• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Farklı Çekirdekleri Karıştırmak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cagdasium
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cagdasium

Barista
İsim
Çağdaş
Merhaba arkadaşlar, aslında merak ettiğim örneğin paketinizin sonunda 7~8gr. çekirdek kaldı, 12~15 grama tamamlamak için elinizde bulunan farklı çekirdek ile üzerini tamamlar mısınız ya da olduğu kadar mı demlersiniz? Bunun yanı sıra sadece deneme ve farklılık olsun diye özellikle karıştırdığınız oluyor mu? Ben az kaldığında üzerini ekliyorum ama özellikle karıştırmadım şimdilik ☕

Merhaba arkadaşlar, aslında merak ettiğim örneğin paketinizin sonunda 7~8gr. çekirdek kaldı, 12~15 grama tamamlamak için elinizde bulunan farklı çekirdek ile üzerini tamamlar mısınız ya da olduğu kadar mı demlersiniz? Bunun yanı sıra sadece deneme ve farklılık olsun diye özellikle karıştırdığınız oluyor mu? Ben az kaldığında üzerini ekliyorum ama özellikle karıştırmadım şimdilik ☕
tek kişilik için olduğu gibi, çift kişilik için nötr bi brezilya kahvesiyle tamamlanıp tk olarak değerlendirilebilir, fitrede tavsiye etmem çekirdekler karakterlerini kaybediyor, uyumu yakalamak zordur.. single kalmak daha iyidir filtrede..

Ben kalan çekirdekleri biriktirip ofise gideceğim zamanlarda termosa demliyorum. 30/500 oranıyla pek özenmeden demliyorum ofisteki kahveden daha güzel oluyor. Bazen çekirdekleri tanıyabiliyorum hatta. Bugün CleanCup Santa Rosa de Cabal çoğunlukta gelmiş buram buram tadı geliyor. Bazen de espresso çekirdekleri bitter bitter kendini belli ediyor. Kilosu 120 lira olan çekirdek de var içinde 800 lira olan da tam bir kaos hakim.

ben genelde onları ayrı bir vakumda biriktirip, sıcaklarda coldbrew ya da normalde french press ile kullanıyorum.

ben bazen karıştırıyorum, sürpriz sonuçlar çıkabiliyor :)

Bazen türk kahvesi olarak bazen yeni aldığım kahve'den 8 gr ekliyorum 16 gr filtre kahve yapıyorum. Bir kaç kez filtre olarak demledim biraz soğuduktan sonra evdeki anjelik erik hoşafı ile shaker'da kokteyl yaptım.buzlukta 1 saat soğuduktan sonra içtim 2 ayrı tat eşit oldu kahve veya erik hoşafı baskın değildi çok güzel oldu.aslında kahveyi sade severim hiç bir şey ile karıştırmam.bazende iş arkadaşlarımla beraber çekirdek olarak yiyoruz

Elimde en son kalan ve özellikle kavrumun üzerinden 1 aydan fazla süreyi geçirmiş 20-30 gr 2-3 farklı kahveyi karıştırırım muhakkak. Gayet değişik ve hoş oluyor.

Kredi kartı borcumu öderken mecburen fazla yatırdığım küsuratlar geldi aklıma.2-3 tl kalıyordu,banka hesabıma aktarıyordum.
Kahvede,eğer 10-12 gr civarı kalırsa Aeropress demliyorum.8-9 gr kalırsa Türk kahvesi yapıyorum.Daha az kalırsa yeni kahveyle demliyorum.Paket azaldığında toplam gramajı tartıp,kaç bardak demleyebileceğimi,kaç gr kullanabileceğimi önceden hesapladığım için yeni kahve ile karıştıracak kadar kalmıyor.

Karıştırıyorum.

Kendi çapımda denemeler yapıyorum. Mesela tatlılığı az olan çekirdeğe, biraz natürel çekirdek ekliyorum. Asiditesi artsın istiyorsam, biraz yıkanmış Afrika ekliyorum :) gibi gibi

Yani günün sonunda kahve içen biri için sonuç kötü olmuyor :) denerken eğleniyorum.

En mantıklı çözüm cupping ya da Türk Kahvesi diyebilirim.

Özellikle sabah işe giderken yanıma almak için filtre kahve makinasıyla gireceksem yaptığım tasarruf yöntemi. Genelde üzmeyen sonuçlar aldığımı söyleyebilirim ancak kenya grubundan uzak durmakta fayda var. Onları genelde blend espressoya uğurlayıp sütle muamele edip misafirlere ikram ediyorum 😂

Aynen gönlümce karıştırıyorum.

Konuyu okuyunca yaklaşık 9 ay önce, Kahvefabrikası, sumatra + Sapiens, etiyopya karışımım geldi. Çok severek içmiştim. 😁

En sevdiğim atraksiyonlardan biridir kendileri, genelde sonuç olarak ta pişman olduğumu hatırlamıyorum, bazen şaşırtıcı derecede güzel sonuçlarda elde edilmiyor değil ;)

Geri