• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Eylül 2025 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

#1174 numaralı sipariş ile toplu alıma katıldım. Fakat bir sorum olacak.

ÖNEMLİ SORU? : İlk defa bir kavurucuda çekirdeklerin bilgi kartlarını incelerken "şeftali dilimleri eklenerek " "karpuz meyvesi ile kültür elde edildikten sonra..." şeklinde fermantasyon adımları okudum. Ben bu aromaların kahve çekirdeklerinin içerisinde doğal olarak varolduğunu "flavor wheel" de yazan tadım notlarının çekirdeğe özgü birşey olduğunu sanıyordum. Sizin bazı kahvelerinizde ise bu aromaların doğal meyve de kullanılıyor olsa dış etki ile verildiğini okudum. Tam olarak bu işin aslı nedir? (Detaylı bilgi sahibi olan arkadaş da varsa bilgi verebilirse memnun olurum)

Merhaba,

Çok güzel bir noktaya değinmişsiniz. Öncelikle şunu belirtelim: kahvede tadım notları (örneğin şeftali, çikolata, yasemin vb.) genellikle çekirdeğin kendi genetiğinden, yetiştiği bölgeden ve işleme metodundan doğal olarak oluşur. Yani “tadım çarkı” üzerinde gördüğümüz tatlar çoğunlukla kahvenin kendisinden gelir.

Ancak son yıllarda dünyada deneysel yöntemler de gelişti. Bu yöntemlerde fermantasyon aşamasında kahve kirazlarının bulunduğu tanka farklı doğal meyveler (örneğin şeftali, karpuz) ya da baharatlar eklenebiliyor. Böylece fermantasyon sürecine dışarıdan doğal mikroorganizmalar veya aromatik bileşikler dahil oluyor ve kahvenin duyusal profili etkileniyor. Bu tip ürünler halk arasında “infüze kahve” olarak biliniyor. Her ne kadar “infüze” kelimesi bazen olumsuz bir çağrışım yapsa da aslında kahve deneyiminin gelişen bir parçası olarak görmek gerekir.

Geçtiğimiz yıl Tin Coffee İstanbul ofisinde, Kolombiyalı çiftçilerin bu süreçleri aktardığı bir toplantıya katıldık. Burada kullanılan yöntemlerin ve uygulanan işlemlerin kahvede kimyanın sınırlarını nasıl zorladığını görmek çok ufuk açıcıydı. Elbette biz de her zaman natürel veya yıkanmış kahveleri sevmeye devam edeceğiz; ancak dünyanın farklı yerlerinde bu tür deneyimlere açık olan bir kitle de var ve biz de kahveseverler olarak neden onların arasında olmayalım?

Sıkça karıştırılan bir diğer konu da “İnfüze İşlem” diye tek başına bir işleme yöntemi olmadığıdır. Aslında infüzyon, mevcut bütün işleme süreçleriyle birleştirilebilen bir yaklaşımdır. Örneğin seçkimizde bulunan Monteblanco Citric, natürel bir kahve iken infüzyon sürecinden geçirilmiştir. Yine Nectar Bloom ise “Nectar Citrullus Washed” adını verdiğimiz, yıkanmış işlemle infüzyonun birleştiği bir örnektir. Yani infüzyon, Anaerobik, Balla İşleme, Yıkanmış gibi bilinen tüm süreçlerle bir arada uygulanabilir.

Bizim seçkimizde hem tamamen doğal işleme yöntemlerinden gelen kahveler hem de bu tarz deneysel infüzyon süreçlerinden geçen kahveler yer alıyor. Amacımız kahveseverlere daha geniş bir deneyim yelpazesi sunabilmek. Böylece bir yandan Etiyopya’nın klasik çiçeksi profillerini keşfedebilir, diğer yandan Pina Process gibi yenilikçi projelerle farklı tat dünyalarının kapısını aralayabilirsiniz.

Bazı özel lotlarda fermantasyon sırasında dışarıdan doğal içerikler eklenerek bambaşka profiller yaratılabilir. Biz de her iki yaklaşımı şeffaflıkla paylaşmaya özen gösteriyoruz.

