Evet caique. Çok saolun gerçekten aşırı oyuncu genelde yürümek veya uçmak yerine zıplayarak seyahat etmeyi seviyor. Ben de geçen sizin instanızda Mojo’ yu gördüm çok sevimliydi.Caique değil mi?Bayılıyorum onlara, çok oyuncu ve çok sosyal karakterleri var
Upuzun, sağlıklı bir ömrü olsun
![]()
Caique zıplaması diye bir şey var gerçekten, merak eden olursa diye link bırakıyorum
Papağanlar inanılmaz hayvanlar gerçektenbizde de jako vardı, insan gibi bir şey olmuştu yanımızda. Kaybettik kendisini bir süre önce
ama bu kadar oyuncu, bu kadar cana yakın oldukları birçok insan tarafından bilinmiyor
![]()
Evet, o konuda sonradan ben de aynı şeyi düşündüm. Balık da beslemiştim ama artık beslemiyorum, fazla kısıtlamış oluyoruz diğer hayvanlara göre.Zekaları çok hayran bırakıcı. 2-3 yaşlarındaki bir çocuğun empati yeteneğine sahip olduklarını okumuştum. Papağanları çok seviyorum ama şimdiki aklım olsa bunu yapmazdım, çok sevdiğim için yapmazdım yani. Özgür olmaları gerek çünkü ❤
Papağanların habitatı güney amerika Avustralya ve Afrika buraya getirilen papağanlar zaten esaret altında eğer sahiplenip iyi bakılacak olurlarsa bence bizim yaptığımız iyi bir şey. Eğer beslediğimiz papağanlarI serbest bıraktığımızda yaşayabilseler ben kafeste tutamazdım herhalde.Evet, o konuda sonradan ben de aynı şeyi düşündüm. Balık da beslemiştim ama artık beslemiyorum, fazla kısıtlamış oluyoruz diğer hayvanlara göre.
Caique gerçekten aile içinde beslenmesi en kolay ve çocuklarla çok iyi geçinen papağan. Çok pahalı ne yazık ki insanlar bunun ticaretini yapıyorlar.Caique oğlum için de çok istiyorum ama petshoptan almak istemiyorum. Bir türlü sahiplendiren bulamadım![]()
Caique zıplaması diye bir şey var gerçekten, merak eden olursa diye link bırakıyorum
Zaten mümkün olduğunca kafeste de tutmamıştım ben. Sizin de aynı şekilde olduğunuzu düşünüyorum. Bizimle beraber yaşıyordu omzumuzda falanPapağanların habitatı güney amerika Avustralya ve Afrika buraya getirilen papağanlar zaten esaret altında eğer sahiplenip iyi bakılacak olurlarsa bence bizim yaptığımız iyi bir şey. Eğer beslediğimiz papağanlarI serbest bıraktığımızda yaşayabilseler ben kafeste tutamazdım herhalde.
Siz nasıl edinmiştiniz? Ben de ticaretini yapanlardan değil ama kendisi yetiştirip sahiplendirmek isteyen birinden olursa diye bakınıyorum sürekli.Caique gerçekten aile içinde beslenmesi en kolay ve çocuklarla çok iyi geçinen papağan. Çok pahalı ne yazık ki insanlar bunun ticaretini yapıyorlar.
Ömürleri 30 yıl kadar olabiliyor. Evcil bir hayvanla çocuğunuzun büyümesi adına tavsiye ederim.
Ekli dosyayı görüntüle 2158Ekli dosyayı görüntüle 2159
Soldaki tatlı kızımız "Beyaz" sağdaki doblocu dayımız ise "Gazoz"Bir maşallahınızı alırım
![]()
Yakın komşumuz kuş yetiştiriyor onun tanıdıkları aracılığıyla elde beslenip büyütülmüş bulabildim.Siz nasıl edinmiştiniz? Ben de ticaretini yapanlardan değil ama kendisi yetiştirip sahiplendirmek isteyen birinden olursa diye bakınıyorum sürekli.
Tabiki dışarıda duruyor çoğunlukla bazen canı sokuluyor galiba kafesine gidiyorZaten mümkün olduğunca kafeste de tutmamıştım ben. Sizin de aynı şekilde olduğunuzu düşünüyorum. Bizimle beraber yaşıyordu omzumuzda falanfakat çok fazla çişini yapıyordu, o bir miktar sorundu
![]()