• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Geleneksel(Nitelikli) Tıraş

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mete35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu konu sayesinde geleneksel tıraşla tanıştım. Yaklaşık 5 aydır bu hobiyle ilgileniyorum. Koleksiyonumda en pahalı veya en ucuz ürünler de bulunmakta. Ne kadar kafa yorarsanız ihtiyaçlar o şekilde artıyor. Kahve hobisiyle birebir aynı. En iyisini aldım başka almam deme şansınız da var(ben katılmıyorum 😂 ). v60'la da filtre kahve yapılıyor Kalita da. Daha iyisi diye bir şey yok.
Genel olarak marka ve malzeme yapısına göre fiyatlar değişkenlik gösteriyor. Ama her bütçeye uygun bir ekipman bulunabiliyor. Ve 3 aşağı 5 yukarı aynı işleri yapıyor. Neticede kıl kesiyor😂

Neye göre alıp karar veriliyor kısmında araştırarak kullanıcı yorumlarını okuyarak karar veriliyor. Popüler bir ekipmanla başlamak bu yüzden önemli. Referans noktanızı ona göre ayarlarsanız diğer ürünlerin yorumlarına baktığınızda ona göre daha agresif ya da yumuşak olarak nitelendirebilirsiniz.

Şubat 2022’de Mühle R 103 traş makinesi satın almıştım. Kafa kısmı R 41, gövde kısmı ise sıkıştırılmış reçine olan makinemi bu tarihten beri aralıksız olarak, hemen her gün büyük bir zevk ile kullandım. Fakat dün şanssız bir olay yaşadım. Maalesef makinemi traş esnasında elimden düşürerek banyomun seramik zeminine düşürdüm ve reçine başlık kısmını kırdım. Hem Mühle Türkiye’ye hem de Almanya’ya durumu belirten ve tamirat önerisi ya da durumu iyileştirebileceğimiz bir yazı yazdım. Fakat iki taraftan da olumlu bir dönüş olmadı. Mühle Türkiye, epoksi ile yapıştırın dedi. Almanya ise tamirat ya da sap desteği bile veremeyeceklerini bildirdi. Razorus’tan Özgün Bey ile de durumu paylaştım ve fikrini almak istedim çünkü çok benzer bir problem yaşayan bir Edwin Jagger kullanıcısına seneler sonra ücretsiz yeni ürün göndermişlerdi. Mühle’nin duruma ellerinden bir şey gelemeyeceklerini belirtmeleri dışında bir yanıtlarının olamaması beni biraz üzdü. Ben de Edwin Jagger DE89 krom kaplı bir model sipariş verdim. R 41’e göre daha az agresif ancak Feather jilet ile bu durumu lehime çevirebileceğimiz konusunda Özgün Bey ile ortak bir paydada buluştuk.

6FF16E59-D75E-4EF8-83BC-F139480DED99.jpegC5E1AB75-453D-45B3-9C69-09EB9EA88494.jpegF866A658-EE82-47E3-B7C4-7B9E92D104C9.jpegC1081225-2FA5-4B69-8EF0-920BFDE36514.jpeg

Şubat 2022’de Mühle R 103 traş makinesi satın almıştım. Kafa kısmı R 41, gövde kısmı ise sıkıştırılmış reçine olan makinemi bu tarihten beri aralıksız olarak, hemen her gün büyük bir zevk ile kullandım. Fakat dün şanssız bir olay yaşadım. Maalesef makinemi traş esnasında elimden düşürerek banyomun seramik zeminine düşürdüm ve reçine başlık kısmını kırdım. Hem Mühle Türkiye’ye hem de Almanya’ya durumu belirten ve tamirat önerisi ya da durumu iyileştirebileceğimiz bir yazı yazdım. Fakat iki taraftan da olumlu bir dönüş olmadı. Mühle Türkiye, epoksi ile yapıştırın dedi. Almanya ise tamirat ya da sap desteği bile veremeyeceklerini bildirdi. Razorus’tan Özgün Bey ile de durumu paylaştım ve fikrini almak istedim çünkü çok benzer bir problem yaşayan bir Edwin Jagger kullanıcısına seneler sonra ücretsiz yeni ürün göndermişlerdi. Mühle’nin duruma ellerinden bir şey gelemeyeceklerini belirtmeleri dışında bir yanıtlarının olamaması beni biraz üzdü. Ben de Edwin Jagger DE89 krom kaplı bir model sipariş verdim. R 41’e göre daha az agresif ancak Feather jilet ile bu durumu lehime çevirebileceğimiz konusunda Özgün Bey ile ortak bir paydada buluştuk.

