• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Eylül 2025 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Başka bir firmayla ilgili yorum yapmak istemezsiniz belki ancak önümüzde Montag gibi, portföyünde bazı dönemlerde 1 adet bile deneysel kahve bulamayacağınız firmalar da var. (Şu anda da sitelerinde sadece 1 adet co-ferment kahve var)

Bu örnek sizin önermenizi yanlışlıyor mu yoksa bu Montag'ın iş hacmiyle mi ilgili? Yahut işe bakış açısı farkı mı?

İyi pazarlar

Başka firmalar muhakkak ki kendi satış rakamlarıyla kendi analizleriyle hareket ediyorlardır. Herkesin deneyimleri ve sonuçları birbirinden başka olabiliyor. Dolayısıyla başka firmalarla ilgili yorum yapmak doğru olmayacaktır.

Sevgiler

Üreticiler de tedarikçiler de önümüze birçok natürel ve yıkanmış seçenekler sunuyor. Ama maalesef bu ürünlerin fiyat performans seviyesi değerlendirildiğinde biraz düşük kaldığını belirtmek gerekiyor. Bunun da aslında temel sebebi lojistik gibi yan masrafların çekirdeğe oranla nihai fiyatta daha etkili olması.

Aynı ülkeden gelen deneysel ve natürel kahvelerin lojistik masrafları kilo başında eşit olduğundan dolayı fiyat performans endeksinde verimlilik puanı düşüyor anlayacağınız.

Ve bu gidişle tahmin ediyoruz ki çiftçiler de deneysel ürünlerin Dünya genelinde satış paylarının yükselmesinden dolayı yavaş yavaş bu tarafa doğru yönelmeye başlayacaklardır.

Bunlar çok değerli bilgiler. Teşekkür ederim.

Sesli sesli düşünüyorum. Biraz yazık oldu sade yıkanmış/natürel kahveler için. Ama yapacak bir şey yok gibi, lojistik masrafları sabit. Demek ki son tüketici fiyatında çok büyük bir pay temsil ediyor.

Aynı zamanda demek ki ilk etapta elde edilen kahvelerin kalitesi yüksek fiyat hak etmiyor. Işlemden sonra daha satılır hale gelir (fiyatı haketmek etmek için).

Genel piyasa da etkiliyor tabii. Biliyoruz, kahve üretmek zor bir iş. Fiyatlar düşük kalıyor belki, sade kahve getirmek için. Ama hangi fiyat vermek istediği tabii tüketici karar veriyor en son.

İyi günler 😀

Son düzenleme:
Merhaba iki sorum olacak;

1. Paket su tavsiyeniz nedir?
2. Reçete ile ilgili kısımda verdiğiniz mikron değerleri cmd 12-13 click aralığına geliyor bunlar çok ince geldi ben mi yanlış düşünüyorum yoksa kaçırdığım bir şey mi var?

Teşekkür ederim.

Merhaba iki sorum olacak;

1. Paket su tavsiyeniz nedir?
2. Reçete ile ilgili kısımda verdiğiniz mikron değerleri cmd 12-13 click aralığına geliyor bunlar çok ince geldi ben mi yanlış düşünüyorum yoksa kaçırdığım bir şey mi var?

Teşekkür ederim.

Merhaba

Abant, Buzdağı, ve Fuska ile demlemelerinizi yapabilirsiniz. Öğütüm konusunda da 13-16 click aralığında denemelerinize başlayabilirsiniz. Kahve yatağınına kibar davranarak ve su seviyesini her zaman yarım parmak yukarıda tutarak iyi sonuçlar alacağınıza inanıyoruz.

1758373081013.png
2 çekirdek alımıyla katıldım.
açıkçası, ilk başta fiyatları görünce biraz hayal kırıklığıyla alım yapmak istemedim ancak detayla inceleyen arkadaşların yorumlarını okuyunca biraz haksızlık ettiğimi anlayıp sipariş verdim. gönül isterdi ki hiç bu konulara girmeden kahvelerimizi keyifle sipariş edelim ancak ekonomi malum ve bu da 2 tarafın elinde de değil.
kahveleri de merakla bekliyorum, içimden bir ses tatlarının da beni şaşırtacağını ve daha önce sipariş etmediğim için pişman olacağımı söylüyor.

Merhaba,

Çok güzel bir noktaya değinmişsiniz. Öncelikle şunu belirtelim: kahvede tadım notları (örneğin şeftali, çikolata, yasemin vb.) genellikle çekirdeğin kendi genetiğinden, yetiştiği bölgeden ve işleme metodundan doğal olarak oluşur. Yani “tadım çarkı” üzerinde gördüğümüz tatlar çoğunlukla kahvenin kendisinden gelir.

