• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Giriş seviyesi bir espresso mak. alacağım değirmen önerisi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dtbarmen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dtbarmen

Yeni Üye
İsim
musa
Daha fazla  
İsim
musa
Alacağım manuel espresso makinesi Delonghi Ec685(10.000) öğütücü olarak da Konchero Mostro(6000) düşündüm sizce değirmen için bu kadar açılmaya gerek var mı? Ben şimdilik kahve gurmesi değilim sadece espresso için çekilmiş kahve yaparsam daha iyi olur dediler o yüzden düşünüyorum. Daha uygun fiyatlı mümkünse elektrikli bir öneriniz var mı?

Öncelik değirmen kardeşim. Orta seviye manuel bir değirmen mostroya göre daha iyidir diye düşünüyorum.

Eureka değirmenlerin, giriş seviyesi bile olsa, marka adı bilinmeyen diğer değirmenlere göre daha iyi olduğunu düşünüyorum. Alacak olsam 8-12 bin TL. arasında olan giriş seviyesi Eureka değirmenlere bakardım. Hatta benzer fiyat skalasında olan "Lelit vs. Eureka" arasında kalsam yine Eureka'yı tercih ederdim. En azından kullandığı malzeme kalitesi belli.

Espresso'da değirmen kalitesi önemli malesef. Argesi geçmişi olan amacı değirmen üretmek olan firmaların ürünlerini tercih etmenizi tavsiye ederim. 8-10 Bin Tl'den kaçıp 6.000 e aldıgınız değirmenden hiç sonuç alamazssanız daha fazla zararınıza olur. Tavsiyem Manuel 2.El Comandante + Red Clix Olur 6.000 Tl bandına

Son düzenleme:
Merhaba,

Arkadaşların da bahsettiği üzere değirmen gerçekten çok önemli, önem derecesinde ilk sıradadır.
Bugün espressoya başlayacak ve 16K bütçe ile ilk defa ekipman alacak olsam aşağıdaki ekipmanlara bakardım.

Değirmen: Eureka Specialita ya da Eureka Perfetto (13K-14K)

NOT: Ben elektrikli olarak düşündüm değirmeni ama daha uyguna yukarıda tavsiye edilmiş el değirmenlerini de düşünebilirsiniz.

Makine: Beko 2170 (2K-3K)

Merhaba,

Arkadaşların da bahsettiği üzere değirmen gerçekten çok önemli, önem derecesinde ilk sıradadır.
Bugün espressoya başlayacak ve 16K bütçe ile ilk defa ekipman alacak olsam aşağıdaki ekipmanlara bakardım.

Değirmen: Eureka Specialita ya da Eureka Perfetto (13K-14K)

NOT: Ben elektrikli olarak düşündüm değirmeni ama daha uyguna yukarıda tavsiye edilmiş el değirmenlerini de düşünebilirsiniz.

Makine: Beko 2170 (2K-3K)
bu beko modelini gaggia fln mı üretiyor orasını anlayamadım

Ben Delonghi Ec685 almıştım ama iptal edebiliyorum kargoya verilmedi. İkinci el attığınız ilanlardaki bekolar uzun ömürlü olur mu?
Merhaba,

Beko 2170 Gaggia Classic modelinin ucuzlatılmış, pek çok parçası plastik olan bir versiyonu. Üretim tarihi genelde 2010-2012 yılları arasındaolup, ikinci elde ne kadar süre ve nasıl kullanıldığına, bakımlarının yapılıp yapılmadığına göre ömrü değişecektir.
Artısı 58 mm portafiltresi ile espressoyu öğrenmek için alıp bir yıl kullanıp başka bir makineye geçebilirsiniz.
Fakat her halukarda hem ikinci el olması hem de uzun yıllar önce üretildiği için bir çok plastik aksamından dolayı çok uzun ömürlü olmayacaktır.

İkinci el biraz da şans işi o yüzden size siparişinizi iptal edin ya da etmeyin diyemem, sadece artıları ve eksilerini belirtmek istedim.

Geri