• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Eylül 2025 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Marzıpan aromasını aradığım için Ethiopia - Idido ile katıldım (#1258). Gelip alım yapabileceğimiz bir kafeniz var mı?

Merhaba

Genel olarak kavrumlar filtre için daha uygun. Detaylı gaz salınımı süreleri için ilk sayfadaki tabloyu inceleyebilirsiniz.
Alakasız bir soru olacak ama Türkiye'de tüketimin çoğu filtre olarak mı gerçekleşiyor? Kavurucu stoklarının büyük çoğunluğu filtre kahve için düşünülmüş, espresso için daha az çekirdek seçeneği varmış gibi hissediyorum ama tamamen algıda seçicilik de olabilir.

Alakasız bir soru olacak ama Türkiye'de tüketimin çoğu filtre olarak mı gerçekleşiyor? Kavurucu stoklarının büyük çoğunluğu filtre kahve için düşünülmüş, espresso için daha az çekirdek seçeneği varmış gibi hissediyorum ama tamamen algıda seçicilik de olabilir.
Bence, tamamen kişisel gözlemim olarak yazıyorum, genel olarak daha çok espresso tüketiliyordur ama 3rd wave kavurucularda müşteri de daha çok filtre demlediği için filtreye yönelik kavrumlar

Merhaba herkese, şimdiden iyi haftalar!

Satışlarımızın yaklaşık %75–80’i filtre kahve üzerine gerçekleştiği için ürünlerimizin büyük bir kısmı da bu doğrultuda oluşturuldu. Espresso tarafında ise genellikle kakao, kuruyemiş, karamel gibi klasik tadım notaları tercih ediliyor; bu nedenle espresso seçeneklerimizi hazırlarken bu tercihleri göz önünde bulundurduk.

Yine de bazı ürünlerimizin espresso sonuçları filtre kadar tatmin edici olabiliyor. Örneğin El Indio, Monteblanco Citric Natural, Whiskey Barrel ve Chirripo Mountain kahvelerimizi espresso olarak da deneyebilirsiniz. Doğru kalibrasyonla, özellikle 30–35 saniye aralığında double espresso çıktılarında tatmin edici sonuçlar alacağınıza inanıyoruz.

Merhaba,

Basa Bela ile başladım. Seçkinin giriş çekirdeği. Ona rağmen, ilginç bir çekirdek. Sitede yazıldığı gibi, biraz daha koyu bir çekirdek. Tütün tadım notu yakışmış. Aftertaste uzun olunca, kalitesini hissedildi.

İçerken aklıma bir soru geldi. Örnek olarak Basa Bela alalım. Ya daha açık kavurulsaydı nasıl olurdu? Neden daha koyu kavurmayı tercih ettiniz? En çok yakışan profil olduğu için mi, veya seçkide böyle bir seçenek bulunması için mi?

Merhaba,

Basa Bela ile başladım. Seçkinin giriş çekirdeği. Ona rağmen, ilginç bir çekirdek. Sitede yazıldığı gibi, biraz daha koyu bir çekirdek. Tütün tadım notu yakışmış. Aftertaste uzun olunca, kalitesini hissedildi.

İçerken aklıma bir soru geldi. Örnek olarak Basa Bela alalım. Ya daha açık kavurulsaydı nasıl olurdu? Neden daha koyu kavurmayı tercih ettiniz? En çok yakışan profil olduğu için mi, veya seçkide böyle bir seçenek bulunması için mi?

Merhaba

Daha açık kavrum denemelerimizde hoşumuza gitmeyen çok yoğun sitrik asitlerle karşılaştığımız için biraz daha koyu tonlara gitme kararı aldık. Ayrıca kahvenin de su ile olan ilişkisi çok iyi gelmedi demlemelerde çok hızlı demlendiğinden dolayı yeterli çözünmeyi sağlamakta zorlanıyorduk. Bu sebepler doğrultusunda biraz daha yüksek ısılara gittik. Arkadan halen damakta çürük vişne notaları gelirken, yudumladıktan sonra pipo benzeri tütünlerin olmasından dolayı bu kavrumu tercih ettik.