Ekli dosyayı görüntüle 34549Ekli dosyayı görüntüle 34550Ekli dosyayı görüntüle 34551Ekli dosyayı görüntüle 34552
Gecmis olsun hocam. Dedikleri gibi epoksi ile yapistirilarak sorununuz ortadan kalkar diye dusunuyorum. Ayrica R41i cok sevdiginizi soylemissiniz, bu dogrultuda R89/DE89 size keyifsiz gelme ihtimali yuksek. Onun yerine Muhle Rocca cok daha yerinde olur. Sap olarakta piyasasaki saplarin hemen hepsi M5 yivli saplar, M5 sapla uyumlandirabilirsiniz R41 inizi.

Ekli dosyayı görüntüle 34549Ekli dosyayı görüntüle 34550Ekli dosyayı görüntüle 34551Ekli dosyayı görüntüle 34552
Bu sap ve bu stand gayet güzel ve paslanmaz çelik. Bir daha kırılmaz:)
1.281,27TL | YAQI Chippendale cilalı paslanmaz çelik erkek güvenlik jilet kolu
294,44TL | YAQI krom renk erkek tıraş güvenlik jilet standı

@MuratAttila Geçmiş olsun. Banyoda düşürme olayları maalesef sık yaşanıyor. Gördüğüm kadarıyla R41 kafa sağlam duruyor. Eğer yivinde de sorun yoksa sadece M5 uyumlu sap alırsanız sorununuzu çözmüş olursunuz. Öte yandan R41 ile çok iyi anlaşıyorsanız 89 kafa sizi üzer.
Gecmis olsun hocam. Dedikleri gibi epoksi ile yapistirilarak sorununuz ortadan kalkar diye dusunuyorum. Ayrica R41i cok sevdiginizi soylemissiniz, bu dogrultuda R89/DE89 size keyifsiz gelme ihtimali yuksek. Onun yerine Muhle Rocca cok daha yerinde olur. Sap olarakta piyasasaki saplarin hemen hepsi M5 yivli saplar, M5 sapla uyumlandirabilirsiniz R41 inizi.
Bu sap ve bu stand gayet güzel ve paslanmaz çelik. Bir daha kırılmaz:)
1.281,27TL | YAQI Chippendale cilalı paslanmaz çelik erkek güvenlik jilet kolu
294,44TL | YAQI krom renk erkek tıraş güvenlik jilet standı

Herbirinizin yardımsever yanıtlarına ayrı ayrı teşekkür ederim. Razorus’un herzamanki harika hızı ile Edwin Jagger DE89 traş makinem elime ulaştı ve ilk denememi gerçekleştirdim. Mühle R41’e göre daha az agresif fakat yine de aradığımı kesinlikle buldum diyebilirim. Tanımlayacak olursam Mühle R89’dan daha agresif, R41’den ise daha uysal, orta agresif bir makine. Ayrıca Mühle’nin kafasıyla da uyumluluk gösterdi. Tak çıkart yapabiliyorum. Şimdilik her şey yolunda.

86401DA7-7EEB-436F-A928-1355EFCF0A3C.jpeg

Yine jilet demişim ya :D aslında söylemeye çalıştığım Jiletli Tıraş Makinesiydi yıllardır bunlara jilet demeye alıştığım için otomatik jilet diyorum :D
şu traş aletini yıllardır(2017 de almışım) kullanıyorum;
Aliexpress Traş aleti

ve çok da memnunum. mükemmel değil, ayrıca bir tık şuan pahalı bile 300-350 lira civarı olması gerekirdi ama ben çok ama çok memnunum. bu ürünün 5-6 bin lik olanından alıp kullansanız(yani orjinal olanından) iki traş arasında dünya kadar uçurum olmayacaktır. sadece aletin iki tarafı daha nizami daha milimetrik olarak birbirine bakıyor birde ürün çelik kalite farkı vardır. bendekide paslanmadı, deformede olmadı.

6 adet ayar mekanizmasının olması zaten sizin sakal durumunuza göre ayar yapabilmenizi sağlıyor. bu veya benzer bir ürün alıp deneyin. sonrasındada isterseniz daha kalitelisinden alabilirsiniz.

bu iş biraz da sakalı kesme sıklığı ile alakalı. ben bu cihazı aldığımda sakal kesme mecburiyetim vardı. aradan geçen sürede emsal kararlar sağolsun kılık kıyafet ve sakal serbest olduğundan haftalık alıyorum. artık keyfim yeterse sinek kaydı, hızlı olmak istersem şarjlı ile banyo öncesi al çık yapıyorum.

bu tamamen sizin traş alışkanlığınız la da alakalı.

Tamamen paslanmaz çelik bir makine almak kırılma ve hasar görme durumlarını engeller mi yoksa yine kırılabilir parçalar oluyor mu?

Edwin Jagger 3ONE6 veya Mühle Rocca gibi.

Tamamen paslanmaz çelik bir makine almak kırılma ve hasar görme durumlarını engeller mi yoksa yine kırılabilir parçalar oluyor mu?

