asiditeyi öldürmüş.
Bir önceki sezy alımımda da biraz underdevelop hissi vardı.
Kahvelerin tadına kadar ( kargo, kampanya , fiyat vs) her şey tatmin edici. Ama sonuc kısmında malesef tam tatmin olamadım. (Kullandigim su kuzeyden.)
Emegi gecenlere teşekkurler.

Kahvelerin üçünde de bitterlik var.Kavrum biraz koyu gibi.Extraction sorunu olmuyor bu nedenle.Ama asiditeyi öldürmüş.
Kahvelerin tadına kadar ( kargo, kampanya , fiyat vs) her şey tatmin edici. Ama sonuc kısmında malesef tam tatmin olamadım. (Kullandigim su kuzeyden.)
Kuzeyden su ile acı sonuçlar elde edilebiliyor, ama sıcaklığı düşürünce bu problemden hızlıca kurtulabiliyorsunuz.

Kargo kısmında şahsen tatmin edici bir şey göremedim. Pazartesi sipariş verdim ve henüz teslim alamadım. Kahvelerin tadı şimdiden kaçtı zaten...

Kargo kısmında şahsen tatmin edici bir şey göremedim. Pazartesi sipariş verdim ve henüz teslim alamadım. Kahvelerin tadı şimdiden kaçtı zaten...
Neyse gerek kalmadı. Söz konusu siparişi buldum. Söylediğiniz gibi Pazartesi günü sipariş verilmiş. Biz de perşembe günü kargoya vermişiz ki sipariş içinde Burtukaana bulunduğu için bir iki gün beklemek zorunda kalmışız. Burada da sebebini defalarca belirtmişim. Ayrıca toplu alım sürecinin başından bu yana tekrar tekrar bu süreçte aynı gün kargo çıkışı yapamayacağımızı, siparişlerin geliş sırasına ve stok durumuna göre gönderilebileceğimizi belirttim. Kampanya başında da gelen siparişleri aynı hafta kargoya vermeyi planladığımızı belirttik. Sizin kargonuzu da bu plan ve taahhüt dahilinde gerçekleştirmişiz.

Herkese merhaba. Öncelikle şimdiye kadar toplum alım sürecinde kahvelerimize göstermiş olduğunuz ilgi için çok teşekkür ediyoruz. Biz de bu ilginize bir teşekkür olarak aslında Eylül ayı başında satışa çıkarmayı planladığımız dört yeni kahvemizi şimdiden satışa açmak istiyoruz. Şimdiden afiyet olsun :)

Panama Altieri Natural Anaerobic

Bölge: Alto Lina

Çiftlik: Pipim’s Estate

İşleme Yöntemi: Naturel Anaerobic

Yetişme yüksekliği: 1850-2000 metre

Hasat Sezonu: 2021

Tadım Notaları: Karamel, Çikolata, Badem, Kalıcı Bitiş

Gövde: Dengeli

Asidite: Orta

Varyete: Caturra

İçim-Sertlik: Yumuşak

SCA Cupping Puanı: 87

Ethiopia Yirgacheffe Ambaye​

Bölge: Yirgacheffe/Ethiopia

Çiftlik: Haileslassie Ambaye

İşleme Yöntemi: Yıkanmış

Yetişme yüksekliği: 1750-2000 metre

Hasat Sezonu: 2022

Tadım Notaları: Bergamot, Şeker Kamışı ve Limon notaları

Gövde: Orta

Asidite:
Orta

Varyete: Heirloom

Ethiopia Sidamo Natural Gr 1

Bölge: Sidamo/Ethiopia

Yetiştirici: Küçük Çiftlikler

İşleme Yöntemi: Natural

Yetişme yüksekliği: 1700-2050 metre

Tadım Notaları: Şeftali, Çikolata, Limon

Gövde: Doygun

Cameroon Boyo Hills

Bölge: Boyo Hills/Batı Kamerun

Yetişme yüksekliği: 1650-1850 metre

Tadım Notaları: Bitter Çikolata ve Kakao

Asidite: Düşük

El Salvador Shasta cold dripe çok yakışıyor. Geçen senelerde overdosecaffee de vardı oradan alıyordum. Bu yıl yazın sonunda Sezycoffee de denk geldi. Dripster ile yılın en iyi soğuk kahvesini yazın sonunda içmiş oldum. Tarif aşağıda:
20.08.22 demleme
12.08.22 kavrum, comandante 22kk
14:50 başlangıç 17:10 bitiş (2 saat 20 dk)
Sezy Coffee Roastery El Salvador Shasta
1/15 40gram kahve
150g buz +420ml normal su = 570mL
Dripster
Oda sıcsklığı 30°
1 saat sonra yukarıya 30g buz ilave edildi
Çıkan kahve miktarı: 520 mLt
Kahve 15-30 damla ve hario filtre 10-15 damla ıslatıldı.
Saniyede 1 damla
Çekirdek cold drip e uygun.