Sevgiler

merhaba colombia el indio rom tadı diyor içki fıçısı yada alkol benzeri bir teması var mı yoksa tat olarak mı var rom tadı acaba ?

Merhaba

El Indio natürel bir ürün sadece tadım notu olarak damakta romsu bir iz bırakması sebebiyle bu şekilde notlandırılmıştır.

Merhaba,

Çok güzel bir noktaya değinmişsiniz. Öncelikle şunu belirtelim: kahvede tadım notları (örneğin şeftali, çikolata, yasemin vb.) genellikle çekirdeğin kendi genetiğinden, yetiştiği bölgeden ve işleme metodundan doğal olarak oluşur. Yani “tadım çarkı” üzerinde gördüğümüz tatlar çoğunlukla kahvenin kendisinden gelir.

Ancak son yıllarda dünyada deneysel yöntemler de gelişti. Bu yöntemlerde fermantasyon aşamasında kahve kirazlarının bulunduğu tanka farklı doğal meyveler (örneğin şeftali, karpuz) ya da baharatlar eklenebiliyor. Böylece fermantasyon sürecine dışarıdan doğal mikroorganizmalar veya aromatik bileşikler dahil oluyor ve kahvenin duyusal profili etkileniyor. Bu tip ürünler halk arasında “infüze kahve” olarak biliniyor. Her ne kadar “infüze” kelimesi bazen olumsuz bir çağrışım yapsa da aslında kahve deneyiminin gelişen bir parçası olarak görmek gerekir.

Geçtiğimiz yıl Tin Coffee İstanbul ofisinde, Kolombiyalı çiftçilerin bu süreçleri aktardığı bir toplantıya katıldık. Burada kullanılan yöntemlerin ve uygulanan işlemlerin kahvede kimyanın sınırlarını nasıl zorladığını görmek çok ufuk açıcıydı. Elbette biz de her zaman natürel veya yıkanmış kahveleri sevmeye devam edeceğiz; ancak dünyanın farklı yerlerinde bu tür deneyimlere açık olan bir kitle de var ve biz de kahveseverler olarak neden onların arasında olmayalım?

Sıkça karıştırılan bir diğer konu da “İnfüze İşlem” diye tek başına bir işleme yöntemi olmadığıdır. Aslında infüzyon, mevcut bütün işleme süreçleriyle birleştirilebilen bir yaklaşımdır. Örneğin seçkimizde bulunan Monteblanco Citric, natürel bir kahve iken infüzyon sürecinden geçirilmiştir. Yine Nectar Bloom ise “Nectar Citrullus Washed” adını verdiğimiz, yıkanmış işlemle infüzyonun birleştiği bir örnektir. Yani infüzyon, Anaerobik, Balla İşleme, Yıkanmış gibi bilinen tüm süreçlerle bir arada uygulanabilir.

Bizim seçkimizde hem tamamen doğal işleme yöntemlerinden gelen kahveler hem de bu tarz deneysel infüzyon süreçlerinden geçen kahveler yer alıyor. Amacımız kahveseverlere daha geniş bir deneyim yelpazesi sunabilmek. Böylece bir yandan Etiyopya’nın klasik çiçeksi profillerini keşfedebilir, diğer yandan Pina Process gibi yenilikçi projelerle farklı tat dünyalarının kapısını aralayabilirsiniz.

Bazı özel lotlarda fermantasyon sırasında dışarıdan doğal içerikler eklenerek bambaşka profiller yaratılabilir. Biz de her iki yaklaşımı şeffaflıkla paylaşmaya özen gösteriyoruz.