Edwin Jagger 3ONE6 veya Mühle Rocca gibi.
Bu iki urunde yuzde yuz paslanmaz degiller. O yuzden sorun cikmasi normal benim gozumde. Ama 316 paslanmaz celiklerde kolay kolay problem yasamazsiniz diyebilirim ancak sert bir zemine dustugunde hasar gorme durumu olabilir, sadece dayaniklilik olarak cok daha iyidir cumlesini rahatlikla soyleyebilir.

Bende burayı okuduktan sonra rockwell 6c ve Gillette 7 o clock yeşil ile trasa başladım. Otomatik makinaya göre tahriş baya azaldı. Cildim hassas olduğundan 3. kademeyi kullanıyorum. Sinek kaydı gibi olmuyor ama yeterli buluyorum.
Bu cihaz için jilet öneriniz olur mu? @turuncu1hayat

Bende burayı okuduktan sonra rockwell 6c ve Gillette 7 o clock yeşil ile trasa başladım. Otomatik makinaya göre tahriş baya azaldı. Cildim hassas olduğundan 3. kademeyi kullanıyorum. Sinek kaydı gibi olmuyor ama yeterli buluyorum.
Bu cihaz için jilet öneriniz olur mu? @turuncu1hayat
Hocam cok guzel bir aletle baslangic yapmissiniz, inanin omurluk kullanabileceginiz bir alet. Konfor odakli bir alet zaten. Etkinligi artirmak icin ya 4 numarali plakayi kullanin ayni jiletle yada daha keskin bir jiletle deneyimleyebilirsiniz. 3 ve 4 plakalari farkli jiletlerle ve farkli sakal uzunluklarinda denemenizi oneririm. Dogru plaka ve jilet uyumunu bulursunuz diye dusunuyorum zaman icerisinde. Hayirli olsun, keyifle kullanin.

Son düzenleme:
Merhaba uzun süredir wilkınson metal olanı kullanıyorum ama istediğim verimi alamıyorum. Düzeltme yaparken bastırmasam da kesikler olabiliyor. Haftada 1 bazen 2 traş ve hassas ciltler için ayarlanabilir çelik makine ve bıçak öneriniz var mı? Bir ara rex ambasador'a bakmıştım yeni ve tam olgunlaşmamış bir ürün olması sebebi ve olumsuz yorumlar olduğundan ertelemiştim. Şu an bazı sitelerde bu tip ürünler stokta da görünmüyor.

Merhaba uzun süredir wilkınson metal olanı kullanıyorum ama istediğim verimi alamıyorum. Düzeltme yaparken bastırmasam da kesikler olabiliyor. Haftada 1 bazen 2 traş ve hassas ciltler için ayarlanabilir çelik makine ve bıçak öneriniz var mı? Bir ara rex ambasador'a bakmıştım yeni ve tam olgunlaşmamış bir ürün olması sebebi ve olumsuz yorumlar olduğundan ertelemiştim. Şu an bazı sitelerde bu tip ürünler stokta da görünmüyor.
Ben merkur progress kısa sap kullanıyorum seyahat vb için. Keskin jiletlerle güzel anlaşıyor.
Ama standart bir tıraş rutini varsa 3 gün 2 gün vb. İki başlıkla bir makina daha güzel kullanım sunuyor. Tatara mesela masamune başlıkla günlük tıraş için idealken nodachi başlıkla 2 3 günlük sakalda güzel çalışıyor.
Rex ambassador kullanmadım, kullananlar çok memnun

Hocam wilkinson metal alet, haftada 1-2 tiras olanlar icin ideal degildir. Size celik olmayan ayarli olarak Merkur Progress, Rockwell 6C’yi oneririm. Ayarli olarak Tatara Muramasa’yi onerebilirim, ayrica Rockwell 6S olabilir ((celik olmayan 6c’den yaklasik 20gram daha agirdir(bence bu bir dezavantaj ama materyalden oturu normal bir durum)), Rex Ambassador olabilir(etkinligi superdir ama hizli tiras olayim derseniz tahris edebilir, bastirmadan yavas yavas olursaniz cok iyi bir alettir), Homelike Taiga olabilir. Tabi bunlari ulkemiz icerisinde bulmak su anda zor olabilir. Ama hangisi alirsaniz alin sizdeki aletten cok daha memnun eder.

@etozlu @turuncu1hayat çok teşekkürler. 6s ve rex ürünlerini mantıklı görndüğünden daha önce de takibe almıştm. Fakat satış yapan siteye son dönemlerde denk gelmedim. Sanırım fiyat sebebiyle stoklara girmiyor. Şu an satan yerler konusunda bilgi var mı? (Tatara da dahil)
Merkür çelik değildi diye hatılıyorum. Korozyon ve aşınma olmaması açısından paslanmaz çeliklere yöneldim. Sapı da görsel olarak biraz rahatsız edici geldi.