Etiyopya Hambela Natural (filtre)
25gr / 400 Ml
Timemore Chestnut X 13 Klik
92 Derece Buzdağı damacana
Hario V60 02 / 02 40'lı filtre
12.08.2022 kavrum
Döküş : 75 / 175 / 275 / 400

Yeni aldığım kahveleri genelde bu şekilde demliyorum. İşlenme ve kavrum biçimine göre sıcaklık veya değirmen ayarında ufak değişiklikler yapabiliyorum. Bu kahve özelinde 13 klik biraz ince kaldı ve demleme 3 dakikaları beklerken 3.50 gibi bitti. Fakat tada olumsuz bir yansıma olmadı. Çok tatlı ve bolca nektarin dolu bir bardak çıktı. Tekrar demlediğimde 14 klik yapmayı düşünüyorum. Bu arada demleme 4 basamaktan oluştuğundan ısıyı sabit tutmak için döküş aralarında kettleı tabanlığına koyup tekrar çalıştırdığımı belirtmek isterim.

Hamasho,

Hario 40lık filtre
93 derece buzdağı,
CDT 23 click
16 gram kahve (18gr-278su olarak da denedim)
50-120-240 döküş
~2.40 demleme bitişi

olarak demledim ama bahsedilen hiçbir aromayı çıkaramadım. Başlıkta reçete de su önerisi de göremedim, bu çekirdekten lezzetli bardak çıkaranlar deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim.

Ekstre kesimimle beraber Panama, Kamerun, Bishan Wate ve Hambela ile alıma katıldım. #27489

Özellikle Kamerunu, sabah işe başlamadan önce ölüyü dirilteceğini tahmin ettiğim için aldım :)

İlk kez Sezy’den kahve alıyorum. Serkan Bey’e ve forum yetkililerine teşekkürler bu güzel toplu alım için :)

Ay sonuna doğru da bir alım yapmak istiyorum. Degassingi ile beraber tam ailemizin yeni üyesinin 👼 aramıza katılacağı zamanlara denk gelecektir. Yani evde büyükler de olacak ve sanıyorum bolca türk kahvesi demlenecek. Tabi damakları Kurukahveci Mehmet Efendiyi arıyor. Burda bir tane farkını hissetmez bile dediğiniz, bir tane de mutlaka bunu türk kahvesi olarak denemelisiniz dediğiniz tavsiye rica etsem sizden @S.Yavuz .

Çok teşekkürler tekrardan

Herkese merhaba. Öncelikle şimdiye kadar toplum alım sürecinde kahvelerimize göstermiş olduğunuz ilgi için çok teşekkür ediyoruz. Biz de bu ilginize bir teşekkür olarak aslında Eylül ayı başında satışa çıkarmayı planladığımız dört yeni kahvemizi şimdiden satışa açmak istiyoruz. Şimdiden afiyet olsun :)