Sevgiler
Vermiş olduğunuz detaylı bilgiler için çok teşekkür ederim. Ayrıca bu şekilde şeffaf bir yaklaşımla açık bir şekilde belirtmeniz size olan bakış açımı bir adım öteye götürdü. Kim bilir naturel veya washed olarak içtiğimiz kahvelerdeki o aromaların kaynağının bu şekilde işlemler olmadığını.. Naturel veya yıkanmış kahveyi farklı bir yere koyarak gayet denenebilir bu kahvelerde bu arada doğal bir yöntem sonuçta. (birçok kahve demeye bin şahit isteyecek zincir kahvecilerde yapay aroma şurup ekleterek içen insanlar dolu)

Vermiş olduğunuz detaylı bilgiler için çok teşekkür ederim. Ayrıca bu şekilde şeffaf bir yaklaşımla açık bir şekilde belirtmeniz size olan bakış açımı bir adım öteye götürdü. Kim bilir naturel veya washed olarak içtiğimiz kahvelerdeki o aromaların kaynağının bu şekilde işlemler olmadığını.. Naturel veya yıkanmış kahveyi farklı bir yere koyarak gayet denenebilir bu kahvelerde bu arada doğal bir yöntem sonuçta. (birçok kahve demeye bin şahit isteyecek zincir kahvecilerde yapay aroma şurup ekleterek içen insanlar dolu)

Açık konuşmak gerekirse, bazı kahvelerin künyelerine inanmak bizim için de zaman zaman zor olabiliyor. Sadece yıkanmış ya da natürel bir kahveden çok baskın tatlar aldığımızda biz de kendi içimizde sorguluyoruz. Ancak bizim işimiz, çiftliklerden gelen kahveleri beğendiğimiz profilde kavurup sizlere bu deneyimi sunmak. Bu yüzden çiftliklerden bize ulaşan künyeler üzerinde değişiklik yapmayı doğru bulmuyoruz.

Sonuçta bu bilgiler hem bizim hem de sizin akıl süzgecimizden geçiyor. Eğer kendi yorumumuza göre künyeleri değiştirirsek, bu hem meslektaşlarımızın işine müdahale etmek olur hem de sektörde yanlış bir algı yaratabilir. Bizim yaklaşımımız, üreticilerin verdiği bilgilere güvenmek ve kahve deneyimini şeffaf bir şekilde paylaşmak. Sektördeki tüm paydaşların aynı hassasiyetle çalıştığına inanıyor ve bu güven ortamının devam etmesini önemsiyoruz.

İlk paket açılışı benden gelsin o zaman 😃

Ankara'dan olduğunuzu stikerden anladım 🤟 (webte adresinizi göremedim bir türlü)

Sabırsızlıkla degass'ı bekleyeceğim artık

1000042863.jpg

Edit : merak edenler icin kavurum tarihi 30.08 ve 31.08

Son düzenleme:
#1174 numaralı sipariş ile toplu alıma katıldım. Fakat bir sorum olacak.

ÖNEMLİ SORU? : İlk defa bir kavurucuda çekirdeklerin bilgi kartlarını incelerken "şeftali dilimleri eklenerek " "karpuz meyvesi ile kültür elde edildikten sonra..." şeklinde fermantasyon adımları okudum. Ben bu aromaların kahve çekirdeklerinin içerisinde doğal olarak varolduğunu "flavor wheel" de yazan tadım notlarının çekirdeğe özgü birşey olduğunu sanıyordum. Sizin bazı kahvelerinizde ise bu aromaların doğal meyve de kullanılıyor olsa dış etki ile verildiğini okudum. Tam olarak bu işin aslı nedir? (Detaylı bilgi sahibi olan arkadaş da varsa bilgi verebilirse memnun olurum)
İçdiğiniz çoğu Kolombiya'da çeşitli maya, bakteri, co-ferment, infüzyon var artık. El Mirador, Monteblanco, La Loma, El Puente, El Progreso...

Kavurucu özellikle özen gösterdiği için bunları görebiliyorsunuz. Pek çok firma yazmamayı tercih edebiliyor ya da üşeniyor.

kolay gelsin. neredeyse her ay toplu alımdan kahve sipariş eden biri olarak fiyatlarınızı çok yüksek buldum. f/p kahveniz bile yok. 100gr’lık seçenek koymanızı anlıyorum, denemek isteyen için harika bir sistem lâkin haddim olmayarak fiyatlarınızı ana sayfada 100gr’a göre değil, 250gr’a göre yapmalısınız.