Ancak son yıllarda dünyada deneysel yöntemler de gelişti. Bu yöntemlerde fermantasyon aşamasında kahve kirazlarının bulunduğu tanka farklı doğal meyveler (örneğin şeftali, karpuz) ya da baharatlar eklenebiliyor. Böylece fermantasyon sürecine dışarıdan doğal mikroorganizmalar veya aromatik bileşikler dahil oluyor ve kahvenin duyusal profili etkileniyor. Bu tip ürünler halk arasında “infüze kahve” olarak biliniyor. Her ne kadar “infüze” kelimesi bazen olumsuz bir çağrışım yapsa da aslında kahve deneyiminin gelişen bir parçası olarak görmek gerekir.

Geçtiğimiz yıl Tin Coffee İstanbul ofisinde, Kolombiyalı çiftçilerin bu süreçleri aktardığı bir toplantıya katıldık. Burada kullanılan yöntemlerin ve uygulanan işlemlerin kahvede kimyanın sınırlarını nasıl zorladığını görmek çok ufuk açıcıydı. Elbette biz de her zaman natürel veya yıkanmış kahveleri sevmeye devam edeceğiz; ancak dünyanın farklı yerlerinde bu tür deneyimlere açık olan bir kitle de var ve biz de kahveseverler olarak neden onların arasında olmayalım?

Sıkça karıştırılan bir diğer konu da “İnfüze İşlem” diye tek başına bir işleme yöntemi olmadığıdır. Aslında infüzyon, mevcut bütün işleme süreçleriyle birleştirilebilen bir yaklaşımdır. Örneğin seçkimizde bulunan Monteblanco Citric, natürel bir kahve iken infüzyon sürecinden geçirilmiştir. Yine Nectar Bloom ise “Nectar Citrullus Washed” adını verdiğimiz, yıkanmış işlemle infüzyonun birleştiği bir örnektir. Yani infüzyon, Anaerobik, Balla İşleme, Yıkanmış gibi bilinen tüm süreçlerle bir arada uygulanabilir.

Bizim seçkimizde hem tamamen doğal işleme yöntemlerinden gelen kahveler hem de bu tarz deneysel infüzyon süreçlerinden geçen kahveler yer alıyor. Amacımız kahveseverlere daha geniş bir deneyim yelpazesi sunabilmek. Böylece bir yandan Etiyopya’nın klasik çiçeksi profillerini keşfedebilir, diğer yandan Pina Process gibi yenilikçi projelerle farklı tat dünyalarının kapısını aralayabilirsiniz.

Bazı özel lotlarda fermantasyon sırasında dışarıdan doğal içerikler eklenerek bambaşka profiller yaratılabilir. Biz de her iki yaklaşımı şeffaflıkla paylaşmaya özen gösteriyoruz.

Sevgiler
Öcelikle ben tüketici olarak meyve kültürüyle infuzyona uğratılmış fermantasyon yönteminin, kahveye son derece yapay aroma ve tatlar katan bir yöntem olduğunu düşünuyor ve bu kahveleri satın almamaya çalışıyorum. Bunun talebinin oluşması, üreticiyi de nitelikli kahve üretme titizliğinden vazgeçirecek, kahvenin kendi profilini ortaya çıkarmaya uğraşmak yerine, bu kolaycılığa yönlendirecektir.
Bunu satın almamaya çalışıyorum dedim çünkü kavurucular bunu kahve künyesinde belirtmiyorlar. Alttaki uzun fermantasyon surecini anlatan yazıları okuyup anlamaya çalışıyorum. Çok kahve tüketiyorum ve yarım saattir yaklaşık 10a yakin kahvenin yazilarıni okuyup meyve kültürüyle infüzyon uygulanıp uygulanmadığını anlamaya calışıyorum. Alt tarafı kahve sipariş vereceğim, bu kadar zor olmamalı. Bunu kahvenin künyesine yazsanız ya da ayrı bir seçkide sunsanız daha doğru olacak

5 gündür getiremedi kargo firması kahvelerimi canım çok sıkkın bilseydim gelip Ankara'ya kendim alırıdım. 😅 Yani birde Eskişehir'de ikamet ediyorum, biraz daha uzakta ikamet etsem hiç gelmeyecek. 🤣🤣
Kolay gelsinin Eskişehir operasyonu çok zayıf nedendir bilmiyorum. Amazon siparişleri de çok geç geliyor. Halbuki Ankara'daki en iyilerden biri Amazondan sabah sipariş ettiğin akşama geliyor nerdeyse.