@Tone Coffee Roastery Co. kahvelerin reçetesi var mı acaba v60 için acaba ? demleme denemesi yaptıysanız nasıl görebiliriz v60 demleme reçetesi teşekkür ederim.

Merhaba,

Bugüne kadar genel olarak reçete paylaşmaktan hep kaçındık. Bunun nedeni, her birimizin ekipmanı, su kalitesi, demleme yapılan yerin rakımı gibi farklı etmenlerden dolayı aynı reçetenin bile farklı sonuçlar vermesi olabiliyor.

Yine de demlemelerinizde dikkat etmeniz gereken iki önemli nokta olduğunu düşünüyoruz:

Dikkat çekmek istediğimiz birinci nokta öğütüldükten sonra kahve, oksijenle temas ettikçe tazeliğini kaybetmeye başlaması. Bu yüzden kahveyi öğütürken vakit kaybetmeden demlemenizi öneririz. Demleme sırasında ise, kahvenin suyla temas ettiği debiyi her zaman yarım parmak kadar yüksek tutmanız faydalı olur. Böylece kahve, demleme esnasında tekrar oksijenle buluşmaz ve aromalarını kaybetmez.

İkinci durum ise kahvenin rengi bazen yanıltıcı olabilir; kavrulmadan önceki tonları nedeniyle koyu görünebilir. Bu nedenle yüksek ısılardan korkmayın. Biz Ankara’da demlemelerimizi genellikle 92,5–94°C aralığında yapıyoruz. Deniz seviyesinde ise bu aralık 95–96°C’ye kadar çıkabilir.

Bu iki noktaya dikkat ederek, kahvenizin en dengeli ve aromatik fincanlarını elde edebilirsiniz.

1288 numaralı sipariş ile tadıma katıldım. Bakalım ne tatlarla buluşacağız :)

Fiyatlara bak.. THY mübarek
Seçkideki çekirdekler piyasadaki diğer kavurucular ile karşılaştırıldı ve bir anormallik olmadığı görüldü. Eğer firmadan kaynaklı bir problem olduğunu düşünüyorsanız diye söylüyorum.

Kahve fiyatları Türkiye'de yaşadığımız için sürekli olarak yükselmeye devam edecek. Elin Yirgacheffe GR1'i olmuş 500-600TL. Bundan sonraki alımlarda bu fiyat dramını tekrar tekrar yaşayacağız sanırım.

Pina Process mükemmel bir kokuyla karşıladı beni.. odayı hindistan cevizi kokusu bastı resmen. Canpare Hindistan Cevizli bisküvi tadında 🤤

Herkese keyifli bir hafta sonu diliyoruz.

Geçtiğimiz 2 hafta içerisinde göstermiş olduğunuz ilgi için herkese teşekkür ederiz. Elimizden geldiğince hatasız bir alım süreci deneyimlemeniz için gece gündüz çalışıyoruz.

Alımın başladığı günden itibaren 5 farklı kahvemizde stoklarımızı tüketmiş durumdayız. Stokları biten kahvelerimizden dolayı 4 farklı kahve setimizde düzenlemeye gidiyoruz. En kısa sürede güncellenen set içeriklerini de tekrar aktif hale getirmiş olacağız.

Stokları biten ürünlerimizin yerine 3 özel Kolombiya lotu ile boşlukları kapatmaya çalışıyoruz. Bunlardan bir tanesi La Loma çiftliğinden, iki tanesi ise Finca Milan çiftliğinden aramıza katıldı.

La Loma Co-Fermented : Kırmızı meyveler ile fermente edilen bu lotta damağınızda floral esintilerinden yoksun kalmayacaksınız.

Finca Milan Maypop Culturing : Çarkıfelek meyvesi familyasından gelen Maypop meyvesi ile yeni bir kültürleme deneyimi. Mor ve kırmızı meyvelerden oluşan kremsi bir fincan.