lütfen fiyatlar yüksek diyince “ama döviz kuru, ama enflasyon” demeyin. hepimiz yıllardır enflasyonu tecrübe ederek kahve tüketiyoruz, biliyoruz enflasyonu. birbirimizi kandırmayalım :)

kolay gelsin. neredeyse her ay toplu alımdan kahve sipariş eden biri olarak fiyatlarınızı çok yüksek buldum. f/p kahveniz bile yok. 100gr’lık seçenek koymanızı anlıyorum, denemek isteyen için harika bir sistem lâkin haddim olmayarak fiyatlarınızı ana sayfada 100gr’a göre değil, 250gr’a göre yapmalısınız.

lütfen fiyatlar yüksek diyince “ama döviz kuru, ama enflasyon” demeyin. hepimiz yıllardır enflasyonu tecrübe ederek kahve tüketiyoruz, biliyoruz enflasyonu. birbirimizi kandırmayalım :)

Merhabalar,

Daha önce firma başlığımız altında başlangıç fiyatlarıyla ilgili gelen eleştirilere yanıt vermeye çalışmıştık, burada da konuyu toparlamak isteriz.

İnternet sitemizin altyapısı Shopify olduğundan, sistem ürün satışında otomatik olarak varyantların en düşük fiyatını öne çıkarıyor. Bu nedenle ürünlerde başlangıç fiyatı olarak görünen rakam aslında en ucuz varyanta ait oluyor. Bu konuda daha önce deneyim edinmiş ve çözümünü bilen bir kulüp dostumuz varsa, bizimle özel mesaj yoluyla paylaşırsa çok seviniriz.

Genel fiyatlar konusundaki geri bildirimlerinizi de anlıyor ve samimiyetle dikkate alıyoruz. Piyasadaki farklı kahve firmalarını incelediğimizde fiyatlarımızın oldukça rekabetçi olduğunu, hatta birçok kahvemizde en uygun fiyat sunan firmalar arasında yer aldığımızı görüyoruz.

Yine de bazen algılar farklılaşabiliyor, bunu da anlayışla karşılıyoruz. Bizim için önemli olan, şeffaflıkla hem kaliteyi hem de adil fiyatlandırmayı koruyarak sizlere en iyi kahve deneyimini sunabilmek.

Göstermiş olduğunuz ilgi, anlayış ve destek için teşekkür ederiz. Her türlü sorunuzda bize dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.

Sevgiler

Merhaba öncelikle herkese selamlar ve emeği geçenlere teşekkürler. Uzun süredir çeşitli sebeplerden dolayı burada değildim demlemelerimi de azaltmıştım ama yavaştan tekrar dönebiliyorum. Kahve seçkileri çok güzel görünüyor şimdiden ağız sulandırıcı ama şunu sormak istiyorum Ethiophia chelbesa ile costa rica chirripo Mountain kahveleri 100 gram 430 lira aynı fiyat iken ikisini de 250 gram yaptığımda biri 620 biri 660 lira oluyor. Bu durumun mantıklı bir açıklaması var mı yoksa fiyat politikası mı böyle? @Tone Coffee Roastery Co.

Merhaba öncelikle herkese selamlar ve emeği geçenlere teşekkürler. Uzun süredir çeşitli sebeplerden dolayı burada değildim demlemelerimi de azaltmıştım ama yavaştan tekrar dönebiliyorum. Kahve seçkileri çok güzel görünüyor şimdiden ağız sulandırıcı ama şunu sormak istiyorum Ethiophia chelbesa ile costa rica chirripo Mountain kahveleri 100 gram 430 lira aynı fiyat iken ikisini de 250 gram yaptığımda biri 620 biri 660 lira oluyor. Bu durumun mantıklı bir açıklaması var mı yoksa fiyat politikası mı böyle? @Tone Coffee Roastery Co.

Merhaba

Bu konuda dikkatiniz için teşekkür ederiz. Aslında fiyatlandırma yapımızda ürünlerin gramajına göre dinamik bir fiyat skalası kullanıyoruz. Bu bazen varyantlar arasında küçük farklar yaratabiliyor. Ancak her ürün grubunda kalite ve fiyat dengesini korumaya özen gösteriyoruz. Bu tür küçük farklılıklar bazen sistemsel ya da dinamik fiyatlandırma gereği ortaya çıkabiliyor.

