• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Fellow Carter Move Mug (355ml) Hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan coffee1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

coffee1

Yeni Üye
İsim
Emre
Daha fazla  
İsim
Emre
Merhaba herkese,

Fellow Carter Move Mug (355ml) almayı düşünüyorum ancak daha önce aldığım bir-iki termostan memnun kalmadım ki bunlar da bilinen markalardı. O nedenle endişelerim var. :) Bu mug'un kahvenin tadını bozmadan uzunca bir süre sıcaklığı/soğukluğu koruması ve çantada/yolda sızıntı yapmaması gibi konularda ne derece başarılı olduğunu merak etmekteyim. Kullanıcı arkadaşların deneyimini merak ediyorum ya da farklı bir öneriniz mi olur, şimdiden teşekkürler.

Ben almaya karar verene kadar orta boy hediye geldi. Alttaki konu başlığa bakmakta fayda olabilir memnun olan da var olmayan da. Tat kaybı varsa da beni rahatsız eden miktarda değil. Koku konusunda şikayeti olan arkadaşlar var orta boy gelen Amerikan serisiydi belki ondan dolayı koku yok diye düşündüm (Amerikan ürünlerinde maalesef böyle bir durum var iç pazar için olan ürünler nispeten daha kaliteli/dayanıklı olur.) Yaklaşık bir ay önce de İspanya'dan büyük boyunu aldım. Şimdilik bir sıkıntı yok her ikisinden de fazlasıyla memnunum.

Ben de eski stanley kullanıcısı olarak carterdan memnunum. Kahveyi uzun süre tutup sıcaklık farkını ölçmedim ama 2-3 saatlik bekleme sürelerinde hiç sorun yaşamadım. Bunun dışında da koku problemi bende yok, o biraz şansa bağlı sanırım. Ama koku ve tat olarak stanleyden daha başarılı diyebilirim :)

Ama koku ve tat olarak stanleyden daha başarılı diyebilirim
Sanırım burada mantık çok basit
Stanley-Alaaddin çelik termoslar - uzun süreli ısı koruma sağlar ama koku yapabilir
Carter-Zojirushi içi seramik kaplama termoslar - orta/uzun süreli ısı koruma sağlar ama koku yapmaz

Eğer termosuda ağırlıklı olarak kahve için kullanacaksak zaten çooook uzun süreli sıcak tutmaya gerek yok, hatta önermiyorum. Kahve, filtreden geçse dahi, sıcak kaldıkça demlenmeye hızlıca devam ediyor, çayda aynı şekilde. Uzun süreler sonunda acımaya başlıyor.

İçi seramik olan termosların sağladığı 2-3 saatlik ısı kontrolüde bu bağlamda yeterli gibi geliyor bana.

Tabi kahvemi ekvatorda demleyeyim, kuzey kutbunda sıcak içmek isterim gibi bir beklenti varsa. O başka(: Ben alaaddine kahve koyup, ankaradan çanakkaleye 10saat otobüsle gittiğimi ve çanakkaleye indiriğimde sıcak kahve içtiğimi biliyorum. Sonra öğrendim ki çanakkalede de sıcak kahve satın alabileceğim bir sürü yer varmış(:

Contigo West Loop ve Fellow Carter Move'a sahibim. Tat kaybı konusunda ikisi arasında çok bir fark yok. Hatta sorun bende mi diye reddit'ten de baktım ayni sorunu yaşayan bir çok kişi var. Carter'i herkes aynı beklentiyle almış ama seramik kaplama tat kaybini korumaya yetmiyor. Asıl sorun kahvenin ağzı kapalı bir şekilde beklemesinde. Gelgelelim tat kaybı ikisinde farklı işliyor, tarif etmesi güç ama contigoda kahvenin tadı biraz daha iyi, carterde garip ve de tarifleyemedigim bir tat oluyor. Hatta ağzı açık bırakıp bekletmedigimde bu tat oluyor.

Sıcak tutma konusunda iki üç saatlik dilimlerde ikisi de üzmedi, contigo 5 saatte ılık kahve veriyordu. Carterde hic bu kadar uzun beklemediğim için yorumum yok.

Kilit mekanizması konusunda ise west loopun tuş kilidi çok güzel, yanlışlıkla basıp dokemiyorsunuz. Carter zaten bardak mantığında olduğu için böyle bir ihtiyaç yok, zaten tuş da yok. Carter'i arabada kullanacaksaniz splash guard var ve ise de yarıyor.

Ben her iki üründe de koku sorunu yaşamadım. Koku carterde daha çok 'everywhere' modelinde görülüyor. Sorun da daha çok conta kaynaklı.

Tasarıma gelince bence Carter açık ara daha iyi.

İşin özeti termostan müthiş aromalı kahveler beklemeyin, görece ucuz kahveler için ise kullanışlı bir yöntem.

Geri