Finca Milan April Culturing : Tropikal meyveler ile kültürlenen bu kahve damağınızda keyifli ve sulu bir hissiyat bırakacak.

Kahvelerin kavrulmuş stokları yaklaşık olarak 20-22 kilo aralığında olup, minimum 7/10 gün gaz salınımı tavsiye ediyoruz.

Şimdiden herkese afiyet olsun.

Sevgiler

Son düzenleme:
Sitedeki 24 kahveden sadece 6 tanesi geleneksel yöntemlerle işlenmiş. 85+ skora sahip olup geleneksel yöntemlerle işlenen kahve sayısı ise 3. Peki bu noktada çiftçiler mi geleneksel yöntemleri bırakıyor, tedarikçiler mi bu kahveleri getirmemeye başladı, kavurucular mı tercih etmiyor, yoksa deneysel işlenmişlere yönelen biz tüketiciler miyiz? Bence üzerine düşünülmesi gereken bir konu. Bu ayki kavurucumuzun görüşlerini merak ediyorum.

Olabildiğince yıkanmışları tercih eden bir tüketici olarak bu kadar geniş bir seçkide benim kahvem diyebileceğim yalnızca 2-3 kahveyle karşılaşmayı beklemiyordum. Yanlış anlaşılmasın deneysel işlenmişlere karşı değilim, ben de alıyorum, muhtemelen yine alıcam. Fakat ilk kez bu kadar deneysel ağırlıklı bir seçkiyle karşılaşmak şaşırtıcı oldu.

Sitedeki 24 kahveden sadece 6 tanesi geleneksel yöntemlerle işlenmiş. 85+ skora sahip olup geleneksel yöntemlerle işlenen kahve sayısı ise 3. Peki bu noktada çiftçiler mi geleneksel yöntemleri bırakıyor, tedarikçiler mi bu kahveleri getirmemeye başladı, kavurucular mı tercih etmiyor, yoksa deneysel işlenmişlere yönelen biz tüketiciler miyiz? Bence üzerine düşünülmesi gereken bir konu. Bu ayki kavurucumuzun görüşlerini merak ediyorum.

Olabildiğince yıkanmışları tercih eden bir tüketici olarak bu kadar geniş bir seçkide benim kahvem diyebileceğim yalnızca 2-3 kahveyle karşılaşmayı beklemiyordum. Yanlış anlaşılmasın deneysel işlenmişlere karşı değilim, ben de alıyorum, muhtemelen yine alıcam. Fakat ilk kez bu kadar deneysel ağırlıklı bir seçkiyle karşılaşmak şaşırtıcı oldu.
Tedarikçiler belli başlı çiftlikler ile antlaşmalar yapmışlar ve onlar piyasayı domine etti. Jairo Arcila, Rodrigo Sanchez, Elkin Guzman, Endonezya'dan Ijen Lestari çiftliği vs. Bu talebin arzı olarak gerçekleşti. Benim de çok hoşuma gitmese de insanlar bunu istiyor.

Merhaba

Bu konuyu açtığınız için öncelikle teşekkür ederiz. Çok boyutlu bir durumdan söz ediyoruz. Sırasıyla cevap vermek isteriz.

Öncelikle çiftçi ve tedarikçi tarafından cevap vermek gerekirse böyle bir durum söz konusu değil. Üreticiler de tedarikçiler de önümüze birçok natürel ve yıkanmış seçenekler sunuyor. Ama maalesef bu ürünlerin fiyat performans seviyesi değerlendirildiğinde biraz düşük kaldığını belirtmek gerekiyor. Bunun da aslında temel sebebi lojistik gibi yan masrafların çekirdeğe oranla nihai fiyatta daha etkili olması.

Aynı ülkeden gelen deneysel ve natürel kahvelerin lojistik masrafları kilo başında eşit olduğundan dolayı fiyat performans endeksinde verimlilik puanı düşüyor anlayacağınız.

Ve bu gidişle tahmin ediyoruz ki çiftçiler de deneysel ürünlerin Dünya genelinde satış paylarının yükselmesinden dolayı yavaş yavaş bu tarafa doğru yönelmeye başlayacaklardır.