Amazon siparişleri de çok geç geliyor. Halbuki Ankara'daki en iyilerden biri Amazondan sabah sipariş ettiğin akşama geliyor nerdeyse.
Pazar günü sipariş ettiğim şarj kablosu aynı firma ile bu gün geldi.(Amazon'dan) Yarın tam bir hafta olacak hizmet olarak kahvelerin degass'ini tamamlayıp sonrasında teslim edecekler sanırım. :D Umarım patlayan çatlayan poşetlerle karşılaşmam.

Pazar günü sipariş ettiğim şarj kablosu aynı firma ile bu gün geldi.(Amazon'dan) Yarın tam bir hafta olacak hizmet olarak kahvelerin degass'ini tamamlayıp sonrasında teslim edecekler sanırım. :D Umarım patlayan çatlayan poşetlerle karşılaşmam.

Merhaba

Normal şartlarda 27.9.25 tarihinde planlanmış bir teslimat olarak görünüyor ancak randevu girmişsiniz sanırım tarihi değiştirmek istemişsiniz. Eğer bir sorun bir hata var ise paketinizde lütfen teslim alırken hasar tespit tutanağını rica edip bize iletin. Aynı gün içerisinde size tekrardan kargo çıkışı sağlayalım.

Sevgiler

Herkese merhaba,

Geçtiğimiz Ankara Kahve Festivali nedeniyle operasyonumuzda ufak aksaklıklar yaşandı. #1502 numaralı sipariş dahil olmak üzere önceki tüm siparişlerin gönderimi tamamlandı.

Bundan sonraki siparişler için bu geceden itibaren gönderimler tekrar başlayacaktır.

Herhangi bir sorunuz olursa, bizimle iletişime geçmekten lütfen çekinmeyin.

Sevgiler

#1545 ile ayın 2. şahsımın 4. siparişi oldu.. toplu alımdaki özverileri için teşekkür ederim

@Tone Coffee Roastery Co. Sakin olun 1 saat sonra kargo hazır mesajı mı atılır 😂 Ellerinize sağlık @kahveanalisti emeği kase çıkar mı bahta 🐣 herkesin bu ay için özverisine sağlık

Toplu alım üzerine Ankara Kahve Festivali gelince biraz dağılmıştık, ancak toparladık. Kargosu hazırlanmayan hiçbir sipariş an itibariyle kalmadı. Yarın öğleden sonra mail adreslerinize iletilen gönderi takip numaraları aktif hale gelmiş olacaktır. Herkese şimdiden afiyet olsun.

Sevgiler

Merhaba, Colombia - El Indio ve Ethiopia - Guji Hambela alacaktım ama tükendimi acaba?

Merhaba

Stoklarımız iki ürünün de 250 gramlık stokları bitmiş durumda 100 gramlık versiyon için El Indio 2 adet, Guji Hambela 1 adettir.

Normal şartlarda 27.9.25 tarihinde planlanmış bir teslimat olarak görünüyor ancak randevu girmişsiniz sanırım tarihi değiştirmek isistemişsiniz.
Şöyle düzeltelim 25.9.25 planlanmış teslimat idi 27.9.25 tarihine ben çektim belki sistemlerinde bir hata vardır düzelir getirirler diye ama hiç getirmek gibi niyetleri yok gibi. Kesinlikle kargo konusunda bencede hızlı bir firmasınız, diğer arkadaşlara katılıyorum ama kargo firması sizin hassasiyetizi göstermiyor.1000056481.jpg

Kolay gelsin varsa kaçın hocam artık eskisi gibi değiller. 20'sindeki siparişim, 29'unda teslim edildi. (Farklı bir websitesi üzerinden alım yaptım)
Şöyle düzeltelim 25.9.25 planlanmış teslimat idi 27.9.25 tarihine ben çektim belki sistemlerinde bir hata vardır düzelir getirirler diye ama hiç getirmek gibi niyetleri yok gibi. Kesinlikle kargo konusunda bencede hızlı bir firmasınız, diğer arkadaşlara katılıyorum ama kargo firması sizin hassasiyetizi göstermiyor.Ekli dosyayı görüntüle 40308

Kolay gelsin varsa kaçın hocam artık eskisi gibi değiller. 20'sindeki siparişim, 29'unda teslim edildi. (Farklı bir websitesi üzerinden alım yaptım)

Merhaba

Yaşadığınız süreçten dolayı üzgünüz ama umarım kahvelerinizi beğenmişsinizdir. Biz de amazon gibi büyük firmalarla çalıştığı için kendilerini tercih etmiştik ancak işin arka planında da işler bizim için hiç kolay ilerlemedi. Süreçte herkese göstermiş olduğu sabır için çok teşekkür ederiz.

Eleştirilerinizi dikkate alıyoruz ve en kısa zamanda kargo anlaşmamızı değiştireceğiz.

Sevgiler

Geri