• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gelbura.com Kasım Ayı İndirimleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Globally
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Stagg kullanmadığım için yorum yapamam. Ben ocak üstü versiyonu kullanıyorum, ocak üstü versiyonu sapı dayanıklı olmadığı için önermem. Elektriklide bir sorun yok, duymadım.

Akış hassasiyeti yüksek ürün bence. Nurgaz ile kıyaslayınca bariz şekilde önde. Hem ince akış yapabiliyor hem de 90 derece veya oraya yakın şekilde döküş yapabiliyorsunuz. Kısacası istediğiniz gibi kontrol edebilirsiniz.

Benim gördüğüm tek eksi döküşe başlarken çok kısa bir süre şapırdatma yapabiliyor, sonra düzeliyor.

Örnek vermek gerekirse 9.53'teki döküşe bakabilirsiniz: kahve masası

Teşekkür ederim gayet iyi gözüküyor akış. Ben ocak üstünde başka ısıtıcı kullanacağım. Sonra timemora dökeceğim. Benim senaryoda sapa birşey olmaz gibi.

Teşekkür ederim gayet iyi gözüküyor akış. Ben ocak üstünde başka ısıtıcı kullanacağım. Sonra timemora dökeceğim. Benim senaryoda sapa birşey olmaz gibi.
Aynısını yapıyorum ama bir miktar ısı kaybı gerçekleşebiliyor. Daha sonra ocakta biraz da timemore ile ısıtıyorum. Gerçi 100 dereceye çıkartıp daha sonra timemore'a hiç dökmedim bunun sebebi de suyu kaynama derecesine getirmenin demlemede olumsuzluk yaratacağı söylentisiydi. Eğer dediğiniz gibi kullanırsanız sorun olmaz ya da dikkatli bir şekilde kısık ateşte küçük ocakta kaynatırsanız, çünkü taban kısmı hario veya stagg gibi geniş değil ya da hario-nurgaz gibi ince de değil. Yavaş ısınıyor.

Sap ile gövdeyi ayıran metal bir parça yok bu sebeple benim sap aylar boyunca eridi, gevşedi, ben sıktım. Artık sıkılacak yeri kalmadı. Kırılmasından endişeliyim (can yakıcı sonucları olabilir.) Gelbura'dan sap tedarik etmek için Yiğit Bey ile haberleşiyoruz ama yoğunluktan dolayı biraz yavaş ilerliyor sanırım :)

Timemore demlik kullanan var mı acaba. Döküş kolay ayarlanıyor mu.
Hem elektrikli hem de 300 ml ocak üstünü kullanıyorum.

Elektriklinin döküşü gerçekten stabil ve iyi. 300 ml gelince saha çok sokakta bayırda kullandığım için çok fazla dert etmediğim demlemeler oluyor ama onda dahi akışı 90 derece olarak alabiliyorum.

Timemore demlik kullanan var mı acaba. Döküş kolay ayarlanıyor mu.
Ben Stagg, Brewista artisan ve Timemore kullandım. Özellikle 600ml olan tek el ile döküş için çok dengeli ve hafif, döküş olarak suyun ilk geldiği anda debisi yüksek geliyor ardından çok kontrollü ve rahat bir döküş sunuyor.

Ben Stagg, Brewista artisan ve Timemore kullandım. Özellikle 600ml olan tek el ile döküş için çok dengeli ve hafif, döküş olarak suyun ilk geldiği anda debisi yüksek geliyor ardından çok kontrollü ve rahat bir döküş sunuyor.
bu ilk akistaki dengezisligi icine koydugunuz su miktari ile kabuledilebilir dereceye kadar azaltabiliyorsunuz( min cizgisine yakin su ).

bu yuzden 800'luk olani almanizi tavsiye ederim.

Gerçi 100 dereceye çıkartıp daha sonra timemore'a hiç dökmedim bunun sebebi de suyu kaynama derecesine getirmenin demlemede olumsuzluk yaratacağı söylentisiydi

Böyle bir söylenti mi var ?

Timemore elektrikli almadan önce nurgaz vardı bende. Uzun süre ocak üstünde direk kaynatarak kullandım. Olumsuz bir şey hatırlamıyorum, çok uzun sürede kaynamasından başka.

Böyle bir söylenti mi var ?

Timemore elektrikli almadan önce nurgaz vardı bende. Uzun süre ocak üstünde direk kaynatarak kullandım. Olumsuz bir şey hatırlamıyorum, çok uzun sürede kaynamasından başka.
Suyu kaynatıp soğumasını beklemektense hedef sıcaklıkta ısıtmaya son verilmesi tavsiye edilir. Bir otorite olarak değil ama örnek vermek gerekirse Kronotrop Aeropress demleme tarifinde bu şekilde bir parantez açmış.

Bu kullandığınız kettle'lar arasında döküşü en kontrollü olan hangisiydi ya da siz hangisini tavsiye edersiniz? Ben de bu aralar bir kettle alma düşüncesi var, almışken iyisini alayım diyorum.