Bir de bu 2 aletten birini temin edebilirsem, hassas cilt için uzun ömürlü (ilk kesimden sonra çok körelmeyen diyeyim) bıçak kombinasyonu önerileriniz ne olurdu?

Son düzenleme:
Hocam hassas cilde daha uyumlu olan Rockwell 6S’i ilk etapta oneririm. Ki bunu yurtdisindan alabilirsiniz. Jilet konusuda tamamen kisisel bir durum. Jiletler ortalama 3 tiras cikartir zaten, 10 tiras dahi kullananlar oluyor. Burda detaylar var, sakal sertligi ve yogunlugu gibi yada kac gune bir tiras oldugunuz gibi. Jilet konusunda ne dersek yanlis soylemis oluruz. Deneye yanila en uyumlu olduklarinizi bulacaksiniz diyebilirim ancak.

Uzun süredir foruma yazmıyorum, başlık vesile olsun, bir giriş yapayım.

2011'den beri ben de geleneksel yöntemlerle tıraş oluyorum. Ben de sorulara cevap verebilirim :). Benim geleneksel tıraş ile bağım farklıdır. En çok Merkur Progress kısa sap ve Shark jilet ikilisini seviyorum. Agresşf yöntemler benim tıraş ile olan bağımı baltalıyor malesef. Nadiren Merkur Futur kullanıyorum. EJ 89 ve Murat ustadan hatıra Rocnel SE çoğunlukla yatıyor :)

Benim de farklı bir sorum olacak: 2017'den beri Feather artist club SS ustura kullanıyorum. Bu sene çelik usturaya heveslendim ve Dovo Bismarck aldım. Tıraşa hazır olmadığı için yurtdışı seyahatimden (markası dandik) 1000/6000 ve Böker 3000/8000 wetstone edindim. Vakitsizlikten başına oturamadım...

Nereden başlamalı, nasıl yapmalı, yardımcı olabilir misiniz?

2011'den beri ben de geleneksel yöntemlerle tıraş oluyorum. Ben de sorulara cevap verebilirim :). Benim geleneksel tıraş ile bağım farklıdır. En çok Merkur Progress kısa sap ve Shark jilet ikilisini seviyorum. Agresşf yöntemler benim tıraş ile olan bağımı baltalıyor malesef. Nadiren Merkur Futur kullanıyorum. EJ 89 ve Murat ustadan hatıra Rocnel SE çoğunlukla yatıyor :)

Benim de farklı bir sorum olacak: 2017'den beri Feather artist club SS ustura kullanıyorum. Bu sene çelik usturaya heveslendim ve Dovo Bismarck aldım. Tıraşa hazır olmadığı için yurtdışı seyahatimden (markası dandik) 1000/6000 ve Böker 3000/8000 wetstone edindim. Vakitsizlikten başına oturamadım...

Hocam sizin sorunun asil cevabi tiraskeyfi.com sitemizdeki celik usturaci dostlarimizda. Ancak kabaca soyle diyeyim 8k final istenilen temizlikte tirasi biraz zor verir 12k ve ekstralara girebilirsiniz. Foruma gelip tanisma basliginda kendinizi tanitir ve sorularinizida devaminda belirtirseniz cevaplar gelecektir diye dusunuyorum. Ayrica benzer durumda olan dostlarimiz daha once olmustu ve cevaplar verilmisti, o konulardanda bilgi edinebilirsiniz.

Bende dmt extrafine, zwilling 3000/8000 ve naniwa 12k superstone var. Ancak razorusa bilettigim keskinlige yaklasamiyorum bile :) bulabildigim tüm videoları izleyip uzun okumalar yaptım. Ucuz bir ustura aldım deneme yanılma için ancak bolca sabır ve el hissi gerektiren bir şey anladığım kadarıyla bileme. Açıkçası taşlar da hiç ucuz değil. Üç taş iki strop taş tutucu falan 300 400 dolar tutuyor

Bende dmt extrafine, zwilling 3000/8000 ve naniwa 12k superstone var. Ancak razorusa bilettigim keskinlige yaklasamiyorum bile :) bulabildigim tüm videoları izleyip uzun okumalar yaptım. Ucuz bir ustura aldım deneme yanılma için ancak bolca sabır ve el hissi gerektiren bir şey anladığım kadarıyla bileme. Açıkçası taşlar da hiç ucuz değil. Üç taş iki strop taş tutucu falan 300 400 dolar tutuyor
Dmt extrafine varsa büyük ihtimalle biliyorsunuzdur ama bu arkadaş bana tekniğimi geliştirmemde çok yardımcı oldu kanalı bilmiyorsanız incelememizde fayda var

Geri