İlginiz için teşekkür ederiz, her zaman sorularınızı bekleriz.

1207 nolu sipariş ile alıma katıldım. Uzun süre sonra nitelikli bir kahve demlemek için heyecanla bekliyorum. Özellikle Ethiophia chelbesa çok merak uyandırıcı.

Yeşil çekirdek sünger gibi yanına ne koyarsanız aromasını çekiyor. Hem tüketiciyi hemde çiftçi yi mutlu ediyor. Damağı alışkan olmayanlar buram buram kahvenin içerisine sonrada katılan aromaları net bir şekilde alırken çiftçide elindeki 10 dolarlık kahveyi 20-30 dolar arası satmanın keyfini yaşıyor :)

Espresso için çekirdek önerisi olan var mı?

Son düzenleme:
Merhaba

3 Eylül saat 17:00’ye kadar verilen tüm kargolarımız çıkış yapmıştır. Saat 17:00’den sonra verilen siparişler ise bugün içerisinde kargolanacaktır.

Süreci titizlikle yürütüyoruz; kargonuzun sorunsuz ulaşması için sipariş sırasında cep telefonunuzu girmenizi rica ediyoruz. Ayrıca, mail adresini paylaşan herkesin kargo takip numaraları ve faturaları mail adreslerine gönderilmektedir.

Arkadaşlar,

Bir bireysel durumdan dolayı kaseleri bugün Utku’ya (Tone Coffee) teslim edeceğim.
Şu an elimde 20 adet var.

Yaklaşık yine 20 adet olunca tekrar teslim edeceğim.

Teşekkürler 🙏

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2025-09-04 saat 11.48.06_96fb7064.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-09-04 saat 11.48.06_96fb7064.jpg
    38.5 KB · Görüntüleme: 165
  • WhatsApp Görsel 2025-09-04 saat 11.48.06_902729cc.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-09-04 saat 11.48.06_902729cc.jpg
    58.5 KB · Görüntüleme: 164
Merhaba

3 Eylül saat 17:00’ye kadar verilen tüm kargolarımız çıkış yapmıştır. Saat 17:00’den sonra verilen siparişler ise bugün içerisinde kargolanacaktır.

Süreci titizlikle yürütüyoruz; kargonuzun sorunsuz ulaşması için sipariş sırasında cep telefonunuzu girmenizi rica ediyoruz. Ayrıca, mail adresini paylaşan herkesin kargo takip numaraları ve faturaları mail adreslerine gönderilmektedir.
teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.

Öncelikle tebrik ederim ama fiyatlar anketteki tablo ile uyuşmuyor( https://www.kahvekulubu.net/sosyal/attachments/1755407227835-png.39913/ ) en düşük paket 330 en yüksek paket 990 yazıyor(gordion gibi 100 gr diye de belirtilmemiş özellikle 250 gr yazıyor ama tone coffee sitesinde ilk açılışta görünen düşük fiyatlar 100 gr içinmiş)

Siteye girdiğimizde 250 gr'lık paketlere baktığımızda ortalama 700-800 liraları görüyoruz, hatta 250 gr için 2000 lira ve üstüne çıkan bile var. Dolar bazında bile dünyanın neresine gidersen git pahalı bir fiyat ve bence oylama yapılırken yanıltıcı bir durum oluşturuyor anket sayfasında paylaşılan bu tablo. Karşılaştırma yapmak doğru olmaz belki ama şampiyon kavurucularda bile indirimsiz olarak daha uyguna kahve alınabiliyor.

İyi satışlar dilerim
Nacizane,

Ben üşenmedim fiyatları araştırdım. Ama önce dertlendiğiniz gramaj hakkında yazacağım.
100 gram / 250 gram / 1 kg varyasyonlu satışlar ezelden beri pazarlamanın içinde var. Ben bu bataklığa düşdüm düşeli yerli/yabancı bir çok firmada görüyorum. Hatta ''neden bu çekirdeğin 100 gram seçeneği yok'' diye hayıflanan onlarca kahve severle karşılaştım.
Adamlar 100 gram seçeneğini yapsalar bir dert. Yapmasalar ayrı bir dert.

