• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Fellow Shimmy Coffee Sieve

brew'bartender

Barista
İsim
Hüseyin
Daha fazla  
İsim
Hüseyin
Espresso Makinesi
Rocket Appartamento
Değirmen
Rocket Faustino 3.1, Commandant American Cherry MK3
Ekipmanlar
Hario V60 metal, Moccamaster, Aeropress Go, Fellow Stagg Demleme Kiti Pour Over - Graphite, Bialetti Venüs 6 Cup Moka Pot
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet

Kruve Sifter 2 modeline rakip olmuş 200 mikronluk, 1 kahve eleğini daha taşınabilir, daha kolay kullanım iddası ve fellow tasarımı olarak üretmişler. Ülkemize ne zaman gelir bilmem ama, Kruve sifter 2 modelini hevesle kullanıp, daha sonraları yavaş yavaş daha keyfi zamanlarda kullanmama sebep olan ergonomik olmayan tasarımı yerine tercih edilebilir bir ürün belki olmuştur. Fines are not fine" sloganına kesinlikle katılıyorum. (daha net pour over sevdiğim için.)

4382e18113e3--Hands-Shaking-Shimmy-Coffee-Sieve.jpg

Bana da iyi kahve içmek için gereksiz bir ekipman gibi geliyor bu elekler... Diğer yandan alıcısı da var, Fellow bir demleme evreni yaratmaya çalışıyor, sanırım tasarladıkları demleme evreninin hiçbir eksiği olmasın istiyorlar. :)

Birisi Fellow için (Soner Sarıkabadayı olabilir; kendisinin söylediğine dair delil bulamadım ama şu videoda üç kişi aynı şeyi söylemiş) "kahvenin Apple'ı" yakıştırması yapmıştı, kısmen katılıyorum.

Herkesin tecrübesine göre tanım değişebilir sanırım. Bence kesinlikle kahvenin Apple'ı değil, bugüne kadar aldığım Apple ürünlerinde hiç problem yaşamadım, ancak aldığım iki Fellow Carter'ın her ikisi de sorunluydu.

Tasarımlarına bayılıyorum o ayrı konu.

İşlevselliği bir kenara bırakırsak hiç fellow tipli bi alet olmamış bu

Plastik gövde, tek elek, 50 dolar. Alınmaması için çalışmışlar sanki
Çok sık dokunmuş metal bir süzgecim var, bir çeşit dripper aslında... Çok toz çıkaran kahveleri elemek için onu kullanırım nadiren de olsa... Pudra şeklindeki partikülleri bununla elediğimde fincandaki sonuç olumlu anlamda değişiyor çoğu zaman. Belki bu üründe de bunu hedeflediler.

Çok sık dokunmuş metal bir süzgecim var, bir çeşit dripper aslında... Çok toz çıkaran kahveleri elemek için onu kullanırım nadiren de olsa... Pudra şeklindeki partikülleri bununla elediğimde fincandaki sonuç olumlu anlamda değişiyor çoğu zaman. Belki bu üründe de bunu hedeflediler.
Evet hedef dediğiniz gibi, ama ucuz öğütücüden çıkan kötü öğütümü iyileştirecek bir ürün olarak tanıtıldığı için fiyatı abes geldi açıkçası. AliExpress üzerinde satılan benzer amaçlı ürünlerin tasarım ve malzeme kalitesi yönünden daha iyi olması Fellow gibi dizayn odaklı bir firma için garip bir durum. Yani hedef ucuz bir çözümse fiyat yanlış, fiyatını hak edecek bir ürün ise de malzeme kalitesi. Clara French press sonrası yine garip bir ürün çıkarmış oldular.

Geri