Panama Altieri Natural Anaerobic

Bölge: Alto Lina

Çiftlik: Pipim’s Estate

İşleme Yöntemi: Naturel Anaerobic

Yetişme yüksekliği: 1850-2000 metre

Hasat Sezonu: 2021

Tadım Notaları: Karamel, Çikolata, Badem, Kalıcı Bitiş

Gövde: Dengeli

Varyete: Caturra

İçim-Sertlik: Yumuşak

SCA Cupping Puanı: 87

Ethiopia Yirgacheffe Ambaye​

Bölge: Yirgacheffe/Ethiopia

Çiftlik: Haileslassie Ambaye

Yetişme yüksekliği: 1750-2000 metre

Tadım Notaları: Bergamot, Şeker Kamışı ve Limon notaları

Gövde: Orta

Asidite:
Orta

Ethiopia Sidamo Natural Gr 1

Bölge: Sidamo/Ethiopia

İşleme Yöntemi: Natural

Yetişme yüksekliği: 1700-2050 metre

Tadım Notaları: Şeftali, Çikolata, Limon

Cameroon Boyo Hills

Bölge: Boyo Hills/Batı Kamerun

Yetişme yüksekliği: 1650-1850 metre

Tadım Notaları: Bitter Çikolata ve Kakao

Asidite: Düşük
Sezy kavrumlarını da Kamerun kahvelerini de daha önce denemedim. "Bu ay sonu bi' sipariş geçsem mi acaba?" diye düşünürken bu yeni kahveleri görünce karar verdim, inşallah ay bitmeden bi'sipariş de bendeniz geçerim. Hem Sezy ile hem de Kamerun ile tanışmış olurum. Teşekkürler sezy bey. ✋🏻

Ekstre kesimimle beraber Panama, Kamerun, Bishan Wate ve Hambela ile alıma katıldım. #27489

Özellikle Kamerunu, sabah işe başlamadan önce ölüyü dirilteceğini tahmin ettiğim için aldım :)

İlk kez Sezy’den kahve alıyorum. Serkan Bey’e ve forum yetkililerine teşekkürler bu güzel toplu alım için :)

Ay sonuna doğru da bir alım yapmak istiyorum. Degassingi ile beraber tam ailemizin yeni üyesinin 👼 aramıza katılacağı zamanlara denk gelecektir. Yani evde büyükler de olacak ve sanıyorum bolca türk kahvesi demlenecek. Tabi damakları Kurukahveci Mehmet Efendiyi arıyor. Burda bir tane farkını hissetmez bile dediğiniz, bir tane de mutlaka bunu türk kahvesi olarak denemelisiniz dediğiniz tavsiye rica etsem sizden @S.Yavuz .

Çok teşekkürler tekrardan
Selamlar, ilginiz için biz teşekkür ederiz. Kamerun full city kavurduğum bir kahve. Güzel gövdesi var. Geldiğinden beri benim de sabah kahvem :)

Türk kahvesi konusunda sizin de belirttiğiniz gibi Mehmet Efendiye alışkın insanlar o tadı arıyorlar. Benim kendi akrabalarımızda buna karşılık kullandığım kahve Yemen Türk Kahvesi oluyor. Farkı tabii ki var ancak diğerlerine göre farkı genelde negatif değil pozitif yönde hissediyorlar. Bunu Türk kahvesi olarak mutlaka deneyin diyeceğim kahve sorusu ise biraz zor çünkü ben Türk kahvesi içmiyorum. Çok sevdiğim bir tat değil ancak tahminen Kamerun ilginç olabilir. Eğer elinizdeki Kamerun'u Türk kahvesi olarak öğütebiliyorsanız bence bir deneyin.

Honduras Honey, Rwanda Nyamtumba ve Colombia Supremo icin onerilen degas suresi nedir?

Genel olarak 7-10 gün degassing tavsiye ediyorum. Elinizdeki çekirdekler genel degassing süresine uygun çekirdekler. Yüksek irtifalı, yoğun çekirdekler özellikle de mediuım light-medium gibi kavrulduklarında degassing süresini 15-20 gün olarak bile düşünebilirsiniz (Aricha, Hamasho, Sidamo Natural gr1, kısmen Guatemela Antigua, Yirgacheffe gr1 gibi çekirdekler).

Etiyopya Hambela Natural (filtre)
25gr / 400 Ml
Timemore Chestnut X 13 Klik
92 Derece Buzdağı damacana
Hario V60 02 / 02 40'lı filtre
12.08.2022 kavrum
Döküş : 75 / 175 / 275 / 400

Yeni aldığım kahveleri genelde bu şekilde demliyorum. İşlenme ve kavrum biçimine göre sıcaklık veya değirmen ayarında ufak değişiklikler yapabiliyorum. Bu kahve özelinde 13 klik biraz ince kaldı ve demleme 3 dakikaları beklerken 3.50 gibi bitti. Fakat tada olumsuz bir yansıma olmadı. Çok tatlı ve bolca nektarin dolu bir bardak çıktı. Tekrar demlediğimde 14 klik yapmayı düşünüyorum. Bu arada demleme 4 basamaktan oluştuğundan ısıyı sabit tutmak için döküş aralarında kettleı tabanlığına koyup tekrar çalıştırdığımı belirtmek isterim.

Selamlar, beğenmenize sevindim. Bilgi paylaşımı için de teşekkür ederim.

Geri