Birde içtenlikle bir şey soracağım dostum. 350 liraya 250 gram El Indio alabileceğini şu ekonomide sana düşündüren nedir? Umut mu yoksa saflık mı(: Kocatepe kahve iştiraklerinde bir kahve buldum ben 250 gram 360 liraya ticari kolombiya/peru/etiyopya/kenya satıyorlar. Çok ciddiyim. Ne alırsan 360 lira.

Üşenmedim araştırdım tarafını açayım size. Sizde google'a yazarsanız karşılaşacağınız fiyatlar bunlar. Nasıl daha pahalı yazılmış aklım almıyor.

El Indio 250g

Tone Coffee 740 +%25 indirim var siz hesaplayın
Fuga Coffee 930
Lot Coffee 900
Nitka 710
Cup of Joy 990
Posa Coffee 750

El Progreso CM 250g

Tone Coffee 790 +%25 indirim var siz hesaplayın
CleanCup 770
One Percenter HepsiBurada 800
Atolye Kuban 1.000
Noite 900

La Loma CM 250g

Tone Coffee 790 +%25 indirim var siz hesaplayın
Paper 700
CoffeeNutz 850
TheRoastRoom 700
The Beaver 850
Baristocrat 875
Lot Coffee 850

La Sirena 250g

Tone Coffee 920 +%25 indirim var siz hesaplayın
CoffeeNutz 940
Mayard Coffee 1.200

Monteblanco Geisha 250g

Tone Coffee 810 +%25 indirim var siz hesaplayın
Deal 900
The Cups 780

Nectar Bloom (Nectar Citrullus) 250g

Tone Coffee 810 +%25 indirim var siz hesaplayın
Sanal Baharat 320
Cho Coffee 900
The Cups 760

Chirripo 250g

Tone Coffee 620 +%25 var indirim siz hesaplayın
Milestones 575
CoffeeNutz 600

Volcan Azul Geisha 250g

Tone Coffee 1460 +%25 indirim var siz hesaplayın
Dunno 1000

Chelbesa 250g

Tone Coffee 660 +%25 indirim var siz hesaplayın
Tetra 560 (Geçen yılın hasatı)
Deal 750
Grizzly 625

Guji Hambela 250g

Tone Coffee 900 +%25 indirim var siz hesaplayın
Coffeerem 800
Tetra 850

Finca El Divisio Sidra / Thermal Shock 'u türkiyede hiç biryerde bulamadım. Sadece yıkanmışları var. Onlarında bir şekilde yeşil fiyatlarına ulaşabildim. Yıkanmış yeşil fiyatı x2 thermal shock gibi bir rakam var. Yani doğru orantıyla satış rakamı yıkanmışa nazaran x2 olsa normal diyebiliriz. Ki bu çekirdek ülkede yok, neyse. Bırakın 100 gram dövüşünü, 50 gram cam kavanozda bile verilebilirmiş.

Çok uzattım. Uzatmamın sebebi, herkes neden böyle, 100 gram yanıltıcı, her yerden daha pahalı yazınca araştırmak istedim. İyi ki de yapmışım. Yoksa burada kafasına göre yazan bir kaç kişiye takılıp, uzun zamandır bu kadar geniş bir seçki gördüğüm ve sevindiğim bu firmayı ''sende herkes gibiymişsin'' diye kenara atacaktım.

Yanlışım ya da kaçırdığım birşey varsa lütfen düzeltin. Sebepsiz yere kavurucu savunucusu olmak istemem. Ama araştırmadan yazmak doğru değil. Hatta yanıltıcı.

Hoşçakalın.

Daha önce beyazı almıştım sizden siyah da çok güzelmiş kıskanmadık hiç ☺️
Arkadaşlar,

Bir bireysel durumdan dolayı kaseleri bugün Utku’ya (Tone Coffee) teslim edeceğim.
Şu an elimde 20 adet var.

Yaklaşık yine 20 adet olunca tekrar teslim edeceğim.

Teşekkürler 🙏

Geri