Kavurucu firmalar için bir genelleme olmaksızın kendi firmamız için ise satış oranlarımızın yoğunluğuna göre seçkimizi şekillendirmeye çalışıyoruz. Bu durum da doğrudan son tüketiciyle alakalı bir durum oluyor zaten.

Burada gerçek datayı sizlerle paylaşacağız. Toplu alım sürecinde aldığımız son 100 siparişin sadece 27 tanesinde deneysel hiçbir ürün alınmadan sipariş geçilmiş ki bu oran daha önceki siparişlerde çok daha aşağıdaydı. Ama yine de son 100 sipariş için kalan 73 siparişte sadece deneysel ürünlerden oluşup içinde herhangi bir natürel ya da yıkanmış kahve bulunmayan sipariş sayısı ile 59. Bu örnek tüketici davranışlarını açıklayıcı olmuştur umarım.

Özetle bütün konuyu toparlamak gerekirse çiftçiden son tüketiciye kadar zincirin bütün halkaları birbiriyle etkileşim içinde ve durum karşılıklı olarak devam edecek gibi duruyor. Umarım sorularınıza yanıt verebilmişizdir.

Merhaba

Bu konuyu açtığınız için öncelikle teşekkür ederiz. Çok boyutlu bir durumdan söz ediyoruz. Sırasıyla cevap vermek isteriz.

Öncelikle çiftçi ve tedarikçi tarafından cevap vermek gerekirse böyle bir durum söz konusu değil. Üreticiler de tedarikçiler de önümüze birçok natürel ve yıkanmış seçenekler sunuyor. Ama maalesef bu ürünlerin fiyat performans seviyesi değerlendirildiğinde biraz düşük kaldığını belirtmek gerekiyor. Bunun da aslında temel sebebi lojistik gibi yan masrafların çekirdeğe oranla nihai fiyatta daha etkili olması.

Aynı ülkeden gelen deneysel ve natürel kahvelerin lojistik masrafları kilo başında eşit olduğundan dolayı fiyat performans endeksinde verimlilik puanı düşüyor anlayacağınız.

Ve bu gidişle tahmin ediyoruz ki çiftçiler de deneysel ürünlerin Dünya genelinde satış paylarının yükselmesinden dolayı yavaş yavaş bu tarafa doğru yönelmeye başlayacaklardır.

Kavurucu firmalar için bir genelleme olmaksızın kendi firmamız için ise satış oranlarımızın yoğunluğuna göre seçkimizi şekillendirmeye çalışıyoruz. Bu durum da doğrudan son tüketiciyle alakalı bir durum oluyor zaten.

Burada gerçek datayı sizlerle paylaşacağız. Toplu alım sürecinde aldığımız son 100 siparişin sadece 27 tanesinde deneysel hiçbir ürün alınmadan sipariş geçilmiş ki bu oran daha önceki siparişlerde çok daha aşağıdaydı. Ama yine de son 100 sipariş için kalan 73 siparişte sadece deneysel ürünlerden oluşup içinde herhangi bir natürel ya da yıkanmış kahve bulunmayan sipariş sayısı ile 59. Bu örnek tüketici davranışlarını açıklayıcı olmuştur umarım.

Özetle bütün konuyu toparlamak gerekirse çiftçiden son tüketiciye kadar zincirin bütün halkaları birbiriyle etkileşim içinde ve durum karşılıklı olarak devam edecek gibi duruyor. Umarım sorularınıza yanıt verebilmişizdir.

Başka bir firmayla ilgili yorum yapmak istemezsiniz belki ancak önümüzde Montag gibi, portföyünde bazı dönemlerde 1 adet bile deneysel kahve bulamayacağınız firmalar da var. (Şu anda da sitelerinde sadece 1 adet co-ferment kahve var)

Bu örnek sizin önermenizi yanlışlıyor mu yoksa bu Montag'ın iş hacmiyle mi ilgili? Yahut işe bakış açısı farkı mı?

Geri