• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gaggia ve 9 bar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kelemen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
20-25 dakika makineyi açık bıraktıktan sonra denedim 16 gram 30 sn 16 gram çıktı. Makineyi açar açmaz denedim, 16 gram 30 sn 36 gram çıktı. Artık olay netleşti, PID taktırılmadan bu makinenin tutarlı shot alması imkansız. Gaggia alacakların kulağına küpe olsun, PID taktırmayacaksanız
Hangi Gaggia Classic modeline sahipsiniz bilmiyorum fakat E24 modelinde bile temp surfing yapmazsam peş peşe alınan shotlar bildiğiniz yanık oluyor. İlk alınan shot için belki biraz daha tutarlı ama ışık sönene kadar flush edip, tekrar yanınca 5 sn de steam düğmesine basıyorum. Belli kalitede shotlar alabiliyorum. İçilmez bu dediğim bi shot bugüne kadar bunları yaptıktan sonra yaşamadım. Gaggia Classic biraz böyle bir makine modeline ve üretim yılına göre sıcaklık stabilitesi dahi değişkenlik gösteriyor. PID mod tabi ki çok faydalı ben de hayalimde hx makine öncesi Pıd veya gaggimate ile makinemi güncelleyeceğim. Sorunu çözmenize sevindim. Afiyef olsun

Hangi Gaggia Classic modeline sahipsiniz bilmiyorum fakat E24 modelinde bile temp surfing yapmazsam peş peşe alınan shotlar bildiğiniz yanık oluyor. İlk alınan shot için belki biraz daha tutarlı ama ışık sönene kadar flush edip, tekrar yanınca 5 sn de steam düğmesine basıyorum. Belli kalitede shotlar alabiliyorum. İçilmez bu dediğim bi shot bugüne kadar bunları yaptıktan sonra yaşamadım. Gaggia Classic biraz böyle bir makine modeline ve üretim yılına göre sıcaklık stabilitesi dahi değişkenlik gösteriyor. PID mod tabi ki çok faydalı ben de hayalimde hx makine öncesi Pıd veya gaggimate ile makinemi güncelleyeceğim. Sorunu çözmenize sevindim. Afiyef olsun
ben de E24 kullanıyorum, sanırım shotlarımın underekstre hızlı olma sebebi temp surfingi sadece su akıtarak yapmaktı, steam düğmesine basmayı bilmiyordum, suyu dengeleyeceğiz derken soğutuyormuşum sanırım sizin dediğinizden çıkardığım o.

E24 için özel olmasada Youtube üzerinde Gaggia için temp surf videoları var. Bir bakın dilerseniz. Espresso biraz da böyle bir içecek. Uğraşı bitmiyor :D

Sabah ilk shotımı aldım evet bütün teoriler doğru çıktı, steam tuşuna basmadan sadece düz su akıtarak yaptığım temp surf tam tersi makineyi fazla soğutup shotlarda hızlılığa/underekstreliğe sebep olmuş. Hiçbir su flush yapmadan aldığım ilk shot birebir 1:2 geldi 30 snde, ve bu kaçıncı aynı şekilde tutan. Kısacası PID taktırmadan bu makine kullanılmaz, kullanılsa bile günde 1-2 kez kullanılır, bir sabah bir akşam gibi.

9-bar yay modundan sonra Gaggia’nın karakteri biraz değişiyor. Puck artık yüksek basınçla “zorlanmadığı” için; akış, öğütüm ayarlarına çok daha hassas tepki vermeye başlıyor.

Makinanız 13-bar'da iken bazı noktaları (dağıtım hataları, hafif kanallanma, dengesiz öğütüm dağılımı vb.) maskeliyordu. 9-bar'da ise o noktalar daha görünür hale geldi. Dağıtım (wdt), öğütüm (dengeli/kontrollü partikül dağılımı) ve tamp (level tamp) artık daha önemli.

Bu noktalarda iyilesme saglasaniz dahi, sonraki aşamada insan ister istemez akış ve basınç üzerinde daha da fazla kontrol arıyor.

Bir süre sonra manometre, PID veya flow control gibi modlara bakmaya başlıyorsunuz. Hatta termostat degisimi ile daha kuvvetli bir süt köpürtme de mümkün. Ya da gaggiuino, gaggimate gibi kitler de takılabiliyor/taktırılabiliyor.

Bir anlamda makineyi yavaş yavaş prosumer dünyasının oyun alanına yaklaştırmış oluyorsunuz. Welcome to espresso world :)

Son düzenleme:
Geri