Bu kullandığınız kettle'lar arasında döküşü en kontrollü olan hangisiydi ya da siz hangisini tavsiye edersiniz? Ben de bu aralar bir kettle alma düşüncesi var, almışken iyisini alayım diyorum.
Sanırım döküşü en kontrollü olan fellow ancak şöyle bir durum da var timemore yapısı gereği kahve yatağına daha yakın döküş yapabiliyor bu hoş bir özellik genel olarak fellowdan çok da aşağı kalır yanı yok biri 10/10 ise diğeri 10/8 fiyat sorun değilse fellow hem uygun hem iyi olsun ise timemore alırdım

bu ilk akistaki dengezisligi icine koydugunuz su miktari ile kabuledilebilir dereceye kadar azaltabiliyorsunuz( min cizgisine yakin su ).

bu yuzden 800'luk olani almanizi tavsiye ederim.
800 olanın tek el ile kontrolü 600 kadar kolay mı acaba? Ben sadece 600 olanı kullandım ikisini de deneyimlediniz mi siz?

Ben 600 ml olanını kullanıyorum gayet iyi yani fiyat avantajlı ise kesinlikle timemore eğer sadece döküş dikkatimi çekiyor diyorsanız yine timemore ama ısıyı demlersen belli bir ayarda hep kalsın diyorsanız fellow ama bence timemore daha iyi 5k vermektense 2,5 a alınıyorsa yarı fiyatı döküş stabil kaynama süresi vs güzel.Benim kettle 96 derecenin üstüne çıkmıyor diğerleri öylemidir bilmiyorum da bu benim için sorun değil.Fellow da ki gibi ısıyı sabit tutma özelliği ekleselermiş bence fellowdan da daha iyi olurmuş.

Artisan döküş olarak çok iyi ancak en buyuk problemi tek el ile kontrol etmesi çok zor bir elinizle alttan destek olmak gerekiyor bu bahsettiğim 1 litre olan için geçerli 600ml olanı kullanmadım. Açıkcası fellow ve timemore varken brewistayı tercih etmezdim, uzun dönemde boya atma sorunu oluyor diye biliyorum.

Timemore elektrikli olan modeli 600/800 ml birer sene kullandım. İkisi de; ısıtma süreleri hemen hemen aynı, döküş açısı iyi ve kontrolü kolay, tek elle kullanılabilir, yazılan kapasitenin biraz üzerinde su konulabiliyor.

Farkları,
  • Kapak yapıları; 600'ün kapağının kapalı olup olmadığını anlamak biraz zor oluyor, her seferinde kontrol ediyordum
  • 600'le 2 kişilik demleme yaparken öncesinde filtre kağıdını da ıslatmak için su harcadığımdan dolayı (aslında hiç sorun yaşamasam da) demlemeye su yeter mi acaba diye düşünüyordum
  • 600'ün dijital gösterge ışıkları renk olarak daha güzeldi, 800'de bana gelen mi öyle bilmiyorum ama renk farklıydı, mühim bir şey değil

Merhabalar,

Kasım Ayı son haftaya girmiş bulunmaktayız. İndirimler Başladı Aşağıdaki linkten ürünleri takip edebilirsiniz 😊

Timemore C3 te kampanyaya dahil ve 28-29 kasım gibi stoklarda olacaktır

Bu sefer indirim oranını düşük mü tuttunuz :D

Aynısını yapıyorum ama bir miktar ısı kaybı gerçekleşebiliyor. Daha sonra ocakta biraz da timemore ile ısıtıyorum. Gerçi 100 dereceye çıkartıp daha sonra timemore'a hiç dökmedim bunun sebebi de suyu kaynama derecesine getirmenin demlemede olumsuzluk yaratacağı söylentisiydi. Eğer dediğiniz gibi kullanırsanız sorun olmaz ya da dikkatli bir şekilde kısık ateşte küçük ocakta kaynatırsanız, çünkü taban kısmı hario veya stagg gibi geniş değil ya da hario-nurgaz gibi ince de değil. Yavaş ısınıyor.

Sap ile gövdeyi ayıran metal bir parça yok bu sebeple benim sap aylar boyunca eridi, gevşedi, ben sıktım. Artık sıkılacak yeri kalmadı. Kırılmasından endişeliyim (can yakıcı sonucları olabilir.) Gelbura'dan sap tedarik etmek için Yiğit Bey ile haberleşiyoruz ama yoğunluktan dolayı biraz yavaş ilerliyor sanırım :)
@Globally 10 gündür bir cevap gelmedi. İlgilenebilir misiniz?

Edit: Çabucak ilgilenildi.

Son düzenleme:
Merhaba,

Timemore c3 siparişim sürekli “tedarik ediliyor” durumunda takılı kaldı. Alışveriş yapıp ürününü teslim alamayan var mı başka ?

Geri